HABERLER>POLİTİKA
25 Ekim 2022 Salı - 11:25

Bahçeli’den AK Partili Ünal’a harf devrimi yanıtı!

Partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuşan MHP lideri Bahçeli, "Kültür devrimi olarak cumhuriyet bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hasılı bütün düşünmemizi yok etmiştir. Bugün konuştuğumuz Türkçe'yle düşünce üretemeyiz.” diyen AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal'a yanıt verdi. Bahçeli isim vermeden "Cumhuriyet'in Türk kültürüne, diline ve düşünme setlerimize zarar verdiğini iddia edenler talihsiz, tarifsiz ve temelsiz yanlışın pençesindedirler" dedi

Bahçeli’den AK Partili Ünal’a harf devrimi yanıtı!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Bahçeli’nin hedefinde dil devrimi için sarf ettiği sözleri çok tartışılan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal vardı. “Bugün konuştuğumuz Türkçe’yle düşünce üretemeyiz.” diyen Ünal’a yanıt veren Bahçeli “Cumhuriyet'in Türk kültürüne, Türk diline, düşünme setlerimize zarar verdiğini iddia edenler talihsiz, tarifsiz ve temelsiz bir yanlışın pençesindedir. Önyargıların hükmüyle, ideolojik katılıklarla Cumhuriyet'in anlaşılması ve anlatılması mümkün değildir. Bugünkü Türkçe'mizle düşünce oluşturamayacağımızı söylemek gerçekleri çarpıtmaktır, nesnel gelişmelere aykırıdır, dilimizi karalamaktır, nihayetinde özgüven eksikliğidir.” diye konuştu.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

'TUTARLILIĞIMIZDAN CAYMADIK'
''Hiçbir zaman çorak yere tohum etmedik, çuvalın ağzı dururken dibini açmadık, gölün kenarına kuyu kazmadık. Tutarlılığımızdan caymadık. Birileri gibi ülke sevdamızı asla bahis konusu yapmadık pazarlık malzemesi görecek kadar alçalmadık. Fildişi kulelerle milliyetçilik taslamadık. Milletimizle iç içe olduk. Millet biziz dedik. Hiç kimse kusura bakmasın küçülmüş siyasetçilerin küçük hesaplarına kafa yoracak değiliz. Çok şükür meydanlardan taşıyoruz.

'BİZİM BÖLÜNECEK VATANIMIZ, İNECEK BAYRAĞIMIZ YOK'
Bizim bölünecek vatanımız inecek bayrağımız susacak ezanımız yoktur. Bizim zillete düşecek ülkemiz yoktur. Yarınlar bugünden çok daha güzel olacaktır. Algı operasyonları bizi yolumuzdan döndürmeyecektir.

6'LI MASAYA 'CUMHURBAŞKANI ADAYI' TEPKİSİ
Aday o mu olacak bu mu olacak sorusuna cevap aranıyor. Ismarlama anketler yayınlanıyor. Zillet partileri susuz vadide küreksiz tekne ile mesafe almaya çalışıyor. Buna da uyum diyorlar. Yabancı ülkelerde Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanı'nı yüzleri kızarmadan şikayet sırasına giriyorlar. Cumhur İttifakı'nın adayı belli kararı nettir. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tecrübesi ile gündeme taşınan isimlerle mukayesesi izanın ve insafın ayaklar altına alınmasıdır. Ankara'yı yavaşlatması yetmiyormuş gibi Türkiye'nin hızını da yavaşlatmak için umut olarak takdimi hangi mahkumiyete hizmettir? Kadından imam olmaz ben başbakan olacağım diyen malum siyasetçinin yeniden kulisleri kaynatması fırsatçılık değil midir? Bunun bir başka adı da yenemeyeceksen yıprat taktiğidir.

'KILIÇDAROĞLU CESARETİN VARSA ADAYLIĞINI AÇIKLA'
Kılıçdaroğlu 'Bir de şu Kılıçdaroğlu'nu deneyelim' demiş. Kılıçdaroğlu hayal kırıklığına mahkum olacak. Cumhurbaşkanlığı yapboz tahtası değil, staj yapma yeri değildir el avuç açmakla oturulacak bir makam değildir. Kılıçdaroğlu boş hayallerinin peşinden koşmaktan vazgeçme. Türkiye'nin karşısına dikilen bir şahsa adam denilir mi? Kılıçdaroğlu açık açık adayım diyemiyor veya adayını ilan edemiyor. Sayın Kılıçdaroğlu cesaretin varsa milletimizin huzuruna çık adaylığını ilan et açıkla da Türk milleti seni tartıya alsın bakalım kilon kaçmış çapın nasılmış? Kılıçdaroğlu, 'Başörtüsünü ben çözdüm' demiş neden kanuni düzenlemeye ihtiyaç duydun?

'TSK KİMYASAL SİLAH KULLANDI'' İDDİASINA TEPKİ'
Türk askerine düşmanlık düşmana askerliktir. Türk askerine aslı astarı olmayan suçlamalarda bulunanlar, terörizme faaliyet yapan kansızlardır.

'TTB'NİN KAPISINA KİLİT VURULMALI, BAŞKANI VATANDAŞLIKTAN ÇIKARILMALI'
Şerefli Türk hekimlerini hariç tutuyorum. Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) kapısına kilit vurulmasını, doktorlarımızın özgürleşmeleri tarihi önemde addediyorum. Türk düşmanı bir birliğin isminin başında Türk olamaz. Türk Tabipleri Birliği Başkanı ve diğerlerinin Türk vatandaşlığından çıkarılması, vatansız ve ülkesiz olmaya mahkum edilmesi akla en yakın yollardan birisidir. Türk Tabipler Birliği'nin tıpla ilgisi kalmamıştır.''

 
Paraşütler SMA hastası Yusuf için havalandı
 
Milyonlar Konak’ı 'dijital' gezdi
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bahçeli niye aday olmuyor? 25 Ekim 2022 Salı 16:22

Bahçeli lideri olarak belli ki Erdoğan'ı görüyor, o yüzden de Kılıçdaroğlu cesaretin varsa adaylığını açıkla diyor. Bildiğin biat etmişler.

Yorumu oyla      3      4  
Fikret ASLAN 25 Ekim 2022 Salı 15:19

Savaşa hayır diyenlere hakaretler eden Bahçeli, Türkçeye, Türklüğe hakaret eden Meczup birine küçücük bir tepki gösteriyor ama o anlayışla beraber yol yürümektende vazgeçmiyor. Şaka gibi.

Yorumu oyla      7      4  
Vatandaş rıza 25 Ekim 2022 Salı 14:43

Sayın Ünal,Cumhuriyetin kazanimlarindan faydalanıyorken Cumhuriyetin getirdiği bu devrimler şayet senin düşündüğün gibi ise neden bu görevlerde bulunuyorsunuz? Bu söylemlerinize halk arasında nankörlük derler, Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk devrimlerini dünya ülkeleri takdir ederken siz ve sizin gibilerin bu sakat düşüncelerden kurtulun...

Yorumu oyla      7      4  
KARSIYAKALI 25 Ekim 2022 Salı 13:52

Cesaretin varsa Kılıcdaroglu adaylıgını acıklama demiş :)) yahu senın cesaretın varsa adaylıgını acıkla demezlermi..

Yorumu oyla      4      4  
Şaka gibi! 25 Ekim 2022 Salı 13:08

İsim vermeden hafif bir şekilde eleştirmiş. Niye? Kılıçdaroğlu'na adayım diyemiyor diye eleştiren de MHP'nin genel başkanı. Yahu siz niye aday değilsiniz? Aday değilseniz ne diye siyaset yapıyorsunuz? Kapatın partiyi, AKP'ye geçin. Koalisyon dönemi sona ersin diye başkanlık sistemi dediniz, daha beter oldu.

Yorumu oyla      3      4  
25 Ekim 2022 Salı 11:47

Manisa'da çıkan kavga hakkında ne diyormuş? Sosyal medya olmasa hiçbir yer göstermiyor.

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akşener: Referandum yerine sandık gelsin
İYİ parti lideri Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başörtüsü konusunda ...
AK Parti İzmir'e genç takviye!
AK Parti İzmir Gençlik Kolları koordinesinde, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ...
Uysal’dan cumhurbaşkanı adayı açıklaması
Uysal, Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneğinin (ANSİAD) Muratpaşa ...
 
'Türkiye, bölge barışı için katkı sunmaya hazır'
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Türkiye olarak, bu savaşın Ukrayna’nın toprak ...
AK Parti 'Anayasa' turuna çıkacak
AK Parti, başörtüsü ile ilgili Anayasa değişikliği teklifini muhalefete götürmeye hazırlanıyor.
'Referandumla milletimizi yormasınlar'
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı ...
 
Babacan, 'Kültürel Atılım Eylem Planı'nı açıkladı
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 'Deva Partisi Kültürel Atılım Eylem Planı'nı açıkladı.
Bakan Akar'dan Ukrayna ve Rusya'ya ateşkes çağrısı
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya ve Ukrayna arasındaki gelişmelere ...
CHP'li Yücel'den Vali Köşger'e 'foto' tepki: Devletin itibarı zedelendi!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Manisa Mitingi’ne katılmak amacıyla ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
157. yaş günü sürprizi körfezin ölü balıkları!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (7) 'Yazlık Sinemalar'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva