HABERLER>GÜNCEL
8 Ekim 2011 Cumartesi - 16:39

Ankara Barosu Başkanı'nda İzmir'e ilginç çağrı

“Demokrasinin ilerisi gerisi olmaz. Demokrasi ya vardır ya yoktur” sözleriyle tüm dikkatleri üzerine çeken Ankara Barosu Başkanı Av. Metin Feyzioğlu, Ege-Koop’un gerçekleştirdiği panel ve seminerlerin 66’ncısının konuğu oldu.

Ankara Barosu Başkanı nda İzmir e ilginç çağrı

İZMİR - 8 Ekim 2011 Cumartesi günü AKM Yunus Emre Salonu’nda düzenlenen “Demokrasi?” konulu panelin açılış konuşmasını yapan Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan “Demokrasi; iyi yazılmış, ancak; kötü oynanan bir tiyatro eserine benzer. Aktörler rollerini kötü oynarsa; eserin iyi yazılmış olması bir anlam ifade etmez “ dedi.

Atatürk Kültür Merkezi Yunus Emre Salonu’nu dolduran yüzlerce İzmirliye seslenen Av. Metin Feyzioğlu ise “İzmir uyan artık, İzmir Türkiye’yi uyandır artık… Uyandırmanın şartı şudur; bir yerde haksızlık, hukuksuzluk varsa o haksızlığı dile getirirken kişinin okuduğu gazeteye, izlediği televizyona bakmayacağız, o kişinin başı açık mı kapalı mı bakmayacağız, haksızlık kime yapılırsa yapılsın kendimize yapılmış gibi kabul edeceğiz, işte şart budur. Bu şart yerine getirilirken yanlış anlaşılacaksınız aman yılmayınız. Şu salondan çıkan herkes bunu 3 kişiye anlatırsa çığ gibi büyür gider “ dedi. 



“Demokrasinin ilerisi gerisi olmaz. Demokrasi ya vardır ya yoktur” sözleriyle tüm dikkatleri üzerine çeken Ankara Barosu Başkanı Av. Metin Feyzioğlu, Ege-Koop’un gerçekleştirdiği “Demokrasi ?” konulu panelin konuğu oldu. Ankara, İstanbul ve İzmir’den birçok siyasetçi, gazeteci ve hukukçunun katıldığı söyleşide salonu dolduran yüzlerce kişiye seslenen Av. Metin Feyzioğlu, “Her güzelliğin çıktığı, her şeyin başladığı, güvencemiz İzmir, bir daha kimse İzmir’i işgal edemeyecektir. Demokrasi, özgürlük kalesi İzmir hepimizin geleceği, güvencesi ve en büyük umududur. Hala bana ‘nasıl umudun var’ diyenlere, ‘İzmir’den geliyorum’ diyorum. Gazetelerde dün sırtından bıçaklanan bir kadının resmi vardı. Nasıl bir sevda bu… Sevgi öldürmez yaşatır. İşte Türkiye’nin fotoğrafı bu. İki Şefika var. Şefika Etik sürüklendiğimiz karanlığın acımasız ismi. Ankara’da sihirli flütü ile harikalar yaratan bir Şefika daha var; Şefika Kutluer; Cumhuriyetin aydınlık yüzü ama ismi hiçbir yerde yok… “ dedi. Ayrıca kadın temsilinin her kurumda düştüğünü belirten Feyzioğlu, kadından korkan, korktuğu için yönetim kadrolarına asla getirmeyen bir demokrasi olamayacağını belirtti.
 
Ege-Koop’un düzenlediği ve Ankara Barosu Başkanı Av. Metin Feyzioğlu’nun katıldığı “Demokrasi ?” konulu panel Atatürk Kültür Merkezi Yunus Emre Salonu’nda yapıldı. Kurduğu planlı kentlerin yanı sıra toplumun ufkunu açan panel ve seminerleriyle ülkenin en güçlü sivil toplum kuruluşları arasındaki yerini sağlamlaştıran Ege-Koop’un son paneli “Demokrasi?” Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Yunus Emre Salonu’nda yapıldı. . Bugüne kadar 41 panel, 24 eğitim semineri düzenleyen Ege-Koop bu kez “Demokrasinin ilerisi, ortası, gerisi yoktur. Demokrasi ya vardır ya yoktur” sözleri ile hafızalara kazınan Ankara Barosu Başkanı Av. Metin Feyzioğlu’nu konuk etti.
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan’ın açılış konuşmasını “Bir ülkede, demokrasinin bu asgari koşulları yoksa ya da eksikse; o ülkede ‘ileri, çağdaş demokrasi’ bir yana; standart demokrasiden bile söz edilemez. Kaldı ki; bir yönetim şeklinin adının Cumhuriyet olması, demokrasi sözcüğünün sık kullanılması; tek başına bir anlam ifade etmez” dedi. 



Ankara Baro Başkanı Av. Metin Feyzioğlu’nu İzmirlilerle “Demokrasi?” konulu panelde buluşturmanın heyecanını yaşadıklarını belirten Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, “Demokrasiyi yaşatan, halkın demokratik tepkisidir. Sergilediğiniz bu görkemli tablo; demokrasiyi içselleştirdiğinizin ve demokrasiyi yaşam biçimi haline getirme iradenizin, en çarpıcı göstergesidir. Bugün 66’ncısını gerçekleştirdiğimiz ve ülkemiz açısından güncellik taşıyan ‘Demokrasi’ söyleşimizde; demokrasiyi, yargı bağımsızlığını, hukukun üstünlüğünü, temel insan haklarını ve iletişim özgürlüğünü; bilim adamı titizliği, hukukçu sorumluluğu ve yurttaş duyarlılığıyla, inançla ve gür sesle savunan Avukat Sayın Metin Feyzioğlu’nun bizlerle birlikte olması bizleri mutlu etmiştir” dedi. 

“Demokrasi; iyi yazılmış, ancak; kötü oynanan bir tiyatro eserine benzer. Aktörler rollerini kötü oynarsa; eserin iyi yazılmış olması bir anlam ifade etmez” diyen Aslan, şunları söyledi:
“Demokrasinin olmazsa olmaz kuralları, düşünce ve ifade özgürlüğü, örgütlenme özgürlüğü, sivil toplum aracılığıyla söz söyleme hakkı, yargı bağımsızlığı, iktidarın ve kamu görevlilerinin denetlenebilir-hesap verebilir olmaları, demokrasinin; yaşam ve yönetim felsefesi olması, seçim sandığına endekslenmemesi, temsilde adaletin, yönetimde istikrar adına feda edilmemesi, güçlü, etkili, iktidar alternatifi; özgür bir muhalefetin varlığı, özel hayatın gizliliğinin, mahremiyetinin korunması, temel insan haklarının ülkeyi yönetenlerce içselleştirilmesidir. Cumhuriyet ve demokrasi; ancak insan haklarına dayanıyorsa, düşünce ve anlatım özgürlüğüyle örgütlenme özgürlüğünü içeriyorsa, hukukun üstünlüğünü ve sosyal hukuk devleti normlarını kapsıyorsa, yargı bağımsızlığı mutlak güvence altına alınmışsa; işte o zaman; gerçek ileri demokrasiden söz edilebilir. Demokrasi; muhalefetle, sivil toplumla, özgür basınla ve bağımsız yargıyla güçlenir. Demokrasilerde iktidar; mutlak, sınırsız, sorumsuz ve sonsuz bir güç, asla değildir” 

Sahneye koyduğu boş bir sandalyenin yanında İzmirlilere seslenen Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu’nun konuşması sık sık alkışlarla kesildi. İzmirlilere “Demokrasiyi Türkiye’ye taşımaya hazır mısınız” diye soran Feyzioğlu “Bizleri deviremeyecekler, güçleri yetmez. İzmir ayağını sağlam bassın yeter. İzmir bunu biliyor; İzmir’e hangi tünel yapılırsa yapılsın İzmir bunu bilmeye devam edecek. Eğer bir gün bu soruların cevabını merak etmeyi bırakırsam, o zaman umudum yok diyeceğim. Bana umutsuzluk vermeyin” dedi. Kendisini dinleyen İzmirlilerin demokrasiyle ilgili fikirleri kayıtsız şartsız herkese anlatmasını isteyen Feyzioğlu “İzmir uyan artık, İzmir Türkiye’yi uyandır artık… Uyandırmanın şartı şudur; bir yerde haksızlık, hukuksuzluk varsa o haksızlığı dile getirirken kişinin okuduğu gazeteye, izlediği televizyona bakmayacağız, o kişinin başı açık mı kapalı mı bakmayacağız, haksızlık kime yapılırsa yapılsın kendimize yapılmış gibi kabul edeceğiz, işte şart budur. Bu şart yerine getirilirken yanlış anlaşılacaksınız, aman yılmayınız. Şu salondan çıkan herkes bunu 3 kişiye anlatırsa çığ gibi büyür gider” diye konuştu. Konuşmasının sonunda sahnede bulunan sandalyeyi eline alarak kendisini merakla izleyen topluluğa gösteren Feyzioğlu “Benim sana değil, halkıma ihtiyacım var. Bu toplum Hüseyin Aslan gibileri başının tacı yapmalı; muhalefetin kendi içinde muhalefet olmadığı, kendi içinde iktidara yürüdüğü bir demokrasi istiyoruz, muhalefetin ilk seçimlerde iktidar olacağı demokrasi istiyoruz.” diyerek alkışlar arasında Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan ve salondaki konuklarla birlikte 10. Yıl Marşı’nı seslendirerek sözlerini tamamladı. 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
murat murat 9 Ekim 2011 Pazar 10:07

demokrasi masalları ile TÜRKİYE'nin en pahalı suyunu içiyoruz, en pahalı ulaşım imkanları bizde, Cumhuriyet masalları ile Belediyelerin ticarethane olduğunu ve vatandaşını yolunacak kaz olarak gördüğünü bilmemek için uyutuluyoruz... 9 sene oldu ve Cumhuriyet şu anda eskisinden çok daha hissedilir oldu... belki İZMİR'deki zengin azınlığın sorunu Cumhuriyet olabilir, fakir çoğunluğun sorunu ticarethane gibi çalışan izsu dan abone alabilmek için sağa sola borçlanmak, v.s. .. v.s. ..

Yorumu oyla      17      12  
Vahap Güler 8 Ekim 2011 Cumartesi 23:22

Stand-up şov gibiydi.Demokrasi başlığı adı altında olunca konuşma bayar gibime geldi gidip-gitmemekle kararsız kalmıştım.Ama HİTABET MÜKEMMELDİ...İiyiki katılmışım sandalyeyle olan kısım fenaydı :) Dediği gibi sayın metin beyin Türkiye'yi İzmir uyandıracak HADİ HAYIRLISI İNŞALLAH...

Yorumu oyla      24      9  
AHMET NEVZAT GÜVEN 8 Ekim 2011 Cumartesi 20:21

ÜLKEMİZİ EMPERYALİZME KÖLE YAPMAK İSTEYENLERİN EN BÜYÜK TAKTİĞİ BİR TAKIM HİZMETLERİN HALKA EKSİKSİZ VE ÇABUK GÖTÜRÜLMESİ OLMUŞTUR.BU ŞEKİLDE HALK UYUTULUP BERTARAF EDİLMİŞ VE ÜLKEDE YAPILAN HIYANETLERİ GÖRMEZDEN GELMESİ SAĞLANMIŞTIR.YENİ ZELANDA VE AVUSTRALYA'DA HALKLAR REFAH VE BOLLUK İÇİNDE YAŞARLAR AMA,BAYRAKLARINDA İNGİLİZ BAYRAĞI EKLİDİR.BAŞLARINDA DA BİR GENEL VALİ VARDIR.HÜRRİYETVE İSTİKLAL DENİLEN ŞEYLERİ HENÜZ TANIYAMAMIŞLARDIR.HALKIMIZIN BU GERÇEĞİ ARTIK ANLAMASI GEREKİR.

Yorumu oyla      13      10  
Gökhan 8 Ekim 2011 Cumartesi 19:52

İzmir, 2 alt geçide, 5 köprüye vermiyor oyunu..O yüzden bu şehir her zaman farkını belli edecektir..

Yorumu oyla      24      12  
İzmirli 8 Ekim 2011 Cumartesi 18:49

Cumhuriyetin aydınlık insanı hizmetle olur lafla değil.Yıllarca İzmir insanını bu boş söylemlerle avuttunuz.Ama bu defa olmayacak........

Yorumu oyla      20      14  
nilaysermikökkılınç 8 Ekim 2011 Cumartesi 18:30

Ankara Baro Başkanımız Sn.Prof.Metin Feyzioğlu,haberde geçen "Demokrasi "panelinde ,enerjisi ,zekası,sempatisi ,uslubu ve elbette en çok da verdiği çarpıcı örneklerle etkileyici konuşması ile dinleyicilerden çok alkış aldı.Salona girdiğinde de bütün salonu dolaşarak ,kimi dinleyicilerle birebir sohbet ederek sıradışı bir kişilik olduğunu gösterdi.Bir Genco Erkal,bir Müşfik Kenter'den sanatta alabileceğiniz keyfi dinleyiciye verdiAnkara Baro Başkanımızın panelleri kaçırılacak türden değil !

Yorumu oyla      24      9  
ahmet k 8 Ekim 2011 Cumartesi 18:29

izmiri uyduruk ampül değil cumhuriyet güneşi aydınlatıyor.

Yorumu oyla      23      12  
eaydın 8 Ekim 2011 Cumartesi 18:15

cumhuriyetin aydınlık insanları teşekkürler

Yorumu oyla      26      12  
Aydın Postoğlu 8 Ekim 2011 Cumartesi 17:24

Biz de benzer kelimeleri kullanıyor ve şöyle söylüyoruz “Uyan İzmir, bütün Türkiye Uyandı”.

Yorumu oyla      20      22  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İki acılı aileden trafik terörüne isyan!
Karşıyaka’da manevra yapan araçlarda anneleri Canay Çamlıbel'i ve kızları ...
CHP’de disiplin çelişkisi ve siyasi belediyecilik!
Egedesonsoz.com'un deneyimli politika muhabiri Can Özlü CHP'deki son gelişmeleri kaleme aldı.
Kadınlar yardım için kermes düzenledi
Karşıyaka Belediyesi Kadın Danışma Merkezleri üyeleri maddi durumu olmayan ...
 
Klazomenai’de her taşın altından tarih fışkırıyor
Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü ve Klazomenai ...
O dekandan 'Evren'e cüppe' itirafı!
İzmirli avukatlar, İÜ Hukuk Fakültesi'nin Kenan Evren'e 1982'de verdiği ...
Haber Türk'ten şok fotoğrafa açıklama
Habertürk Gazetesi’nin, dün sürmanşetine taşıdığı Manisalı iki çocuk annesi ...
 
İzmir’de su kesintisi
İZSU Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; Karşıyaka’da 6436 sokak ...
Fransız psikolog 'barış' için yürüyor
Fransa'dan geçen 3 Haziran'da, 'İnsanlık ve Barış' için İsrail'e yürümeye ...
Kaza kurbanının cenazesinde yol kapattılar
Menemen’in Buruncuk Köyü'nde otomobilin çarpmasıyla yaşamını yitiren 80 ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva