HABERLER>POLİTİKA
13 Şubat 2023 Pazartesi - 09:25

AK Parti ve CHP arasında 'deprem' polemiği!

Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrası tüm siyasi partiler afet bölgesinde aktif olarak yer alırken, zaman zaman ise AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partili isimler sosyal medya hesapları üzerinden karşı karşıya gelmeye devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in "binalar değil sistem çürümüş" çıkışına AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'den tepki gelirken CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu da tartışmaya dahil oldu.

AK Parti ve CHP arasında  deprem  polemiği!

EGEDESONSÖZ- Türkiye'yi derinden sarsan ve Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkımlara neden olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem için çalışmalar hız kesmeden devam ederken AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partili isimler arasında da tartışmalar yaşanıyor.

Sosyal medya ortamında sık sık karşı karşıya gelen Cumhuriyet Halk Partisi ve AK Partili isimler, ‘yapılan/yapılmayan’ üzerinden karşılıklı eleştirilerde bulunurken İzmir’de de AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu arasında ‘kaos’ tartışması yaşanıyor.

SÜREKLİ: YAZIKLAR OLSUN!
Sosyal medya hesabından Cumhuriyet Halk Partisi'ni hedef alan Kerem Ali Sürekli İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “binalar değil sistem çürümüş” sözüne tepki gösterirken “İzmir’i yönetemeyenler, kentsel dönüşümü baştan savanlar, sel ve su baskınlarını iklim değişikliğine bağlayanlar, Harmandalı gibi, afete gebe çöp meselesini çözemeyenler; 10 ili yıkan, asrın felaketi üzerinden devleti hedefine nasıl koyabiliyor, akıl almıyor. CHP’nin her zamankinden daha vahim hale gelen kaos yaratan tutumu, bu deprem felaketiyle ayyuka çıktı. Biz birlik beraberlik ile bu süreci atlatalım derken, onlar doğal afet istismarcılığı yaparak siyaset yapıyorlar, yazıklar olsun… Yine de tekrar edelim; gün o gün değil!” ifadelerini kullanmıştı.

ASLANOĞLU: HALKIMIZIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ
AK Partili Sürekli’ye yine sosyal medya hesabı üzerinden yanıt veren CHP’li Aslanoğlu, “Kendinizi devletin yerine koymayı bırakın. Siz devlet değil hükümetsiniz. Ve herkes görüyor hükmedemiyorsunuz. AKP yönetemiyor. Siz yönetemiyorsunuz diye halkımızı yalnız mı bırakalım? Bugüne kadar olduğu gibi halkımızın her derdinde yanlarında olmaya devam edeceğiz. Size de çok kez söyledik. Yine de tekrar edelim. Halkımızın yanında olun. Dertlerini çözün. Çözmediniz.  Yönetemediniz” dedi.

 
Miçotakis: Türk ve Yunan halkları dosttur
 
İzmir için zaman daralıyor… 2 bin yıllık derin uykudan uyanmak üzere!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gürkan 13 Şubat 2023 Pazartesi 15:26

İzmir'de olunca doğal afet olmuyor, başka yerde olunca doğal afet oluyor. İzmir depremi sonrası genel başkanınız, Cumhurbaşkanı Erdoğan demiş ki: "İzmir depremi, CHP'nin enkaz altında kaldığı bir depremdir. Ruhsatlarını siz vermediniz mi? Sulak arazilere inşa müsaadesi veren siz değil misiniz? Bu afetlerin sorumlusu sizsiniz." Şimdi bu depremlerde kim enkaz altında kaldı? Sorumlu kim? Fay mı? 22 yıldır ülkeyi ben mi yönetiyorum? Siyaset böyle yapılmaz. Siz siyaset yapacaksanız diye insanlar ölüyor. Bu, her parti için geçerlidir. Maraş depremi için bilim adamları yıllardır bangır bangır uyarı yapmadılar mı? O sırada siz imar barışından gelecek 50 milyarı hesaplıyordunuz. 30 binden fazla insan hayatını kaybetmiş, 1 kişi bile istifa etmedi. Esas buna yazıklar olsun!

Yorumu oyla      2      3  
alo 13 Şubat 2023 Pazartesi 15:06

ASRIN FELAKETİ OLURKEN,ASRIN HÖKÜMETİ NEREDEYDİ

Yorumu oyla      2      3  
Hataylı 13 Şubat 2023 Pazartesi 12:43

1999 körfez depreminde kurtarma ekibi olarak ilk devlet Yunanistan geldi dış işleri bakanı Yorgo Papandreu başkanlığında üstelik kısa bir süre önce Kardak kayalıkları sorunları yaşandı çatışmadan dönüldü,bugün ise yine Maraş depreminde ilk önce Yunanistan kurtarma ekibi geldi ve bir çok canları kurtardı bir hafta önce kıta sahanlığı ve bir gece ansızın gelebiliriz tehditleri havada uçarken,daha sonra Yunanistan,dış işleri bakanı deprem bölgesine gelerek mevkidaşı Çavuşoğlu ile sıcak taziye mesajları verilerek her zaman iyi ve kötü günde dost kalalım dendi,bu konuda malesef ülkemiz yüz yılın afeti ve felâketi yaşanıyor,deprem saatinden bu yana iktidarı muhalefeti birlik beraberlik olmayı bırakın sanki yarın seçimler var gibi söz düellosu yapıyorlar,millet ve halk birlik beraberlik için de deprem yaralarını sarmak için can ile başla çalışıyor,siyasetcilerde ceplerinden bir kuruş harcamadan sosyal medyada göstermelik çalışmalar yapıyor,tüm siyasetçilerden utanıyoruz,sizlerin göstermelik beyanatlarınız hiç gale almıyoruz papağan gibi konuşun biz bu yarayıda sararız yeterki gölge etmesinler,koltuk ve makamlarınız sizin olsun emi...

Yorumu oyla      8      3  
Gürkan 13 Şubat 2023 Pazartesi 12:23

Siz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti misiniz? Deprem öncesi de yıkımlardan anlaşıldığı üzere süreç yönetilememiş, bölgeden gelen görüntüler sonrası da sürecin ilk günler yönetilemediği çok açık. Binalar kum gibi dağılmış, siz "asrın felaketi" diyorsunuz. 99 depremi afet değil miydi de yıllarca siyaset malzemesi yapıldı? Parti sözcünüz Ömer Çelik'in 99 depremi sonrası "bugün susmak" başlıklı yazdığı yazıyı okudunuz mu? Milli birlik beraberlikle ilgili bir paragraf var. Ne tesadüf değil mi? 99 depremi sonrası da kimin ne söylediğini herkes biliyor. Doğal afet deyip, müteahhit tutukla ama siyaseten hiçbir hesap verme. İmar barışından faydalanmış kaç bina yıkıldı? Gaziantep'teki ilçe belediye başkanının evleri hasar gören vatandaşla yaptığı telefon görüşmesinden haberiniz var mı? Belediyeniz tarafından yapılan Yeşilvadi Sitesi'nin hali nedir? Bu şekilde mi dönüşüm yapıyorsunuz?

Yorumu oyla      5      4  
İstifa! 13 Şubat 2023 Pazartesi 11:12

"Asrın felaketi" olduysa müteahhitler neden tutuklanıyor? Sen yıllarca dönüşüm yapma, üstüne imar barışı getir, sonra felekat oldu. İlk günler enkazlara müdahale yoktu.

Yorumu oyla      6      4  
13 Şubat 2023 Pazartesi 11:01

Asrın felaleti oldu, biz ne yapalım mı denmiş?

Yorumu oyla      5      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Sistem çürümüştür’ diyen Soyer’e Sürekli’den yanıt: Doğal afet istismarcılığı!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediye ...
CHP’li Bakan: Deprem bölgesinde iki kardeş aranıyor!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Adıyaman'da dün enkazdan sağ kurtarılan ...
Kılıçdaroğlu'ndan 'imar affı' tepkisi!
Hatay'da depremzedeleri ziyaret eden ve partisinin bir çadırda düzenlediği ...
 
Cumhur İttifakı İzmir Buca Seyfi Demirsoy’da... Sürekli ve Şahin'den İzmir'de depremzedelere ziyaret
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve MHP İl Başkanı Veysel Şahin; ...
Meral Akşener: Uzaktan eğitim doğru değil
Deprem bölgesine giden İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Tek adam ...
Kılıçdaroğlu: Sadece iktidar değişikliği yetmez
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, paylaştığı videoda "Artık aç gözlülüğün ...
 
Avusturya ve Almanya ekipleri çalışmalara ara verdi... Soylu'dan 'iftira' çıkışı!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Almanya ve Avusturya’nın yardım çalışmalarına ...
'İHA ve SİHA'lar deprem bölgesinde sürekli faaliyette'
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, deprem bölgesinin acil ihtiyacı olan ...
İzmir'de CHP-AK Parti arasında 'ayrımcılık' tartışması!
CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada AK Partili belediyelerin ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' işareti Avrupa'ya neden dert oldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kültürel İslam, Siyasal İslam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva