HABERLER>GÜNCEL
22 Temmuz 2024 Pazartesi - 20:17

AK Parti'den EYT ve erken seçim açıklaması!

AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, erken seçim tartışmalarına ilişkin olarak, "CHP'de parti içi dinamikler sıkıntıda. 2028 yılına kadar bizim gündemimizde seçim yok" dedi.

AK Parti den EYT ve erken seçim açıklaması!

AK Parti  Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, gündemdeki sokak hayvanları yasa tasarısından erken seçim tartışmalarına, emekli aylığı tartışmalarından EYT düzenlemesine ilişkin CNN Türk yayınında açıklamalarda bulundu.

"ÖZGÜR ÖZEL GERÇEKLER İLE BASKILAR ARASINDA İKİLEM ARASINDA KALDIĞINI GÖRÜYORUZ"
Erken seçim tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Elitaş, "CHP'de parti içi dinamikler sıkıntıda. Özel'e baskı yapıyor olabilirler. Şu anda 2028 yılına kadar bizim gündemimizde seçim yok. Özgür Özel gerçekler ile baskılar arasında ikilem arasında kaldığını görüyoruz" dedi.

EMEKLİ MAAŞLARI
Emekli maaşlarına ilişkin konuşan Mustafa Elitaş, "Emeklilikte farklı sigorta kurullarına tabii olanlar var. Tarım BAĞKUR'lusu 15 gün prim ödedi 30 gün sayılıyor. Özel'e yanlış bilgi veriyorlar. Diyor ki Özel ‘Eskiden en düşük emekli maaşı asgari ücretten daha fazlaydı’ 3600 gün prim ödeyen emekliyle 7200 gün prim ödeyen aynı maaşı almaya başladı. Bir taraftan vatandaş diyor ki 7200 gün primim var 13 bin küsür alıyorum, diğeri diyor ki 3600 gün primim var 12 bin 500 TL alıyorum. Burada bir adaletsizlik var. Buradaki prim ödeyenler arasındaki dengesizlik arttığı için insanlar ne kadar prim ödüyorsa karşılığını almak istiyor” ifadelerini kullandı.

"EYT'NİN 5 YILLIK MAALİYETİ 300 MİLYAR DOLAR"
EYT ile ilgili soruya yanıt veren Elitaş, "EYT'nin 5 yıllık maaliyeti 300 milyar dolar. 6 Şubat depreminin Türkiye'ye imalat maaliyeti 60 milyar dolar. Toplumda bir konses oluştu. Kimse itiraz etmedi. 2023 yılında 2,5 milyon kişi emekli olabilecekti. 2028 yılında da 4.8 milyon kişiye çıkacaktı. Muhtemelen şu an 3 milyona yakın kişi EYT'den emekli oldu. Erken emeklilik için kimse itiraz etmedi. Medya bile EYT ne zaman çıkacak dedi. 85 milyon dedi ki 4,5 milyon insanın erken emekli olmasından dolayı maliyeti hep birlikte ödeyeceğiz dediler. 85 milyon erken emekliliğin bedelini birlikte ödeyeceğiz dediler, onu hayata geçirmeye çalışacağız dediler" dedi.

SOKAK HAYVANLARI DÜZENLEMESİ
Sokak hayvanları düzenlemesine ilişkin bilgileri veren Mustafa Elitaş, "Çok tartışıldı muhakkak ki hayvanları koruyabilmek en önemli unsurlarından birisi. Ama başıboş köpekler insan hayatında tehlike oluşturuluyorsa bunun kontrol altına alınması gerekir. Ötenazi başlığına tepki gösteriyorlar. Kanunda diyor ki toplanan sokak köpekleri sahiplendirilene kadar bir alanda toplanın kısırlaştırılır. Sahiplenilmeyen bütün köpekler uyutulacak diye bir şey yok. Başıboş köpeklerinin halk sağlığını tehdit eder noktaya geldiği zaman ötenazi uygulanacak. Böyle bir şeyi karar veren kurul ve kuruluşlar var. Artık bunun gereksiz tartışmadan ziyade komisyondan geçtikten sonra Genel Kurul'da kanunlaşması tarafındayım. Komisyonda evladı ölen, 10 yıl çocuğunu tedavi ettirecek babanın feryadı görmektense o milletvekilleri vicdanı sorumluluk hissederler” sözlerini kaydetti.

 
Evini ateşe verdi: Canım istedi yaktım!
 
Göztepeli Erdoğan başarıya inanıyor!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
YAzık 22 Temmuz 2024 Pazartesi 22:28

Ne anlatıyorsun sen Geçim yok geçim millet aç aç. Girin seçimede görün bakalım. Ne olacak sizde anladınız gidiyorsunuz Siz bu hale getirdiniz insanları millet vekili maaşı neden 12500 tl olmuyor onu şöyle sen boş yapma

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Evini ateşe verdi: Canım istedi yaktım!
Bursa'nın Osmangazi ilçesinde ailesiyle birlikte yaşadığı evi ateşe veren ...
Terör propagandasına 9 tutuklama!
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Mersin'de bir grubun bölücü terör örgütü propagandası ...
Tekliften ötenazi terimi çıkarıldı
Sokak hayvanları düzenlemesinde sıcak bir gelişme yaşandı ve 'ötanazi' ...
 
İzmir'de de gözaltılar var... FETÖ'ye 'kıskaç' baskını!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ'ye yönelik son 4 gündür devam eden ...
Çanakkale'de korkutan deprem... İzmir'de de hissedildi!
AFAD'ın yaptığı açıklamaya göre Çanakkale Ezine'de 4.7 büyüklüğünde deprem ...
İzmir'de zehir baskını: 102 hap ele geçirildi!
İzmir'in Konak ilçesinde, 'torbacı' olarak tabir edilen sokakta uyuşturucu ...
 
Soyadı düzenlemesinde yeni gelişme!
Kadının evlendikten sonra bekarlık soyadını tek başına kullanamayacağını ...
İzmir'in aşırı sıcakla sınavı!
İzmir'in aşırı sıcakla sınavı!
Acılı baba son konuşmayı anlattı: Gezmeye çıkıyorum
İzmir'in Konak ilçesinde sağanaktan korunmaya çalışırken elektrik akımına ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O köy devlete kafa tutamaz!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva