HABERLER>POLİTİKA
9 Nisan 2011 Cumartesi - 18:30

AK Parti’de revizyon CHP’de sürpriz var!

İzmir'i mecliste 20 vekille temsil eden CHP ve AK Partide liste heyecanı yaşanıyor.

AK Parti’de revizyon CHP’de sürpriz var!

Fırat SOYLU/EGEDESONSÖZ- 11 Nisan’a sayılı günler kala siyasi partilerin Genel Merkezlerinde kritik süreç işlemeye başladı. AK Parti lideri Recep Tayyip Erdoğan iki gündür partisinin Genel Merkez Binası'nda aday isimler üzerinde çalışırken, CHP’de yarın yapılacak Parti Meclisi öncesi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu listelere son şeklini veriyor. Ankara’dan sızan bilgilere göre iki partinin mevcut milletvekillerinden büyük çoğunluğu liste dışı kalırken, listelerde sürpriz isimler öne çıkıyor.
 
ÇELİK VE ŞİMŞEK KOZU
İzmir’de seçim kazanmak isteyen AK Parti’de liste başlarında iki bakanın olacağı dile getiriliyor. Bu bakanlardan birinin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, diğerinin ise Maliye Bakanı Mehmet Şimşek olması bekleniyor. Şimşek’in, 2007 seçimlerinde birinci bölge birinci sırada yer alan Devlet Bakanı Mehmet Aydın’ın yerine yazılacağı gelen bilgiler arasında yer alırken, Şimşek’in dışında Başbakan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in de İzmir’den aday olabileceği iddia ediliyor. Bu dönem Van’dan aday gösterilmeyeceği belirtilen Çelik’in, özellikle güneydoğu kökenli vatandaşların yoğun yaşadığı birinci bölgeden liste başı yazılacağı konuşuluyor. Ancak parti yöneticilerinden bazıları Çelik’in son İzmir ziyaretinde “sümüklü çocuk” benzetmesi ile İzmirlilerin tepkisini çekmesinden ötürü Başbakan Erdoğan’ın, Çelik yerine Şimşek’i İzmir’den aday göstereceğini belirtiyor.
 
KADIN ADAY SAYISI ARTACAK
AK Parti’nin İzmir listelerinde kadın adayların sayısının da geçen döneme oranla çok daha fazla olacağı da söyleniyor. Bu iddiaya göre Başbakan Erdoğan, İzmir’den dört kadın milletvekili adayını seçilebilir sırada aday gösterecek. AK Parti’nin kadın adayları arasında mevcut İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar’ın yanı sıra Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Eski Bakanlardan Işılay Saygın ve İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) Başkanı İlknur Denizli yer alıyor. Saygın ve Denizli’nin adaylık başvurusu yapmadıklarını açıklamalarına karşılık Başbakan Erdoğan’ın çağrısıyla aday olabilecekleri dile getiriliyor.
 
MEVCUTLARIN İŞİ ZOR
Mevcut milletvekilleri arasından ise bir tek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eniştesi olarak bilinen Mehmet Tekilioğlu’nun şansının olduğu belirtiliyor. Mevcutlardan İsmail Katmerci, Tuğrul Yemişçi, İbrahim Hasgür, Erdal Kalkan ve Taha Aksoy’un liste dışı bırakılma ihtimallerinin yüksek olduğu gelen bilgiler arasında yer alıyor. Başbakan Erdoğan’ın, 2007 seçimlerinin aksine bu dönem teşkilattan gelen adaylara daha fazla şans vermesi beklenirken, eski İl Başkanı Ali Aşlık, Konak eski İlçe Başkanları Fevzi Bayram, Latif Özkan ve temayülden birinci çıkan il eski başkan yardımcısı Bilal Doğan’ın aday listelerinde olması bekleniyor. AK Parti’de ayrıca merhum Başbakanlardan Adnan Menderes’in torunu Doç. Dr. Adnan Menderes’in de listede olduğu konuşuluyor.
 
ESKİ BAŞKANLAR ŞANS ARIYOR
İkinci bölgenin birinci sıra adayının Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın olduğu konuşulurken, ikinci sırada ‘kadın’ adayın yer alacağı dile getiriliyor. Ayrıca eski İl Başkanları Ömür Kabak ve Aydın Şengül’ün de listede yer bulacağı belirtiliyor. Listede yer alması beklenen bir başka isim de Dr. Mehmet Bayındır. 2007 yılında bağımsız aday olarak girdiği seçimlerde 13 bin’i geçerli 12 bin’i geçersiz olmak üzere toplamda 25 bin’e yakın oy alan Bayındır’ın seçilebilir yerden aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor. İl Kadın Kolları eski Başkanı Nesrin Ulema, İTO Meclis eski Başkanı Necip Kalkan’ın da listede yer bulması bekleniyor.
 
CHP’DE SÜRPRİZ İSİMLER BEKLENİYOR
CHP’de ise gözler yarın yapılacak Parti Meclisi toplantısına çevrilmiş durumda. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, yarın ki toplantı öncesi kurmaylarıyla son değerlendirmeleri yapıyor. CHP’nin İzmir listelerinde büyük sürprizlerin yaşanması bekleniyor. Başvuru yapan 270 aday adayı arasından seçilecek 26 kişilik aday listesinde mevcut milletvekillerinden bir tek Mehmet Ali Susam’ın şansının yüksek olduğu belirtiliyor. Listelerde birinci bölgede Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel’in ilk sırada yer alması beklenirken, Meclis Başkan Vekili Güldal Mumcu’nun ise liste dışı bırakılacağı dile getiriliyor. Mumcu’nun yerine ‘ithal’ bir kadın adayın yazılacağı iddia edilirken, bu ismin YARSAV eski Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan olacağı öne sürülüyor. Tarhan’ın dışında ikinci bölgeden başvuru yapan Parti Meclis Üyeleri Birgül Ayman Güler ile Hülya Güven ikilisinden birisinin birinci bölgeye kaydırılabileceği belirtiliyor. Bir diğer PM üyesi Levent Eyipişiren’in de birinci bölgeden aday gösterilecek isimler arasında yer alması beklenirken, Mustafa Moroğlu, Yüksel Adıbelli, Saffet Başaran, Suat Çağlayan, Rıfat Nalbantoğlu gibi isimlerin de ilk 7 içerisinde olacağı dile getiriliyor.
 
SUSAM VE OYAN’IN ŞANSI YÜKSEK
İkinci bölge de ise ilk kısa için Genel Merkezin, tutuklu gazeteci Mustafa Balbay’ı aday göstereceği dile getiriliyor. Balbay’ın Aydın’dan kontenjan aday gösterilmesi halinde ise sürpriz bir başka isme şan verileceği belirtilirken, Mehmet Ali Susam’ın yanı sıra Oğuz Oyan’ın da listede olması bekleniyor. DP’den ayrılarak CHP saflarına katılan Dr. Aytun Çıray ve Ayşem Kalyoncu’nun, Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel’in de listede yer bulması bekleniyor. Genel Merkezin örgütten gelen isimlerden bazılarına da üst sıralarda şans vermek istediği gelen bilgiler arasında yer alıyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
9 Nisan 2011 Cumartesi 23:47

Aynı yorumları defalarca yazmaktan bıkmadınız mı ?

Yorumu oyla      13      12  
SEÇMEN 9 Nisan 2011 Cumartesi 23:34

GENEL MERKEZDE CEP TELEFONLARI BİLE KAPATILIYOR VE LİSTELER DİŞARI SIZMASIN DİYE BUNLAR TAHMİNİ LİSTELER BU LİSTELER NASIL YAZILIYOR

Yorumu oyla      14      9  
İZMİRLİ 9 Nisan 2011 Cumartesi 23:29

SUSAM OLMASINDA KİM OLURSA OLSUN TEKEL OLAYINI BASINDA OKUYAN UNUTMUYOR PARTİYE ZARAR VERİR

Yorumu oyla      19      7  
Orhan Tungaç 9 Nisan 2011 Cumartesi 20:51

Her şeyi bir kenara bırakın . CHP'nin halkın mallları ile ilgili ( Sümerbanklarımız , telefon şirketlerimiz , limanlarımız , Tekel Sigara Fabrikalarımız , TEKEL İÇKİ FABRİKALARIMIZ vb. ) görüşü nedir ? Demokratik kitle örgütleri ile ilgili görüşleri nedir ? ' Halkın malı talan ediliyor ' demiyor mu ? ' Demokrasinin vazgeçilmez kurumları , demokrasiyi geliştirmek için çalışmalı , halka doğru önderlik etmeli demiyor mu ? ' Bu söylemi hayata geçirecek kadroların tutarlılılğı CHP'nin tutarlılığı ile doğru orantılıysa ; Evet ne işi var TEKEL İÇKİ soygununda rol sahibi ( ve kar sahibi ) MEHMET ALİ SUSAM'ın milletvekili listesinde . Hatırlatayım . Deniz Baykal , Ocak 2011 , Şubat 2011 , Mart 2011 tarihlerinde ki grup toplantılarında ' HALKIN MALI TEKEL İÇKİ PEŞKEŞ ÇEKİLDİ ' sözünü çokta haklı olarak onlarca kez haykırmadımı ? Yeni CHP Deniz Baykal'ıda mı yalanlıyor artık ? Buradan , ' CHP kamu malı zengininden finanse ediliyor ' düşüncesi ortaya çıkmaz mı ? Bunun akıllarda soru olarak doğması bile, CHP'nin kurumsal kimliğinin tüylerini diken diken etmez mi ? Bakınız esnaf sanatkar örgütlerinin genel kurullarına , %15 İ bulmayan katılımlardan seçilenlerin neyi ne kadar temsil ettiğini göreceksiniz . Hazirun oyunları ile muhaliflerin durdurulması , basın ile ilişkilerle doğruların gizlenmesi ve daha bir çok ayak oyunu . Anlat anlat , yaz yaz boşa mı ? Marko Paşayımı arayacağız derdimizi anlatmak için ? Ne yani , TEKEL İÇKİ'yi alan konsorsiyomun ÜÇ BÜYÜK ORTAĞINI DA , üç büyük ilden 1. sıradan Milletvekili adaylığına mı önerelim . Ey CHP'nin yüksek yerlerdeki yöneticileri , onların başı kel mi? TEKEL İÇKİ'nin EN KÜÇÜK ORTAĞI SAYGIN VEKİL İSE ...büyük ortaklar saygınlığı hak etmiyor mu ? Konuya , batan esnaf şirketlerini ve mağdur insanları ve de bu konuda ki onlarca gazete haberini , mahkeme kayıtlarını eşantiyon olarak koyuyor , saygılarımın kabulünü CHP'nin yüksek yerlerde ki yöneticilerine sunuyorum ....... NOT : Ön seçim olsaydı , yüz bin parti üyesi bu sorunu kolayca çözerdi . ' Ön seçimden aday mı kaçırılıyor ? ' sorusu gündeme gelmezdi.

Yorumu oyla      24      7  
ahsen 9 Nisan 2011 Cumartesi 20:27

M.ali susam ne yapmış ki şansı yüksek?CHP genel merkezi bu kişiyi aday yaparsa neden yaptığını açıklaması gerekir.Çünkü hakkında çıkan dedikodulara rağmen aday gösteriliyorsa bir yerde bozukluk var demektir.Bu bozukluk CHP nin içindemi yoksa dışında mı?Yoksa bizim bilmediğimiz TAMAMEN DUYGUSAL bir şeyler mi var:)))Yazıklar olsun böyle CHP YE.....

Yorumu oyla      24      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Davutoğlu AK Parti İzmir’de
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti İl Başkanı Cihat Akay’ı makamında ...
DP’den 3 partiye ittifak çağrısı
Demokrat Parti lideri Namık Kemal Zeybek, Saadet Partisi, BBP ve Türkiye ...
CHP'de kritik liste süreci!
CHP, milletvekili adaylarını belirlemek için çok gizli toplantıya teknolojik ...
 
Oktay Vural Bornova'dan seslendi
MHP Bornova İlçe Teşkilatının Bornova Uğur Mumcu Kültür Merkezinde düzenlemiş ...
Onları unutmadılar
CHP Konak İlçe Örgütü’nün düzenlediği piknikle 120’ün üstünde engelli ...
Alışılmışın dışında bir isim: Ali Engin
CHP’den İzmir 2. bölge milletvekili aday adayı olan Ali Engin, alışılmış ...
 
'İzmir'e yakışır bir vekil olacağım'
Adaylık çalışmalarını sürdüren AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili aday ...
Kadınların nöbet eylemine polis engeli
Aday listelerinde daha fazla kadın adayın gösterilmesi taleplerini siyasi ...
Kasımpaşalı Başbakan’a Eşrefpaşalı rakip
Var mısın? Yok musun? isimli yarışmaya katılarak Türkiye'nin tanıdığı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva