HABERLER>DÜNYADAN
16 Nisan 2010 Cuma - 00:00

Araplar'dan TRT'ye: Hayasızlık ve çıplaklık sunuyor

El Kuds El Arabi gazetesinde yayımlanan bir makalede, TRT'nin Arapça kanalı El Türkiye'nin Arap örf ve adetlerine ters olduğu, hayasızlık ve çıplaklık sunduğu yazıldı.’

Araplar'dan TRT'ye: Hayasızlık ve çıplaklık sunuyor

El Kuds El Arabi gazetesinde yayımlanan bir makalede, TRT'nin Arapça kanalı El Türkiye'nin Arap örf ve adetlerine ters olduğu, hayasızlık ve çıplaklık sunduğu yazıldı.’
 
LONDRA - Filistinli akademisyen Azzam El Temimi, Londra'da Arapça yayın yapan El Kuds El Arabi gazetesinde yayımlanan makalesinde, TRT'nin Arapça kanalı El Türkiye'nin "Arap örfüne ters olduğunu ve hayasızlık ile çıplaklık sunduğunu" yazdı.
 
Londra’’daki İslami Politik Düşünce Enstitüsü’’nün de başkanı olan El Temimi, yazısında iki hafta önce yayına başlayan El Türkiye’’yi 'çıplaklık' görüntüleri ve 'tatmin etmeyen programları' nedeniyle sert şekilde eleştirdi.
 
Türkiye’’yle Arap dünyası arasında bir köprü olma hedefiyle iki hafta önce yayın hayatına başlayan TRT’’nin Arapça kanalı El Türkiye,  Londra’’da Arapça yayımlanan Kuds ül Arabi gazetesi için kaleme aldığı.
 
El Temimi, fikir olarak başta çok olumlu karşıladığı Arapça Türk kanalının açılışını "tam bir hayal kırıklığı" olarak niteliyor ve şunları kaydediyor:
 
"Kanalı iki-üç gün takip ettim. Derin bir üzüntü sardı beni. Arap izleyici olarak, Arapların veya Türkiye’’nin istifade edeceği bir mesaj bulamadığım projeye harcanan onca paraya acıdım. Kanal sahiplerinin, bu programlarla Araplara ne vermek istediklerini anlamış değilim.
 
Bu haliyle El Türkiye kanalına ancak Türkiye’’nin hayrını istemeyenler hayran olabilir. Programlar ancak çıplaklık görüntülerinin rahatsız etmeyeceği kimseleri çekebilir. Kanalı şevkle bekleyenlerin ise umutları suya düştü ve o şevk hayal kırıklığına dönüştü. Çünkü kanaldaki programlar hiç tatmin etmiyor ve birçok Arap için örfe ters, izlenilemeyecekler sınıfına giriyor. Türk yetkililerin bu korkunç dengesizliği düzeltmekte acele etmelerini, bu büyük hatadan dönmelerini umuyoruz. Bu haliyle kanalın hiçbir mesajı yok’” diyor.
 
İNANÇ SAHİPLERİ ZAMANINI ZİYAN EDİYOR
Kendini ’‘Türkiye sevdalısı’’ olarak tanımlayan El Temimi, TRT’’nin Arapça kanalında sevdiği Türkiye’’yi göremediğini, aksine ’‘hayasızlığın baskın olduğu bir yaşam biçiminin, düşünce ve davranışların lanse edilişini’’ gördüğünü söylüyor. Kanalın, var olan programlarıyla Arap izleyicide nefret uyandıracağını söyleyen yazar, ’“Böyle devam edecekse bu kanalı kapatsınlar. Çünkü başımıza gelen ifsat edici kanallar bize yeter. İnanç sahipleri bu programları izleyerek zamanını ziyan eder’” diye devam ediyor.
 
SANKİ TÜRK DİZİSİNE DOYMAMIŞIZ GİBİ
El Temimi, kanaldaki Türk dizileri hakimiyetinden şikayetçi, ’“Sanki Araplar Suudi ve Körfez ülkelerinin sahip olduğu uydu kanallarında bu dizilerin yoğun dozuna doymamış gibi’” diyor.
 
El Türkiye’’de halihazırda Türk dizilerinden ’‘İkinci Bahar’’, ’‘Yeditepe İstanbul’’, ’‘Bahar Dalları’’ ve ’‘Süper Babaanne’’ yayımlanıyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Economist: Gül, Erdoğan'a meydan okuyacak mı?
The Economist dergisi, Cumhurbaşkanlığı konusunda " Gül, Erdoğan’’a meydana ...
Devrik lider Bakiyev Türkiye'ye mi geliyor?
Kırgızistan'ı terk eden devrik lider Kurmanbek Bakiyev'in Türkiye'ye ...
Avrupa semalarındaki kaos 6 ay sürebilir!
İzlanda'da bir volkanın faaliyete geçmesi nedeniyle Avrupa'da ...
 
Bakiyev Kırgızistan'ı terk etti
Kırgızistan Devlet Başkanı Kurmanbek Bakiyev’’in, askeri uçakla memleketi ...
Devlet cellat arıyor!
Zimbabve'de son celladın "ağır vicdan azabı" sonucu emekli olmasının ...
Ahmedinejad’’tan 'ödüllü Erdoğan politikası!'
İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ailelerden çocuk kontrol programlarına ...
 
Dev uyuşturucu operasyonunda 2 Türk
Almanya tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonunda yakalanan çetenin ...
Obama: Afganistan’’da sonsuza dek kalamayız
ABD Başkanı Barack Obama, Amerikan askerlerinin Afganistan'dan 2011 ...
Avrupa semalarında kaos
İzlanda'da bir volkanın faaliyete geçmesi Avrupa'da hava trafiğii ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva