HABERLER>POLİTİKA
9 Nisan 2011 Cumartesi - 13:29

CHP'de kritik liste süreci!

CHP, milletvekili adaylarını belirlemek için çok gizli toplantıya teknolojik önlemler de alacak. İsimlerin erkenden sızmasını önlemek amacıyla toplantının pazartesi sabahına kadar sürmesine kesin gözüyle bakılıyor.

CHP de kritik liste süreci!

ANKARA - 12 Haziran seçimlerine girecek olan siyasi partilerin milletvekili aday listelerini pazartesi günü saat 17.00’a kadar sunma zorunluluğu nedeniyle, Ankara’da parti genel merkezlerinde nefesler tam anlamıyla tutuldu. Bu partilerin başında yer alan CHP’de tüzük gereği, MYK’nın hazırlayacağı aday listesine “olur” verecek makam olan Parti Meclisi’nin (PM) yarın akşam 17.00’de toplanması kararlaştırıldı.
 
SİNYAL KARIŞTIRICI ÖNLEMİ
İsimlerin erkenden sızmasını önlemek amacıyla toplantının pazartesi sabahına kadar sürmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Toplantıda önseçimle belirlenen 115 aday dışında kalan 435 isim netleştirilecek. Binada devreye alınan jammerın kullanılmasıyla toplantı boyunca dışarıya aday ismi sızması da önlenmeye çalışılacak.
 
HER DÖRT VEKİLDEN ÜÇÜNÜN ÜSTÜ ÇİZİLECEK
Genel Merkez’e üç gün boyunca ziyaretçi yasağı getirildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yarın önce MYK’yi sonra PM’yi toplayarak milletvekili aday listesine son şeklini vermesi bekleniyor. 80 kişilik Parti Meclisi’nden 50’den fazla kişinin listelerde yer alabileceği, 101 kişilik TBMM grubunda ise ancak 25-30’nun yeniden aday gösterilebileceği ifade edildi.
 
PARTİ YÖNETİMİ SEÇİMİ ZORLAŞTIRIYOR
80 kişilik PM’nin büyük bölümünün de aday olmak istemesi yönetimi sıkıntıya soktu. 18 kişilik MYK’nin tamamının aday listelerinde yer almasına kesin gözüyle bakılırken aday gösterilecek PM üyesi sayısının da 50 dolayında olabileceği kulislerede dile getirildi. CHP Parti Meclisi’ndeki yeni isimlerinden Prof. Dr. Binnaz Toprak, emekli müftü İhsan Özkes, gazeteci Enver Aysever, din sosyologu Muhammet Çakmak gibi isimlerin aday gösterilmesi bekleniyor.
 
ERGENEKON SANIKLARINDA BELİRSİZLİK
Toplantı sırasında önceki seçimlerde olduğu gibi seçim bölgelerine göre illerin adaylarının isimlerinin okunacağı ve herhangi bir isime itiraz gelmemesi durumunda o bölge adaylarının isimlerinin topluca oylanacağı belirtildi. Ancak bir PM üyesinin bir adaya itiraz etmesi halinde o isim için PM’de oylama yapılacağı kaydediliyor.
 
PM mekanizması ve CHP’nin 2 numaralı ismi olan Gürsel Tekin’in mesafeli yaklaşımı gözönüne alındığında Ergenekon davası sanıklarından adaylık için başvuranların durumlarının henüz net olmadığı ifade edildi. Bu nedenle parti genel merkezinde hâlâ öncelikle MYK’da bu yönde bir ilke kararı alındıktan sonra Tuncay Özkan, Mehmet Haberal, Mustafa Özbek, İlhan Cihaner gibi isimlerin adaylıklarının gündeme gelebileceği yorumu yapılıyor.
 
BALBAY DİĞER SANIKLARIN DIŞINDA TUTULACAK
Gazeteci Mustafa Balbay’ın ise bu kapsamda değerlendirilmediği öğrenildi. Bütün bunların yanında söz konusu isimlerin PM’de bir itiraz üzerine yapılacak oylamaya “takılabilecekleri” de belirtiliyor.
Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre, Aydın’da ikinci sıradan kontenjan adayı olarak gösterilmesi beklenen Mustafa Balbay’ın İzmir’e kaydırılabileceği bildirildi.
 
VEKİLLER LİSTE BAŞI
Eski CHP lideri Deniz Baykal, Antalya listesinin başında yer alırken, eski Baro Başkanı Mehmet Zeki Durmaz, Kadın Kolları Başkanı Zuhal Samlı ile milletvekilleri Atilla Emek ve Osman Kaptan’ın da listede yer alması bekleniyor. Eski Genel Sekreter Önder Sav’ın Ankara birinci bölgede ilk sırada aday gösterilebileceği beklentisi kulislerde yaygınlaştı. Genel Başkan Yardımcıları Sencer Ayata ile Gülsün Bilgehan’ın da birinci bölgeden aday gösterilmesi beklenirken Hakkı Süha Okay’ın ise ikinci bölgeden aday gösterileceği konuşuluyor. Adana’da Faruk Loğoğlu, Samsun’da Haluk Koç, Hatay’da Nihat Matkap, Konya’da Atilla Kart, Diyarbakır’da Salih Sümer ve Kahramanmaraş’ta Durdu Özpolat’ın liste başında yer alacağı ifade ediliyor.
 
UCUBE MECLİSE TAŞIYABİLİR
Kars’ta ise ucube heykel tartışmasında adı gündeme gelen eski Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu’nun aday gösterilebileceği belirtiliyor. Elazığ’da merkez sağdan Feyzi Septioğlu’nun adı geçerken eğilim yoklamasında eski il başkanı Ali Özcan’ın adının öne çıktığı öğrenildi.
 
KURMAYLAR İSTANBUL'DAN ADAY
İstanbul 3. bölgede 4 genel başkan yardımcısının adı geçiyor. Erdoğan Toprak ile Umut Oran’ın bu bölgede kalabileceği, Süheyl Batum’un ikinci bölgeye kaydırılabeceği beklentisi yaygınlaştı. Sezgin Tanrıkulu için ise Mersin’in yanı sıra Diyarbakır’dan aday gösterilmesi seçeneğinin değerlendirildiği öğrenildi.
 
Kulislerde diğer iller için isimleri geçen adaylar ise Milliyet Gazetesi'nin haberine göre şöyle:
 
- İstanbul: Aydın Ayaydın, Sebahat Akkiraz, Süleyman Çelebi, PM üyeleri Binnaz Toprak, Gülseren Onanç ve İhsan Özkes
- Ankara: Önder Sav, Hakkı Suha Okay, Sinan Aygün, Hikmet çetin, PM üyesi Turhan İçli, Cevat Balta, Op. Dr. Ömer Çakmakçı
- İzmir: Mehmet Ali Susam, Rahmi Aşkın Türeli, Emine Ülker Tarhan 
- Adana: Faruk Loğoğlu, Hulusi Güvel, Tayyibe Gülek, Ümit Özgümüş  
- Balıkesir: Hüseyin Pazarcı 
- Bursa: Aykan Erdemir
- Diyarbakır: Salih Sümer, Muhsin Koçyiğit
- Elazığ: Ali Özcan, Feyzi Septioğlu, Muhammet Çakmak
- Eskişehir: Zeki Sezer, Tayfun içli, Orhan Kesikoğlu
- Gaziantep: Celal Doğan 
- Hatay: Hilmi Yarayıcı, Dr. Hüseyin Aksoy
- Isparta: Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar 
- Kayseri: Şevki Kulkuloğlu, Türker Tok
- Kırıkkale: Mustafa Özbek
- Mersin: Selçuk Dereli, Vahap Seçer, Saim Gül 
- Rize: Murat Karayalçın, Osman Yazıcı
- Samsun: Haluk Koç, Tarık Cengiz
- Sivas: Malik Ecder Özdemir, Metin Keskin
- Tunceli: Kamer Genç 
- Zonguldak: Ali İhsan Köktürk, Mehmet Haberal

(NTV, Milliyet, Ajanslar, Cumhuriyet)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahsen 10 Nisan 2011 Pazar 00:00

ORHAN TUNGAÇ BEY, o kadar güzel yazmışsınız ki, maalesef kemal kılıçdaroğlu söyledikleri ile yaptıkları birbirini tutmuyor.Ben aylardır yırtınıyorum bu M.ali susam için ama nafile,sanırım işi içeriden bitirdi,nasıl bitirdiğinide sanırım herkes biliyor.2007 de Deniz Baykal efendiye onlarca fax ve telefon gittiği halde inatla milletvekili yapıldı,şimdi İzmir liler yırtındığı halde yeniden milletvekili yapılacak.Ben soruyorum Kemal bey hani halkı soydurmayacağız sözü verdiydi,hani yetimin hakkını koruyacaktı....Orhan tungaç bey tekrar güzel yorumunuz için sizi kutluyorum.

Yorumu oyla      19      8  
zeki 9 Nisan 2011 Cumartesi 21:09

Tarihi hayal kırıklığı yorumu yazan kişi,siz bu yazdığınıza inandınız mı,bu liste olursa İzmir de AKP 1. parti olur.Bu listede kaç tane gerçek İzmir li var:))Allah Allah,hadi gelsinler de yönetsinler İzmir i.

Yorumu oyla      13      7  
Orhan Tungaç 9 Nisan 2011 Cumartesi 20:50

Her şeyi bir kenara bırakın . CHP'nin halkın mallları ile ilgili ( Sümerbanklarımız , telefon şirketlerimiz , limanlarımız , Tekel Sigara Fabrikalarımız , TEKEL İÇKİ FABRİKALARIMIZ vb. ) görüşü nedir ? Demokratik kitle örgütleri ile ilgili görüşleri nedir ? ' Halkın malı talan ediliyor ' demiyor mu ? ' Demokrasinin vazgeçilmez kurumları , demokrasiyi geliştirmek için çalışmalı , halka doğru önderlik etmeli demiyor mu ? ' Bu söylemi hayata geçirecek kadroların tutarlılılğı CHP'nin tutarlılığı ile doğru orantılıysa ; Evet ne işi var TEKEL İÇKİ soygununda rol sahibi ( ve kar sahibi ) MEHMET ALİ SUSAM'ın milletvekili listesinde . Hatırlatayım . Deniz Baykal , Ocak 2011 , Şubat 2011 , Mart 2011 tarihlerinde ki grup toplantılarında ' HALKIN MALI TEKEL İÇKİ PEŞKEŞ ÇEKİLDİ ' sözünü çokta haklı olarak onlarca kez haykırmadımı ? Yeni CHP Deniz Baykal'ıda mı yalanlıyor artık ? Buradan , ' CHP kamu malı zengininden finanse ediliyor ' düşüncesi ortaya çıkmaz mı ? Bunun akıllarda soru olarak doğması bile, CHP'nin kurumsal kimliğinin tüylerini diken diken etmez mi ? Bakınız esnaf sanatkar örgütlerinin genel kurullarına , %15 İ bulmayan katılımlardan seçilenlerin neyi ne kadar temsil ettiğini göreceksiniz . Hazirun oyunları ile muhaliflerin durdurulması , basın ile ilişkilerle doğruların gizlenmesi ve daha bir çok ayak oyunu . Anlat anlat , yaz yaz boşa mı ? Marko Paşayımı arayacağız derdimizi anlatmak için ? Ne yani , TEKEL İÇKİ'yi alan konsorsiyomun ÜÇ BÜYÜK ORTAĞINI DA , üç büyük ilden 1. sıradan Milletvekili adaylığına mı önerelim . Ey CHP'nin yüksek yerlerdeki yöneticileri , onların başı kel mi? TEKEL İÇKİ'nin EN KÜÇÜK ORTAĞI SAYGIN VEKİL İSE ...büyük ortaklar saygınlığı hak etmiyor mu ? Konuya , batan esnaf şirketlerini ve mağdur insanları ve de bu konuda ki onlarca gazete haberini , mahkeme kayıtlarını eşantiyon olarak koyuyor , saygılarımın kabulünü CHP'nin yüksek yerlerde ki yöneticilerine sunuyorum ....... NOT : Ön seçim olsaydı , yüz bin parti üyesi bu sorunu kolayca çözerdi . ' Ön seçimden aday mı kaçırılıyor ? ' sorusu gündeme gelmezdi.

Yorumu oyla      20      7  
Tarihi Hayal Kırıklığı... 9 Nisan 2011 Cumartesi 15:27

Sürpriz bekliyorduk ama bu kadar da değil!!... Bir PM üyesinden elime ulaşan İzmir listesini sizlerle paylaşıyorum!! 1.Bölge: E.Ülker Tarhan, Alaattin Yüksel, Abdurrezzak Erten, Dilara Ersözlü, R.Aşkın Türeli, Bilgin Erünal, Musa Çam, Şehri Tuğcular, Mehmet Süne, Cenap Börühan, Hüseyin Mutlu Akpınar, Hüseyin Yüzer. 2.Bölge: Erdal Aksünger, Kemal Anadol, Mehmet Ali Susam, Nilay Kökkılıç, Hülya Güven, Atilla Sertel, Levent İyipişiren, Muharrem Derbentoğulları, Oğuz Oyan, Zeynel Aşçı, Songül Gök, Nevzat Kavalar, Hüseyin Ünal

Yorumu oyla      15      15  
İzmirli Vatandaş 9 Nisan 2011 Cumartesi 14:33

Sn.Genel Başkan yolsuzlukla mücadelede çok başarılı, ama Kılıçdaroğlu önderliğindeki CHPde M.A.Susam nasıl oluyorda öncelikli değerlendiriliyor mvekilliği için?? E.Ü.Tarhan için ise söyleyecek bişeyim yok, bin sefer İstemiyoruz dedik bu insanları... siyaset sadece bilgiyle olmaz. gitsin memleketinden aday olsun, halkının oylarıyla olabiliyorsa vekil olsun!! Rahmi beye kapımız açık, kendisi İzmirin başarılı evlatlarından...

Yorumu oyla      18      6  
ahsen 9 Nisan 2011 Cumartesi 14:30

M.ali susam olduğu sürece CHP oy yok vede oy attırmamak için çok çalışacağım.Yazıklar olsun kitekrar göstermek CHP genel merkezi için acizlikten başka bir şey değildir.Yazıklar olsun CHP ye..

Yorumu oyla      22      9  
9 Nisan 2011 Cumartesi 14:05

Hem bilgi sızmıyor diyor bir yandada liste yayınlıyorsunuz nasıl oluyor

Yorumu oyla      19      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oktay Vural Bornova'dan seslendi
MHP Bornova İlçe Teşkilatının Bornova Uğur Mumcu Kültür Merkezinde düzenlemiş ...
Onları unutmadılar
CHP Konak İlçe Örgütü’nün düzenlediği piknikle 120’ün üstünde engelli ...
Alışılmışın dışında bir isim: Ali Engin
CHP’den İzmir 2. bölge milletvekili aday adayı olan Ali Engin, alışılmış ...
 
'İzmir'e yakışır bir vekil olacağım'
Adaylık çalışmalarını sürdüren AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili aday ...
Kadınların nöbet eylemine polis engeli
Aday listelerinde daha fazla kadın adayın gösterilmesi taleplerini siyasi ...
Kasımpaşalı Başbakan’a Eşrefpaşalı rakip
Var mısın? Yok musun? isimli yarışmaya katılarak Türkiye'nin tanıdığı ...
 
Ak Parti Büyükşehir adaylarını belirledi
Başbakan Erdoğan, milletvekili adaylarını belirlemek için kurmaylarıyla ...
Aydın: Kuliste ölmek istemedim
Siyasete nokta koyan Devlet Bakanı Mehmet Aydın, hayatını okuyarak devam ...
CHP’li gençlerden suç duyurusu
CHP İzmir Gençlik Kolları YGS kitapçıklarında ki şifre iddiaları üzerine, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva