HABERLER>POLİTİKA
31 Ekim 2013 Perşembe - 13:37

Urla aday adayı Oğuz Çeşmealtı’nı dinledi: Doğru olan halk!

Yerel seçim çalışmaları kapsamında Urlalılarla bir araya gelen CHP Urla Belediye Başkan Aday Adayı Burak Oğuz, kendisine sıklıkla sorulan siyasi rekabet hakkındaki düşüncelerini paylaştı. Oğuz, “Medeni cesaret gösteren insanları yermek ya da kötülemek benim üslubuma yakışmaz. Benim esas meselem, hür iradeye giden seçim yolunda, doğrunun sadece bir kişide değil halkın kendisinde toplanmasıdır. Her aday, bu toplumun bir ferdidir ve onların fikirlerine saygı duyulması gerekir. Rekabette doğru olan bana göre budur” diye konuştu.

Urla aday adayı Oğuz Çeşmealtı’nı dinledi: Doğru olan halk!

İZMİR - Hızla yaklaşan yerel seçimler öncesi plan ve projeleriyle halka seslenen aday adayları, vatandaşın 'nokta atış' sorularıyla terlerken; CHP Urla Belediye Başkan Aday Adayı Burak Oğuz, siyasi rekabet hakkındaki düşüncelerini paylaştı.

Urla Çeşmealtı'ndaki esnaf ve vatandaş ziyaretlerinde kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Oğuz, siyasete bakışını, rekabet ve doğrulukla ilgili düşüncelerini açıklayarak, “Medeni cesaret gösteren insanları yermek ya da kötülemek benim üslubuma yakışmaz. Benim esas meselem, hür iradeye giden seçim yolunda, doğrunun sadece bir kişide değil halkın kendisinde toplanmasıdır. Her aday, bu toplumun bir ferdidir ve onların fikirlerine saygı duyulması gerekir. Rekabette doğru olan bana göre budur” diye konuştu.

Her aday adayının kendi birikimi ve özelliği doğrultusunda çalışma yaptığını kaydeden Oğuz, “Bu noktada birçok proje ortaya koyulabilir. Bunlar, kimi zaman altyapısı olmayan ya da çoğunlukla hayal ürünü fikerlerden de oluşabilir. Bu durum, bana göre adayın kimliğiyle ilgili değil; sadece ürettiği projenin yetersizliğiyle ilişkilendirilebilir. Eğer bu farkı doğru yapamazsak, karar verme sürecinde netlikle hareket edemeyebiliriz. Dolayısıyla öncelikle bu ayrımın sağlıklı yapılması gerekir” dedi.

Aday adaylarıyla ilgili her türlü olumlu ya da olumsuz düşünceyi saygıyla karşıladığını belirten Oğuz, “Eğer ki bir aday adayı, benimle ya da bir başkasının kişiliğiyle ilgili bir şey söylüyorsa bunun iki nedeni vardır: ya elindeki mevcut plan ya da projeler yetersizdir veya kişisel hırs içinde siyaset yapmanın kendisine artı değer katacağına inanmaktadır. Halbuki, eleştiriyi üslübuna uygun yapmak, hakkaniyet içinde çalışmaları değerlendirmek doğaldır. Ancak işi birey düzeyine indirgemek, fikir önderleri olması gereken başkan adaylarına asla yakışmaz” ifadesinde bulundu.


 
İLGİNÇ DİYALOG
Seçim gezilerinde yaşadığı bir diyaloğu aktaran Oğuz, “Bir ziyaretimde vatandaşlarımızdan birisi, diğer parti aday adayının yaptığı hırslı konuşmalardan ve bireysel eleştirilerinden bahsetti. Aslında kendisinin odaklandığı nokta, eleştirilerin dedikodu boyutuydu. Haklıydı belki rahatsız olmuştu ancak benim buna vereceğim cevap aynı seviyede olmak zorundaydı. Fakat benim üslubum bu olmadığı için cevabım, 'Hırs ile mutluluk, birbirlerini hiçbir zaman göremezler' şeklinde oldu. Eğer ki, aday adaylığım sürecinde Urla'nın bir evladı olarak yola çıktıysam ve birlikte yaşadığım bu insanların mutluluğunu öncelikli hedefim olarak belirlediysem; karşı tarafın kişiliğiyle ilgili eleştiride bulunmam bana göre çok sığ bir yaklaşım olurdu. Ben bunu hiçbir zaman yapmadım” dedi.
 
BU ÜLKE HEPİMİZİN
Türkiye çapında coşkuyla kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda bu düşüncesenin ne kadar yerinde olduğunu bir kez daha anladığını açıklayan Oğuz, siyasetin toplum odaklı yapılması gerektiğinin altını çizdi. Oğuz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu bayramda gördük ki, Cumhuriyetimize sahip çıkmak sadece belli kişi ve grupların tekilinde olan bir ayrıcalık değil. Eline bayrağı alan ve siyasi görüşü ne olursa olsun bir arada olmayı amaçlayan herkes, bu çoşkuyu yaşadı. Böyle bir ortamda, seçimlerde aday olup kazansanız dahi yine karşınızda bu insanları bulacaksınız. O zaman  vatandaşa seçim döneminde yaptıkları eleştiriye ya da oy verdikleri partiye bakarak mı hizmet götüreceksiniz? Tabi ki, hayır. Demek ki, siyasi etik ve üsluba dikkat etmek öncelikle insan olarak bizim görevimiz. Ben buna inanarak yola çıktım. Vatandaşımız haklı olarak soruyor, 'Farkın ne diye?' Benim farkım, projelerim kadar insana olan yaklaşımımda kendini gösteriyor ve gösterecek.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
rahmi ataseven 31 Ekim 2013 Perşembe 17:25

URLA güzel bir yerleşim alanı birçok konuyuda işi bilene ehline vericen burak bey birçok konuda işin ehli birde kentin kendi evladı insanını yöreyi iyi bilenlerden oldu için birde sevilen insan olması patiden önce encok urla ya çok büyük fayda sağlayacak çok aktif bir insan tam bir halka hizmet için yaratılmış inşallah urla oyunu hakedene verir

Yorumu oyla      12      5  
kemal öztürk 31 Ekim 2013 Perşembe 13:47

sayın burak oğuz u tebrik ederim çeşmealtını güzelleştirmesini bekliyoruz kıyı çok kötü durumda denize girilebilecek bir yer bulunmuyor akşamları sahildeki caddeyi trafiğe kapatmasını bekliyoruz ne yürünebiliyor

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ve Sarıgül resmen CHP'de: Şişli’de ‘gözü yaşlı’ kutlama
CHP Genel Yardımcısı Adnan Keskin Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ü ...
İzmir’de temayül bombası: Genel Merkez aracı neden takip edildi?
AK Parti’nin İzmir’de yaptığı temayül yoklamasının ardından zarflar açılmadan ...
İzmir Cumhurbaşkanı Gül’ü uğurladı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, özel uçak "CBK" ile saat 11.03'te İstanbul'a gitti.
 
AK Parti’de 400.bininci üye Erdoğan’la görüşmesini anlattı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İzmir’de partisinin 400 bininci üyesine ...
Erdoğan’a CHP’den tepki yağmuru: ‘İzmir’den bihaber!’
CHP İl Başkanı Engin, Başbakan Erdoğan’ın açıklamalarına sert çıktı: Başbakan ...
Erdoğan’dan erken seçim açıklaması
Başbakan Erdoğan, İstanbul'da Yatırım Konseyi Toplantısı'nda konuştu. ...
 
Keskin açıkladı: Sarıgül’ü tebrik etmeye gidiyorum
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün CHP'ye beklenen başvuruyu yaptığını ...
CHP İzmir'de Selçuk zirvesi: Karar 'YÖK' eylemi!
CHP İlçe Başkanları ve İl Yönetim Kurulu üyeleri aylık olağan toplantısını ...
MHP İzmir’in kadınlar moral depoladı
MHP İzmir İl Kadın Kolları, Bayındır’da düzenlediği kahvaltı ile hem bir ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Latife Hanım çam devirince!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (3): 'Dans eden ayılar' ve 'Sokak hayvanları'
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva