HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Haziran 2024 Perşembe - 16:08

AK Partili Dağ’dan Tugay’a İZBAN salvosu: Açıklamalar iyi niyetli değil!

TCDD ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ortaklığında işletim veren İZBAN’dan Büyükşehir belediyesinin ayrılma isteği kent gündeminde tartışılmaya devam ediyor. Belediye Başkanı Cemil Tugay TCDD’nin kendilerine yüksek fatura kesilmesini eleştirerek ortaklığın bitirilmesini istemesine AK Parti cephesinden itirazlar yükseliyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ, konuyla ilgili olarak “Ortağınız ile konuşmadan kamuoyuna ayrılalım diyorsunuz. Bu iyi niyetli değil. İZBAN'ın sermaye artışına ihtiyacı var" dedi.

AK Partili Dağ’dan Tugay’a İZBAN salvosu: Açıklamalar iyi niyetli değil!

EGEDESONSÖZ- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

BAHANE BULMA SANATINA GİRMEYE BAŞLIYORLAR
İZBAN’daki TCDD- İzmir Büyükşehir Belediyesi ortaklığının bitirilmesi yönünde Cemil Tugay’ın yaptığı açıklamalar hakkında konuşan Dağ, “İZBAN tartışmasını 2'ye ayırmak lazım. İZBAN'dan ayrılalım çıkışı ve borçlar... İZBAN kurulurken TCDD ve Büyükşehir arasında bir protokol var. Sonrasında TCDD'nin serbestleşmesi süreci var.  Serbestleşme ile rayları herkes kullanıyor ve kullanma bedeli ödüyor. İlk protokolde TCDD'nin ne yapacağı Büyükşehir'in ne yapacağı ortada... Bahsedilen faturanın yüzde 50'si, büyükşehirin ise yüzde 50'si İZBAN’ın. Burada asıl sıkıntı olan biz ve siz gibi olaya bakılması. Yıllarca İzmir bundan kaybetti. TCDD'de bu ülkenin bir kurumu. İzBB'de bu ülkenin bir kurumu. Kentin sömürüldüğü gibi yaklaşım bize kaybettirir. Aziz Abi (Kocaoğlu) bir irade ortaya koymuş ve Türkiye'de örnek gösterilecek bir birliktelik ortaya konmuş. Protokoller ile kimin ne yapacağı ortaya konmuş. Ortağınız ile konuşmadan kamuoyuna ayrılalım diyorsunuz. Bu iyi niyetli değil. Sizden önce kaç bürokrat geldi konuştu, sıkıntılar oldu. İZBAN 136 kilometre yol yapıyor. İZBAN'ın taşıyacağı kişiyi otobüsle taşıyacak olursanız 2 bin 125 sefer yapması lazım. İZBAN dediğinizde suçu tek tarafa atacağınız bir durum değil. Oturup müzakere edilmesi gereken bir konudur. Toplu taşıma kar edilebilen bir şey değil. İZBAN'ı da adam gibi yönetelim... İZBAN'ın sermaye artışına ihtiyacı var. Nasıl ESHOT'u finanse etmek için meclisten karar alıp Büyükşehir'den transferle sübvanse yapıyorsanız buraya da yapmanız lazım. Hatta 30 yeni tren seti almanız lazım. Selçuk’taki 1 saatlik beklemeyi azaltıp treni Ödemiş'e kadar götürmüş olursunuz. Müzakere yapmadan açıklama yapmak iyi niyetli değil. Yarın öbür gün hızlı tren de gelecek. Ne şekilde, hangi saatlerde sefer olacak, bunu müzakere etmeniz lazım. Bahane bulma sanatına girmeye başlıyorlar, bu doğru değil” dedi.

 
60 kilometrelik takip... Aydın'da filmleri aratmayan kovalamaca!
 
CHP Lideri İzmir’e geliyor!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bulut 7 Haziran 2024 Cuma 09:06

İzban izmire yapılmış bir ihanettir. İzbandaki yaşanan tüm rezaletler doğrudan hükümet tarafından organize ediliyor. Belediye izban için tcdd ye 2024 yılı için 240 trilyon ray kullanma parası ödeyecek bu paraya yap metrobüs izmirlinin parası belediyesinde kalsın. Belediye metroları 4 dk da bir çalışırken izbanda insanlar ızdırap çekiyor değer mi

Yorumu oyla      0      0  
7 Haziran 2024 Cuma 09:06

izbanı kapatın, Büyükşehir bunun yerine adam gibi 3-5 dakikada bir çalışan Egekent-Bornova metrosu yapsın. izban sefilliği sona ersin. İzmirin utanç kaynağı. ne zamanında gelir ne doğru düzgün işler. hala daha içindeki lağım kokusuna benzer koku yıllardır gitmedi.

Yorumu oyla      0      0  
İSTİFAAAAAA 7 Haziran 2024 Cuma 08:58

KARŞIYAKAYA NE YAPTI İZMİRE YAPSIN

Yorumu oyla      0      0  
halt etmek 7 Haziran 2024 Cuma 01:09

Halt etmenin bir diğer şekli! Başkan Tugay kimin adamı? Sorgulanması gereken bu! Bu sefil zihniyet bugün yarın Özel Halk Otobüsü de koyar, Halk ekmek fabrikasını kapatır, Halk Baklak'ı kapatır, kooperatif desteklerini de sonlandırır! Bu adama güvenmedim ama CHP yönetimi de aklı evvel CHPliler de böyle bir liboşu hakettiler!

Yorumu oyla      0      1  
Selçuklu 6 Haziran 2024 Perşembe 21:19

Selçuk izmir izban hattı herşeyi ile hazır olduğu hâlde direk seferler dokuzda senedir yapılmıyor topal ördek gibi elbette ki belediye başkanları son model makam arabaları ile gezdiği için halkın yaşadığı çileyi bilmezler ama seçim zamanı halka her türlü hizmetleri yapacağız edeceğiz diyerek oy alırlar seçim bitti ara ki bulasın ama sosyal medya fenomeni ödülü alabilirler...

Yorumu oyla      1      1  
Aziz BİLGİN 6 Haziran 2024 Perşembe 17:01

İzban İzmir insan taşımacılığını en iyi yapan firma sakın bunun üzerinden bir iktidar muhalefet çekişmesine girmeyin makul olanda buluşarak yolunuza devam edin

Yorumu oyla      2      1  
yazık 6 Haziran 2024 Perşembe 16:40

izmir 5 yıl daha kayıp

Yorumu oyla      5      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Seferihisar'da çevrecilerden plaj temizliği
Seferihisar Belediyesi Çevre Muhafızları, 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve ...
Başkan Denizli'den 'doğru yerel yönetim anlayışı' çıkışı!
Çeşme Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısı, Çeşme Belediye Başkanı ...
İşçiler Başkan Tugay’ın kapısına dayandı: İşimizi geri istiyoruz!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde işten çıkarılan işçiler eylemlerine belediye ...
 
Büyükşehir'den dolandırıcılık uyarısı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi son günlerde Genel Sekreter Barış Karcı’nın ...
Muğla ve Aydın'dan deniz ulaşımında iş birliği
Muğla Büyükşehir Belediyesi, deniz ulaşımını daha verimli hale getirmek ...
Gaziemir’de Çevre Şenliği düzenlendi
Gaziemir Belediyesi’nin, Dünya Çevre Günü ve Çevre Koruma Haftası’nda ...
 
Bornova’da şölen gibi çevre günü etkinliği
Bornova Belediyesi’nin 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında Büyükpark’ta ...
Karşıyaka'da başkan-işçi buluşması: Kemerleri sıktık, birlikte başaracağız!
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, güne Temizlik İşleri Müdürlüğü ...
Buca’da Üretici Kadın Pazarı ilgi görüyor
Buca’da hediyelik eşyadan gıdaya birçok ürünün yer aldığı Üretici Kadın ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbimizi ateşe verdikleri gün!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva