HABERLER>SPOR
3 Temmuz 2011 Pazar - 09:37

Aziz Yıldırım teşvik priminden gözaltına alındı

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım 12 ilde eş zamanlı yapılan'şike soruşturması'kapsamında gözaltına alındı. İzmir'de de 6 gözaltı var.

Aziz Yıldırım teşvik priminden gözaltına alındı

İSTANBUL - Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım başta olmak üzere 40'ı aşkın kulüp başkanı, yönetici ve futbolcu 'şike soruşturması'ndan gözaltına alındı. Gözaltılara ilişkin gerekçeler ortaya çıktı: Organize suç örgütü kurmak, şike ve teşvik primi dağıtmak...

Başbakan şike soruşturması için ne dedi? Okumak için tıklayınız...

Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturmanın, Spor Toto Süper Lig ve Bank Asya 1. Ligin 2010-2011 sezonuna yönelik başlatıldığı bildirildi.

Tüm Türkiye bu olayları konuşurken en çok merak edilen konu da şimdi ne olacağı.
 
KULÜP BİNASINDA ARAMA YAPILDI
Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, futbolda şike iddialarına ilişkin İstanbul'da başlatılan operasyon çerçevesinde, sabah saatlerinde Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Şükrü Saraçoğlu Stadı'ndaki başkanlık binasına gitti.
 
Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerinin, stadın çevresinde geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü.
 
Gözaltına alınanlar arasında, futbolcular, teknik direktörler ve menajerler de bulunuyor.
 
İLHAN EKŞİOĞLU'NUN OTELİ DE ARANDI
Fenerbahçeli yönetici İlhan Ekşioğlu'nun Antalya'nın Serik ilçesi Belek Turizm Merkezi'nde bulunan otelinde arama yapıldı.  Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde Ekşioğlu'na ait Belek Turizm Merkezi'ndeki Club Asteria Belek Otel'e geldi.
 
Polis ekiplerinin halen otelde bulunduğu, Ekşioğlu'nun ise henüz gözaltına alınmadığı öğrenildi.
 
İKİNCİ BÜYÜK OPERASYON
İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen şike soruşturması kapsamında 24 Mart ve 8 Nisan 2010 tarihinde düzenlenen operasyonlarda Fatih Akyel, Arif Erdem, Recep Öztürk, Celil Sağır ve Erkan Ergün'ün de aralarında bulunduğu 55 kişi gözaltına alınmıştı.

İNCELEMEYE ALINAN MAÇLAR!
28. haftada oynanan Eskişehirspor maçını Fenerbahçe 3-1’lik üstünlükle kapatmıştı. Karşılaşmada, Fenerbahçe’ye transfer olan ve operasyonda gözaltına alınan Sezer Öztürk 46. dakikada oyundan çıkarılmış, Ümit Karan ise 62. dakikada oyuna dahil olmuştu. Fenerbahçe’ye galibiyeti getiren golleri Mamadou Niang, Caner Erkin ve Semih Şentürk kaydetmişti. Ev sahibi takımın tek golü ise Batuhan Karadeniz’den gelmişti.
 
KRİTİK SİVASSPOR MAÇI
Sivasspor maçı, Süper Lig’de şampiyonluk düğümünün çözüleceği son haftaya Trabzonspor ile puan puana giren Fenerbahçe’nin en kritik maçıydı.
 
Fenerbahçe mücadele iki kez öne geçmesine rağmen kırmızı beyazlı ekip beraberliği sağlamıştı. Ancak Fenerbahçe daha sonrasında bulduğu iki golle şampiyonluğunu ilan etmişti.
 
Maç sonrasında Fenerbahçe’nin şampiyonluğuyla beraber en çok tartışılan konulardan biri ise şike soruşturması kapsamında gözaltına alınan isimlerden Sivasspor kalecisi Korcan Çelikay’ın yediği hatalı goldü.



Emenike de gözaltında!
Şike soruşturması çerçevesinde Fenerbahçe'nin yeni transferi Emenike de gözaltına alındı.
 
Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturmanın, Spor Toto Süper Lig ve Bank Asya 1. Ligin 2010-2011 sezonuna yönelik başlatıldığı bildirildi.
 


İŞTE GÖZALTINA ALINANLAR!
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım
Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu
Fenerbahçe Kulübü Yöneticisi İlhan Ekşioğlu (Otelinde arama yapılıyor)
Fenerbahçe'nin yeni transferi Sezer Öztürk
Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz
Eskişehirspor Sportif Direktörü Ümit Karan
Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun
Ankaragücü'nün yeni transferi Serdar Kulbilge
Gençlerbirliği Kulübü futbolcusu Serkan Çalık
Geçen yıl Sivasspor'da kiralık forma giyen kaleci Korcan Çelikay

BANK ASYA’YA DÜŞER!
Tüm Türkiye bu olayları konuşurken en çok merak edilen konu da şimdi ne olacağı.
 
İşte Türk futbolunun önemli isimlerinden olan Atilla Türker’in yaşanan olaylarla ilgili yorumu ve bundan sonra nelerin yaşanacağı.
 
"Hukukta “Kişilerin suçu sabit olana kadar masumdur” ilkesi var ama teknik-takip sonucu ortada çok büyük olayların yaşandığı da yadsınamaz. Savcıların yaptığı inceleme sonucunda olay araştırılıyor. Adı geçen kişililer büyük olasılıkla tutuklanma talebi ilke mahkemeye sevk edilecek. Eldeki teknik-takip verileri sonucu gerekli karar alınacaktır. Eğer mahkeme sonucunda adı geçen kişiler ve kulüpler şikeye karıştıysa inanılmaz ağır cezalar verilecek. Bu takımlar bir alt lige düşürülecek. Ayrıca en az -10 puan ile yeni sezona başlayacak. Ayrıca şikeye adı karıştığı kesinleşen kişilere yeni yasa gereği 5 ile 12 yıl arası hapis cezası verilecek. Eğer bu kişiler kulüp başkanı ise cezası yüzde 50 arttırılacak. Yeni yasa 14 Nisan’da çıktı, İncelemeye alınan tüm maçlar da bu tarihlerden sonra oynandı. Eğer yasa çıkmasaydı bu olaylarında ortaya çıkması kanunen mümkün değildi. Mahkeme ne zaman sonuçlanır bilinmez ama en az 2-3 yıl süreceğini herkes biliyor. Haliyle adı geçen takımlar yeni sezona da bulunduğu liglerde başlarlar. Ancak 2-3 yıl sonra sonuçlandığında kazandıkları kupa ellerinden alınır bir alt lige indirilirler.
 
Fenerbahçe’nin durumu sabit olursa şampiyonluk Trabzonspor’a verilir. Ligin tescil edilmesi bile bu realiteyi değiştirmez. Ancak mahkeme sonuçlanana kadar ligin şampiyonu Fenerbahçe’dir. Nihai kararı bağımsız Türk mahkemeleri verecek."

F.BAHÇE’DEN İLK AÇIKLAMA
Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, bazı yönetici ve futbolcuların gözaltına alınması ve kulüp binasının aranmasıyla ilgili olarak Fenerbahçe Kulübü’nden açıklama yapıldı.
 
İşte o açıklama;
 
Sabah saatlerinde İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü bir soruşturma kapsamında diğer spor kulüplerinin yanında Kulübümüzün Başkanı Sn. Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu bir kısım kişilerin gözaltına alındığı ve bazı spor kulüpleri ile birlikte Kulübümüzde de söz konusu soruşturma kapsamında arama faaliyeti icra edildiği kamuoyunun malumudur.
 
Fenerbahçe Spor Kulübü olarak; hukuka ve adalete olan inancımızı bir kez daha tekrar ederken, yürütülen soruşturmanın bir an önce tamamlanarak gerçeklerin ivedilikle ortaya çıkarılması gerektiğini belirtmek isteriz.
 
Şu husus bilinmelidir ki; geçmişi şan ve şerefle dolu kulübümüz, tarihinin hiç bir döneminde hukuksuzluk içinde olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır.
 
Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.
 
Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu



TARAFTAR EYLEM YAPTI
Kadıköy’de toplanan yaklaşık 500 Fenerbahçe taraftarı, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın gözaltına alınmasını protesto etti.
 
Bir grup Fenerbahçe taraftarı, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın futbolda şike iddialarına yönelik olarak İstanbul’da düzenlenen operasyon çerçevesinde göz altına alınmasını protesto etti.
 
Fenerbahçe Şükrü Saracaoğlu Stadı önünde toplanan taraftar grubu, "Sana söz yine baharlar gelecek" yazılı pankart açarak, "Başkana kalkan eller kırılsın", "Fenerle kimse başa çıkamaz" şeklinde slogan attı.
        
Taraftarlar, bir süre slogan attıktan sonra stadın önündeki Recep Peker Caddesi üzerinde yürüyüşe geçerek yolu trafiğe kapattı. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı cadde, daha sonra ekiplerin müdahalesi ile tek yönlü olarak trafiğe açıldı.
        
Stad önünde toplanan taraftarlar adına yapılan açıklamada, Fenerbahçe Spor Kulübü başkanının, yöneticilerinin, idareci ve futbolcuların göz altına alınmasının taraftarları derinden etkilediği belirtilerek, "Başta Trabzon Spor Kulübü Başkanı Sadri Şener olmak üzere çeşitli çevrelerce aylardır sürdürülen iftira kampanyalarının bugün senaryoya uygun olarak sonuç verdiğini görmekteyiz. Türk Futbolunda uzun yıllardır var olduğu somut olarak bilinen kirliliklerin tamamı hasır altı edilirken, yeni yasa bahane edilerek Fenerbahçemizin hak edilmiş değerlerine saldırılmasına kayıtsız kalmamız söz konusu olmayacaktır" ifadelerine yer verildi.
        
Açıklamada şunlar dile getirildi:
"Bir asırdan fazla tertemiz mazisiyle yanında olduğumuz kulübümüzün mevcut yönetiminin karşılaşacağı sorunlar karşısında alacağı kararların arkasında olacağımızın, mevcut yönetimimizin de bu acımasız saldırı karşısında ligden ve naklen yayın havuzundan çekilme dahil her kararını destekleyeceğimizin bilinmesini isteriz. Özellikle belirtmek isteriz ki, helal üzüntüleri haram sevinçlere tercih etmiş olan biz Fenerbahçeliler, adil işleyecek bir hukuk karşısında çıkacak olumlu-olumsuz sonuçları kabulleneceğimiz gibi, bunun Türk futbolunun tamamına yönelik değil yalnızca Fenerbahçe’yi hedef almasını ise asla kabullenmeyeceğiz."

Taraftarlar, açıklamanın ardından bir süre daha slogan attıktan sonra dağıldı.

Bu arada, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerin, futbolda şike iddialarına ilişkin İstanbul’da başlatılan operasyon çerçevesinde, Fenerbahçe Spor Kulübünün Şükrü Saraçoğlu Stadı’ndaki başkanlık binasında başlattığı aramalar da sona erdi.
 
OTORİTELER NE DEDİ?
'Futbolda şike' iddialarıyla ilgili, spor yazarları ve yorumcular genel olarak şaşkın olduklarını ifade ettiler.
 
'Futbolda şike' iddialarına yönelik spor yazarları ve yorumcular ne dedi?
 
TURGAY ŞEREN
Aziz Yıldırım Bey benim çok sevdiğim bir isimdir. Onun böyle bir olaya karılaştığını hiç zannetmiyorum. Zaten Fenerbahçe´nin ve Aziz Yıldırım´ın böyle bir olaya ihtiyaçları yok, gereği de yok. Ama bu neden böyle bir şey olmuş, ben de televizyondan izledim. Hayretler içinde kaldım. İmkanım olsa yanına gider kendisini teselli ederim. Çünkü bu sonunda herhalde en ufak bir yanlışı olmadığı çıkacaktır.
 
ALİ ŞEN
İnanılır gibi değil. Şu anda konuşmak için çok erken. Biz sadece son dakika gelişmeleri takip ediyoruz... Çok şaşkınım.
 
KANAT ATKAYA
Olay üzerine detaylı analiz yapılacak bir şey değil. Ne olduğunu tam olarak anlamak gerekiyor. Trabzonspor’un bir takım iddiaları vardı. Sedat Peker bağlantısı konuşuluyor. TFF’nin de dışarı bırakılması olayın polis tarafından yürütülüyormuş gibi görünüyor.
 
ÖMER ÜRÜNDÜL
Öncelikle çok büyük bir olay… Gerçekten ben de şaşkınlıkla izliyorum gelişmeleri. Çok ciddi boyutta da futbolda bir deprem diyebiliriz Türk futbolu için. Tabi ki gelişmeleri izleyeceğiz, fikir belirtmek için henüz erken. Ama bu düzeyde bugüne kadar hiç böyle bir şey olmamıştı. İlk defa bu boyutta bir şey olması işin çok büyük boyutlarda olduğunu gösteriyor.
 
BÜLENT YAVUZ
Detayını çok iyi bilmiyorum. İtalya´da bunu benzer bir operasyon yapılmıştı. Yıllardır Türk futbolunda teşvik pirimi, şike hep konuşuldu. Ama ne kadarı doğru bilemiyoruz. İlerleyen saatlerde ayrıntılar ortaya çıktıkça daha da net konuşabiliriz.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
FB Cumhuriyeti 4 Temmuz 2011 Pazartesi 13:22

Fenerbahçenin bu Eskişehir, Karabük, Sivasspor maçları ne zaman oynanmıştı? Yanılmıyorsam Nisan ve Mayıs'ta . Ses kayıtları , kamera kayıtları da o zaman yapılmıştı. Polis ve savcılar niye Lig tescil edilmeden zamanında harekete geçmedi de şimdi harekete geçiyorlar. Seçimden önce polis ve savcı Fenerbahçe yöneticilerini tutuklayıp, şampiyonluğu iptal ve Bank Asya Ligine gönderme laflarını etselerdi AKP'nin oyu en az % 10 düşerdi. Aynı yargı seçimlerden önce çok sayıda generali tutukluyor İzmir Büyükşehir'e baskın yapıyor . GELİN DE TÜRKİYE'DE YARGININ BAĞIMSIZ OLDUĞUNA POLİSİN TARAFSIZ OLDUĞUNA BENİ İNANDIRIN.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir açık su yüzme yarışları yapıldı
Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları çerçevesinde 1. İzmir Açık Su ...
Jaka Lakovic Galatasaray'da
Galatasaray Erkek Basketbol Takımı, Barcelona'nın yıldız oyuncusu Jaka ...
Kaf-kaf Morgan ile anlaştı
Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Pınar Karşıyaka, İsrail'in Maccabi Rishon ...
 
Periler tarih yazdı finaldeyiz
Avrupa Basketbol Şampiyonası Yarı Finali'nde uzatmaya giden maçta Fransa'yı ...
Terim'den imza töreninde bomba açıklamalar
Galatasaray'da 3. kez teknik direktörlük görevine getirilen Fatih Terim, resmi imzayı attı.
Sporun duayeni Tözge İzmir için harekete geçti
Spordaki şiddeti ortadan kaldıracak köklü çözümler için çalışan İzmir ...
 
Göz Göz transferde hız kesmiyor
Bank Asya 1. Lig'in yeni ekibi Göztepe, Mersin İdman Yurdu'ndan Fuat Onur ...
Cumhuriyet Kupası uluslararası oluyor
Cumhuriyet Kupası Binicilik Engel Atlama Yarışları bu yıl uluslararası ...
Karşıyaka spor okulları kapılarını açtı
Karşıyaka Belediyesi spor okulları yaz dönemi kursları coşkulu bir törenle başladı.
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden yıkamaz?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Daha önceleri nerelerdeydik?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Hayatlarımız sadece kısa anlardan ibaret…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Medya’nın tarafsız ve bağımsız olma sorunu
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (11) 'İyi ki doğdun Doğan Kardeş'
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Rilke’den sanat ve yaşam üzerine düşünceler
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva