HABERLER>GÜNCEL
14 Haziran 2011 Salı - 15:02

Anonymous bu gece tekrar saldıracak

Türkiye’de yürürlüğe girmesi beklenen internete yönelik filtre uygulamasını gerekçe göstererek "siber saldırı" başlatan Anonymous (Anonim) adlı hacker grubu yaptığı açıklamada, "bu gece yeniden harekete geçileceğini" bildirdi.

Anonymous bu gece tekrar saldıracak

İSTANBUL - "Anonymous" adına yapıldığı belirtilen yazılı açıklamada, seçim sürecinde ataklara ara verildiği belirtilerek, bazı medya organlarında ve basın yayın kanallarında gruba yönelik tutuklama haberlerinin yer aldığı anımsatıldı.
 
Açıklamada, şöyle denildi:
 
"Bu haberlerin göz dağı vermek ve korku yaratmak için yayınlandığına inanıyoruz. Anonymous oluşumu, bu haberleri yalanlamak için bu gece yeniden harekete geçecek. Bu defa bir önceki atak tiplerinden daha yüksek seviyede bir operasyon gerçekleştirilecek ancak herhangi bir sızma ve bilgi çalınması söz konusu olmayacak. Ayrıca bu gece başlayacak operasyonda hedefler son ana kadar açıklanmayacaktır. Operasyonda siyasi sitelere ve basın yayın organlarına ait sitelere atak yapılmaması yönünde karar alınmış olup atakların süresini paylaşamadığımızı belirtmek istiyoruz."
 
"MERAK, İNTERNETTE YOĞUNLUK YARATIYOR"
Öte yandan, Ulaştırma Bakanlığı İnternet Kurulu Başkanı Serhat Özeren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, internet sitelerine saldırı düzenleyen bu grubun, zombi bilgisayarlar üzerinden faaliyet gösterdiğini anlattı.
 
Zombi bilgisayarların, başka bir bilgisayara bağlı modem veya internet bağlantı şifresi sayesinde IP adresiyle oluşturulduğunu belirten Özeren, "Bilgisayarından bu işlemin yapıldığından haberdar olmayanlar olabilir. Vatandaşlarımız modem şifrelerini mutlaka kullansınlar. Bilgisayarlarındaki antivirüs yazılımları güncel tutsunlar. Kişisel veya kurumsal bilgisayarlarda koruma programı ve güvenlik duvarları, yüksek seviyede tutulsun" diye konuştu.
 
Uluslararası Siber Suçlarla Mücadele Sözleşmesine imza atan ülkelerin bu konuda işbirliğine gidip, illegal faaliyetlere katılan IP adreslerini tespit ettiklerini ve cezai işlem uyguladıklarını ifade eden Özeren, "Asıl suçu işleyen başkalarının bilgisayarını zombi haline dönüştürdüğü için ceza almıyor. Burada en önemli konu modemlere, ADSL bağlantısına şifre koymak. Komşuları veya arkadaşlarıyla bile şifrelerini paylaşmasınlar. Aksi takdirde bilgisayarı suça bulaşan kişi suçludur, suçsuzluğunu ispat etmek zorunda kalır" uyarısında bulundu.
 
Anonymous’un, dünyanın her tarafından toplanan hacker’ların oluşturduğu bir grup olduğunu belirten Özeren, "Yaptıkları şey, tabiri caizse üç şeritlik bir yola, bir anda 10 şeritlik araç trafiği yönlendirmek. Sitelere zarar vermiyor ama yaptıkları bilgi güvenliğini tehdit ettiği için yine de suç. Hacker, bilgisayarın başına oturuyor. Daha önceden ele geçirdiği bilgisayar IP’lerine bakıp, hangisi açıksa onun üzerinden saldırıyı yapıyor. Geçen sefer TİB’e saldırı düzenlendi. Saldırı yapılacağı duyurusunun üzerine, saldırı olacak mı olmayacak mı merakıyla o sitelere girme çabası da internette yoğunluk yaratıyor" ifadelerini kullandı. (AA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Liseli gencin sır ölümü
Bornova’da Mezuniyet gecesine katılan genç, çıkışta henüz belirlenemeyen ...
'1 alana 1 bedava'ya turist akını
Kruvaziyer gemilerle Alsancak Limanı’na gelen turistler, “1 alana 1 bedava” ...
‘Komşu’ya ‘veresiye defteri’ açtık
Sığacık-Samos arasındaki feribot seferlerinin ilk kafilesi Yunanlı turistlerin ...
 
1 şişe votkaya 10 yıl hapis
Konak’ta, Ocak ayında, bir market sahibini döner bıçağıyla tehdit edip ...
Eski patronunu başından vurdu
Ödemiş’te Solmaz Mermer İşletmesini çalıştıran İbrahim Gürdeniz, iş yerine ...
Gazi Bulvarı'nda bomba paniği
Genel seçimlerin sona ermesine rağmen İzmir Emniyet Müdürlüğü her türlü ...
 
Haftasonu LYS heyecanı yaşanacak
Üniversiteye giriş için ikinci aşama sınavı, 18-19 ve 25-26 Haziran tarihlerinde yapılacak.
Emekli Prof. evinin balkonundan düştü
İzmir'in Bornova ilçesinde evinin balkonundan düşen Ege Üniversitesinden ...
Sandık başında yakayı ele verdiler
İzmir'de, çeşitli suçlardan aranan 574 kişi, oy kullanmak için gittikleri ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva