HABERLER>POLİTİKA
4 Aralık 2014 Perşembe - 14:23

AK Parti Menderes kongresine damga vuran sözler: İzmir acılar içinde!

Menderes İlçe Kongresi’nde konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın CHP ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirdi. Aydın, “İzmir hiçbir zaman solun kalesi olmadı. İzmir eski günlerini arıyor. Büyükşehir açısından acılar içerisinde” dedi. Milletvekili Ali Aşlık, kurucuların fotoğraflarının tüm ilçelerde binalara asılmasını isterken İl Başkanı Bülent Delican da CHP’ye yüklendi, partililere önerilerde bulundu. Belediye Başkanı Bülent Soylu da Menderes’i işgalden kurtardıklarını ifade etti.

AK Parti Menderes kongresine damga vuran sözler: İzmir acılar içinde!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Yerel seçimlerin ardından ilçe kongrelerini sürdüren AK Parti İzmir Teşkilatı Menderes ve Torbalı’da ilçe kongrelerini gerçekleştirdi. Menderes’te İlçe Başkanı Mehmet İmre’nin yeniden aday gösterildiği Belediye Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kongreye TBMM AK Parti Grup Başkanvekili Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, İzmir Koordinatörü Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, İzmir Milletvekili Ali Aşlık, İl Başkanı Bülent Delican,  Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, parti yöneticileri ve çok sayıda kişi katıldı.



Kongrede katılanlara hitap eden Grup Başkanvekili Ahmet Aydın CHP’yi eleştirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kente hizmet edemediğini anlatan Aydın, “AK Parti’de gün gelir kademelerde değişiklikler olur. Genel başkanlar, bakanlar, milletvekilleri değişir ama dava değişmez. Birlik ve beraberliğimiz, yol haritamız değişmez.  Sizler fedakarlık yapıyorsunuz. Kendi değerlerinizi, çocuklarınızı düşündüğünüz için buradasınız. Kimse sizi zorla tutmuyor. Siyaset hiçbir zaman amaç değil araçtır. Asıl olan insanın mutluluğu, geleceği, huzuru ve özgürlükleridir.  Bizde mevki makam hastalığı, şan şöhret hastalığı yok. Ne olursak olalım hiçbirinin bir başkasından ast-üst ilişkisi yoktur. Sandık bekleyenin kendi görevimden üstün görürüm. Eğer o sandıklara sahip çıkılmasaydı biz burada olamazdık.  Bizde sandalyelerin havada uçuştuğu, listelerin yarıştığı kongre olmaz. Bizde görev verilir. Bizde o görevi yapanlar aday gösterilir.  Yeniden bir seçim yapılıyor. Listelere yazarlar, yazmazlar önemli değil. Bana ‘git partinin kapısında bekle’ derlerse gider bekleriz. Mevkiler için, makamlar için birbirinizi karalamaya başlarsanız CHP’nin başına gelen bizim de başımıza gelir” dedi.


 
BEYEFENDİLER NE YAPIYOR?
İzmir’de belediyecilik hizmetlerinin yeterli olmadığını da anlatan Aydın, “İzmir hiçbir zaman solun kalesi olmadı. İzmir eski günlerini arıyor. Büyükşehir açısından acılar içerisinde. Kente gelmeyeli uzun yıllar oldu.  Ciddi sıkıntılar var. Ankara’da bir uçtan diğer uca yarım saatte gidersiniz. Biz kısa bir mesafeyi gidemedik. İzmir’e yakışmıyor. Belediye su yapar. Gördes Barajı’nı hükümet yaptı. Ulaşım konusunda da iş yok. Bu koca bütçe ile Büyükşehir’de o beyefendiler ne yapıyor? Biz AK Partili belediyeleri sonuna kadar destekleyeceğiz. AK Parti belediyeciliğini Menderes’te herkes görmek zorunda. İnsan oğlu ne kadar anlatırsanız anlatın gördüğüne inanır. Ben Menderes’in belediye başkanında o cevheri görüyorum. Diğer ilçelerdeki çalışmaları da görecek ki yapılanları anlayacak. AK Parti dil, din ayrımı yapmıyor. Bizim İzmirliler için İzmir’i kazanmamız gerekiyor” diye konuştu.
 
NASIL YÖNETTİĞİNİZ BELLİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Türkiye’yi İzmir gibi yapacağız” sözlerini eleştiren Aydın, “Ben de bunu duyduğumda kendi kendime ‘şaka yapıyor’ dedim. Zaten onlar tescillidir. Uzun yıllar Türkiye’yi tek parti döneminde yönettiler. Millet bir daha onlara iktidarı vermedi. Bunların ne kendilerinden, ne de milletten haberleri yok. Ya da milletin aklı ile alay ediyorlar. AK Parti herkesin sorunlarını çözmeye çalışıyor. Tüm sorunların kaynağı CHP’nin tek yönden bakış açısıdır. İnsanları baskı altına aldılar, asimile etmeye çalıştılar. İzmir’de nasıl yönettiğiniz de belli. Kusura bakmayın. Bu millet sizi asla ve asla iktidar etmeyecektir. Onlar da sandıktan umutlarını kestiler.  Umutlarını başka şeylere bağladılar.  Dünya’da bir tez konusu olarak ana muhalefeti araştırsalar ve baksalar hangi muhalefet partisi iktidar olamaz denildiğinde CHP çıkar. Bizim için ama bu durum Türkiye’ye zarar” dedi. Yılmaz, tüm partililerin kapı kapı dolaşarak en yakınlarına ulaşmasını istedi. Yılmaz, "Belki kapılardan kovulabilirsiniz ama davanızı anlatın. Herkese ulaşın. Onlara gidin. Yaptıklarımızı konuşun. Bizim heybemiz dolu. Onların anlatacak hiçbir şeyleri yok.Bir oy, bir milletvekilini o da yeni anayasayı getirecek. Gecemizi gündüzümüze katarak çalışacağız" diye konuştu.
 


İŞARET FİŞEKLERİMİZ
Kongrede konuşan İzmir Koordinatörü Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel,  İzmir’e gelirken AKP Parti’nin şu anda belediye başkanları olan Torbalı ve Menderes’i sadece tabelada gördüğünü söyledi. Yüksel, “Torbalı ve Menderes’te İzmir’in işaret fişekleri var. Sanayide, tarımda üreten insanlar var. İki ilçemizi tanımakta geç kaldığım için kendime yanıyorum.  Bizim kongrelerimizde birlik ve beraberlik var. Menderes Belediyesi çarksa ilçe teşkilatı bunun dişlisidir. Uyum olursa hizmet gelir. Hele ki Büyükşehir Belediyesi bizimle birlikte olursa muhteşem olur. Demokrat İzmir’in, Menderes’in bir anlamı olmalıdır. Menderes’teki işareti umarım İzmir de alır” diye konuştu.



KONGRE BİLE YAPAMIYORLAR
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’deki sözlerini eleştirdi. Delican, “Geçen hafta İzmir’de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir’deydi. Bazı açıklamalar yaptı. Kendisi 4 yıllık süre istedi. Vatandaşlar tarafından görülememiş ki kendisine destek verilmiyor. Bu işler zorlama ile olmaz. Gönüllülük esasına göre olur. Onlar da 15 yıldır Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapıyorlar. Kendilerini gösterselerdi de makamlara gelselerdi. Seçim öncesi kongreleri bile yapamıyorlar” dedi.
 
‘GÜNAYDIN’ DİYORUM!
Kılıçdaroğlu’nun, “Bayanlar ev çalışması yapsın, makyaj yapmasın, topuklu ayakkabı giymesin” sözlerini de gündeme getiren Delican, “Biz bayanlarımıza hiçbir zaman böyle bir şey söylemedik. Kadınlarımız halkın içinde dolaşarak sevgilerini yansıttılar. Yine Kılıçdaroğlu, ‘makarna yardımlarını eleştirdik. Yanlış yaptık’ dedi. Türkiye’nin çok ciddi bir muhalefet anlayışına ihtiyaç var. Cumhurbaşkanımız, başbakanlığı döneminde ‘550 milletvekili ile gelirsek yeniden seçim kararı alırız’ demişti. AK Parti’ye katkı koyan muhalefet gelsin. Bizlerin kötü bir şekilde kopya çekiyorlar. Biz onlara ‘günaydın’ diyoruz. Vatandaşın derdi ile dertlenmezlerse, ihtiyaçlarını karşılamazlarsa böyle komik duruma düşerler. İzmir keşke Türkiye’ye örnek şehir olsaydı da onları alkışlardık. Hizmet eden herkesin yanındayız. Türkiye’nin geleceği ile ilgili yol alıyoruz. Önümüzde seçimler var. Anayasal değişikliği sağlamamız için en az 330 milletvekilimiz olması gerekiyor. Arkadaşlarımız daha çok eve gidecek. Daha çok insanlara anlatacaksınız. Belediye başkanımızdan ilçe başkanımızı da yanına alarak mahalle mahalle çalışmaları anlatmalarını istiyoruz.  Biz uyumdan yanayız. Kazandığımız altı belediyenin büyük sorumluluğu var. Hiçbir şekilde mazeret istemiyorum. Bu güzelliği bize yaşattığınız için ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.  Delican, partililerden kapıları çalmalarını, seçim döneminde çok ziyaretler yapmasını istedi.


 
KURUCULARIN FOTOĞRAFLARINI ASIN
AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık da parti teşkilatlarına ‘kurucular’ ile ilgili öneride bulundu. Aşlık, “Şükür ki Menderes’te belediyeyi aldık. Bundan sonra AK Parti İzmir’de seçimi alması için her iki kişiden birisinin oyunu yeniden almalıdır. Ödemiş’te seçimleri yüzde 44 ile kaybettik. Bir yandan vefamızı gösterirken bir yandan yeni kadroları oluşturacağız. Dengeyi sağladığımız zaman sorun olmaz. Cumhurbaşkanımız belediye başkanlığından gelerek ülkeyi yönetiyor. Lafla değil icraatla çalışacaksınız. Altı belediyemizi 16 yapmak için iyi çalışmalar yapmamız gerekiyor. Bizim çok zor şartlarda teşkilatımızı kurduğumuzu söyledik. Her ilçemizin belli yerlerine kurucularımızın resimlerini asalım. Partimizi kuran kaçıp gitmediyse, ihanet etmediyse bizim içimizde de olmayabilir ama bu jesti yapalım, Türkiye’yi yayalım. Kurucularımız bize sayın Cumhurbaşkanımızın emanetidir. Kurucular ‘muhtar bile olamaz’ denildiğinde Cumhurbaşkanımızın yanında olanlardır. Özellikle İzmir’de başarmak zorundayız. Büyükşehir Belediyesi’nin yapamadıklarını görüyorsunuz. Belediye ile uyumsuz olan bir teşkilatın oluşmasını istemiyoruz. Kavga olan yere insanlar yaklaşmazlar. Kavga olan yerde bereket olmaz, oyu arttıramayız. Haziran Ayı’nda seçimler olacak. Belediye öyle çalışmalı ki oylarımız artmalıdır. Aksi takdirde bu tezimiz çöker. Her gün bir köyde olmalıyız. Buralarda bizim yüzde 50’nin altında oy almamamız gerekiyor. İzmir’e hizmet etmek istiyorsak çalışmalıyız. Kendimizi göstermeliyiz” diye konuştu.



İŞGALDEN KURTARDIK
Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu kongrede yaptığı konuşmada yerel seçimlerde emeği geçen partililere teşekkür etti. Soylu, “Menderes’te birileri bizim şans eseri, tesadüfen seçim kazandığımızı dile getiriyor. Biz sizlerle birlikte seçim yaşadık. Yürekli arkadaşlarla, inanarak kazandık. Hak ederek, fitneye, fesada imkan vermeden seçimi aldık. Tam 40 yıl sonra aldık. Birileri ‘Menderes işgal altında, kurtarmamız lazım’ diyor. Menderes 40 yıldır birileri tarafından işgal edilmişti. Biz bu işgale son verdik. Menderes’te sevgi, saygı ve samimiyet var. Vatandaşına kucak açan bir yerel yönetim var” dedi.

HAZIR MISINIZ?
Seçim döneminde kadın ve gençlik yapılanması ile 10 bin hanenin kapısını çaldıklarını söyleyen Soylu, gençlere Arif Nihat Asya’nın “Delikanlım” şiirindeki sözler ile seslendi. Soylu, “Genç kardeşlerim biz 40 yıl sonra kazandığımız seçimleri 40 yıl boyunca sürdürmeye var mıyız? Risk alarak, dimdik durarak, davayı satmadan, kendi siyasi istikballerimiz için bırakmadan bu yolda yürümeye hazır mısınız? Biz işareti Ertuğrul Gazi’den, Kanuni’den, Fatih Sultan Mehmet’ten ve son olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan aldık.  Sizler Dünya’yı yönetecek kadrolarsınız. Liderimiz, büyük ustanın gösterdiği yolda yürüyeceğiz” diye konuştu.
 
ÜSTÜNÜ DEĞİL ALTINI ÇİZİYORUZ
Göreve geldikleri günden itibaren Menderes’te hızlı bir şekilde çalışmalara başladıklarını anlatan Soylu, “Biz hiçbir şekilde savunulacak projelere değil, övülecek projelere imza atıyoruz. 40 yıl boyunca projelerimizle övüneceğiz.   Sizler bu sokaklarda dimdik yürüyeceksiniz. Biz seçim kampanyasında altını çizerek verdiğimiz sözlerin üstünü çizmiyoruz. Bizim 50 yıllık devlet hastanesi hasretimiz vardı. Önümüzdeki yıl inşaatına başlıyoruz. Daha düne kadar ibadethanelerin halini biliyordunuz. Temizlik ekibi kurduk. Aynı zamanda okulları da temizliyor, bakımını yapıyoruz. Tematik parklarımızı kuruyoruz. Birçok yerde projelerimiz devam ediyor” dedi.


 
ELİNİ DEĞİL KELLESİNİ TAŞIN ALTINA KOYDU
Menderes İlçe Başkanı Mehmet Emre de yerel seçimlerde Menderes Belediyesi’ni kazanmak için yemin ettiklerini söyledi. İmre, “Yerel seçimler öncesinde ‘herkes hak ettiği adaleti bulacak’ dedik. Çoğu zaman kadın kollarımızın yüzlerine kapılar kapandı. Arkadaşlarımız taşın altına elini değil kellesini koydu. Bundan sonraki hedefimiz genel seçimlerdir. Aynı tempo ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Genel seçimlerde AK Parti Menderes’te patlama yapacak” dedi.

İKİ İLÇE İÇİN DAHA KARAR ÇIKTI
Öte yandan AK Parti’de kongre takvimi tam gaz işlerken 2 ilçede daha başkan olacak isimler belli oldu. Buna göre Karaburun’da mevcut başkan Adil Soyer yerini Belediye Meclis Üyesi Ahmet Değirmenci’ye bırakacak, Çeşme’de ise mevcut başkan Alpaslan Ertürk göreve devam edecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kvncozsy 5 Aralık 2014 Cuma 01:48

yooo izmirliler gayet keyifli ve yeni kent merkezi çok güzel yatırım alıyor. Türkiyenin en güzel modern ve yüksek gökdelenleri yükseliyor.Bilip bilmeden atıyorlar işte takmayın bunları.

Yorumu oyla      14      7  
meto 4 Aralık 2014 Perşembe 21:33

Siz gidin önce Güney doğu'yu kurtarın bakın pkk itleri kendi hastanelerini,mahkemelerini kurdular hergün yol kesip vergi adıyla haraç kesiyorlar. Önce iş yasalarını insani değerlere ulaştırın binlerce işçi ölüyor her yıl,önce kanunları düzenleyin her gün bir kadın öldürülüyor bu ülkede.Say say bitmez bırakın İzmir'i kurtarmayı İzmir 9 Eylül 1922 de Başkumandan Mustafa Kemal ve onun şerefli askerleri kurtardı.

Yorumu oyla      26      7  
4 Aralık 2014 Perşembe 21:05

izmirin bütün parasına gelirine el koy ondan sonra izmir acılar içinde de izmir halkı eğitimlidir bu şekilde siyasete prim vermez

Yorumu oyla      24      6  
işgal 4 Aralık 2014 Perşembe 18:23

Esas Türkiye işgal altında...

Yorumu oyla      24      7  
SİLO 4 Aralık 2014 Perşembe 18:15

ALİ AŞLIK VEKİL OLDUĞU SÜRECE 1 OY YOK

Yorumu oyla      23      6  
ercan 4 Aralık 2014 Perşembe 18:08

üstüne vazife olmayanlar anlışılan topyekün izmire saldırıys geçmişler.vekili bakanı eski bakanı.Siz önce bir ankaray gidin de melih gökçekin adetta özürlüler hakaret edecesine yaptıgı kaldırımları görün.Sarı lehvaları süs kullanmış.Önce gidin kendi mahallenizi halledin.Durmada kıyak çektigini gökçkin sizi düşürdügü duruma bakın.Siz önce izmirin gaspettiginiz maddi kaynagını gönderin.Tünel tapacagız diye evlerinden yurdundan ettiginiz insanlardan özür dileyin.Tokiyi çeşmeden çekin .Bu sözlerinizi kimse ciddiyue almıyor.İzmire o kadar zarar veriyorsunuz ki eger sizin gözünüzde izmir kan aglıyorsa bunun en büyük sebebi sizsiniz.İşiniz gücünüz izmiri aşagalamak.Hangi yüzle gelip bu demeçleri veriyorsunuz insan hayret ediyor dogrusu

Yorumu oyla      25      7  
menderes2 4 Aralık 2014 Perşembe 17:56

Sn.Bülent SOYLU Kongre yapılan salon kimin tarafından yapıldı biliyormusun.

Yorumu oyla      21      7  
Işık Dikicigil 4 Aralık 2014 Perşembe 16:34

SİZİNLE TÜRKİYE ACILAR İÇİNDE.

Yorumu oyla      34      9  
Mustafa Y 4 Aralık 2014 Perşembe 15:43

akp. adıyaman milletvekili gitsin kendi şehrinde konuşsun. adıyaman çok mutlu herhalde. evet izmir acı duyuyor, akp. den ve akpli hükümetin "ayrımcı" politikalarından.

Yorumu oyla      34      9  
erdem 4 Aralık 2014 Perşembe 15:38

eger sol oylar bölünmesiydi chp yönetimi doğru düzgün bir aday göstersseydi zor alırdınız menderesi

Yorumu oyla      35      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Demirtaş’tan iddia: Hükümet benden habersiz…
HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş "Hükümet beni karşı karşıya getirmek ...
İP İzmir'den Renan Hoca'ya ziyaret
İşçi Partisi İzmir İl Başkanı Av. Tugay Şen ve il yöneticisi Av. Erdoğan ...
Rodoplu adaylık için sahada: Startı ‘evinde’ verdi
CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Dr. Ülkümen Rodoplu, milletvekilliği aday ...
 
Davutoğlu ‘çözüm için’ annelere seslendi
Başbakan Ahmet Davutoğlu, kadın konulu konferansta konuştu ve çözüm süreci için annelere seslendi.
CHP’den itiraz: Bedelli yaşı 25’e indirilsin
Partinin genel başkan yardımcılarından Sezgin Tanrıkulu, bedelli askerlik ...
CHP'li Türeli'den gaziler için araştırma isteği
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, muharip gazilerin sorunlarının ...
 
Flaş! MGK’dan 'cemaatler' için açıklama
Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Genel Sekreterliği, 30 Ekim 2014 tarihli MGK ...
CHP’li Güven: Kadına şiddet ve cinayet sayıları saklanıyor
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir konuşma yapan CHP İzmir Milletvekili ...
CHP'li Susam'dan 'bedelli' için farklı teklif!
CHP Susam, bedelli askerlikle toplanan paralarından bir bölümünün askere ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva