HABERLER>GÜNCEL
22 Ocak 2012 Pazar - 14:54

Artık okullarda bu siteye girilemeyecek!

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda Agos Gazetesi'nin sitesine erişim engeli var.

Artık okullarda bu siteye girilemeyecek!

İSTANBUL - Okullardaki bilgisayarlardan siteye girildiğinde ekranda "Siteye erişim sakıncalı içeriğinden dolayı, MEB’in isteğiyle, Türk Telekom tarafından engellenmiştir" yazıyor.
 
Radikal’den Umay Aktaş Salman’ın haberine göre MEB’e bağlı okullarda internet filtreleme programı kullanılıyor. Filtreleme programları okullarda pek çok siteye erişimi engelliyor. Kişisel sitelerin yanı sıra blogspot uzantılı sitelere, video görüntülerinin olduğu sitelere dahi erişilemiyor. Filtre engeline takılan sitelerden biri de www.agos.com.tr.
 
Oysa diğer gazetelerin sitelerine ve Yahudi cemaatine yönelik çıkarılan Şalom gazetesine ulaşmak mümkün. Okulda internet sitesine giriş yaparken yasaklı olduğunu fark eden eski KESK Başkanı Sami Evren, "Yasal mevzuata uygun çıkan bir gazete. Hangi kriterlere göre yasaklanmış?" diye konuştu. Eğitim-Sen İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Barış Uluocak da "MEB’in internet bağlantısı son derece sınırlı. Birçok siteye girilmiyor" dedi.
 
MEB: KASIT YOK
MEB Basın Müşavirliği’nden yapılan açıklamada ise filtrelemenin bakanlık tarafından değil Türk Telekom’un uluslararası standartlara göre belirlediği başlıklar üzerinden yapıldığı anlatılarak şu bilgiler verildi: "Mesela okullardaki internet ağına çok fazla yük olmasın diye kişisel siteleri filtreleyin diyoruz.
 
Tescilli olduğu uzantıya bakarak filtreliyorlar. Birkaç sınıflandırma var. Oradan bakıp sınıflandırmalara göre ’filtre uygulanması iyi olur’ diyoruz. Türk Telekom otomatik olarak filtreliyor. Agos’a yönelik kasıt yok."
 
KOPTAŞ: KABUL EDİLEMEZ
Türk Telekom’dan yapılan açıklamada da önce Agos’un internet sitesine erişim engelinin sitenin kişi adına kayıtlı olmasından kaynaklandığı, MEB tarafından kişisel sitelerin tümüne erişim engeli istendiği belirtildi. Ancak www.agos.com.tr sitesi, AGOS Yayıncılık Basım Hizmetleri SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ’ye ait. Sitenin domaini de e-kolay.net. Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rober Koptaş, engelin kabul edilemez olduğunu söyleyerek, "Bütün gazetelere erişilmesi ancak Agos’a erişilmemesi okullarda böyle basit bir konuda ayrımcılık olduğunu gösteriyor" diye tepki gösterdi.
 
Türk Telekom ise filtrelemenin şöyle çalıştığını açıkladı: "Filtreleme yazılımı üreticisi tarafından sistemde ön tanımlı kategoriler yer alıyor. Hangi web sitesinin hangi kategoride değerlendirileceği üreticinin kendi algoritmasına göre otomatik belirleniyor. MEB’e sunulan filtreleme kategorilerinden hangilerine filtre uygulanacağı bakanlıkça belirlenir. Web sitelerinin tanımlanması için çok sayıda otomatik geri bildirim yöntemi kullanılmaktadır. Bu tanımlamalar kategorizasyon ana veritabanında saklanır."

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 23 Ocak 2012 Pazartesi 13:47

Yahu bu iktidar niye o yasak bu yasak diyor ki. Bence bir liste hazırlasınlar bunların harici sitelere girenler İDAM edilecek desinler olsun bitsin be kardeşim. Bunlar DEMOKRASİ nin ne olduğunu ya bilmiyorlar, yada anladıkları DEMOKRASİ bizim bildiğimiz demokrasiden çok farklı heralde. Yakında bu bu ülkede çok farklı ama çok farklı uygulamalar hayata geçecek ki işte o zaman iktidarın gerçek yüzünü halkımız görecek. Ey Türk Gençliği aç gözünü aç, açmadığın takdirde köleliğe hazırlan.

Yorumu oyla      12      6  
AHMET NEVZAT GÜVEN 22 Ocak 2012 Pazar 17:20

BU OYUNLARLA AMAÇLANAN ŞEY:ATATÜRK'ÜN KURDUĞU BÜYÜK VE ŞANLI TC'İNE SON VERMEK VE ONU YOK ETMEKTİR. AKP NİN YAPTIĞI HER EYLEM; AÇILIM POLİTİKALARI,GAYRİ MÜSLİMLER LE İLGİLİ OYUNLAR,MİLLİ KÜLTÜRÜMÜZE VE TARİHİMİZE YAPILAN SALDIRILAR,ETNİK VE KÜLTÜREL AYIRIMCILIK,TRT 6,VE ERGENEKON,BALYOZ,VS TERTİPLER HEPSİ AYNI MEŞUM VE MELUN AMACA MATUFTUR:TC'NİN YIKILMASI.AMA UNUTULAN BİR ŞEY VARDIR: TÜRKİYE TÜRKLERİN YURDUDUR.ATATÜRK DEMEK TÜRKLÜK DMEKTİR.TÜRKLER ATASININ EMANETİNİ HER KOŞULDA KORUYACAKTIR.

Yorumu oyla      12      6  
AHMET NEVZAT GÜVEN 22 Ocak 2012 Pazar 17:10

ŞİMDİ BİE KEZ DAHA YÜKSEK SESLE ŞU SORULARI SORALIM VE CEVABINI ARAYALIM : HRANT DİNKİN ÖLDÜRÜLMESİNİ TERTİPLEYEN VE GERÇEKLEİTİRENLER,GERÇEKTE KİMLERDİR? BU OLAYLA NEYİ AMAÇLAMIŞLARDIR ?AZINLIKLARA VERİLEN HAKLAR LOZAN'A DAYANDIĞINA GÖRE SALDIRI İLE AMAÇLANAN GİZLİ HEDEF LOZAN ANLAŞMASININ FESHİ MİDİR ? LOZAN TC'NİN KURULUŞ MANİFESTOSU OLDUĞUNA GÖRE,LOZANI YOK SAYIP SEVRİ Mİ DAYATMAK İSTEMEKTEDİRLER? BUNA ALET, ARACI VE TC DÜŞMANI OLAN KİMLERDİR? VE AGOS SİTESİNE ERİŞİM NİYE YASAKTIR?NEDEN?????

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nişanlısından ayrıldı, canına kıydı!
Bornova’nın Altındağ semtinde, bir süre önce nişanlısından ayrılan Tarkan ...
Tekerlekli sandalye ile hapise gitti
Sabri Çakır, 9 yıl önce 5 kişinin ölümü ve kendisinin sakat kalmasına ...
Narlıdere'de aynı sokakta 1 gecede 3 hırsızlık!
Narlıdere’de ev sahiplerinin dışarıda olmasından faydalanan hırsız ya ...
 
Sağlam raporu veren doktor soruşturulmadı
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, temmuz ayında İzmir’de bir müzikholde gözaltına ...
Böylesi ancak Aziz Nesin kitaplarında olur
Ön adları da aynı olan ve biri Almanya'da yaşayan 2 amcoğlu, yıllarca ...
Büyükşehir tutuklamalarına balonlu protesto
Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik gerçekleştirilen operasyonlar kapsamındaki ...
 
Üniversiteden tamamen organik biber gazı siparişi
'Hacettepe'ye biber gazı siparişi' haberinin belgeleri yayınlandı: 250 ...
Şehir magandası yakalandı
İzmir'de trafik kazası ardından çıkan tartışmada gazetecilere saldıran ...
Liseli kıza seks tuzağına 5 tasdikname
Alsancak’ta lise öğrencisi S.Y.'nin, kız öğrenci M.A.'yla uygunsuz görüntülerini, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva