HABERLER>POLİTİKA
12 Mayıs 2023 Cuma - 13:36

AK Partili Çelebi’den ‘İnce’ değerlendirme: FETÖ seçimlere müdahale etti!

AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin adaylıktan çekilmesini değerlendirdi. Çelebi, “FETÖ tehdidinin PKK’dan daha etkili olduğunu gördük. Türkiye’nin seçimlerine müdahale etmiş oldu. Bir aday seçimden çekildi. Ortaya çıkan görüntüler, gerçek çıkmasa da yıpratıyor insanı. Ben 4 sene yattım. Şuan da İnce’ye saldırıyorlar. İnce, SİHA devam etsin, Mavi Vatan’ın yanındayım diyor. FETÖ zombi teşkilatı diyorum ben onlara. Biz siyasetin içerisinde olayları daha net gördük” dedi.

AK Partili Çelebi’den ‘İnce’ değerlendirme: FETÖ seçimlere müdahale etti!

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, SonSöz TV’ye konuk oldu. Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan Çelebi, 14 Mayıs seçimlerine dair değerlendirmelerde bulunurken, Memleket Partisi Genel başkanı Muharrem İnce’nin de Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesini değerlendirdi.

BİZ ŞAKALAŞMADIK, MÜCADELE ETTİK!
Asıl vekilliği Silivri’deki mahkemelerde yaptığını söyleyen Çelebi, “Ben FETÖ’den 4 sene içeride yattım. Dışarıdan teröristlerin numaraları yüklendi telefonumuza, benim hiç kimseye eyvallahım yok. İnandığım için buradayım. Hangi ittifak daha Atatürkçü bunu da anlatayım, Ben Atatürkçülüğü, ilkeler üzerine anlatırım. Ben asıl vekilliği Silivri’de yaptım. Hadi, orada yapın vekilliği? Ben 41 ay bir kere tahliye istemedim. Benim nasıl mücadele ettiğimi orada herkes gördü. Nutuk suç unsuru, senin bir suçun olsa orada benim yaptığım şeklide savunma yapamazsın. Ben orada yaptığım savunmalar ile CHP’de yer buldum orada sus pus olan kişiler de vardı, orada yağ çekenleri de gördük biz. Orada hakimlerle sakalaşanlar da şuan da milletvekili. Biz fetöcüler ile şakalaşmadık. Orada mücadele ettik” dedi.

FETÖ’NÜN PKK’DAN DAHA TEHLİKELİ OLDUĞUNU GÖRDÜK… SEÇİMLERE MÜDAHALE ETTİ!
Millet İttifakı’nın FETÖ ve PKK terör örgütleriyle ortak iş yaptığını söyleyen Çelebi, “FETÖ tehdidinin PKK’dan daha etkili olduğunu gördük. Türkiye’nin seçimlerine müdahale etmiş oldu. Bir aday seçimden çekildi. Ortaya çıkan görüntüler, gerçek çıkmasa da yıpratıyor insanı. Ben 4 sene yattım. Şuan da İnce’ye saldırıyorlar. İnce, SİHA devam etsin, Mavi Vatan’ın yanındayım diyor. FETÖ zombi teşkilatı diyorum ben onlara. Biz siyasetin içerisinde olayları daha net gördük. Ancak halk olayları yeni yeni görüyor. FETÖ zombi teşkilatına, 15 Temmuz’dan sonra ciddi bir mücadele başlatıldı. FETÖ'cü firariler geri döneceğiz diyorlar. Bu onun seçimi aynı zamanda. FETÖ'cü doktor oldu, İsmail Ok vekil vardı onun serumuna ilaç koydular, kalbi durdu. Fetöcü polis oldu, benim telefonuma terörist numaraları yükledi. Asker oldu, namluya mermi koydu. Bu yapı PKK’dan daha tehlikeli,  benim avukatı iyi savunma yapıyor diye tutukladılar. Benim yaşım gençtir ama tecrübe olarak birçok şey yaşadım. Avukatımız kan kusuyordu hapiste bırakmıyorlardı… Ben nasıl zombi olduklarını daha net gördüm. 15 Temmuz’da Cumhurbaşkanımız direnmese ne ben, ne o, ne aydınlar ne de sizler, kanaat önderleri dahil 50 bin kişiyi imha edeceklerdi. Devletimizin bağımsızlığı tehdit edilecektir. Eğer Erdoğan’la FETÖ zamanında birlikteyse neden onun canını almak istediler? O işi ta 50 sene öncesine götürürüz. Adamlar General olmuş, 40 yıl olması lazım. Erdoğan gitsin de, FETÖ, PKK devlete çöksün diyecek kadar ahlaksız değilim diyorum. Böyle bir şey olur mu? Zorunda mısınız FETÖ ile iş birliği yapmaya? Devlet devam eder Erdoğan giderse de. Devlet yaşar ancak sistem yanlış, önünüze yemek koyuyorlar ancak yemek zehirli benim demeye çalıştığım şey bu. Erdoğan ne olursa olsun gitsin, yerine kim gelirse gelsin mantığa bak, böyle bir şey olur mu? Mutabakat metinlerinde Atatürk var mı? Bizde var. Ortak metinlerini açıkladıkları toplantıya dikkat edin. O salonlarda ne Atatürk posteri, ne Türk Bayrağı var. Neden? HDP’nin ruhu orada, onlar izin vermiyor. Bugün iktidarı ele geçirmek için, HDP’ye bu tavizi verenler, yarın ittifakı kaybetmemek için HDP’ye nasıl tavizler verirler? Ben çok endişe ediyorum…  Kendileri söylüyor, Öcalan’ı çıkaracağız diyorlar. 51 kişiyi Demirtaş sokağa davet etmedi mi? Sen hiç karışmayacaksın, hukuk devleti burası o yargılanır. Demirtaş kim? Başkan APO’nun heykelini dikeceğiz diyen adam. Neden bebek katilini asla çıkarmayacağız diyemiyor? Çünkü, oy alamam diye korkuyorlar. HDP’nin olduğu denklem terör ile mücadele edebilir mi? O kadar konu var ki… Teskerelere hayır vermezseniz gerekeni yaparız demişlerdi ne oldu?  Teskereye hayır verdiler” şeklinde konuştu.

CUMHURİYET İÇİN HAZIRLIK VAR… BİZ KORUMAK İÇİ HAZIRIZ!
Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin birçok bölgedeki adaylarının, FETÖ ile iştirakli olduğunu iddia eden Çelebi,“Babacan’ın olduğu denklem bu gibi kişilerin olduğu denklem de FETÖ ile mücadele edemez. Şimdi KHK’lılarla atılanları geri göndereceğiz diyorlar. Sayın Kılıçdaroğlu ise tamamını diyor. Benim telefona yükleme yapan polis geri göreve döndürülecek. Hakim, savcı ve asker geri gönderilecek. FETÖ-PKK’ dan daha tehlikeli. PKK kolay ancak FETÖ’yü tekrar devleti içine dolduracağım demek berbat bir olay. Bunu Babacan diyor. FETÖ’nün sümüklü mendili olanlardan temizlik mendili çıkmaz dedim, Babacan’a ne yaptılar? Ters açıklama yaptılar ancak sonuç ne, Yüksel Taşkın 1’ncı sıra aday... Sadullah Ergün Ankara’da, İstanbul da Yeneroğlu, İYİ Parti, Ordu’da İdris Naim Şahin. Burada bir hazırlık var. Biz cumhuriyeti savunmak için hazırız. Gerekirse yine hapis de yatarım” dedi.

6’LI MASA İÇİN, AKŞENER ‘KUMAR MASASI’, AĞIRALİOĞLU, ‘BÖLÜCÜLÜĞÜN PAZARLIK MASASI’ DEDİ
Hayat pahallılığı ve patates, soğan’ın fiyatlarındaki pahallığın halledilebilir bir şey olduğunu söyleyen Çelebi, “Benim dediğim olay farklı bir şey, 7 tane yardımcılı sistemden istikrar çıkar mı? Sayın Akşener, ‘Kumar Masası’ dedi. Ağıralioğlu ise, ‘Bölücülüğün Pazarlık Masası’ dedi. Görevleri kavga etmek, Türkiye enerjisini içerideki sorunlara versin amaçları bu.  Türkiye, Libya ve Azerbaycan’da olmasın. Türkiye, kafasını kaldırmış, kaldırmasın. Beraber sayalım tüm açıklamalar böyle değil mi? Mavi vatan yayılmacılık, Kıbrıs’ta iki toplumlu yapı olsun diyenler masada. Teskerelere hayır verenler masada, teröristle fotoğrafı olan vekilin yargılanmamsı için oy verenler masada. Atatürk’ün ne kadar zararlı cemiyet olarak tarif ettiği, cemiyetlerin uzantıları masada.  Karadeniz’de Rusya ile ilişkiyi bitirelim diyenler nerede? Masada. Demirtaş’a şeref madalyası takacalar nerede? Masada. Ataürk’ü mutabakat metnine almayanlar masada. Murat bakan Tuncay Özkan neden itiraz etmediler? Neden itiraz etmiyorlar? Siz Atatürkçü değimlisiniz? Şehitleri boşa mı verdik biz? Atatürk ulus devlet kurdu. Türk milleti dedi. Babacan kaldıracağız diyor… Neden itiraz etmiyorsunuz? Siz Atatürkçü falan değilsiniz, siz Demirtaş Atatürkçüsü olmuşsunuz. Atatürk rozet ile savunulmaz. İlkelerle savunulur” şeklinde konuştu.  

PAZARLIK ADAMI DEĞİLİM
Erdoğan ile liste sürecinde görüşmediğini kaydeden AK Partili Çelebi, “Hiçbir görüşmem olmadı, pazarlık adamı değilim. İspat eden olursa istifa ederim. Ben klasik bir siyasetçi değilim Benim derdim bu denklemin yanlışlığı ve ülkenin Millet İttifakı’na teslim edilemezliğin görüyorum. CHP seçmeni, İYİ Parti seçmeni vatansever. Önlerine konan denklem yanlış ve Türkiye’yi bölünmeye götürür bu süreç diyorum. Benim derdim bu. Şehit ailesinin bedduasını almamak benim derdim. Düz yaşında Maltepe’den  mezun olmuş, cezaevinde okuma şansı bulmuş, bine yakın kitap okudum o dönemde… Atatürkçülük ne olduğunu kavradım. FETÖ’cülerle nasıl mücadele ettiğimi kitabımda okuyup görsünler. Mücadele bitmedi. İki denklemi koyalım. Cumhur İttifakı mı, Millet İttifakı mı FETÖ ile daha iyi mücadele eder. Tabi ki Cumhur İttifakı… Kaç arkadaşım şehit benim…” dedi.

BİZİM BÖLGEDEN 5 VEKİL ÇIKARMADA SORUNUMUZ YOK
İzmir’de kendi partilerinin durumu hakkında yorumlama yapan Çelebi, seçimde 5’inci sırada bulunan Cemal Bekle’nin seçilme konusunda sorununun olmadığını belirtti. Süreç içinde vekilliğin hakkını verdiğini de kaydeden Çelebi şunları söyledi:

“Vekil olmanın onuru bende sonsuza kadar yaşayacak. Ben vekilliğin hakkını verdim. Genel kurula kaç kere gelmişler, askerlere soralım. Sözleşmelilerden generallere kadar soralım. Ben Milli Savunma Komisyonu’ndaydım. Ben vekilliği hakkını verdim. Takdir halkın… Ben vekillikle ilgili sıkıntı görmüyorum. Miting meydanlarını gördünüz. Maksimum sayıda vekil çıkarırız. Cemal Vekilimiz için de sorun olacağını düşünmüyorum. Hatta 6’yı falan, zorlamak lazım… Terör örgütlerinin müdahale ettiği seçim ilk defa… Kandil’den açıklamalar var, FETÖ’cüler geri döneceğiz diyor. Çok daha iyi anlatmamız lazım. Yapamıyorsak anlatamayışımızdandır. Ben anlattığımı düşünüyorum ki mitingler doluydu. Mardin’de bile katılım rekoru kırdık. Seçmende koruma iradesi ve heyecan var. Bizim Mehmetçik komutanına bir şey olmasın diye üzerine kapanır ya şimdi millet de hem cumhurbaşkanımızın hem de devletin üzerine kapanıyor. Koruma iradesiyle sandığa gidecektir ve hep beraber sandıktaki sonucu göreceğiz.

 
'Atatürk'ün kurduğu parti bu hale düşmemeliydi'
 
Yurt dışında kullanılan oylar seçim sandıklarına konuldu
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
SOKAK 12 Mayıs 2023 Cuma 14:59

He he...

Yorumu oyla      2      3  
Başka türlü birşey... 12 Mayıs 2023 Cuma 14:54

Sana da halk müdahale edecek...Ülke siyasetinin çıtası yerlerde sürünüyo...Sayende...

Yorumu oyla      3      3  
izmirli 12 Mayıs 2023 Cuma 14:37

İl başkanın Bilal Saygılıya sorsana fetö metö o konuları çok iyi bilir kendisi.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Atatürk'ün kurduğu parti bu hale düşmemeliydi'
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Özellikle CHP'nin mitinglerinde, 'Dişe ...
'Afet bölgesi ilan edilen iller için yeni başvuru dönemini başlatıyoruz'
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bugün itibarıyla AFAD tarafından ...
Bakan Kurum: Bu yapılan bir FETÖ kumpasıdır
Seçim çalışmaları kapsamında Pendik’te bir restoranda Vanlılarla kahvaltı ...
 
AK Parti adayı İnan’dan ‘İnce’ yorumu: İtibar suikastına karşı dik durmalıyız
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir 2'nci Bölge 1'nci Sıra ...
'Bana kendi milletvekilinin kasetini bul dedi'
İçişleri Bakanı ve AK Parti ikinci bölge milletvekili adayı Süleyman Soylu,  ...
'Gençlere yatırım bizim en önemli görevimiz'
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Biz gençlerimizi seviyoruz ve onlara ...
 
CHP’li Bakan ‘Soylu’nun yancısı mısın?’ dedi, yanıt geldi: PKK ve FETÖ’nün ulaklığını yapıyorsun!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İçişleri Bakanı Süleyman ...
CHP’li Bakan, ‘İçişleri’nin yeni talimatı’ dedi, valilere çağrı yaptı: Kanun dışı emre riayet etmeyin!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İçişleri Bakanlığı’nın valiliklere ...
Erdoğan'dan Yunanistan'a dostluk mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan'a dostluk mesajı gönderdi. ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' işareti Avrupa'ya neden dert oldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kültürel İslam, Siyasal İslam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva