HABERLER>GÜNCEL
28 Şubat 2012 Salı - 12:17

AK Partili eski meclis üyesine tazminat şoku!

İzmir'de üç yıl önce evlenen Seda- Yener Çıtak çiftinin, düğün gecelerinde çekilen fotoğraf ve video görüntülerini kaybeden fotoğrafçı ve düğün salonu işletmecisine açtıkları tazminat davası sonuçlandı. Mahkeme, düğün salonu işletmecisi Latif Aydemir'i, Çıtak çiftine, yasal faizi hariç 7 bin 350 lira tazminat ödemeye mahkum etti.

AK Partili eski meclis üyesine tazminat şoku!

İZMİR - Üç yıl önce evlenen Seda- Yener Çıtak, düğünlerini Bayraklı'daki bir düğün salonunda yaptı. Düğünden önce 4 bin lira karşılığı yapılan sözleşmede, salon kirasının yanı sıra fotoğraf ve video çekiminin de salonunun anlaşmalı olduğu Halil İbrahim Ayhan tarafından yapılacağı ve başkasının fotoğraf ya da video çekimi yapamayacağı yer aldı. Çıtak çifti ve davetliler, gece boyunca dans edip eğlenerek kameraya poz verdi.
 
'HARD DİSK ÇÖKTÜ, GÖRÜNTÜLER YOK OLDU'
Düğünden bir süre sonra çift, salonun işletmecisi AK Parti Bornova eski Meclis Üyesi Latif Aydemir'e giderek fotoğraf ve video görüntülerini istedi. İşletmeci de çifti çekimleri yapan Halil İbrahim Ayhan'a gönderdi. Ancak çiftin iddiasına göre Halil İbrahim Ayhan, çekilen fotoğraf ve görüntüleri kaydettikleri harici hard diskin çöktüğünü, bu nedenle de görüntülerin yok olduğunu söyledi.
 
Çöken harici diskteteki fotoğraf ve görüntülerin kurtarılabileceği umuduyla aylarca beklediklerini belirten Çıtak çifti şunları anlattı: "Bu konuda ısrar ettiğimizde, karşı taraf yükümlülüklerini yerine getirmek ve hatalarını telafi etmek yerine bizi oyaladı ve adeta alay etti. Düğün boyunca salon fotoğrafçısına poz verdik. Hiç fotoğraf olmadığını belirtip, üç saatlik video görüntülerini teslim ettiler. Ancak onların da sadece 20 dakikasında ses vardı görüntü yoktu. Elimizde bu mutlu günümüzü gösterecek hiçbir fotoğraf ve video görüntüsü yok. Bu nedenle düğünde akrabalarımızın çektiği birkaç amatör fotoğraf da karanlık ve kötü çıktı. Yani bu en özel güne ilişkin hiçbir fotoğrafımız bulunmuyor. Hayatlarının bu en mutlu ve önemli gününün görüntülerini alamayınca büyük bir üzüntü içine girdik. Küçümsenemeyecek olan bu yaşananlar, hayatımız boyunca üzüntü yaratacak. Gerekli dikkat ve özeni göstermeyerek, ihmal ve tedbirsizlik sonucu çok mutlu günün görüntülerinin yok olmasına neden olan davalıların, bir de bu üzüntüyü hafife alması ve olumlu yaklaşım göstermemesi kişilik haklarımızı zedelemiştir."
 
10 BİN 500 LİRALIK TAZMİNAT DAVASI
Amaçlarının, aynı durumu başkalarının da yaşamaması olduğunu vurgulayan Çıtak çifti, avukatları aracılığı ile tüm bu nedenlerle salon sahibi ve fotoğrafçıdan 500 lirası maddi, 10 bin lirası da manevi toplam 10 bin 500 lira tazminat talebinde bulundu. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen tazminat davasının son duruşmasına tarafların avukatları katıldı. Hakim Meral Özdikicierler, avukatlara son sözlerini sordu.
 
Çiftin avukatları Pervin Selçuk ile Azat Elçi, önceki iddialarını tekrarlayarak şöyle dedi:
"Davalı tanığı Erol Altun dahi düğün salonunun Latif Aydemir'e ait olduğunu bildirmiştir. Burayı işlettiği belirtilen dava dışı şirketin kestiği fatura bile yoktur. Tüm aşamalarda Latif Aydemir ile muhatap olunmuştur. Müvekkilerimin düğün salonunun şirket tarafından işletildiğini bilmesi mümkün değildir, davanın kabülene karar verilsin."
 
Davalı Latif Aydemir'in avukatı Levent Akçay ise, fatura kesilmemesinin vergi hukuku ile ilgili olduğunu ve dosyayla ilgisinin olmadığını kaydederek, "Fatura kesilmemiş olması düğün salonunun şirket tarafından işletildiğini ispat etmez. Husumetten ret kararı verilmemesi halinde esastan reddini, olmadığı taktirde hakkaniyet gözetilerek tazminat kararı verilmesini istiyoruz" diye savunma yaptı.
 
FOTOĞRAFI ÇEKENE CEZA YOK
Hakim Meral Özdikicierler, ayrıntıların gerekçeli kararda açıklanacağını belirterek duruşmayı bitirdi. Halil İbrahim Ayhan hakkındaki davanın husumet nedeni ile reddine, AK Partili Latif Aydemir hakkındaki davanın ise kısmen kabülü ile davacı Yener Çıtak için yasal faizi hariç 350 lira maddi, 3 bin 500 lira manevi, eşi Seda Çıtak için de 3 bin 500 lira manevi toplam 7 bin 350 lira tazminat ödemeye mahkum etti.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bunuda hatırlatalımda 28 Şubat 2012 Salı 18:26

arastırmacı davut atlamıssın 2009 akp den latif bey istifa etmistibelediye meclis üyesi secilemeyince bildigim kadar gazetelerden okudugum kadar istifa ettigi partiden delege olabiliyormu merek ettigim için soruyorum bagıslayın

Yorumu oyla      13      6  
arastırmacı davut 28 Şubat 2012 Salı 18:22

Latif bey çok yönlü bir arkadaşımız bildgim kadar bizim chp üyesi akp bayraklı delegesi belediye eşki bornova meclis üyesi bayraklı akp belediye baskan aday dayı akp 2009 bayraklı meclis üyesi adayı yani helal olsun kendisini kutluyorum çok yönlü ve herseye day olan bir kişiligi var merakla bekliyoruz 2014 derden chp denmi akp denmi aday olacak unuttum pardon aynı zamanda şu an bildigim kadar akp bayraklı il delegesi hayırlı olsun

Yorumu oyla      13      6  
HAKKI TURAN 28 Şubat 2012 Salı 18:15

bu hem chp ye üye hem akp de üye olan latif aydemir değilmi

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Baraj faciasında rapor açıklandı: Suçlu kim?
Adana'nın Kozan İlçesi'ndeki Gökdere Köprü Barajı Derivasyon Tüneli'nin ...
Genelkurmay’dan İlker Başbuğ'u yakan yanıt
Mahkeme, Genelkurmay’a “Sitelerle ilgili MGK ve Başbakanlığa rapor sunuldu ...
Kar bu sefer yükseklere yağdı
İzmir'in yüksek kesimlerinde kar yağışıyla birlikte, hava sıcaklığının ...
 
Dövülen dövenle aynı sanık sandalyesinde
36 çevik kuvvet polisi, 7 öğrenciyi yaraladıkları, 10 öğrenci de 3 polisi ...
Kim bu Stratfor'un CHP'deki TR705 kodlu kaynağı?
WikiLeaks, Amerikan özel istihbarat şirketi Stratfor’un yazışmalarını ...
EÜ ve DEÜ'de rektörlük yarışı hızlı başladı!
Ege Üniversitesi'nde Prof. Candeğer Yılmaz ve Prof. Cüneyt Hoşcoşkun, ...
 
Kadifekale'de heyalan tatili
Kadifekale eteklerinde yeralan Ballıkuyu Altay Mahallesi’nde 5 gün önce ...
Manisa’de çete operasyonunda 12 gözaltı
İzmir ve Manisa'da, polisin bir suç çetesine yönelik düzenlediği operasyonun ...
Kızıl Hackerlar polis sistemini hackledi
Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün sistemine giren internet korsanları polise ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva