HABERLER>GÜNCEL
3 Nisan 2016 Pazar - 10:56

Devlet Bahçeli'den ABD'ye 'terör' tepkisi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yoğunlaşan terör saldırıları ile ilgili açıklama yaptı. Bahçeli, ABD Büyükelçiliği'nin yaptığı açıklamalarla dostane tavır içinde olmadığını kaydetti.

Devlet Bahçeli den ABD ye  terör  tepkisi

Bahçeli'nin yaptığı yazılı açıklama şu şekilde: "Aziz ülkemiz, büyük milletimiz felaket ve musibetlerle sınanmakta; kanlı, acılı ve ağır bir sınavdan geçmektedir. Bir yanda terörizm ve arkasında destek kuyruğuna girmiş zalimler varken, diğer yanda Türkmilletinin egemenlik hakları, varlık ve birlik hukukuna temel teşkil eden tarihi çıkarları bulunmaktadır.

Hiç tereddütsüz söylemek ve kabul etmek gerekir ki Türkiye çok cepheli, çok aktörlü sürdürülen yoğun saldırıların ve mütecaviz emellerin odağındadır. Teröre verilen tavizler, yapılan jestler, gösterilen ilgi ve kolaylıklar bomba kılıfında fatura edilmiş,silah olarak dönmüş, nihayetinde şehadetle sonuçlanmıştır. Ne üzücü bir gerçektir ki Türk milleti her gün Doğu ve Güneydoğu'dan gelen kara ve kahredici şehithaberleriyle sarsılmaktadır. Vatanın ve milletin birliği, dirliği ve bağımsızlığı uğruna canlarından olan vatan evlatları Türkiye'yi mateme boğmuş, hepimizin yüreklerini kavurmuştur.

"YAŞANANLAR NE 1980'Lİ NE DE 1990'LI YILLARA BENZEMEKTEDİR"

Önceki gün 7 polisimizin Diyarbakır'da, 1 polisimizin Yüksekova'da, iki uzman çavuşumuzun da Nusaybin'de şehit düştükleri ve henüz acılarının taptaze olduğu bir dönemde, dün yeni bir şehadet dalgası milletimizin ciğerini dağlamıştır. Mardin Nusaybin'de devam eden operasyonlar esnasında, teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcıların infilak ettirilmesi sonucunda 5 askerimiz ve 1 polisimiz şehit düşmüştür.

Bu saldırıda 4 polisimiz yaralanmıştır. Ayrıca Şırnak il merkezinde 1 Mehmedimiz silahlı saldırı sonucunda, Hakkâri Yüksekova'da ise 1 polisimiz teröristlerle çıkan çatışmada şehit olmuştur. İki günde terör 18 fidanımızı, 18 yiğidimizi kalleşçe, kahpece, alçakça bizden almış; analarından, babalarından, sevdiklerinden koparmıştır. Yaşananlar ne 1980'li ne de 1990'lı yıllara benzemektedir.

Türkiye olağanüstü şiddet şartlarına mahkumdur. Bölücü hainler özellikle Nusaybin'e daha fazla bomba yığınağı yapmışlar, her yeri silah ve mühimmatla doldurmuşlardır. Evlerin önemli bir bölümü el yapımı patlayıcılarla tuzaklanmıştır. Sokak aralarına çelik plakalı duvarlar örülmüş, bomba yerleştirilmiş kilit taşları dikilmiştir. Suriye'nin kuzeyinden sızdığı anlaşılan YPG'li militanlarla birlikte, evlerin çatılarına mevzilenen keskin nişancılar Nusaybin'i kan gölüne çevirmiştir.

Teröristlerin il ve ilçe merkezlerine konuşlanması esnasında valilerin ve hükümetin ne yaptığı, hangi tedbirleri aldığı ise meçhul olduğu kadar şaibeli ve sorgulanmaya açıktır. Türkiye düşmanları silahlanıp saldırı konumuna geçerken, buna seyirci kalan, göz yuman, ağırdan alan, sessizce izleyen kim varsa dökülen şehit kanlarında ileri düzeyde payları ve sorumlulukları vardır ve apaçık da ortadadır. Kurulan barikatlar, açılan hendekler, sıkılan kurşunlar, patlayan bombalar adeta milletin bağrına saplanmış hançer, Türkiye'nin hakkında yazılmış infaz fermanıdır. Bunlar oluyorkenPKK'yı görmezden gelip günlük cari faaliyetlere dalan kamu görevlileri ise işbirlikçi olup haklarında adli ve idari takibat mutlaka yapılmalıdır.

"ERDOĞAN'IN HER ABD SEYAHATİ ÖNCESİ VEYA SONRASI, MEYDANA GELEN TERÖR SALDIRILARI DA MİDE BULANDIRICI PLANLAMALARIN VE DÜŞMANCA NİYETLERİN VARLIĞINA KARİNE TEŞKİL ETMEKTEDİR"

Türkiye terörle mücadele ederken, dost ve müttefik görünümlü ABD'nin Ankara'daki büyükelçiliği vasıtasıyla kafaları karıştırması, akılları bulandırması, korkuları tırmandırması masum ve sıradan görülemeyecektir. ABD büyükelçiliğinin kendivatandaşlarına 19 ilimizin ismini tek tek sayarak gitmemeleri yönünde uyarması hiçbir açıdan meşru ve dostane bir tavır sayılamayacaktır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD'de bulunduğu sırada, bu ülkenin Türkiye'ye yönelik hasmane tutum takınması, terörizm konusunda kırmızı alarm vermesi kuşkulu ve oldukça da manidardır. Dahası Erdoğan'ın her ABD seyahati öncesi veya sonrası, meydana gelen terör saldırıları da mide bulandırıcı planlamaların ve düşmanca niyetlerin varlığına karine teşkil etmektedir. Türk milleti terörizmi maşa olarak kullanan, Türkiye üzerinde hesap yapan kötü niyet ve karanlık hedef sahibi sahibi ülkeleri görmekte ve bilmektedir.

Fakat hiçbir güç aziz milletimize boyun eğdiremeyecek, pes ettiğine şahit olamayacaktır. Bedeli ne olursa olsun, etki ve nüfuz ajanları; kin ve nefret gergefinde Türk düşmanlığı işleyen yabancı mihraklar amaçlarına ulaşamayacaklardır. Türk milleti bir ve beraberdir. Milliyetçi Hareket Partisi terörle mücadelede devletinin ve güvenlik güçlerinin hem yanında, hem destekçisi, hem de duacısıdır. Bayatlamış oyunlarla, küflenmiş projelerle Türkiye'nin bölüneceğini, içine kapanıp kardeş kavgasına düşeceğini düşünen sefiller, sefirler ve şekavet yuvaları hüsran duvarına başlarını çok yakında çarpacaklardır.

AZERİ ŞEHİTLERİN AİLELERİNE BAŞSAĞLIĞI

Aziz şehitlerimize, 1 Nisan'ı 2 Nisan'a bağlayan gece Ermeni caniliğine kurban giden 12 Azerbaycanlı soydaşımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor; ailelerine, silah arkadaşlarına ve aziz milletimize sabır ve başsağlığı niyaz ediyorum. Türk milleti bu zor günleri imanın gücüyle aşacak, milli birlik ve kardeşliğe duyduğu bağlılıkla tarihsel hak ve hukukunu hiçbir mihraka çiğnetmeyecektir." (cihan)

 
NATO danışmanı: İzmir Avrupa kentlerinden daha güvenli
 
AK Partili Kaya açıkladı: İzmir'e kamp kurulacak mı?
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sinan ÖZTAN 3 Nisan 2016 Pazar 11:03

Terör konusunda ABD'nin tutumu elbette eleştirilir.Terörün azgınlaşmasında AKP'nin tavrı affedilemez.Bu belayı ileriyi göremeyen AKP başımıza sardı.Bu arada Sayın Bahçeli AKP'nin ve Erdoğan'ın avukatlığını yapmaktanda vazgeç.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
NATO danışmanı: İzmir Avrupa kentlerinden daha güvenli
İzmir Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, Meyer'in İktisadi ve İdari ...
5 günlük bebek zorlu operasyonla hayata tutundu!
İzmir'in Bornova İlçesi'nde yaşayan Yeter ve Veysel Karcı çiftinin kalbinin ...
Rus pilotu öldürdüğü söylenen Çelik adliyeye sevkedildi
İzmir'de polis tarafından gözaltına alınan Alparslan Çelik ile beraberindeki ...
 
İzmir'de acı son: Uyuşturucudan ölüm iddiası!
İzmir'in Buca İlçesi'nde, iddiaya göre uyuşturucu hap kullandıktan sonra ...
O polis sırtında ölüm taşımış!
Uzmanlar, sırtta taşınan sinyal bozucu jammer cihazlarının, vücudun ısınmasına ...
Kemeraltı'nda otopark sorunu tam gaz!
İzmir'in en büyük açık hava ticaret merkezlerinden, kentin kalbi Kemeraltı ...
 
İzmir trafiğini rahatlatacak projede gözler Ankara'da!
İzmir'in kent merkezi Alsancak girişinde yolun daralması nedeniyle yaşanan ...
Bakan Ala'dan 'geri kabul' raporu!
İçişleri Bakanı Efkan Ala, Muğla'da düzenlenen 'Yasa Dışı Göçle Mücadele ...
Çanakkale Boğazı'nda faciadan dönüldü!
Çanakkale'de, içinde çok sayıda yolcunun da bulunduğu arabalı vapur ile ...
 
Ahmet Aydın AKANSU
Ahmet Aydın AKANSU
Çevreci insanların varlığı; umut verici
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Canımız acıdığında nehir kıyısına gideriz
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' romanının kelimesine dokunmadı... Çünkü!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva