HABERLER>POLİTİKA
16 Ocak 2024 Salı - 09:56

Araştırmacı Yaldız'dan büyükşehir yorumu: İthal aday yerine Soyer ile devam edilmeli!

Gazeteci, Araştırmacı ve BİR TV Genel Müdürü Ümit Yaldız, “Bir kere süreci kötü yönetti CHP…. Soyer siyasi bir mağdur haline getirildi. Soyer aday yapıldığı zaman ne diyecek? Bu kez 9 aday yıkılmış olacak. Soyer'in uluslararası desteği olduğunu biliyoruz. CHP Genel Merkezi'ne baskı lobilerinin çalıştığını biliyoruz. Tunç Bey’in kentte de bir karşılığı var. Belki bu hafta açıklanırsa toparlanabilir ancak süreç CHP ve Soyer açısından handikaplı olmaya devam ediyor. Gökce ve Böke gibi ithal adaylardansa tabii ki Soyer göreve devam etmeli” dedi.

Araştırmacı Yaldız dan büyükşehir yorumu: İthal aday yerine Soyer ile devam edilmeli!

EGEDESONSÖZ- Gazeteci, Araştırmacı ve BİR TV Genel Müdürü Ümit Yaldız, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

Programın gündeminde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yerel seçimde yeniden aday yapılıp yapılmayacağı konusu vardı.

SOYER İÇİN DURUM PSİKOLOJİK AÇIDAN DA KALDIRILABİLİR DEĞİL
Soyer’in adaylıkla ile ilgili sürecinin doğru yönetilmediğini belirten Yaldız, “Özel, ince eleyip sık dokuyoruz, anket yapacağız’ dedi. ‘İstanbul, Ankara, Aydın belediye başkanlarımız başarılı diğerlerinde anket yapacağım’ dedi ve diğerlerini başarısız ilan etti. Talihsiz başladı. Ben anket firması sahibiyim. İzmir Büyükşehir ölçeğindeki bir anketin 3 bin kişilik olduğunu farz edelim. Bu anketi 3 günde yapıp, 4'üncü gün her türlü detayları ile masanıza koyacak birçok firma var. 2 ayda 40 anket yapılır. Sonuçlar tatmin etmediyse çağırırsın belediye başkanını ‘memnuniyet oranınız şu, kurultayda karşımdaydınız ancak bununla alakası yok, teşekkür ederiz, aday değilsiniz’ diyebilirsiniz. Bir taraftan da Soyer'in kapısı hep açık tutuluyor. Bu psikolojik açıdan da kaldırılabilir değil. Kentin sadece siyasal sağlığına değil başkanın kendi sağlığına da zarar verir bu durum. Bu kentte bir belediye başkanın seçim sürecinden 3 ay sonra hayatını kaybetti. Bunlar şaka değil” şeklinde konuştu.

GÖKCE VE BÖKE GİBİ İTHAL ADAYLARDANSA TABİİ Kİ SOYER GÖREVE DEVAM ETMELİ
Yaldız şunları söyledi:

Tunç Soyer ilk dönemini yaşıyor. Handikap sürece rağmen birçok iş yaptı. Ancak bir şeyler yapmak CHP'de yetmiyor. Kurt kuzuyu yemeye karar vermesin diye bir söz var. Siz Soyer'i yemeye karar verdiyseniz... Bir kere süreci kötü yönetti CHP…. Soyer siyasi bir mağdur haline getirildi. Soyer aday yapıldığı zaman ne diyecek? Bu kez 9 aday yıkılmış olacak. Soyer'in uluslararası desteği olduğunu biliyoruz. CHP Genel Merkezi'ne baskı lobilerinin çalıştığını biliyoruz. Tunç Bey’in kentte de bir karşılığı var. Belki bu hafta açıklanırsa toparlanabilir ancak süreç CHP ve Soyer açısından handikaplı olmaya devam ediyor. Gökce ve Böke gibi ithal adaylardansa tabii ki Soyer göreve devam etmeli. Yerel adaylar var. Kentte karşılığı olanlar var. Soyer’den sonra Olgun Atila'nın ismi geliyor. Tacettin Bayır ile başkanlığı yapmış milletvekilliği yapmış biri. Musa Çam örgütün sevdiği 30 ilçede olan bir isim. Atila Sertel... Tüm bunları silip Böke ve Gökce demek... Örgütün sesini dinleyip, sokağı dinleyeceği deyip 3-5 lobi örgütüne teslim ederse kenti Hamza Dağ tahminlerin çok ötesinde oy alacaktır”

 
İzmir'de terör baskını!
 
Esnaf Odası ve EBSO arasında işbirliği zirvesi
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Merkeze destek , kırsala köstek ( var , var ) 16 Ocak 2024 Salı 14:49

CHP’li İzmir BB’si kamu hizmeti olan toplu taşımada ayrımcılık yapıyor . İzmir merkez ilçelerindeki belediyeye ait toplu taşıma araçlarında 120 dk. aktarma hakkı var . İzmir çevre ilçelerdeki otobüslerde 120 dk. aktarma hakkı YOK . İzmir BB Başkanı sayın Tunç Soyer ‘den göreve başladıktan sonra ; 10.02.2016 tarihinde çevre ilçe otobüslerinde iptal edilen 90 dk. aktarma haklarını iade etmesini bekledik , ancak mücbir sebebi neyse bugüne kadar iade etmedi . Az da olsa dengeyi sağlamak için 2020 Eylül ayından itibaren merkez ilçelerde de ilk binişten sonraki 1.ci ve 2.ci aktarmalarda ücret almaya başladı ( ilk başladığında 71 olan sembolik aktarma ücreti , bugün yüzde 50 oldu ) İzmir BB’ni toplu taşımada ayrımcılık yapmasını sürekli eleştiriyorum , ancak bu haksızlık böyle devam edemez , ya çevre ilçelere hakkı iade edilecek , yada merkezde de aktarma tamamen kaldırılarak , bu haksızlık sona erdirilecek . İzmir BB’ni toplu taşımadaki ayrımcılık konusunda eleştirmeme rağmen , CHP’nin İzmir’e ithal aday yerine mevcut Başkan sayın Tunç Soyer ‘in aday gösterilmesi tercihimdir .

Yorumu oyla      2      2  
İzmirli 16 Ocak 2024 Salı 14:25

Filiz Hanım Olmalı Filiz Hanım...Fili Hanım Daha Başarılı...

Yorumu oyla      1      3  
BUCALI 16 Ocak 2024 Salı 13:23

Soyerin ne başarısı var Allahaşkına suya zam yapmaktan başka?Başlayıpta bitirdiği proje varmı 5 yılda?Yollar berbat,trafik her gün kilit 2 damla yağmur yağsa heryer sel oluyor,bu adama 5 yıl daha mı katlanalım?Yazık İzmir işbilmez insanların elinde heder oluyor,bu arada Hamza dağında hiç şansı yok ekonomi bu kadar kötüyken,emekli perişanken kendi tabanı bile oy vermyecek Akpye benden söylemesi....

Yorumu oyla      8      12  
CHP Lİ 16 Ocak 2024 Salı 13:03

Kimse kendini yormasın, chp genel merkezine yakın internet siteleri soyer le devam kararı alındığını bu hafta myk da oylanacağını duyurdu. Zaten alternatifte yok, soyer dışında pek çok mevcut başkanlar aday oldu, hatay, adana vs değişime muhalif kim var kim yok hatta hatay gibi başarısızlıktan adı çıkmış halkı usandıranlar bile adayken soyer onlara göre çok başarılı, şu anda izmirde 2 metro 1 raylı sistem inşaatı devam ederken neden aday olmasın.

Yorumu oyla      13      7  
Gözgöz 16 Ocak 2024 Salı 12:58

Filiz hanım , karşıyaka, gaziemir vs değişimci ilçe başkanlarında büyükşehir yönetebilecek kapsite mi var. Bunlar daha maaş ödeyemeyen, projesi olmayan, temizlik gibi temel hizmetleri dahi yerine getiremeyen yetersiz kişiler. Sayın soyer birazda bu dönem ilçe belediye başkanları yüzünden zayıf gözüktü zaten. Bence soyer kalmalı, ilçe belediye başkanları ağırlıklı olarak değişmelidir, ilk akla gelenler karşıyaka, çiğili, selçuk,buca, gaziemir vs zaten belli hepsi.

Yorumu oyla      7      7  
menemenli 16 Ocak 2024 Salı 12:26

FİLİZ HANIM VAR DİYEN O ARKADAŞA SESLENİYORUM; FİLİZ BU ÖRGÜTÜN NERESİNDE YER ALMIŞ,SELÇUKTA HANGİ BAŞARISI VAR DA ADAY OLACAK? KADIN DİYE Mİ?

Yorumu oyla      12      7  
Neşeli 16 Ocak 2024 Salı 12:14

Tunç Soyer gerekçesiz olarak yıpratıldı, bir an önce bu hatadan dönülmeli ve adaylığı açıklanmalıdır.

Yorumu oyla      12      9  
MURTAZA KARŞILIKLI 16 Ocak 2024 Salı 11:44

DEPREM VE BİR ÇOK FELAKETTE ÖZELLLİKLE DE PANDEMİ DÖNEMİNDEKİ DURUŞU, ÇABALARI VE İNSANİ TAVRI GÖZÖNÜNE ALINDIĞINDA... TÜM BU YAPTIKLARI KARŞILIKSIZ KALMAMALIDIR SAYIN TUNÇ SOYER'İN...

Yorumu oyla      12      9  
hasan gürsel altuğ 16 Ocak 2024 Salı 11:38

O zaman İzmir Ak Partiye hayırlı olsun.Zaten 1 yıl önce Esnaf odaları seçimlerini Zekeriya bey kaybettiğinde aynı şeyi yazdım.İzmir sağa kayıyor İzmir Chp'nin kalesi idi bundan sonra zor dikkat edin diye.Bu ithal aday laflarınada gülüyorum.Suriye kökenli bir Türk vatandaşı aday olurda ithal aday dersiniz. Ne alaka ithal aday.

Yorumu oyla      6      10  
ksk li 16 Ocak 2024 Salı 11:10

İlçe belediye başkanları da soyeri aşağı çekti. Hatta kasıtlı olarak yaptı mı diye düşünüyorum. Daha maaş ödeyemeyen, çöp toplayamayan, sokakları, parkları çöp içinde bırakan ilçe belediye başkanları var. Hatta bunlardan bazısı değişimciyiz vs diye utanmadan büyükşehire aday adayı oldu. Ya sen önce kendi ilçende görevlerini yap sonra aday adayı ol.

Yorumu oyla      10      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yılın ilk Kabine toplantısı başladı!
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.
Araştırmacı Yaldız’dan CHP’ye ‘pusu’ uyarısı: 2014'ün DSP'si bugünün İYİ Partisi!
Gazeteci, Araştırmacı ve BİR TV Genel Müdürü Ümit Yaldız, İYİ Parti’de ...
Araştırmacı Yaldız’dan AK Parti İzmir panoraması: Hamza Dağ, kırsalda sürpriz yapabilir!
Gazeteci, Araştırmacı ve BİR TV Genel Müdürü Ümit Yaldız, AK Parti’nin ...
 
TİP'ten Gökhan Zan açıklaması!
Türkiye İşçi Partisi, Gökhan Zan’a Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı ...
İzmir adayı o tarihte belli olacak!
AK Parti'de İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayının açıklanacağı toplantı ...
Çalışma hayatıyla ilgili kanun teklifi Meclis'te
Asgari ücret desteğinin 700 lira olarak uygulanması ve kısa çalışma ödeneği ...
 
CHP Lideri Özel, kritik oturuma katılacak
Dışişleri ve Milli Savunma bakanlarının son günlerde gerçekleşen saldırılar ...
MHP, 55 başkan adayını açıkladı!
MHP, yerel seçimlerde seçime gireceği üç il, 10 büyükşehir ilçe ve 42 ...
Başkan adaylarıyla ilk zirve… 6 ilçede yol haritası netleşti
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir’de adaylıkları ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' işareti Avrupa'ya neden dert oldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kültürel İslam, Siyasal İslam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva