HABERLER>SPOR
8 Haziran 2024 Cumartesi - 12:08

Aziz Yıldırım kongreyi terk etti!

Fenerbahçe’de Başkan Ali Koç ve 2018’de Kongre’de yenerek 20 yıllık başkanlığını sonlandırdığı Aziz Yıldırım’ın karşı karşıya geldiği Olağan Seçimli Genel Kurul, yüksek gerilimle başladı. Yıldırım, Vefa Küçük’ün ‘anti demokratik’ şekilde Genel Kurul Kongre Başkanlığı’na seçildiğini söyleyerek, stadyumu terk etti.

Aziz Yıldırım kongreyi terk etti!

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün Olağan Seçimli Genel Kurulu, Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda bugün başladı. Kongre’nin ilk gününde kulüp yöneticileri ve kongre üyeleri konuşmalarını yapacak. Bugün, başkan adaylarının da konuşma yapması bekleniyordu, ancak Yıldırım’ın Genel Kurul’u terk etmesinin ardından sadece Koç kürsüye çıkacak.

Kongre’nin açılışını kulübün yöneticilerinden Fethi Pekin yaptı. Konuşmasında birliktelik vurgusu yapan Pekin, ‘’El ele verip Fenerbahçemizi daha da ileriye taşıyacak kararları almak için bir araya geldik. Unutmayalım ki sandıktan çıkan sonuç ne olursa olsun kazananın Fenerbahçe olmasını diliyorum. Çünkü en büyük zafer beraber hareket etmektir. Birlikte güçlüyüz, birlikte başaracağız’’ dedi. 

Kongre'nin ikinci gününde, Fenerbahçe'yi önümüzdeki 3 sene boyunca yönetecek başkan ve yönetimini belirleyecek seçim için kongre üyeleri oy kullanacak. 

Kongre üyeleri, Genel Kurul Kongre Başkanlığı’nı yapmak üzere Vefa Küçük’ü seçti. Yıldırım tarafı, el kaldırılarak yapılan oylamanın sonuçlarının doğru sayılmadığını söyleyerek itirazda bulundu. Genel kurulları Fenerbahçe’de geleneksel olarak Divan Kurulu Başkanları yönetse de; Başkan Ali Koç, Divan Başkanı Şekip Mosturoğlu’nun Yıldırım yönünde kongre üyelerini aradığını iddia ederek Genel Kurul’u yönetmesine karşı çıkmıştı. Koç, ayrıca seçilmesi durumunda Mosturoğlu ile çalışmayacağını söylemişti.

Küçük’ün seçilmesi, Genel Kurul’da tansiyonun yükselmesine sebep oldu. Tribünlerin Koç destekçilerinin yoğun olduğu tarafından Küçük’e destek tezahüratları yükselirken, Yıldırım destekçileri Küçük’ü yuhaladı ve ‘’Şefik başkan’’ tezahüratları yaptı.

Yıldırım, Koç yönetiminin raporlarını sunduğu sırada sahneye çıkarak seçimin ‘anti demokratik’ olduğunu savundu ve stadyumu terk etti.

Yıldırım’dan Küçük’e: Seçilmeden orada oturuyorsun
Yıldırım, Fenerbahçe yöneticisi ve eski TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik’in konuşma yaptığı sırada kürsüye çıktı. Genel Kurul’u yönetmekle görevlendirilen Küçük, ‘’Sayın Aziz Yıldırım, benden izin almadan koşmayın lütfen’’ dedi.

Yıldırım, Küçük’e mikrofonla tepki göstererek, ‘’Ben alırım. Sen orada seçilmeden oturdun’’ dedi.

Yıldırım stadyumu terk etti
Yıldırım’ın kürsüye gelmesinin ardından stadyumun ortasında kurulan sahnede taraflar arası kısa süreli bir tartışma yaşandı. 

Yıldırım, bunun ardından tekrar kürsüye çıkarak, ‘’Sevgili Fenerbahçeliler, yapılan seçim gayri demokratik bir seçim olduğu için buradan ayrılıyorum. Yarın oy atmaya geleceğim. Arkadaşlarımdan isteyen kalabilir isteyen ayrılır. Hepinize teşekkür ederim’’ dedi ve stadyumu terk etti.

Yıldırım cephesinden itiraz
Yıldırım cephesi, Genel Kurul Kongre Başkanlığı seçiminde usul hatası yapıldığı ve oylamada sorun olduğu iddiasıyla Küçük'ün seçilmesine itiraz etti.

Fethi Pekin, Kongre'nin açılışında Genel Kurul Kongre Başkanı'nın 'el kaldırarak' seçileceğini söyledi. Oylamanın yakın gözükmesine rağmen Küçük başkan ilan edildi. 

Alınan bilgiye göre Yıldırım cephesinden Savaş Adalet, itirazlarını Fethi Pekin'e iletti.

Yıldırım, seçim ofisinde açıklama yapacak
Genel Kurul'un yapıldığı stadyumu terk eden Yıldırım, ekibinin verdiği bilgiye göre saat 13.30'da Altunizade'deki seçim ofisinde bir açıklama yapacak.

 
Karşıyaka'da teknik direktör arayışı
 
Güzelbahçe'de refüj düzenlemesi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
8 Haziran 2024 Cumartesi 13:19

Vefa Küçük un yönetmesi tam bir skandal! Seçilmiş başkan var.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da teknik direktör arayışı
TFF 3'üncü Lig'de yeni sezona iddialı girmeye hazırlanan Karşıyaka, yeni ...
Altınordu'dan sağ beke takviye
TFF 2'nci Lig ekiplerinden Altınordu, transfer çalışmaları kapsamında ...
Altaylı kaleci Ozan'a sürpriz talip
TFF 2'nci Lig'e düşen Altay'da sözleşmesi sona eren kaleci Ozan Evrim ...
 
A Milli Takım'ın EURO 2024 kadrosu açıklandı
A Milli Takım’ın, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki (EURO 2024) kadrosu belli oldu.
Ampute Milli Takım Avrupa'da finalde!
Ampute Milli Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonası'nın yarı finalinde Polonya'yı ...
Okan Buruk'a ödenecek ücret açıklandı
Teknik direktör Okan Buruk'la 2 yıllık yeni sözleşme imzalayan Galatasaray, ...
 
Altay yatırımcı peşinde
TFF 2'nci Lig'e 684 milyon 555 bin TL borçla düşen Altay'da şirketleşme ...
Kombineler bitti... Göz-Göz Süper Lig'de kapalı gişe!
Süper Lig'e dönen Göztepe'nin taraftarı sezon öncesi satışa çıkan 16 bin ...
Okan Buruk'tan Mourinho yorumu!
Galatasaray'a yeniden imza atan Okan Buruk, Fenerbahçe'nin yeni teknik ...
 
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbi güzel kötü adam!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva