HABERLER>GÜNCEL
14 Ocak 2012 Cumartesi - 12:49

Büyükşehir İddianamesinde flaş gelişme!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne düzenlenen operasyon sonrası davaya bakan 8. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Güngör Tosunoğlu emekliliğini istedi.

Büyükşehir İddianamesinde flaş gelişme!

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne düzenlenen operasyon ve tutuklamaların yankıları devam ederken Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu hakkında karar verecek olan 8. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Güngör Tosunoğlu’nun emekliliğini istediği öğrenildi. Geçtiğimiz hafta başında İzmir Adliyesi’ne gelerek Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Birol Çengil’e suç örgütü kurmak ve yönetmek, ihaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanarak kamu zararına neden olmak suçlamaları nedeniyle beş saat süren ifade veren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kendisine sorulan soruları yanıtlamıştı. Şüpheli olarak ifadeye çağrılan ve kendisine sorulan 25 soruya cevap veren Kocaoğlu başta olmak üzere Büyükşehir Belediyesi’nin Mayıs ve Kasım aylarında düzenlenen operasyonda tutuklananları kapsayan iddianamenin 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmesi bekleniyordu. Savcı Çengil’in sunduğu iddianameyi inceleyen mahkemede çok önemli bir gelişme yaşandı. Dört kişilik heyetin en tepesinde bulunan 8. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Güngör Tosunoğlu izne ayrıldı. İzin dilekçesini veren Hakim Tosunoğlu’nun izni bittikten sonra görevine dönmeyeceği emekliliğini resmen istediği öğrenildi.
 
OPERASYONA TEPKİ Mİ GÖSTERDİ?
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç ve Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Bey başta olmaz üzere üst düzey bürokratların cezaevine gönderilmesine neden olan operasyonun seyrini değiştirecek karar alması beklenen 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki şok gelişmenin ardından iddianamenin kabul edilmesi kararının önümüzdeki haftaya kaldığı öğrenildi. Hakim Tosunoğlu’nun kararı verip mi emekliğini istediği yoksa hiçbir işlem yapmadan operasyona tepki olarak mı görevinden ayrıldığı henüz netleşmedi. Adliye koridorlarına sızan bilgilere göre Tosunoğlu’nun yerine gelecek olan yeni ismin dosyaya tekrardan bakacağı, inceleyeceği ve yasal süre olan 15 günlük süreyi sonuna kadar kullanabileceği de konuşulmaya başlandı. Emekliliğini isteyen Tosunoğlu ile birlikte 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde üye sıfatıyla Hakim Cemil Uzun, Hakim Cahit Kargılı ve yedek üye Hakim Hasan Dinç bulunuyor.
 
EN AZ 180 YIL İSTENDİ İDDİASI
Mahkeme tarafından henüz kabul edilmeyen Özel Yetkili Operasyon Savcısı Çengil’in karar için gönderdiği iddianame henüz ortaya çıkmazken Başkan Kocaoğlu için en az 180 yıl hapis istendiği adliye koridorlarına yansımıştı. Başkan Kocaoğlu için ESHOT durak ihalesi, Şevval Sam konseri, öğretmenlere hediye edilen şal ve kaşkollar, Çankaya’daki katlı otopark ihalesi, Grand Plaza şirketi üzerinden 2009 yerel seçimlerinde CHP seçim ofislerine dağıtıldığı iddia edilen sandviçler, EXPO 2015 Organizasyonu öncesinde yapılan adaylık çalışmaları kapsamında İzmir’de  düzenlenen organizasyonu ZED Firmasının alması, Aliağa-Menderes Hattı’nı işleten TCDD ve Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklığıyla kurulan şirket İZBAN’ın tanıtım filmi ihalesi ve belediye şirketi Grand Plaza üzerinden yapılan Mandalina alımları ve personel ihalesi başta olmak üzere, sorulan 25 soruşturma için, 180 yıl hapis cezası istediği iddia edilmişti.
 
Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun 1 Numaralı kişi olduğunu eski Genel Sekreter Ersu Hızır’ın iki ve yine Genel Sekreter Pervin Şenel Genç’in üç numaralı sanık olarak kayıtlara geçtiği ifade edilen iddianamede, dosyanın ikiye ayrıldığı öğrenilmişti.

KİMLER VAR?

İKİ BÜYÜKŞEHİR OPERASYONU SONRASI HALA TUTUKLU OLANLAR
1-B.Şehir G.Sekreter P. Şenel Genç 2-Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Hulusi Gülşen 3-B.Şehir Şirketler Genel Koord. Hilmi Özen 4-B.Şehir Alım Şube Müdürü Mehmet Sayar 5-Orgazitör Ata Karataş 6-Organizatör Hakan Say 7-Organizatör Ömer Devrim Ergin 8-Organizötör Candan Genceroğlu 9-Firma yetkilisi Erden Erdener 10-Organizatör Alaattin Eraslan 11-Kuşadası Belediyesi’nden Erdoğan Uyan
 
2. OPERASYONDA TUTUKLU İSİMLER

1-Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Bey 2-İZULAŞ ve İZDENİZ Yönetim Kurulu Başkanı Zeliha Gül Şener 3-Bilgi Teknolojileri D. Başkanı Selçuk Savcı 4-Karar ve Tutanaklar D.Başkanı Tülay Azeri 5-Grand Plaza Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdür Vekili Işık Çelikoğlu 6-İZELMAN Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı 7-ESHOT Genel Müdür Yard. Tufan Eker 8-İZENERJİ Genel Müdürü Ali Sabuktay 9Kültür Müdürü Halim Yazıcı 10-Kültür Daire Bşk. çalışanı Tülay Tümay 11-Kültür Daire Bşk. çalışanı Cengiz Başkurt 12-Destek Hizmetleri Şefi Pınar Çalışkan 13-Turkuaz yetkilisi Gökhan Boğazkesen 14-Turkuaz yetkilisi Ferit Faruk Boyacıoğlu 15-Turkuaz şirketi yetkilisi Murat Boyacıoğlu 16-Organizasyon şirketi Sahibi Sedat Sakur 17-DİSK 3 No ‘lu Şube Başkanı Cafer Konca 18-Sendika Disiplin Krl. Başkanı Necip Binici 19-Şube Saymanı Memiş Sarı 20-Denetim Kurulu Başkanı Cafer Alt 21-Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Yıldırım 22-Grand Plaza eski Müdürü Muharrem Derbentoğlu 23-Turkuaz şirketi yetkilisi Mustafa Nafi Kaya

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hüseyin ahmetoğlu 13 Ocak 2012 Cuma 22:54

bu ne iştir yolu yokuştur bunu yapan ......

Yorumu oyla      23      7  
Tufan 13 Ocak 2012 Cuma 22:45

haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır ... Hadis-i Şerif

Yorumu oyla      27      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bursa'da doktora 'yok artık' dedirten soruşturma!
Bursa’nın Mudanya İlçesi’nde, yılbaşında ameliyat ettiği hastası 8 yaşındaki ...
Namazını camide kıl, hediyeni kap!
Konya'nın Seydişehir İlçesi'nde Seydişehir Çevre, Kültür, Gençlik ve Sosyal ...
Mustafa Balbay ile hakim arasında tartışma çıktı
İkinci Ergenekon Davası’nın 150. duruşmasında tutuklu sanık Mustafa Balbay, ...
 
Boşanmak isteyen eşinin arabasını kurşunladı
Bornova’da, Hakkari Dağ Komando Tugay Komutanlığı'nda görev yapan Astsubay ...
'Aliağa Termik Santrali, İzmir için tehlike'
Aliağa’da kurulması planlanan termik santralin kentin gelecek 200 yılı ...
Sağlık çalışanlarından çınar ağaçlı protesto
Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi çalışanları, hükümetin sağlık politikalarını ...
 
Kadın doktora, meslektaşından darp ve taciz
İzmir'de görev yapan kadın aile hekimi Dr. A.Ç., aynı yerde çalışan erkek ...
Kornealarıyla ışık olacak
İzmir'de 37 yıldır boya ve dekorasyon işleri yapan 62 yaşındaki Aziz Acıroğlu, ...
Kayınpederinin hesabıyla dolandırdı
İzmir'de polisin düzenlediği operasyonda yakalanan, 46 yaşındaki İmam ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva