HABERLER>DÜNYADAN
2 Kasım 2011 Çarşamba - 09:07

Atina'da referandum depremi!

AB zirvesinde alınan yardım pakedi anlaşmasını halkoyuna götüreceğini açıklayan Başbakan Yorgo Papandreu'ya partisi içinde de dışın da büyük tepki var.

Atina da referandum depremi!

İZMİR - Yunanistan'da, Başbakan Yorgo Papandreu'un, AB zirvesinde Yunanistan'a mali yardım paketi ile ilgili varılan anlaşmayı halkoylamasına götürme kararı, muhalefet partilerinin tepkilerinin yanı sıra PASOK içinde de bölünmelere neden oldu.
 
Yunan basın-yayın organları, istifaların ardından 300 sandalyeli parlamentoda milletvekili sayısı 152'ye düşen PASOK'un, ''şiddeti gittikçe artan kaynayan bir kazana dönüştüğünü'' belirttikleri haberlerinde, Papandreu'nun siyasi inisiyatiflerine açıkça itiraz eden milletvekillerinin sayısının arttığını belirtti.
 
Haberlerde, PASOK'un kurmaylarından Vaso Papandreu'nun, hükümetin istifa ederek bir ''milli kurtuluş hükümeti'' kurulması yönündeki çağrısının başka iktidar milletvekilleri tarafından da destek gördüğüne değinilirken, eski başbakan Kostas Simitisi'in yakın çalışma arkadaşları olduğu belirtilen 6 milletvekilinin Papandreu'ya gönderdikleri bir mektupta istifasını istedikleri bildirildi.
 
Selanik milletvekili Eva Kayli ile Drama milletvekili Hara Kefalidu'nun da Papandreu'ya birer mektup göndererek, halkoylamasında ısrar etmesi durumunda cuma günü yapılacak güvenoylamasında hükümete oy vermeyeceklerini bildirdikleri belirtildi.
 
Yunan televizyonları konuyla ilgili haber-yorumlarında, PASOK içindeki son gelişmelerden sonra Papandreu'nun halkoylaması kararından vazgeçmek zorunda kalacağı değerlendirmesinde bulunurken, Papandreu'nun, 8 milyarlık yardım diliminin ve yeni destek paketinin güvence altına alındığı bu dönemde neden böyle bir karar alma gereği duyduğu sorusuna hala cevap bulunamadığını ifade etti.
 
G20 ZİRVESİNE KATILACAK
Ancak Başbakan Papandreu, halk oylamasını gerçekleştirmekte kararlı olduğunu söyledi. Yunan basınında çıkan haberlere göre, bakanlar kurulu toplantısında konuşan Papandreu, Brüksel'de Yunan ekonomisiyle ilgili alınan kararların uygulanması konusunda daha önce açıkladığı planlarında ve yol haritasında değişiklik yapmasının mümkün olmadığını belirterek, ''Her şey güven oylamasının yapılacağı cuma günü belli olacak'' dedi.
 
Bu konudaki tepkilere değinen Papandreu, ''Yunanistan'ın borçlarının azaltılmasından zarar gören sistemin kuduruk gibi tepki göstermesi doğal'' diye konuştu. Haberlerde, Papandreu'nun halk oylamasıyla ilgili kararına bakanlar kurulunda en az üç üyenin karşı çıktığı belirtildi. Yunan medyası, Papandreu'nun, Sarkozy ve Merkel'in daveti üzerine çarşamba günü Cannes'a gideceğini duyurdu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Libya, KKTC'yi fiilen tanıdı
Libya'yı yöneten Ulusal Geçiş Konseyi'nin Sağlık Bakanı Abdal Rahman Kıssa, ...
'Esad'ın kaderi Erdoğan'ın ellerinde'
İsrail gazetesi Haaretz, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın kaderinin ...
Filistin artık UNESCO'da
Merkezi Paris'te bulunan BM Bilim, Eğitim ve Kültür Teşkilatı UNESCO'nun ...
 
İran ABD'ye nota verdi
İran, Suudi Arabistan'ın Washington Büyükelçisine yönelik suikast planlarıyla ...
Paris'te terörü kınayan Türklere çirkin saldırı
Fransa'nın başkenti Paris'te terörü kınamak için gösteri yapmak isteyen ...
Afganistan’da NATO’ya büyük darbe
Afganistan’ın başkenti Kabil’de NATO konvoyuna düzenlenen intihar saldırısında ...
 
Rice: Türkiye için yalvardım
Eski ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, 2008’deki Aktütün baskını ...
Sarkozy: Atina'yı almak hataydı
Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Yunanistan'ın 2001 yılında Euro ...
Kaddafi'nin son anlarını şoförü anlattı
Geçtiğimiz hafta muhalifler tarafından öldürülen Libya devrik lideri Muammer ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva