HABERLER>GÜNCEL
22 Ocak 2012 Pazar - 11:13

Böylesi ancak Aziz Nesin kitaplarında olur

Ön adları da aynı olan ve biri Almanya'da yaşayan 2 amcoğlu, yıllarca tek kimlikle yaşadı. 7 yıllık mücadele sonunda ayrı kimliklere kavuştular. Ancak kabus bitmedi, Türkiye'de yaşayanı, şimdi de askerliğini yaptığını kanıtlamaya çalışıyor

Böylesi ancak Aziz Nesin kitaplarında olur

İZMİR - Bu kadarı ancak fıkralarda ve Aziz Nesin öykülerinde olur denecek bir olay şimdilerde İzmir'de yaşayan Ağrılı Öztürk ailesinin başına geldi. Egeli Sabah’tan Sezen Özsavrangil’in haberine göre, Aziz Nesin'in "Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz" romanına taş çıkartacak öykü, Özer Öztürk'ün 1970 yılında Ağrı'nın Eleşkirt İlçesi'ne bağlı Yücekapı Köyü'nde doğmasıyla başladı. Hemen hemen aynı günlerde Almanya'da yaşayan amcasının da bir oğlu oldu ve o da oğluna Özer ismi verildi. Ancak Ağrılı Öztürk'ün babası "Almanya'ya gider" umuduyla oğlunun doğum yerini Peine olarak kaydettirdi. Böylece, yıllar sonra yaşanacak trajikomik olay örgüsünün de temelleri atıldı. Ağrılı Özer Öztürk, ilk ve ortaokulu bitirdikten sonra, 1986 yılında ailesiyle İstanbul'a taşındı. Sarıyer Lisesi'ne kaydoldu ancak maddi sıkıntılar yüzünden ertesi yıl okulu bıraktı. 1987 yılında garson olarak çalışmaya başladı.
 
ASKERLİĞİNİ YAPTI
İstanbul'un ünlü restoranlarında SSK sigortalısı olarak çalıştı. İstanbul Yeniköy Askerlik Şubesi'nden askere sevkedildi. Acemi erliğini Amasya'da tamamlayan Öztürk, buradan dağıtımla Edirne'ye gönderildi. 1991 yılında vatani görevini tamamlayıp tezkeresini aldı.
Askerden dönünce iş için bir şirkete başvurdu. İş yeri Öztürk'ün askerliğini tamamladığına dair belge getirmesini istedi.

Genç adamın hayatını kabusa çeviren gelişmeler de bundan sonra başladı.
Çünkü askerlik şubesinden aldığı belgelerde kendisi amcasının Almanya doğumlu olan oğlu Özer Öztürk olarak görünüyordu. Bunun üzerine nüfus dairesine koşan Öztürk, kayıtlarda amcasının babası, yengesinin de annesi olarak işlenmiş olduğunu gördü. Bunun üzerine Ağrı İl Nüfus Müdürlüğü'ne yazı yazdı ancak "konunun takip edildiği" yönünde cevap aldı. Öztürk de bunun basit bir karışıklık olduğunu düşünerek, başına geleceklerden habersiz hayatına devam etti.
 
ARADA EVLİLİK VAR
Özer Öztürk, 1997 yılında Sevgi Öztürk ile evlendi ancak hiçbir sorun yaşamadı. Aynı kimliği taşıyan kuzeninin 1994 yılında Almanya'da yaptığı evlilik bile buna engel olmadı. Öztürk de artık sorunun düzeldiğini düşündü. 2 yıl sonra Bir kız çocuğu oldu. 2000 yılında İzmir'e taşındı. 2004 yılında TC numarası almak için İl Nüfus Müdürlüğü'ne gittiği sırada, eşi ve kızının Almanya'da yaşayan kuzeninin eşi ve kızı olarak göründüğü ortaya çıktı. Üstelik amcasının oğlunun 2002'de Türk vatandaşlığından çıkarıldığını öğrendi.
Amcaoğluyla kendisi aynı kişi gibi göründüğü için, Özer Öztürk o günden sonra vatanında kaçak olarak yaşamaya başladı. 2006 yılında oğlu Özgür dünyaya geldi ancak yaşanan karışıklık yüzünden nüfusa kaydını yaptıramadı. Bunu düzeltmek için çalmadığı kapı kalmayan Öztürk, sesini duyurmak için son çareyi basını aramakta buldu. Çıkan haberler üzerine devlet ona bir nüfus cüzdanı verdi. 2009 yılında Özer Öztürk ve ailesi, kavuştukları yeni kimlikleriyle tam bir aile olmanın mutluluğunu yaşadı.
 
Kabus geri dönüyor
Öztürk, artık sorunların geride kaldığını düşünürken, yine bir iş başvurusu sırasında istenen askerlik belgeleriyle yeniden kabus günleri başladı. Hiç askere gitmeyen ve vatandaşlıktan çıkarılan amcasının oğlunun da Öztürk'ün bilgileriyle askerlik yapmış gibi göründüğü ortaya çıktı.
 
Bu kez askerlik yaptığını kanıtlamak için yollara düşen Özer Öztürk, "Ayrıca eğitim bilgilerime dair de hiçbir kayıt yok. Türkiye Cumhuriyeti üzerinde hiç okula gitmemişim gibi görünüyor. Bir cebimde tasdiknamem ve o zamanki öğrenci kimliklerim, bir cebimde de askerlik fotoğraflarım ve tezkeremle geziyorum. Yıllarca İçişleri Bakanlığı'ndan Başbakanlık'a kadar birçok kuruma yazı yazdım. Kimliğimi ispat etmek için uğraştım. Şimdi her şeyin yeniden başlamasını istemiyorum. Her an askere alınabilirim. Vatani görevimi yerine getirdiğim halde asker kaçağı muamelesi görmek zoruma gidiyor. Bu nedenle düzenli bir iş bulamıyorum. Devlet büyüklerime sesleniyorum, lütfen bana yardım edin" diye konuştu. (Egeli Sabah – Sezen Özsavrangil)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir tutuklamalarına balonlu protesto
Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik gerçekleştirilen operasyonlar kapsamındaki ...
Üniversiteden tamamen organik biber gazı siparişi
'Hacettepe'ye biber gazı siparişi' haberinin belgeleri yayınlandı: 250 ...
Şehir magandası yakalandı
İzmir'de trafik kazası ardından çıkan tartışmada gazetecilere saldıran ...
 
Liseli kıza seks tuzağına 5 tasdikname
Alsancak’ta lise öğrencisi S.Y.'nin, kız öğrenci M.A.'yla uygunsuz görüntülerini, ...
Dünyanın dikkatinden kaçmadı: Listede o isim yok
ABD Başkanı Obama, güven bağı kurduğu beş lider arasında Başbakan Erdoğan'ın ...
İki ilde KCK operasyonu
PKK/KCK terör örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda, 1'i ...
 
Türk’ün de artık bir gen haritası oldu
Türkiye’nin genetik çeşitlilik haritası çıkarıldı. 2010’da başlatılan ...
Yargıtay, Ogün Samast’ı Salı günü tahliye edebilir
Hrant Dink’in katili Ogün Samast, suçu örgüt kapsamından çıkarılınca 5 ...
Fransa’dan kötü haber: İnkar kanunu senatodan geçer
Türkler’e yakınlığı ile bilinen senatör Nathalie Goulet’e göre Fransa ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva