HABERLER>EGE
17 Haziran 2011 Cuma - 09:59

Altın Güvercin 19. kez uçacak

21-26 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek 19. Kuşadası Festivali ve Altın Güvercin Şarkı Yarışması'nın tanıtım kokteyli İstanbul'da yapıldı

Altın Güvercin 19. kez uçacak

İSTANBUL - Türkiye'de varlığını sürdürmeyi başaran tek beste yarışması Altın Güvercin'i bünyesinde barındıran 19. Kuşadası Festivali için İstanbul'da bir basın toplantısı düzenlendi. Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliğin tanıtım kokteyli İstanbul'da Legacy Ottoman Hotel'de yapıldı. Şarkı yarışmasında finale kalan 10 eserin de açıklandığı kokteyle, finale katılacak sanatçıların yanı sıra müzik dünyasının tanınmış simaları ile Kuşadası, İstanbul ve İzmir'den ünlü isimler katıldı.
 
18 YILLIK GEÇMİŞ
Türk pop müziğine sayısız beste ve şarkıcı kazandıran Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması bu yıl 19. kez düzenlenecek. Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması'nın 18 yıllık geçmişinde birçok değerli müzisyen güzel bestelerinin yanında yorumculuk alanında da ödül sahibi olmuşlardı. Fatih Erkoç, Aşkın Nur Yengi, Harun Kolçak, Suavi, Cem Karaca, İzel-Çelik-Ercan, Eda-Metin Özülkü, Burak Uçkun, Asya, Burhan ve Serhan Şeşen, Ajlan Büyükburç ve Cem Doğangil gibi birçok sanatçı ödül alan isimler arasında yer aldı.

6 yıl aradan sonra Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün tarafından geçen yıl yeniden hayata geçirilen festivalde bu yıl adeta yıldız yağmuru yaşanacak. 10 finalistin yarışacağı 19. Kuşadası Festivali ve Altın Güvercin Müzik Yarışması'nın büyük finali 25 Haziranda Kuşadası'nda gerçekleştirilecek. 22-24 Haziran tarihleri arasında ise meydan konserleri düzenlenecek.
Kokteyl sonrası kendisi ile görüştüğümüz Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün sorularımızı cevaplarken Altın Güvercin Şarkı Yarışması'nı kimsenin keyfi davranışından etkilenmeyecek şekilde bir kurumsal kimliğe kavuşturmak istediğini açıkladı.
 
GÜÇLÜ BİR KİMLİK
Altungün şöyle konuştu: "Bu şarkı yarışmasının zaman zaman inkıtaya uğradığını, zaman zaman da zorluklar içinde gerçekleştirildiğini üzüntüyle gördük. Bunu insanların keyfi davranışlarından kurtarmamız lazım. Bu kurumsallaşma ile olur. Kuşadası Kültür Vakfı tüm bu organizasyonları yapacak güçlü bir kimliğe kavuşturulmalıdır. Bunun için ciddi çalışmalar yapıyoruz."
 
BİRİNCİYE 20 BİN TL
Kuşadası 2011 Altın Güvercin Müzik Yarışması'nda dereceye girenler müzik otoriteleri ve halk jürisinden oluşan büyük jürinin oylarıyla belirlenecek. Yarışma sonunda 1. besteciye, Altın güvercin ve 20 bin TL para ödülü, 2. besteciye, Gümüş Güvercin ve 10 bin TL para ödülü ve 3. besteciye, Bronz güvercin ve 5 bin TL para ödülü kazanacak. Finaldeki en başarılı yorumcuya büyük jürinin oylarıyla Kral TV tarafından en başarılı yorumcu ödülü verilecek. Geleneksel yarışmanın bir diğer geleneksel ödülü ise rahmetli sanatçımız Barış Manço adına düzenlenen onur ödülü. Bu yıl Barış Manço Onur Ödülü yurtiçinde ve yurtdışında ülke müziğimizi başarıyla tanıtan Modern Folk Üçlüsü'ne veriliyor.
 
Kuşadası'na yıldız yağacak
19. Kuşadası festivali ve Altın güvercin Müzik Yarışması'nın büyük finali 25 Haziran'da Kuşadası Belediyesi Özer Türk Stadyumu'nda yapılacak. Bir hafta sürecek festivalde beach voleybol karşılaşmaları, sokak şenlikleri, birçok kokteyl ve meydan konserleri yer alacak. Festival Kapsamında 22 Haziran'da Cem Doğangil ve Petek Dinçöz, 23 Haziran'da Yalın ve Yıldız Tilbe, 24 Haziran'da Volkan Konak, Kuşadası İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanı'nda ücretsiz halk konserleri verecek. 25 Haziran'daki Altın Güvercin Müzik Yarışması büyük finalinde ise Deniz Seki ve Modern Folk Üçlüsü sahne alacak.
 
10 eser yarışacak

KAHVE
Beste, söz ve seslendiren: Sonay Akçen
KARNAVAL
Beste, söz ve seslendiren: Gökhan Yarkent
KURBAĞA
Beste, söz ve seslendiren: Neslihan Demirtaş
MUCİZELER DİYARI
Beste: Alper Kömürcü Söz: Ali Ulaş Akalın Seslendiren Ozan Eroğlu
NEZAKET
Beste ve söz: Korat Eriş Seslendiren: Ozan Eroğlu
OLMAZIN PEŞİNDE
Beste ve söz: Nermin Kurban Seslendiren: Beste Yoltay
PARDON BİRADER
Beste: Koray Çınar Söz ve seslendiren: Sami Çınar:
ÜZÜLME SEN
Beste ve seslendiren: Koray Özkul Söz: İbrahim Kandemir
YALAN DÜNYA
Beste, söz ve seslendiren: Ertem Akkuş
ZAMAN TÜNELİ
Beste, söz ve seslendiren: Meltem Taşkıran
(Yeniasır)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Yaşayan ölüyüz’
Muğla Peyzaj Mimarları Odası İl Temsilcisi Hülya Yolcubal'ın katil zanlısı ...
15 dakika sürdü, hayatı felç etti
Manisa'nın Gördes ilçesinde saat 15. 00 sularında başlayan sağanak yağmur ...
Sulama göleti ‘turistik’ oldu
Denizli'nin Acıpayam ilçesi Ucarı köyünde eskiden sulama göleti olarak ...
 
Kütahya’da zehirlenenler artıyor
Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine bağlı Dulkadir köyünde, siyanür karıştığı ...
Türkçevizyon Eurovision’a karşı!
Denizli belediyesi, Denizli valiliği ve TRT İşbirliğiyle bu yıl 3.düzenlenen ...
4,5 kiloluk dev mantar
Denizli'nin Acıpayam ilçesine bağlı Aliveren köyünde, bu defa Muhammet ...
 
Bodrum’a hayran kaldı
ABD'nin güzelliğiyle dikkat çeken TV ve film yıldızı Cote de Pablo, iki ...
Turizme ‘doktor balık’ desteği
Pamukkale Ören yerinin en önemli simgelerinden olan antik havuz bu yıl ...
Sahte içkiden ölüme 3 tutuklama
Muğla'nın Bodrum ilçesinde 4 Rus rehberin ölümüyle sonuçlanan olaya ilişkin ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva