HABERLER>POLİTİKA
8 Temmuz 2024 Pazartesi - 14:38

AK Partili Şengöz'den Şirinyer pazaryeri tepkisi: Hukuka aykırı tavır sergilendi!

AK Parti Buca İlce Başkanı İbrahim Şengöz, Buca Belediyesinin Şirinyer pazaryerini oldu bittiye getirdiğini dile getirerek, "Akabinde usulsüzlük ve şeffaf olmayan yaklaşım beraberinde bilgi saklama ve yine tüm olumsuz şartları pazarcı esnafına ve Buca halkına dayatmak üzere siyasi bir yıldırma, diz çöktürme, zorla kabul ettirme gibi hukuka aykırı tavır sergilendi" dedi.

AK Partili Şengöz den Şirinyer pazaryeri tepkisi: Hukuka aykırı tavır sergilendi!

AK Parti Buca İlçe Başkanı İbrahim Şengöz, Şirinyer pazaryeri ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Başkan Şengöz şu ifadeleri kullandı;

"Bilindiği üzere Haziran meclisinde ek önerge adı altında meclis toplantısından 2 saat önce gündeme Şirinyer pazaryeri konusu dahil edildi. Çok uzun zamandır taşınacağı belli olan bu pazaryeri ne hikmetse son iki saat diliminde ele alındı. İlgili şirket bizi sıkıştırıyor adı altında ‘komisyonlara konuyu çalışılması üzerine havale edemeyiz, acilen oldu bittiye getirmemiz gerekiyor’ denilip, Cumhuriyet Halk Partili meclis üyelerinin kabulü ve oy çokluğuyla meclisten karar çıkartıldı. 30 Haziran tarihi itibariyle yeni alanın hazır olacağı ve 30 Haziran tarihinde Pazar kurulumu sekteye uğramadan işi çözeceklerini beyan ettiler. Akabinde yapılan usulsüzlük ve şeffaf olmayan yaklaşım beraberinde bilgi saklama ve yine tüm olumsuz şartları pazarcı esnafına ve Buca halkına dayatmak üzere siyasi bir yıldırma, diz çöktürme, zorla kabul ettirme gibi hukuka aykırı tavır sergilendi."

Mağduriyetin zorbalıkla değil, uzlaşmacı bir tavırla giderilmesi, akabinde kuraların çekilip pazaryerinin bir an evvel açılması için gereken yapılmalıdır
"Bu tavır bununla kalmayıp mağdur olan bazı pazarcı esnafını kötü gösterip, yeni pazaryerine taşınamamasını olaydan mağduriyet yaşayan esnafa mal edip, cezalandırmak içinde henüz şantiye planlamasına göre Şirinyer lokasyonunda çalışmaların başlatılması için süre varken, kazı destek ekipmanlarıyla yani belki de 6 ay sonra kullanılacak malzemelerle halihazırda kullanılan pazaryerini kapatıp, yeni açılacak yerlerinde girişlerini beton bariyerlerle girilemez hale getirip, şirket bizi zorluyor kisvesi altında  aslanı kediye boğdurttular." diyerek açıklamasına devam eden AK Parti Buca İlçe Başkanı İbrahim Şengöz, "Yani, taşınacak olan yeni yerde,  gerek altyapı yetersizliği, gerek üstyapı yetersizliği, gerek alan ve otopark yetersizliği ve gerekse de pazaryeri tahsisleriyle ilgili muallak ve şaibe giderilmemişken, suçu esnafa ve vatandaşa yüklemek ve şantiye alanı olarak devredilen Şirketin bir elemanıymış gibi davranıp tüm bu problemler aşılmadan, çözülmeden akıl tutulmasıyla hareket edip bir an önce alanın şirkete devredilmesi çok yanlış bir tutum ve çok yanlış bir karardır. Oysa ilgili şirket Buca da yaşayan insanlardan da, Buca da yaşayan esnaftan da daha değerli veya daha büyük asla değildir. Vatandaşın 30 yılı aşkın bir süredir alışverişini yaptığı Şirinyer pazaryerini tüm bu yersiz sebeplerle kapattılar. Esnafın ekmeğiyle ve onuruyla oynayıp, biat etmeleri için her türlü entrikalara başvurdular. Bu problemin ivedilikle çözülüp, mümkün olduğunca hakkaniyetli bir tavır ve gerek Bucalı vatandaşlara, gerekse de pazaryeri esnafına itibarlarının iade edilmesi ve tüm bu mağduriyetin zorbalıkla değil, uzlaşmacı bir tavırla giderilmesi, akabinde kuraların çekilip pazaryerinin bir an evvel açılması için gereken yapılmalıdır. Konunun en yakından takipçisi ve tarafı olacağımızı, ekmek ve onur üzerinden siyaset yapılmaması gerektiğinin hatırlatıcısı olacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz." ifadelerini kullandı.

 
İzBBŞT oyuncularından Büyükşehir'e 'Yücel Erten' tepkisi: Rahatsızlık duyuyoruz!
 
Ölümle burun buruna... Düzensiz göçmenler kurtarıldı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
haddini bilmek 8 Temmuz 2024 Pazartesi 17:11

Belediye çok doğru yapıyor, pazarcılar amigolarla iş yapmamayı öğrenecek! Oda dururken dernek nedir yahu? Sorunu yaratan amigonun sesini kısmak ya da pazara çıkamamak, seçim pazarcıların! Sen kimsin de konuşuyorsun adam, amigonuzun çamurunda debelenin biraz, öğrenirsiniz! Biz nasıl onbin lira emekli maaşını öğreniyorsak!

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Saygılı'dan Başkan Tugay'a iade-i ziyaret
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Erdoğan, ABD'ye gidiyor: NATO zirvesi'ne katılacak!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO zirvesi için ABD'ye gidiyor. ...
Mehmet KARABEL yazdı... ‘Hapse girer ama eve dönmezler!’
Mehmet KARABEL yazdı... ‘Hapse girer ama eve dönmezler!’
 
Bakan Tunç'tan 'yeni anayasa' vurgusu!
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Türkiye Büyük Millet Meclisinde gerçekleşecek ...
Yapıcıoğlu HÜDA PAR genel başkanlığına yeniden seçildi
Zekeriya Yapıcıoğlu, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) genel başkanlığına yeniden seçildi.
Özgür Özel: Geçim olmazsa yakında seçim olur
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Edirne İl Başkanlığı ziyaretinde, ...
 
Erdoğan: Esed'e davetimiz her an olabilir
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan Berlin dönüşü konuştu. Suriye ile ...
Özdağ, Buca'da sığınmacılar için net konuştu: 1 yıl mühlet vereceğiz, gitmeyeni tutuklayacağız!
Zafer Partisi Buca İlçe Kongresi'ne katılan Genel Başkan Prof. Dr. Ümit ...
Özdağ'dan İzmir'de 'sığınmacı' mesajları: Sınıra mayınları döşeyelim!
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Kayseri'de yaşanan olaylara ilişkin, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kim hazırsa penaltıyı o atar!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yeni bir Susurluk mu?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva