HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Aralık 2011 Cumartesi - 09:07

‘Adil yargılanma hakkı ihlal ediliyor’

CHP Ankara Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Levent Gök, “İzmir üstünde oynanan kirli oyunlara ‘dur’ diyeceğiz” dedi.

‘Adil yargılanma hakkı ihlal ediliyor’

İZMİR - Konak Belediyesi ‘İnsan Hakları Günü’ nedeniyle Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Sanat Merkezi’nde CHP Ankara Milletvekili, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Levent Gök’ü ağırladı. ‘Adil Yargılanma Hakkı’nın ele alındığı konferansa; CHP Konak İlçe Başkanı Aytekin Tunus, Konak İlçe Kadın Kolları Başkanı Vildan Küpeli, İzmir eski Baro Başkanı Özdemir Sökmen, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Konuklar tarafından büyük bir dikkatle izlenen Levent Gök, konuşmasının başında İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yapılan baskına değindi. Gök, İzmirlilerin olağandışı bir baskıyla iktidarın kıskacı altında olduğunu söyleyerek, “İzmir üzerinde oynanan kirli oyunlara ‘dur’ diyeceğiz. İzmir’i iktidara kurban etmeyeceğiz. İzmir’de olmaktan büyük onur ve kıvanç duyuyorum” dedi. 
 
Mahkemeye ulaşmak zorlaştı
Türkiye’de iktidarla birlikte ‘Adil Yargılanma Hakkı’nın rafa kalktığına vurgu yapan Levent Gök, “İnsan hakları kavramı adalet ve hukuk ile iç içedir. Adalet, hem insanlar için hem de devlet için en büyük erdemdir. İnsan hakları kişiye özel değildir, evrenseldir, bir bütündür” dedi. Gök, günümüzde yaşanan adaletin, adalet olmadığına, dava açmanın eskisi kadar kolay olamadığına dikkat çekerek konuşmasına şöyle devam etti:
“Geciken adalet, adalet değildir. Bu iktidarla birlikte mahkemelere ulaşmak çok zorlaştı. Önceden mahkeme masrafları dava açıldıktan sonra ödenirdi. Şimdi masrafları yatırmadan mahkeme açılamıyor. Vatandaşın dava açıp, mahkemelere ulaşması zorlaştırıldı. Mahkemeye ulaşsanız bile sonucun sizi tatmin etmesi lazım. Her şeyden önce adil yargılanmak için iddia ve savunmanın aynı çizgide olması gerekir. Ancak bizim adalet sistemimizde savcı ve avukat aynı düzlemde değildir. Avukat, savcıdan aşağıda tutuluyor. İnsan haklarının olmazsa olmazı; adalettir. Bütün dünyanın benimsediği İnsan Hakları Beyannamesi’ne göre her insan adil yargılanma hakkına sahiptir. Ancak Türkiye’de bu hak ihlal ediliyor.”
 
Faşizme doğru gidiyoruz
Levent Gök, İzmirli tutuklu milletvekillerine de değinerek; İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın bin günü aşkın zamandır hapiste yattığını, Avrupa İnsan hakları Mahkemesi’ne göre bir kişinin en fazla 2 yıl içinde yargılanması gerektiğini söyledi. Gök, “Balbay ve Haberal’ın bunca gündür hapiste tutulması büyük üzüntü vericidir. Bu insanlar daha neyle suçlandığını bile bilmiyor. Artık yargı siyasetin emrine girmiştir. Türkiye’de adil yargılanma siyasallaşmıştır ve adaletten söz etmek mümkün değildir. Faşizme doğru gidiyoruz. Trajikomik olaylar yaşanıyor. İzmir’deki Büyükşehir baskınları neden Ankara’da yaşanmıyor? Deniz Feneri savcıları şimdi mahkum edilmek istenen kişiler oldular. AKP kendi açısından gerekeni yaparak Deniz Feneri sanıklarını, 24 şehit verildiği gün apar topar verilen kararla serbest bıraktılar. Ne de olsa Zahid Akman, Başbakan Tayyip’in yakın arkadaşı. Oysa 68 gazeteci tutuklu. Yayınlanmamış bir kitabın yazarı tutuklanıyor. Türkiye’de adil yargılama manzarası bu ne yazık ki. Bütün bu yaşananlara ise Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin bakış açısı olumsuz. ‘Davaların dayanağı yok’ diyor. Hukuksuzluğu hiç kimse sürdüremez. Bunları bir gün elimizin tersiyle iteceğiz.”  

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli başkanların ameliyat kardeşliği
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak ile Bayraklı Belediye Başkanı Hasan ...
Büyükşehir Operasyonu’nda esrarengiz karar
Büyükşehir Belediyesi’ne düzenlenen operasyon yılan hikayesine dönerken ...
Çolakoğlu: O kişi ben değilim!
Geçtiğimiz günlerde ismi EXPO 2020 Yürütme Kurulu Başkanlığı için geçen ...
 
Atık yağ getir, pazar filesini götür
Çevreye olan duyarlılığı ile pek çok çalışmaya imza atan Konak Belediyesi ...
Bayraklı’dan tarihe saygı
Bayraklı Belediyesi Fuat Edip Baksı Mahallesinde 1860 ve 1895 yılları ...
Başkan Kocaoğlu stres attı
Orman köylerinde yaşayan çocuklara İzmir’i gezerek tanıma ve metro, tren, ...
 
Dezavantajlı hayatlara ‘renk’ geldi
Bornova Belediyesi ile Kollektif Kültür Derneği’nin AB destekli projesi ...
Başkan Şenol’dan ‘Mevlanalı mesaj
Mevlana Haftası nedeniyle Gaziemir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte ...
İZSU 5 ayda 138 dereyi temizledi kışa hazırladı
Son 5 ayda merkez ve çevre yerleşimlerdeki dere yataklarını temizleyerek ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva