HABERLER>SEÇİM 2015
13 Mayıs 2015 Çarşamba - 09:44

AK Parti Adayı Şeboy’dan Kocaoğlu’na sert ‘havza’ yanıtı!

AK Parti İzmir Milletvekili adayı Cemil Şeboy “Tahtalı Baraj Havzası daraltılmalı” önerisine karsı çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na yanıt verdi. Şeboy, “Bölgenin imar planlarını yapmayarak, ruhsatsız ve kaçak yapılaşmaya neden olduğu için Tahtalı Barajı’na en büyük zararı veren Başkan Kocaoğlu’dur ” dedi.

AK Parti Adayı Şeboy’dan Kocaoğlu’na sert ‘havza’ yanıtı!

Menderes, Buca, Kaynaklar ve Gaziemir’de incelemelerde bulunan AK Parti İzmir Milletvekili adayı Cemil Şeboy, bölgede yaşayan yaklaşık 100 bin kişinin etkilendiği Tahtalı Barajı havzasını daraltmak için çalışacağını açıkladı.

Ancak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu bu açıklamanın ardından “Baraj havzası küçültülemez, 15 yıl Belediye Başkanlığı yapan AK Parti Milletvekili adayının bu konuları bilmesi gerekir ” sözleriyle Şeboy’a karşı çıktı.

Başkan Kocaoğlu’na yanıt veren Cemil Şeboy, “Belediyeciliği Aziz Bey’den daha çok bildiğim doğru. Çünkü ben hem 15 yıl Belediye Başkanlığı yaptım hem de mimarım. Buca’da yaptığım projeler de ortada. Ancak Sayın Başkan bu konuları bilmemektedir. Sadece önüne koyulan metni okuyor. Çünkü Aziz Bey’in mesleği farklı, o yüzden bu bilgilere sahip değil. Havzayı koruduğunu söyleyen Sayın Başkan bölgenin mevcut imar planlarını iptal ederek kaçak yapılaşmayı körüklemekte dolayısıyla Tahtalı Barajı’na en büyük zararı vermektedir. Diğer yandan evsel atıkların karıştığı lağım suları Tahtalı Barajı’nı kirletmeye devam ediyor ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi imar planını yapmadığı yere ne arıtma tesisi, ne de kanalizasyon yapamıyor. Hazırlanmış olan imar planlarını da iptal ettiği için kendi eliyle kendi ayağına kurşun sıkmıştır” dedi.

KOCAOĞLU’NDAN CEVAP BEKLİYORUM
Kocaoğlu’nun “Seçim vaadi” sözlerine de karşı çıkan Şeboy, “Beni bütün İzmir tanıyor hiçbir zaman siyasi menfaatim için hemşerilerime yalan söylemedim. Havzanın daraltılmasıyla bizim tarafımızdan imara açılması söz konusu olamaz. Çünkü imar planlarını yapma yetkisi Sayın Kocaoğlu’ndadır. Şimdi ben soruyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu bölgelerin imar planını yapmadığı takdirde buraları nasıl imara açılır? Bu soruma bölgede yaşayan tüm vatandaşlarımız adına Sayın Başkan’dan cevap bekliyorum. Ayrıca bölgede oturan vatandaşlarımızdan atık su bedeli katı atık bedeli gibi her türlü parayı alıyorsunuz ama ne kanalizasyon sistemi, ne arıtma tesisi var. Pis sular Tahtalı’ya akmaya devam ediyor. Parasını İzmirlilerden tahsil ettiğiniz halde görevinizi yapmayarak barajın kirlenmesine sebep olan sizsiniz. Kuş uçuşu 60 kilometre ötedeki köylerde vatandaşlar evlerine çivi bile çakamıyor ancak Tahtalı Barajı’nın ağzındaki derelerde hayvanlar otluyor oralara dışkılıyor. Sizce hangisi barajı kirletiyor? Mevcut durumda mağdur olan köylerimizdir. Burada Büyükşehir Belediye Başkanımızın yapması gereken gerekli tedbirleri alarak imar planlarını hazırlaması ya da iptal ettiği mevcut imar planlarını hayata geçirmesidir. Kısacası kendi görevini yapmasıdır” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
13 Mayıs 2015 Çarşamba 23:41

Bülent ışık, hele aziz kocaoğlu yapsın bakalım imar planını Büyükşehirin görevi iken ortada imar falan yok. senin söylediğin büyükşehir tarafından bir imar planı varsa onun üzerinden tartışılır ve bakanlık o plan eğer uygun değilse o zaman devreye girer. fakat aziz bey görevde olduğundan beri yani 3 dönem boyunca her hangi bir imar planı yapmamıştır.

Yorumu oyla      13      7  
muhalif 13 Mayıs 2015 Çarşamba 23:01

şeboyun cevabı kabul edilemez. tahtalı barajı havzası korunmalı, imara açılmamalı.imar olmayaması gereken yerin planı olmaz. belediyenin görevi, ruhsatsız ve kaçak inşaatı önlemektir.desteklemek değil...

Yorumu oyla      13      7  
bülent ışık 13 Mayıs 2015 Çarşamba 20:46

İzmir planlarını yapma yetkisi Kocaoğlu'ndamış.Şehircilik Bakanlığına acil durumlarda tek başına imar yetkisi veren 6306 sayılı kanun ne olacak ?

Yorumu oyla      14      9  
13 Mayıs 2015 Çarşamba 11:16

Cemil seboy seçim çalışmaları na başladığı günden bu yana izmir için güzel projeler üretiyor. Göreve gelince koltuğuna oturup küçük park açılışları yla 15 yılını dolduradI. Yaptıkları ortada. izmir için hayırlısı olsun şimdiden...

Yorumu oyla      21      22  
13 Mayıs 2015 Çarşamba 11:08

Aziz Kocaoğlu izmir e çok şey kaybettirdin. Izmirli sana ideolojik olarak oy veriyor, ama yanlış yapıyor. Dileriz bu son dönemin olur.

Yorumu oyla      22      24  
ARAYAN BULUR 13 Mayıs 2015 Çarşamba 10:56

YAPMAZLAR DİYE MÜRACAATIN YOK,1 BÖLGEDE SENİ İKİYE KATLIYACAK ADAM ADAY YAPILMADI,MAHKEMEN DEVAM EDİYOR,SEN HALEN MEYDAN OKUYORSUN..BELEDİYE MERDİVENLERİNDEN YENERKEN KELEPCELİ FOTON HALEN DURUYOR..BİR ATA SÖZÜ VAR,,KEÇİ KECİYİ TEKKEDE..HACI HACIYI MEKKEDE BULURMUŞ..ADAYLIĞINDA BÖYLE .

Yorumu oyla      28      15  
Osman 13 Mayıs 2015 Çarşamba 10:40

Şimdiye kadar neredeydin !

Yorumu oyla      27      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli çiçek üreticilerinden adaylara söz imzası
Kesme Çiçek Üreticileri ve Satıcıları Birlik ve Dayanışma Gecesine CHP, ...
HDP'li Kürkçü: İzmir'de en az iki vekil çıkarırız
Ege Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ESİAD) konuğu olan Halkların Demokratik ...
İzmir’de 550 aydından HDP’ye destek açıklaması
İzmirli akademisyen, edebiyatçı, sanatçı, avukat, meslek odası üyesi ve ...
 
AK Parti adayı Ceyhun'dan Altınordu'ya ziyaret
AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Ozan Ceyhun, AK Parti iktidarının spor ...
CHP İzmir Adayı Altıok’tan sansür açıklamasına sert tepki
Devlet Çoksesli Korosu’nun Fazıl Say ve Metin Altıok Ağıtı hakkında yaptığı ...
CHP’li Çıray: Köylüyü yine milletin efendisi yapacağız
Atatürk'ün milletin efendisi olarak nitelendirdiği köylünün bitme noktasına ...
 
İzmir caddelerinde Davutoğlu rüzgarı!
Seçim çalışmalarına tüm hızıyla devam eden AK Parti İzmir İl Teşkilatı ...
MHP Adayı Onar vaatleri anlattı, AK Parti’yi vurdu!
MHP İzmir Adayı Avukat Ali Onar saha çalışmalarına tam gaz devam ediyor. ...
AK Parti İzmir adayları Kocabıyık ve Uzun’dan ‘CHP vaatlerine’ yaylım ateşi
AK Parti İzmir Milletvekili Adayları Hüseyin Kocabıyık ve Talip Uzun, ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva