HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Ekim 2011 Cumartesi - 12:28

Avrupalı gazeteciler Türkiye'nin AB nabzını tuttu

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (ESİAD) konuğu olarak Avrupa Birliği ülkelerinden İzmir’e gelen 12 farklı ülkelerin ekonomi editörleri ve gazetecilerini La Cigale’de ağırladı.

Avrupalı gazeteciler Türkiye nin AB nabzını tuttu

İZMİR - Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ESİAD) bünyesinde faaliyet gösteren İzmir Avrupa Birliği Bilgi Merkezi’nin gerçekleştirdiği bir organizasyonla Avrupa Birliği ülkelerinden İzmir’e gelen 12 farklı ülkenin ekonomi editörleri ve gazetecilerinden oluşan 18 kişilik bir heyet İzmir ve Türkiye’nin AB yolculuğundaki nabzını tuttu.
Ziyaret kapsamında öncelikle Dokuz Eylül Üniversitesi’nde AB Anabilim Dalı Başkanı ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Jeanne Monnet Kürsüsü sahibi Prof. Dr. Canan Balkır’a bir ziyarette bulunan heyet, öğrencilerle de Avrupa Birliği, siyaset ve Kıbrıs konusunda ayrıntılı olarak görüştü.
 
ESİAD merkezinde de ESİAD Başkanı Bülent Akgerman konuk gazetecilere İzmir’in ekonomisi ve iş dünyası hakkında bilgiler verdi. 1992 yılında kurulan ESİAD hakkında konuklara detaylı bilgi veren Akgerman, “Faaliyetlerimiz arasında, dünyadaki benzerleri gibi iş dünyasının görüşleri doğrultusunda toplumda, parlamento, siyasi iktidar ve yerel yönetimler üzerinde baskı grubu olmak öncelik taşımaktadır. Bunun yanı sıra, ekonomik gelişme açısından bölgemizin ufkunu açacak girişimlerde bulunmak, üyelerimizi toplum önderleriyle buluşturmak, sosyal ve kültürel yaşama katkıda bulunmayı da görev saymaktayız” diye konuştu. Derneğin en önemli iki misyonunun ise; üyelerinin firmalarını global pazarda daha rekabetçi kılacak konuların yakın takibi ve üye çıkarlarına yerel ve ulusal kurumlar nezninde sahip çıkarak takipçisi olmak olarak açıkladı.
 
İzmir’in, sanat, tarih, turizm, sanayi ve tarım alanlarında bir çok farklı zenginliğe sahip olduğunu da söyleyen Akgerman, Türkiye’nin Avrupa’ya açılan kapısı konumundaki İzmir’in lojistik anlamda da büyük avantaja sahip olduğunu söyledi. ESİAD Başkanı Akgerman, birçok farklı kültürle yoğurulan ve 8 bin 500 yıllık tarihe sahip olan İzmir’de Avrupalı ekonomi editörleri ve gazetecileri ağırlamaktan son derece mutlu olduğunu da dile getirdi.Konuk heyeti öğle yemeğinde Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan La Cigale’de ağırladı.
 
Başkan Tartan, EGİAD’ın konuklarını ağırlamaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek, “AB’ye aday bir ülkenin çağdaş bir yüzü olan İzmir, Expo çalışmalarıyla da bu konuda iddialıdır. İzmir’in merkez ilçesi olan Konak, turizm, gezi ve alışveriş merkezinin kalbindedir. Butik müzecilik anlayışıyla İzmir Mask Müzesi ve Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi’ni kurduk. Yakında Neşe ve Karikatür Müzesi’ni de açacağız. Butik müzelerimizle Avrupa sıralamalarının üst sıralarında yer alan almaktayız. Bununla da gurur duyuyoruz. İzmir’in EXPO 2020 hedefine yönelik hazırlıklarında Konak’ta büyük katkı sağlamaktadır. Geçen sefer çok az puanla kaybettiğimizi bu sefer alarak tüm dünyaya gerçekten İzmir’in turizmin beşiği olduğunu, gerçekten turizmi çok iyi bildiğini göstereceğiz” diye konuştu.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yusuf Vangöl yeniden kent konseyi başkanı
Üye sayısı 450’yi bulan Gaziemir Kent Konseyi’nin başkanlığına yeniden ...
Şenol’dan din adamlarına kahvaltılı teşekkür
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Ramazan ayında her mahallede ...
Aşık Veysel’de Rahmi Saltuk şöleni
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nın ...
 
Temiz Sokak sakinleri altınlarına kavuştu
Bayraklı Osmangazi Mahallesi’nin 569 ve 571 sokak sakinleri en temiz sokak seçildi.
Kadınlardan Başkan Sındır’a teşekkür
İzmir Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu üyeleri, Kadın Danışma Merkezi ...
İtfaiye nostaljisi
İzmir İtfaiyesi tarafından açılan ‘Dünden Bugüne İtfaiye’ konulu sergi ...
 
Yaşları küçük, kararları büyük
Ankara’da TBMM Meclis Başkanlığı ve CHP Genel Merkezi’ni ziyaret ederek ...
Almanlar dibek kahvesine bayıldı
İzmir’in tarihi Kemeraltı Çarşısı’nın ünlü dibek kahvesi yurtdışından ...
Selçuk Belediyesi'nden köylere ücretsiz servis
Selçuk Belediyesi köylerde ikamet eden ilköğretim öğrencilerine servis imkanı sağlıyor.
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva