HABERLER>POLİTİKA
8 Haziran 2011 Çarşamba - 15:09

Kılıçdaroğlu'ndan Buca ve Kemalpaşa'da mini miting

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Buca Belediyesi’nin Evka semtinde tamamladığı İzmir’in en büyük kapalı pazaryeri olan Betontaş Kapalı Pazaryeri önünde ve daha sonra Manisa mitingi öncesi Kemalpaşa’da halka seslendi.

Kılıçdaroğlu ndan Buca ve Kemalpaşa da mini miting

Fatih Yapar/Egedesonsöz - Raporun açıklandığı Balçova Kaya Termal Otel’e giderken Kılıçdaroğlu’nun yoluna balkonlardan gül döküldü. CHP Balçova İlçe Örgütü’nün coşkulu bir kalabalıkla karşıladığı Kılıçdaroğlu ardından Buca’ya giderken Narlıdere’de vatandaşlar ile buluştu. Yoğunluk nedeniyle yol kısa süreli trafiğe kapatılırken Narlıdere’de yaşanan coşkuluk partilileri mutlu etti. Çevre yolu ile Buca’ya geçen CHP Lideri Burada belediyenin yapımını tamamladığı Betontaş Pazaryeri’nin açılışında toplanan kalabalığa seslendi. Kılıçdaroğlu, “Buradan sizlere el sallayıp geçecektim ama bu hazırlık nedeniyle bir konuşma yapmaya karar verdim” dedi. Partililere bir sözünün olduğunu bunun için çalışıp çabalayacağını belirten diyen Kılıçdaroğlu, “ İkinci sözüm her ortamda doğruları söylemek olacak. Üçüncüsü ise bu ülkede bir çocuğun bile aç olarak yatağa girmediği bir Türkiye olacak. Bir başka sözüm ise benim okumamı sağlayan ve nihayetinde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı olmamı sağlayan Cumhuriyet’e, onun kurucularına başta Mustafa Kemal Atatürk’e şükran borçluyum. Bundan sonra da Cumhuriyetin korunması ve geleceği için çalışacağım.” ifadelerini kullandı.

Foto galeri için tıklayın...
 


ANAHTAR VERDİ
Başbakan Kemal sloganlarıyla karşılanan Kılıçdaroğlu’na Buca halkı adına bir çiçek veren Başkan Ercan Tatı, genel başkanına  kenti simgeleyen ve üzerinde “ 39 yıl sonra ilçemizin kapılarını CHP’ye açan ilçemizin anahtarı, yeni CHP’ye iktidarın kapılarını açması dileğiyle “ yazan bir anahtar hediye etti. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Buca’dan ayrılırken yine “ Başbakan Kemal “ sloganlarıyla uğurlandı.
 


ÇİFTÇİYE MESAJ YOLLADI
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Buca Betontaş Pazaryerinde konuştuktan sonrası, Manisa’ya geçmeden önce, Kemalpaşa İlçesi’ndeki mitinge de katıldı. Atatürk Meydanı’nda vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, herkesi sandığa çağırdı. “ 12 Haziran’da sandığa gidip ıslık çalacak mısınız?” diye soran CHP Lideri,  Meydandan gelen ıslık sesleri üzerine  “Anlaşılan Kemalpaşa adı gibi tarih yazacak” dedi. 13 Haziran’dan itibaren halkın iktidarını kuracaklarını belirterek; “Herkes için çalışacağız, bu ülkenin işçisi, köylüsü, çiftçisi için alın teri döken herkes için çalışacağız, herkes kazanacak, herkes evine helal ekmek götürecek” ifadelerini kullandı.
 
AK Parti’yi ve Başbakan Erdoğan’ı eleştiren Kılıçdaroğlu, “Bunların meşhur sloganları var, ‘istikrar sürsün Türkiye büyüsün’ diye ama bir şey söyleyeyim işsizlik, istikrarı devam ediyor, herkes işsiz. Yoksulluk istikrarı devam ediyor, yasaklar devam ediyor, bugüne kadar yaptıklarını sürdürmek istiyorlar. Biz, bu ülkede herkes ekmek kazansın diyoruz, alın terine değeri verilsin diyoruz. Onlar diyor ki ‘hayır, mevcut istikrar sürsün’ diyor buna razı mısınız? O zaman yapacağınız bir şey var. 12 Eylül’de sandığa gideceğiz elimiz vicdana koyacağız. Oylarımızı halkın iktidarı için kullanacağız” dedi.
 
Meydandaki pankartları okuyan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “87 yıllık hangi iktidar döneminde ithal kurbanlık geldi, angus geldi. Tarım ürünlerinde 20 milyar dolar para ödüyoruz, o zaman yapacağımız bir şey var, alın teri için, ekmek için, esnaf çiftçi için, gençler için, kadınlar için, çocuklarımız için sandığa gideceğiz ve AKP’yi sandığa gömeceğiz” diye konuştu. Atatürk’ün “Köylü milletin efendisidir” sözünü hatırlatan Kılıçdaroğlu, “ 2011 yılında Recep Tayyip Erdoğan köylü için ne dedi; ‘Ananı da al git’ dedi . Bütün çiftçilerden, köylülerden bir isteğim var. Belki doğruyu söylüyor. Anamızı, babamızı, dayımızı, akrabamızı, arkadaşımızı alacağız sandığına gideceğiz ve AKP’ye ders vereceğiz” diye konuştu.
 


DÜŞME TEHLİKESİ YAŞADI
Kemalpaşa’da yaptığı konuşmanın sona ermesinin ardından halka seslendiği otobüsün hareket etmesi üzerine Kılıçdaroğlu düşme tehlikesi geçirdi. İlk olarak parti bayraklarına takılma tehlikesi yaşayan Kılıçdaroğlu ardından elektrik telleri nedeniyle zor anları yaşadı. Seçim otobüsünün üzerinde bulunanları ilk önce kendisi uyaran Kılıçdaroğlu, araç manevra yapınca düşme tehlikesi yaşadı. Bu sırada yanında bulunan CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, genel başkanın yardımına yetişti ve onu tuttu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 21 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali Osman 10 Haziran 2011 Cuma 09:03

Kıskananlar çatlasın.Genel başkanımızın ilçemize gelmesi gibi güzel bir şey varmı?Haydi Buca ,Haydi İzmir,Haydi CHP...

Yorumu oyla      13      6  
hasan durmaz 9 Haziran 2011 Perşembe 12:43

memur kemal emeklilerin intibak yasasını çıkarsın emekliler rahat etsin. emekli olarak seçimi kazanırsa vereceğini biliyoruz.

Yorumu oyla      17      8  
ali kara 9 Haziran 2011 Perşembe 10:25

bucada bazıları sadece başkan için tevzirat üretiyor çünkü yapacak işleri yok bunların bunlar kimler güngör kaya erkut tamay osman ergün doğar levent köstem aykut düşen kalkan derviş benk hıdır kaya bektaş gül celal balıkçı nurettin ataman ve hüseyin yüzer ali haydar aytaç bayram kurt ekibe bakın lütfen bucanın tüm kokuşmuşları burada bence bu partiye zarar veriyorsunuz ve bucada sizleri ne yazıkki herkes tanıyor ayrıca fazla aileside unutulmaz

Yorumu oyla      15      20  
1974 BUCA LİSELİLER 9 Haziran 2011 Perşembe 09:43

ERCAN TATI NIN 27 AYDA NE YAPTIĞINI BİLEN VAR MI?VAR.BİLBOARDLARDA ATATÜRK'E BENZEMEK UĞRUNA KENDİNİ KASIP POZ VERMEK.UCUZ POLİTİKA.1970 LERDE KALDI ERCAN BEYYYY..KOLTUK SALLANİYORRRR.

Yorumu oyla      22      14  
Ali Osman 9 Haziran 2011 Perşembe 09:41

Teşekkürler Sn.Genel Başkanımız.Teşkekürler Sn.Belediye Başkanımız.Buca sizleri çok seviyor.Çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Yorumu oyla      20      11  
DEMOKRAT 9 Haziran 2011 Perşembe 09:26

7 HAZİRAN günü .... adlı internet sitesinde Sayın KILIÇDAROĞLU nun BUCA pazaryerinin Açılışını yapmayacağını,yapamayacağını yazmıştım.Buca Belediyesinden bazı arkadaşlar bana kesinlikle Genel Başkanın bu pazaryerini açacağını iddia ettiler.Bende kendilerine bu Pazar yerinin İMAR VE RUHSAT problemlerinin olduğunu iddia etmiştim ve bunun hiçbirşekilde gerçekleşmiyeceğini belirtmiştim.Bakın sevgili Bucalı arkadaşlar,şayet genel başkan burayı açmış olsaydı çok büyük eleştiri alacaktı,Türkiyenin gündemine oturacaktı buda CHP için hiçte iyi olmayacaktı.Sayın Başkanın BUCA ya gelme nedeni kesinlikle Pazar Yeri açılışı için değildir.Pazar yerini açmamıştır.Sadece BECERİKSİZ BUCA İLÇE ÖRGÜTÜ ve BELEDİYENİN İŞ BİLMEZ BÜROKRATLARI nın ŞOVU dur.Bu bir KOMPLO dur.Sayın Genel Başkan bunu 1 gün öncesinden öğrendiği için açılışını yapmaktan vazgeçmiştir.Sayın Başkının gezisi burada gerçek CHP lileri üzmemek için yapılmıştır.Durum bundan ibaret olup bundan bile çıkar sağlayan Belediyenin Beceriksiz Bürokratlarını kınıyorum.

Yorumu oyla      22      14  
ŞİRİNYERLİ BİRTEN 9 Haziran 2011 Perşembe 07:28

ben inanıyomrum izmir chp bırakmaz arkadaşlar

Yorumu oyla      23      10  
songulr 9 Haziran 2011 Perşembe 02:13

bence güngör kaya buca belediye başkanı değil büyükşehir belediye başkanı olmalı nede olsa istanbulda çok büyük bir belediyenin başkan yardımcılığından gelme kesinlikle izmire çok büyük katkı olur yaşasın güngör kaya iyiki varsın :)

Yorumu oyla      12      18  
bay tarım 9 Haziran 2011 Perşembe 01:12

sayın KILIÇTAROĞLU... meydanda toplanan topluluğun, sayın ercan tatı'nın belediye yemekhanesinde yaptığı toplantı ile " ya açılışa katılırsınız yada dışarıda iş bekleyen çok insan var" diyerek kibarca uyardığı personel hizmet alımı ile işe alınan taşeron işçiler olduğunu, ve saat 8.30'dan itibaren belediyedeki müdürler dahil tüm personelin zorunlu olarak oraya dikildiğini biliyormuydunuz acaba.... ve yine bu bilboord. pankart. ve direk giydirme metoduyla yapılan bu müthiş tanıtımın giderini kimin ödediğini biliyormusunuz acaba... chp ilçemi sayın ercan tatı'mı yoksa buca belediyesimi????????? sayın ercan tatı ile kemal kılıçdaroğlu aynı karede... belediye başkanlarının siyaset yapamayacağı unutulmuş galiba.... sonradan akla gelincede chp amlemi ya boyanmış yada kesilmiş pankartların üzerinden... ama bir çoğu aceleye gelmiş unutulmuş herhalde... pankartların üzerinde hala parti amblemi var. yalan diyen varsa email'ini bildirirse fotoğraf ve kamera çekimleri kendisine iletilecektir. SAYIN CUMHURİYET SAVCILARIMIZA VE SAYIN GENEL BAŞKANIMIZ KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA İNŞALLAH BU SEFER GEREĞİNİ YAPABİLECEKLERİ ÜMÜDİYLE DUYURULUR....

Yorumu oyla      24      22  
mahmet ali 9 Haziran 2011 Perşembe 01:08

Emeği geçenlere teşekkürler.Bazı yorumlara gülmemek elde değil.Dedesinden beri CHP li olup şimdi AKP ye oy atacağım diyenler.(Hangi dededen bahsediyorsa) 35 okulu yeni baştan yenileyen başkanımız için 3-5 diyenler.Onur Akın suavi gibi Özden CHP li olan sanatçıları neden getirdi diyenler.Bucamızın tüm parklarını gerçek park haline getirildiğini göremeyenler.Tüm cadde ve sokakların tertemiz olduğunu göremeyenler,İzmirin aynı zamanda Bucanın ilk ve en büyük kapalı pazar yerini halkın hizmetine sunulduğunu göremeyenler.Bunlar mı CHP li acaba Yoksa bu sıcakta saatlerce Başkanlarını bıkmadan bekleyen Öz Bucalılarmı.Ha Bunlar da benim düşüncelerimdir.Bucalılara sevgiler ve saygılar.Biz Başkanlarımıza güveniyoruz.Bıkmadan usanmadan da desteklemeye devam edeceğiz.Güneşli günler göreceğiz arkadaşlar hemde çok yakında 12 Haziran akşamına hazır olun.

Yorumu oyla      23      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bir 'ucube' yorumu da Arınç'tan
Başbakan Erdoğan'ın "ucube" dediği "İnsanlık Anıtı"na bir yorumda Başbakan ...
Eski vekillerden Dervişoğlu'na destek
MHP 1. Bölge milletvekili adayı Müsavat Devrişoğlu'na İzmir'in iki eski ...
‘Mardin’n zorladığı kadar beni İzmir zorlamadı’
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “Mardin'in beni zorladığı kadar ...
 
Sakman: Hayalleri gerçek yapan partiyiz
AK Parti İzmir 1. bölge milletvekili adayı Osman Sakman, AK Parti’nin ...
Denizli: Emekliler başımızın tacıdır
AK Parti İzmir 1. Bölge milletvekili adayı İlknur Denizli, emeklilerle ...
DP iktidarında tarım yeniden canlanacak
Demokrat Parti 1. Bölge Milletvekili adayları Mine Tilki ve Erhan Kuzu, ...
 
Moroğlu: Köyleri yeniden üretim merkezi yapacağız
CHP Kınık İlçe Başkanı Mehmet Çetinkaya ve partililerle birlikte Bağalan, ...
Sait'ten Buca'da gövde gösterisi
AK Parti İzmir 1. bölge milletvekili adayı Rifat Sait, mehter takımı eşliğinde ...
Aksünger: Kadının toplumdaki rolünü değiştireceğiz
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Erdal Aksünger, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva