HABERLER>POLİTİKA
22 Ağustos 2023 Salı - 14:54

AK Partili Kaya’dan CHP'li Polat ve Nalbantoğlu’na 8 maddelik ‘Yamanlar’ yanıtı ve ‘sözleşme’ hatırlatması: Soyer Harmandalı’yı kapatamaz!

Çöp tesisi konusu üzerinden CHP milletvekilleri Mahir Polat ve Rıfat Nalbantoğlu’ndan gelen eleştirilere yanıt veren AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, kendisine yönelik eleştirilerde Harmandalı Çöplüğü ile ilgili iddiaya yanıt verilmediğini söyledi. Kaya, Büyükşehir Belediyesi ile özel firma arasında Harmandalı’da enerji üretimi konusunda 2029 yılına kadar sözleşme olduğunu hatırlatan Kaya, “Soyer'in Harmandalı'yı 2029'a kadar kapatmayacağını bu özel firmaya taahhüt ettiğini açıklamıştım. Açıklamalarda buna verilen cevaba rastlamadım” dedi.

AK Partili Kaya’dan CHP li Polat ve Nalbantoğlu’na 8 maddelik ‘Yamanlar’ yanıtı ve ‘sözleşme’ hatırlatması: Soyer Harmandalı’yı kapatamaz!

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, kent gündeminde tartışmalara neden olan çöp tesisi konusunda CHP milletvekilleri Mahir Polat ve Rıfat Nalbantoğlu’ndan kendisine yönelik gelen eleştirilere yanıt verdi.

AK Partili Kaya, dün yaptığı açıklamada uzun yıllardır taşınması planlanan ve mahkeme tarafından kapatılma kararı alınan Harmandalı Çöplüğü açıklamalarda bulunmuş ve Büyükşehir Belediyesi’nin çöpten elektrik üretmek için sözleşme imzaladığını ve sözleşme bitiş tarihinin 2029 yılı olduğunu belirtmişti. “Büyükşehir’in Harmandalı’yı taşımak gibi bir niyeti yok” diyen Kaya ayrıca Yamanlar Dağı’nda bulunan arazide katı atık tesisinin kurulabileceğini belirterek Menderes’te proje aşamasında olan çöp tesisinin yapımına karşı olduğunu duyurmuştu.

-KAYA’DAN AÇIKLAMA: BÜYÜKŞEHİR’İN HARMANDALI’YI TAŞIMAK GİBİ NİYETİ YOK

CHP milletvekilleri Mahir Polat ve Rıfat Nalbantoğlu ise İZSU tarafından hazırlanan raporda Yamanlar Dağı’nda bulunan arazide yer altı sularının bulunduğu ve yer altı sularının arıtılarak vatandaşa ulaştırıldığını, bu sebeple o bölgede tesis yapılmasına karşı olduklarını belirterek AK Partili Kaya’yı hedef almıştı.

-POLAT VE NALBANTOĞLU NE  DEMİŞTİ?

Kaya’dan ise eleştirilere yanıt gecikmedi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kaya şu yanıtları verdi:

1) Hani sızdırmazdı! CHP'li Soyer, Menderes'te tarım arazilerinin ortasına, zeytinliklerin göbeğine, İzmir'imizin içme suyu kaynağı olan Tahtalı Barajı'nın yanıbaşına çöp tesisi kurmak isterken "bu tesis kesinlikle sızdırmaz" demişti. Sizin açıklamalarınızdan anlıyoruz ki, kurmak istediğiniz tesis bal gibi de sızdırıyor!

2) Soyer, "Hükümet bize yer vermiyor, onay da olur da çıkmıyor" demişti. Demek ki, yer de verilmiş, onay ve olur da çıkmış.

3) Karşıyaka Yamanlar Dağı'ndaki bu 198 hektarlık araziyi, 12 yıl önce İzmir Büyükşehir Belediyesi istedi. Yeri biz göstermedik. Talebiniz üzerine hükümetimiz tahsisini yaptı, onayını ve olurunu verdi.

4) Madem bu arazide sorun var diyorsunuz (ki olmadığını biliyoruz), 12 sene sonra mı aklınız başınıza geldi! Böyle bir ciddiyetsizlikle mi çalışıyorsunuz!

5) 198 hektarlık alan içerisindeki tesis, bahsettiğiniz İZSU raporunun çalışıldığı bölgeye kurulmuyor. Başka yere kuruluyor. Bu açık ve net bir şekilde ortadayken, neden hemşehrilerimizi kandırmaya çalışıyorsunuz!

6) İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 23 Şubat 2019 tarihli açıklamasında, niçin şu anda bahsettiğiniz hususlara yer verilmiyor? O zaman mı İzmirlileri aldattınız, yoksa şimdi mi aldatmaya çalışıyorsunuz!

7) Açıklamalarınızda bahsettiğiniz tüm hususlar daha önce de iddia edildi. Bunların hepsi bilimsel raporlarla, bilirkişi tespitleriyle çürütülerek, yargı denetiminden 18 Şubat 2019'da geçerek kesinleşmedi mi! O zaman "hukuk zaferi kazandık" diye atılan naralar İzmirliler'i aldatmak için miydi?

8) Menderes, İzmir'imizin içme suyu kaynağı olan Tahtalı Barajı'nın bulunduğu yer değil mi! Madem "suyun kirletilmesi" hassasiyetiniz var, bu hassasiyeti Tahtalı Barajı ve oradaki su havzası için göstermiyor olmanız bir çelişki değil mi!

Not: CHP'nin Harmandalı'yı taşımak gibi bir niyeti yok! Soyer tarafından, cevap vermekle görevlendirilen milletvekili arkadaşlara verilen metinlerde bir konuya değinilmesi unutulmuş.

Soyer'in, göreve gelir gelmez 01.01.2020 tarihinden başlamak üzere, özel bir firmayla Harmandalı'daki çöpten elektrik üretmek üzere sözleşme imzaladığını belirtmiştim. Bu sözleşmenin bitiş tarihinin 31.12.2029 olduğunu, yani Soyer'in Harmandalı'yı 2029'a kadar kapatmayacağını bu özel firmaya taahhüt ettiğini açıklamıştım. Açıklamalarda buna verilen cevaba rastlamadım.

Soyer tarafından taca çıkartılacak sıradaki milletvekili arkadaşlarıma, metinleri teslim alırken bu hususu göz önünde bulundurmalarını tavsiye ediyorum. Yine söylüyorum, CHP'nin Harmandalı'yı taşımak gibi bir niyeti yok. İzmirlileri kandırmayın!

 
12 kişi can vermişti... Nedeni belli oldu!
 
'Hayat pahalılığını çözmek için çalışıyoruz'
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 23 Ağustos 2023 Çarşamba 00:29

Çöp tesisi Karşıyaka ya yapılmalıdır

Yorumu oyla      2      3  
gazo 22 Ağustos 2023 Salı 20:48

Ya senin hayatın yalan ve iftira sen önce ülkedeki yangından bahset ,ülke yanıyor sen saçını tarıyorsun

Yorumu oyla      2      3  
Nereye yapacaksınız? 22 Ağustos 2023 Salı 15:23

Yerel seçimde Ak Parti İzmir'i alırsa çöp tesisini nereye yapacaksınız? Günlerdir soruyoruz ama cevap yok. Niye? Madde madde hikâye yazıyorsunuz ya, hadi bunun da cevabını verin de biz de Ak Parti nereyi çöpe layık görüyor bilelim. Yer verdik ama yapmadılar hikayesini de geçin. Kimse balık hafızalı değil. Bu konunun bu kadar uzaması olacak iş değil. Seçilmiş bir belediye var, sanki düşman kuvvetleri muamelesi görüyor.

Yorumu oyla      4      5  
Bülent Işık 22 Ağustos 2023 Salı 15:18

Esas sızdıran Gördes barajı Tahtalı barajında 124 milyon metreküp su varken Gördes barajında 50 milyon metreküp su var.

Yorumu oyla      8      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aslanoğlu, Tire’nin İYİ Partili Belediye Başkanı Duran’a: İttifak olur mu bilmem, biz hazırız!
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Tire İlçe Kongresi’nde yaptığı açıklamada ...
Bakan Şimşek: Vergisiz telefonla ilgili çalışma yapılıyor
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, üniversite öğrencilerinin bir defaya ...
CHP’li iki isimden AK Partili Kaya’ya ‘Yamanlar’ yanıtı... Çöp savaşı!
CHP İzmir milletvekilleri Rıfat Nalbantoğlu ile Mahir Polat AK Parti İzmir ...
 
Araştırmacı Yaldız ‘seçim öncesi oyun oynanıyor’ dedi… İzmir siyasetine anket operasyonu!
Yerel seçimlere 6 aydan kısa bir süre kala İzmir’de ismi geçen aday adaylarını ...
CHP’li Polat: Yandaşa kural, kanun, yasak yok!
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, Gaziantep ziyareti sırasında karşılaştığı ...
CHP Tire'de iki adaylı seçimin galibi belli oldu!
Cumhuriyet Halk Partisi Tire İlçe Örgütü’nde delegeler bugün sandık başına ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Yaş 87 yine aday!
Mehmet KARABEL yazdı... Yaş 87 yine aday!
'İBB Başkanlığına aday mısınız?' sorusuna yanıt!
2023’te yapılması planlanan yerel seçimlerde İBB Başkanlığına aday olacağı ...
Öztrak: Erdoğan’ın zulmüne geçit vermeyeceğiz
CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında ...
 
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbi güzel kötü adam!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva