HABERLER>POLİTİKA
16 Temmuz 2016 Cumartesi - 00:02

Bahçeli: Hiçbir kalkışma kabul edilemeyecektir

MHP Lideri: Hiçbir kalkışma kabul edilemeyecektir. Askeri darbe teşebbüsünde bulunanların derhal hukuka teslim olmaları en samimi beklentim ve tavsiyemdir…

Bahçeli: Hiçbir kalkışma kabul edilemeyecektir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, darbe girişine yönelik yaptığı açıklamada, "Geleceğimizi karartacak, milli birlik ve bütünlüğümüzü sabote edecek her türlü müdahaleye milletçe mesafeli durmamız şarttır ve tarihi bir sorumluluktur. Nitekim hiçbir kalkışma kabul edilemeyecektir. Askeri darbe teşebbüsünde bulunanların derhal hukuka teslim olmaları en samimi beklentim ve tavsiyemdir" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye Cumhuriyeti olağanüstü ve gayrimeşru bir durumla karşı karşıyadır. Türk Silahlı Kuvvetleri içinden bir grubun askeri müdahalede bulunmak, yönetimi devralmak istediği iddia edilmektedir. Demokrasiyi askıya alma, millet iradesini yok sayma teşebbüsünün ülkemize yapılacak büyük bir hata olacağı açık ve meydandadır. Türkiye, yakın tarihinde defalarca askeri darbe girişim ve tecrübesini yaşamıştır. Türk milleti her seferinde darbelerin yıkım ve acı sonuçlarına muhatap kalmıştır.

'HER SORUNUN ÇÖZÜM YOLU DEMOKRASİDİR

Her sorunun çözüm yolunun demokrasiden geçtiğini belirten Bahçeli, "Şu anda ülkemiz kriz ve belirsizlik sarmalının dibindedir. Herkes bilmelidir ki, demokrasiden taviz istikbal ve istiklalden kopuş demektir. Milliyetçi Hareket Partisi her türlü demokrasi dışı arayışa tavırlı ve karşıdır. Türkiye'nin pek çok sorun ve sıkıntısı olduğu tartışmasızdır. Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün çok ciddi tehdit ve taciz altında bulunduğu da ortadadır. Ancak her sorununun çözüm yolu demokrasidir. Türkiye'nin iç savaş ve kaos ortamına savrulması halinde Türk milletinin ödeyeceği bedel vahim ölçüde yüksek ve pahalı olacaktır. Bu itibarla geleceğimizi karartacak, milli birlik ve bütünlüğümüzü sabote edecek her türlü müdahaleye milletçe mesafeli durmamız şarttır ve tarihi bir sorumluluktur. Nitekim hiçbir kalkışma kabul edilemeyecektir" diye konuştu.

'DARBE TEŞEBBÜSÜNDE BULUNANLAR TESLİM OLMALI'

Askeri darbe teşebbüsünde bulunanların derhal teslim olması tavsiyesinde bulunan Bahçeli, "Askeri darbe teşebbüsünde bulunanların derhal hukuka teslim olmaları en samimi beklentim ve tavsiyemdir. Milletimizin sağduyulu olması, teenni ve soğukkanlı hareket etmesi önem ve acileyet arz etmektedir. Halkın sokağa daveti, Türk askeriyle muhtemel bir çatışma içine girmesi vahim bir tehlike olarak önümüzde durmaktadır. Bilhassa Milliyetçi-Ülkücü Hareket'in provokasyon ve ajitasyonlara karşı teyakkuzuyla birlikte, sokaklara çıkarak iç savaş şartlarına hizmet etmesi düşünülemeyecektir. Hiçbir dava arkadaşım karanlık sürecin taraf ve faili olmayacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi ülkemizin sancılı tablosunu dikkatle ve demokrasiye tam bir riayet ve sadakatle takip edecektir. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki; Türk milleti bu badireyi atlatacaktır. Milli birlik ve beraberliğimizi bozmaya hiç kimsenin gücü de yetmeyecektir."

 
Komutanı Aksakallı: Şehit ve yaralılarımız var
 
AA: Gölbaşı Özel Harekat Başkanlığı'nda 17 polis şehit oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! Yıldırım: Bu doğrudan terör olayıdır!
Başbakan Yıldırım, NTV canlı yayında açıklamada bulundu.
Kılıçdaroğlu: Demokrasimize sahip çıkıyoruz
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Demokrasimize sahip çıkıyoruz" dedi.
Flaş! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama
 
Flaş! Cumhurbaşkanlığı'ndan ilk açıklama
Reuters Haber Ajansı'nın Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına dayandırdığı haberine göre ilk mesaj geldi.
Flaş: İzmir'de halk meydanlara akın etti
İstanbul ve Ankara'da yaşanan çok gelişmelerin ardından Cumhurbaşkanı ...
Flaş! Başbakan Yıldırım: Bu bir kalkışmadır!
Başbakan Binali Yıldırım, bir kalkışma girişiminin olduğunu belirterek ...
 
Başbakan açıkladı: Bayraklar yarıya iniyor!
Başbakan Yıldırım, Fransa'daki saldırı nedeniyle Türkiye'de de bayrakların ...
CHP'li Yiğit: Özel güvenlikler üvey evlat mı?
CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, 2004’te uygulamaya geçilen Özel Güvenlik ...
CHP’den hükümete broşürlü soru: Sorumlusu kim?
CHP Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı bastırdığı ve il başkanlıklarına ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' işareti Avrupa'ya neden dert oldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kültürel İslam, Siyasal İslam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva