HABERLER>POLİTİKA
31 Ekim 2013 Perşembe - 13:11

Erdoğan’a CHP’den tepki yağmuru: ‘İzmir’den bihaber!’

CHP İl Başkanı Engin, Başbakan Erdoğan’ın açıklamalarına sert çıktı: Başbakan ve AK Parti İzmir’den bihaber! İzmir Milletvekili Yüksel ve Susam da Erdoğan'ın açıklamalarına sert eleştiriler getirdi.

Erdoğan’a CHP’den tepki yağmuru: ‘İzmir’den bihaber!’

İZMİR – Başbakan Erdoğan İzmir İktisat Kongresi için geldiği kentte teşkilat buluşmasında ve Aydın’daki kongre merkezi açılışında yaptığı açıklamalara CHP İzmir Örgütü’nden tepki geldi.

CHP İzmir il başkanı Ali Engin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir ve Kuşadası’nda yaptığı konuşmalarda İzmir’e yönelttiği eleştirileri yazılı bir açıklamayla değerlendirdi.

Engin şunları söyledi:
Sayın Başbakanın İzmir’e yönelik “Kongre Merkezi” ve  “İZBAN’ı biz yaptık” eleştirilerini büyük bir şaşkınlıkla ve hayretle karşılamamız gerekirken, AKP’nin yıllardır İzmir’e başka bir ülkenin şehriymiş gibi yaklaşımını bildiğimiz için çok normal karşıladık.
Genel Başkanlığını Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı AKP, İzmir ve İzmir’e CHP’li belediyelerimiz tarafından yapılan yatırımlarda, bihaber olduklarını bir kez daha göstermişlerdir.
Bu tavır aynı zamanda, İzmir ve İzmirlilerle uzaktan yakından alakalarının olmadığını, şehrin dinamiklerinden ve planlı büyümesinden haberlerinin olmadığını da bir kez daha açıkça ortaya koymuştur.
İZBAN’dan başlamak gerekirse; Eğer İZBAN bugünkü iktidarın eline bırakılmış olsaydı, belki bugün dahi bitirilememiş olacaktı. İZBAN’dan söz eden bir başbakanın bu projenin en ağır ve ince işini oluşturan,  neredeyse yüzde 70’lik kısmını İzmir Büyükşehir belediyemizin kendi imkanlarıyla gerçekleştirdiğini bilmemesi gülünçtür. Bize göre İZBAN İktidar ve Büyükşehir belediyemizin ortaklaşa gerçekleştirdiği, en güzel işbirliği örneklerinden biridir. Kaldı ki, bu proje yarım kalmadığı gibi tam zamanında bitirilmiştir. Şimdi yeni projelerle nasıl daha fazla uzatılabileceği üzerinde çalışmaktadır.
Sayın Başbakan ve kurmayları İzmir’den o kadar habersiz ve kentimize o kadar ilgisizler ki, sadece Türkiye’nin değil, Avrupa’nın da en büyük kongre merkezleri arasında yer alması ve yeni Fuar alanında yapımı çoktan başlayan projeden habersizlerdir.
Kaldı ki, yeni fuar alanına yapılacak Kongre merkezleri ile yetinilmeyeceği gibi, eski fuar alanına da yeni merkezlerin yapılacağını İzmir’de sağır sultan bile duymuşken, Başbakanın ve Bakanların haberi olmaması trajikomik bir durumdur.

AKIL-SIR ERDİREMİYORUZ!
Sayın Başbakan, İzmir’e suyun DSİ tarafından getirildiğini söylemiş.  Gördes’ten gelen suyu elbette ki İzmir sınırına DSİ getirecek. Devletin su işlerini yapacak olan kurum DSİ değil midir? Ama o suyun daha geldiği falan da yoktur. Geldikten sonra da, İzmir içindeki isale hatlarını, su kanallarını elbette ki Büyükşehir belediyemiz ve İZSU yapacaktır. Gelmemiş bir su ve sırası gelmemiş bir yatırım üzerinden hangi akla hizmet bir eleştiri yapılmıştır akıl sır erdiremiyoruz. Sayın Başbakana bir tavsiyemiz var, Su konusunu bu kadar iyi biliyorsa İzmir’ de, bir su sıkıntısı olup olmadığını araştırsın. İzmir’de, bir su sıkıntısı yoktur. Kendi belediye başkanlığı döneminde başına gelenler üzerinden mağdur edebiyatı yaparak İzmirlileri kandıramayacaklarını artık AKP’lilerin anlaması gerek. 
 
İZMİR’İN AKP İLE KAYBEDECEK VAKTİ YOK!
Hem Kongre Merkezi, hem İZBAN, hem de Su ile ilgili değerlendirmelere bakıldığında ortaya iki sonuç çıkıyor.  AKP ve günümüz iktidarı, ya İzmir’e “öteki” muamelesi yapmaya devam ettiği için İzmir ile ilgili hiçbir bilgiye sahip değiller ve kendi dünyalarında yarattıkları bir senaryo üzerinden siyaset yapıyorlar, ya da yapılan yatırımları bildikleri gördükleri halde İzmir’in gözünün içine baka baka yalan söylüyorlar.
İzmir’in, Sayın Başbakanı ve AKP’lileri ikna etmekle harcayacak zamanı yoktur. Biz İktidardan destek almadan İzmirlilerden aldığımız güç ve CHP’li belediyelerin yatırımlarıyla Dünyanın en hızlı ve sağlıklı gelişen 4. Kenti olmuşken, yalana, oy kaygısıyla yapılan mesnetsiz açıklamalara kulaklarımız kapattık. İzmirli bizden hizmetlerimizin devamını bekliyor, biz de aralıksız üretmeye ve İzmirliyle yürümeye devam ediyoruz.

ÖZELLİKLE YANLIŞ SÖYLÜYOR
CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yanlış bilgi verilmediğini kendisinin özellikle yanlış şeyler söylediğini öne sürerek, İzmir Büyükşehir Belediyesi ihalesiz iş yapamadığı için UNIVERSIADE’te Hükümet’in özel yasa çıkardığını, organizasyonun kaynağını belediyenin sağladığını, Halkapınar Spor Salonu için 17 milyon lira harcandığını hatırlattı. Yüksel, "Hükümet ihalesiz yapma kolaylığı sağladı bu da süre açısından avantaj yarattı. Onu da gidip yandaşlarını verdi. 'Metroyu yapamadı biz yaptık' diyor. İZBAN’da TCDD’nin yüzde 50 ortaklığı semboliktir, kaynak aktarımı yoktur. Hattı tahsis ettiği gibi yanlış düşünce de var. Hattı tahsis de etmedi. İZBAN’ın kullanımına karşılık hattı kiralamıştır. Kaynağın tamamı Büyükşehir Belediyesi’nden çıkmıştır. Belediye, 700 milyon lira harcadı" dedi.
 
Yüksel, Gördes Barajı’ndan getirilen suyu arıtmak için belediyenin dünyanın en büyük arıtma tesisini yaptığını önes sürerek, "Hükümet Gördes Barajı’nda nikel madeni aranmasına izin verdi. Bu, ciddi risk taşıyor. Belediye gelen suyu arıtmak için tesis kurdu. İzmir’de su konusunda hiçbir sıkıntı yok. Hükümet, Çamlı Barajı için ÇED raporu vermedi" dedi.


 
SEÇİM SONRASI BÜYÜK TRAVMA YAŞAYACAKLAR
CHP İzmir Milletvekili Yüksel, Başbakan’ın İzmir’de balkonlara asılan bayrakları ironik bir dille eleştirdiğini savunarak, "Başbakan’ın Cumhuriyet, laiklik ve bayrak üzerinden yaptığı açıklamalarından yurttaş olarak utandım. Bir ülkenin başbakanın kendi ülkesinin bayrağı ile ilgili rahatsızlık duyması Başbakan’ın Türkiye’yi nasıl yönetmek istediğini gösteriyor. Diktatörlük hevesi var" dedi.
 
Yüksel, AK Parti’nin CHP ile oy farkının 7 puan olduğunu söyleyen Başbakan’a "Oyların İzmir’de yüzde 15’e düştü. Seçim sonrası büyük travma yaşayacaksınız" dedi.

ELEŞTİRİ DEĞİL ÖZELEŞTİRİ YAP
CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, Başbakan’ın Cumhuriyet, bayrağa ve Atatürk’e bağlılık konularında İzmir’i Türkiye’ye örnek göstermesi gerektiğini belirterek, AK Parti’nin bu anlamda eleştiri yerine özeleştiri yapması gerektiğini savundu. Susam, "İzmir’in cumhuriyete özgürlüklere sahip çıkması Başbakan’ı rahatsız etmesin. Aksine Türkiye’ye örnek gsötereceği bir kent olmalı. İzmirli cumhuriyetin değerlerine ve Atatürk’e bağlılık için CHP’ye sahip çıkıyorsa AKP kendi politikalarını gözden geçirmeli. Halkın bu talebine cevap vermiyor demektir. İnsanlara 'Sen neden Cumhuriyete sahip çıkıyorsun' demek yerine 'Ben neden senin oyunu alamıyorum' diye özeleştiri yapması gerekir" dedi.


 
MUHALEFET GİBİ KONUŞMA HAKLARI YOK
CHP İzmir Milletvekili Susam, yerel kalkınmada lokomotifin iktidar partisinin o kente ayıracağı bütçenin olduğunu belirterek, "Her kente nher türlü desteği veren iktidar 12 yıldır İzmir’e vizyon koymadı, şimdi şikayet etme hakkı yok. İzmir kendi dinamikleriyle iyi bir noktaya geldi. İzmir’i kötülemek yerine eksikliklerini gidersinler. CHP iktidarda değil iktidarda olanların muhalefet gibi konuşma hakkı yok" dedi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 28 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bülent ışık 1 Kasım 2013 Cuma 16:05

Otoyol,tünel,duble yol yapmışlar.Yapacaksınız tabiiki.Bu harcadığınız paralarla Üsküdar-Sirkeci arası değil İstanbul'dan Antalya'ya tünel yapılırdı.

Yorumu oyla      12      6  
Güzel İzmirim 1 Kasım 2013 Cuma 11:51

Bir de şunu eklemek istiyorum. CHP'nin iktidar olduğu dönem ve ülke koşullarında şu an AKP iktidar olsaydı ne yapabilirdi?(Özellikle 1933-1950 arası). Allah rızası için,kendinize sorup, kendinize dürüst bir cevap verin. Bu ülke insanını ve tarihini iyi öğrenin.

Yorumu oyla      15      9  
Güzel İzmirim 1 Kasım 2013 Cuma 11:47

Türkiye'de iki grup insan türedi artık. Vergi veren, işini yapanlarla, vergisini eksik veren ya da vermeyen, diğerlerinin sırtından yaşayan asalaklar. "Gezi"de insanlar sırtlarındaki bu yükten bıktıkları için isyan ettiler. İktidar buna sebebiyet verdiği için eleştirildi. Kavrayamadılar. Cahilleri kandırmak için yapılan tüm iyi işlere sahiplenmeleri de cabası. Bu yüzsüzlüktür.

Yorumu oyla      14      10  
engin 1 Kasım 2013 Cuma 10:54

karşıyaka altınyol ulaştırma bakanlığına bağlı karayollarına aitken o yol 5 yıl boyunca asfaltlanmamıştı.büyükşehir devredildikten sonra asfaltlandı.bunu konuşmazsınız ama.

Yorumu oyla      19      8  
KORAY KARAYAĞMUR 1 Kasım 2013 Cuma 10:27

CHP VEKİLLERİNİNİ POTANSİYEL KÜLTÜRLERİ AKP LİLELRDEN DAHA FAZLA OLABİLİR DAHA KÜLTÜRLÜ DAHA AYDIN ÇAĞDAŞ DAHA HÜMANİST OLABİLİRLER ÖYLEDİRLER MESELA BİR HÜSEYİN ÇELİK FARUK ÇELİK İLE ALAATTİN YÜKSEL G. MUMCU VEYA M .A SUSAM MUKAYESE EDİLEMEZ . AMA NE ACIDIRKİ HİZMETLERİDE AKP LİLER YAPTI

Yorumu oyla      13      10  
HASAN 1 Kasım 2013 Cuma 08:58

KENTLER TÜM DEĞERLERİNLE VAR OLMALIDIR. AVM YAPILACAK DİYE İSTANBUL ANKARA GİBİ KENTLERDE OLDUĞU GİBİ DOĞAL YAŞAM ALANLARINI, SOSYAL YAŞAM ALANLARINI YOK ETMEK GELİŞİM OLAMAZ. İZMİR DÜNYANIN PLANLI BÜYÜYEN EN İYİ DÖRDÜNCÜ İLİ SEÇİLMESİ BU YÜZDENDİR.

Yorumu oyla      21      8  
ağlama sanatı 1 Kasım 2013 Cuma 08:57

chpliler bu ağlamayı mağdurumu çok güzel yapıyorlar işte biz çalışmak istiyoruz ama hükümet engel oluyor yahu sizin derdiniz yerel yönetim değil ki ideolojik baskılar sizin derdiniz. diktatörlükle milli şefinizin yaptığı gibi herkesi aynı düşünmeye zorlamak işiniz.

Yorumu oyla      15      16  
MUSTAFA KEMAL ALBAYRAK 1 Kasım 2013 Cuma 08:23

30 YILDIR BİTİRİLEMEYEN ADİLYE SARAYINI 2 YIL İÇİNDE KUZEY ÇEVRE YOLU VS VS UÇAN YOLKONAK TÜNELİ YENİ LİMANLAR BUCADA TİREDE HASTANELER DAHA NE YAPSINLAR CHP DAHA BİR METROYU BİTİREMEDİ İZMİR KÜBA MAHALLELERİNDENDE GERİ KALDI HATTA HİÇ ARATMIYOR

Yorumu oyla      17      15  
BUYURAN 31 Ekim 2013 Perşembe 23:31

herşeyin bir sirası vardır sizin gibi köykenti sevenler olduğu müddetçe izmir hep köykent olarak kalacak değildir en kısa zamanda izmirin talihi değişecek halk gerçekleri görüyor her n kadar chp kale desede izmir chp nin kumdan kalesi

Yorumu oyla      17      12  
bornova 31 Ekim 2013 Perşembe 23:14

sayın milletvekilleri çevre yolu var bornovadan çiğliye kadar gidiyor başbakanımız yaptı sizin yol yapmayan belediyenize kalsaydı karşıyakaya gitmeniz saatler sürerdi

Yorumu oyla      20      21  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan’dan erken seçim açıklaması
Başbakan Erdoğan, İstanbul'da Yatırım Konseyi Toplantısı'nda konuştu. ...
Keskin açıkladı: Sarıgül’ü tebrik etmeye gidiyorum
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün CHP'ye beklenen başvuruyu yaptığını ...
CHP İzmir'de Selçuk zirvesi: Karar 'YÖK' eylemi!
CHP İlçe Başkanları ve İl Yönetim Kurulu üyeleri aylık olağan toplantısını ...
 
MHP İzmir’in kadınlar moral depoladı
MHP İzmir İl Kadın Kolları, Bayındır’da düzenlediği kahvaltı ile hem bir ...
Aslan’dan adaylık açıklaması öncesi iddialı sözler
CHP’den Büyükşehir aday adayı olacak Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan ...
MHP Fethiye’de deprem sürüyor: 100 istifa!
Fethiye’nin MHP’li Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın pankart tartışmaları ...
 
BDP'nin 3 şartı var: Kapsamlı görüşmeler için…
BDP Eşbaşkanı Demirtaş, çözüm sürecinde kapsamlı görüşmelere başlanabilmesi ...
Ve o teklif Meclis’te: Van, ‘Wan’ olsun!
Bağımsız Van Milletvekili Aysel Tuğluk, 'Van' ilinin adının 'Wan' olarak ...
Meclis’te kritik gün: Gündem başörtüsü
Siyasetin son dönemdeki en çok tartışılan konusu yeni gelişmelere gebe. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Latife Hanım çam devirince!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (3): 'Dans eden ayılar' ve 'Sokak hayvanları'
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva