HABERLER>POLİTİKA
8 Haziran 2011 Çarşamba - 13:56

‘Mardin’n zorladığı kadar beni İzmir zorlamadı’

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “Mardin'in beni zorladığı kadar İzmir beni zorlamadı geçen dönemde. İzmir'den bize bir talep, proje gelmedi” dedi.

‘Mardin’n zorladığı kadar beni İzmir zorlamadı’

Soner Çağlar / Egedesonsöz - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO)’da sanayicilerle bir araya geldi. Günay, İzmir'den milletvekili adayı olduktan sonra, 40 gündür kentte çalıştığını belirterek, İzmir'in kültür, turizm, ticaret açısından çok özel bir yer olduğunu, kentin potansiyelinin harekete geçirilmesi gerektiğini çok daha yakından gördüğünü ifade etti. Günay, “Üretimde, tarımda, sanayide, ticarette, turizmde Türkiye'ye motor gücü olabilecek bir potansiyel var burada. Bunu hareket geçirmek istiyoruz” dedi.

Günay, bunu söylediklerinde bazı kesimlerin “Seçime giderken mi aklınıza geldi?" sorusunu yönelttiğini, oysa 40 gündür söylediklerini, son birkaç yıldan bu yana da anlatmaya çalıştığını belirtti.
 
İzmir'den kendisine gelen taleplerin Mardin, Gaziantep'teki kadar olmadığını vurgulayan Günay, şunları söyledi:
“Bundan önceki süreçte İzmir'e ayda bir, iki ayda bir gelmiştim. 81 il var. Neresi daha fazla talep varsa oraya daha fazla ilgi gösteriyorsunuz. Mardin'in beni zorladığı kadar İzmir beni zorlamadı geçen dönemde. İzmir'den bize bir talep, proje gelmedi. 30 belediyeden bir Seferihisar geldi. Kendisine sorun, destek verdim mi, vermedim mi?
 
Bir şey isteyene elimizden geldiği kadar yardım ettik. Mardin, Gaziantep daha çok sıkıştırdı bizi. Ama burada pazartesiden itibaren İzmir milletvekili olacağım için birilerinin benden talep etmesini beklemeyeceğim. Kendimiz bazı şeyleri zorlamaya çalışacağız.”

Günay, İzmir'deki seçim çalışmalarında gördüğü en büyük sorunun kent dönüşümü ve işsizlik olduğunu belirterek, İstanbul milletvekili olduğu dönemde karşılaşmadığı kadar iş talebiyle İzmir’de karşılaştığını ifade etti.
 
Kentsel dönüşüm konusunda İzmir'in çok başarısız olduğunu, Türkiye'nin birçok yerinden geri kaldığını söyleyen Günay, 1990'lı yıllarda Kadifekale'deki gecekonduları gördüğünde üzüldüğünü, bu tarihlerde aynı durumdaki Ümraniye'nin şimdi kente dönüştüğünü dile getirdi.

Günay, İzmir'i EXPO 2020'ye hazırladıklarını ifade ederek, "İmarsız, plansız yapılaşmalardan İzmir'in kurtulması lazım. Yerel yönetimle, TOKİ'yle beraberce bunları ele almamız lazım. Bu şehri EXPO 2020'ye hazırlıyoruz. Böyle altyapıyla EXPO bizi zorlar” şeklinde konuştu.

Türkiye'nin dünya turizminde ön plana çıktığını, artık İtalya, Fransa, İspanya'yla yarışıldığını ifade eden Günay, AK Parti iktidarı göreve geldiğinde 13 milyon olan turist sayısının şu anda 28 milyonu aştığını, rakamın bu yıl 30 milyonun üzerine çıkacağını kaydetti.

Son yıllarda Rusya'dan ciddi sayıda turistin Türkiye'ye geldiğini, bu rakamın 3 milyonu bulduğunu, vizelerin kalkmasıyla birlikte birkaç yıl içerisinde gelenlerin sayısının 4-5 milyona çıkacağını dile getiren Günay, “Almanya, şu anda Türkiye'ye turistin geldiği ülkeler arasında ilk sırada. 600 bin civarında ABD'li geliyor. Çin, Japon, Latin Amerika piyasasına girmeye çalışıyoruz. Avrupa piyasasına yeni destinasyonlarla çekici olmaya çalışıyoruz. İtalya, İspanya, Fransa ne yapıyorsa onların yaptığını yapmamız lazım. Buralarda turistler sokağa çıkıyor. Bizim bu bölgede böyle bir turizm türüne, turisti hayat tarzının içine çeken bir anlayışa gitmemiz lazım. Müze, arkeoloji görmek isteyen daha meraklı insanları içine çekebilecek destinasyonlara ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.
 
Ege'nin tarihi, mutfağı, bitki örtüsü, ulaşım imkanları, termalı, denizi bulunduğunu, turizmi burada çeşitlendirmenin çok kolay olduğunu ifade eden Günay, şöyle devam etti:
“ABD ve Çin bu iki pazar. Şimdi Ruslar güneye iniyorlar. Uzun süre de güneye gelmeye devam edecekler. Ülkeleri soğuk olduğundan sıcak iklim onlar için çekici. ABD'den, Japonya'dan, gelenleri deniz kıyısında görmüyorum. Ören yerlerinde görüyorum. Ruslar büyük pazar. Ruslardan vazgeçmemiz mümkün değil. Her yıl yüzde 20-25 büyüyen bir pazar. Son olayda işin sorumlusunu günü gününe takip ettik.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bakan bey 9 Haziran 2011 Perşembe 08:42

izmire öööyyle baktığınız, izmiri izmirliyi hiç tanımadığınız net anlaşıldı bu açıklamayla... zaten baştan kayıpsınız, daha fazla küçülmeden çekin gidin izmirden...

Yorumu oyla      15      7  
zorlama 9 Haziran 2011 Perşembe 01:04

1-ERTUĞRUL GÜNAY koltuk sahibi olabilmek için soldan sağa çark ederek kulvar değiştirmiştir. 2-Türkiye Cumhuriyeti tarihine insanlık anıtına ucube denilerek yıkılmasına koltuk aşkına gık demeyen Kültür Bakanı olarak geçecektir. 3-Devlet tiyatrosu aktörünü oyun sırasında yaptığı doğaçlama espriyi üzerine alınan Başbakanın kızına yaranmak için fırçalayan ve Devlet Tiyatrolarını kapatmakla tehdit eden emsalsiz Kültür Bakanı olarak tarihte unutulmaz yerini alacktır. 4-Türkiyenin seçkin sanatçılarına sevgili Başbakanı SANATÇI MÜSVETTELERİ derken, sus pus kenarda durarak bunu kabullenen Kültür Bakanı olarak anılacaktır. 5-İzmir'de ve çevresinde kıyı kasabalarında korkunç derecede ecr-i-misil alınarak AKP oy vermemiş olan İzmir halkından intikam alınırken hiçbir şey yapmadan yüzlerce iskelenin yıkılmasına neden olan Turizm Bakanı olarak da daima hatırlanacaktır. Böyle bir bakan İzmir'den Milletvekili adayı olursa, bu halk kendisine güvenerek ne bekleyebilir ki kendisni zorlasın?

Yorumu oyla      15      6  
bucalı 8 Haziran 2011 Çarşamba 19:36

hani sağdan sa partiye geçen bir insanı analayabilirim...ama sol partiden sağ partiye geçen bir insanın bir anda ne olduda düşünceleri değişebiliyor anlamak zor...siz kendinize dürüst değilsiniz ki sayın günay...izmir e nasıl dürüst davarnacaksınız...

Yorumu oyla      23      6  
tatil bitti,karne zamanı geldi. 8 Haziran 2011 Çarşamba 16:54

izmirin sizden bir beklentisi yok.nasıl olsa verdiğiniz sözler,yaptığınız sanal projeler ve rahmetli gömlekçi hocanın attığı temeller gibi hepsi masal.vatandaş sizlere güvenmiyor ama bindirilmiş kıtaların bedavacıları inanabilir zaten onlarda izmirli değil,piknikçiler.sizi zorlayacak olan başbakanın.başarısızlığın faturasını size çıkaracak,onun hesabını vermeye hazırlanın.izmir seçimini çoktan yaptı.iyi bir tatil yaptınız devletin ve yandaşlarınız sayesinde.

Yorumu oyla      22      6  
ibrahim 8 Haziran 2011 Çarşamba 15:03

senin genel başkanın yüzde 30 zu aşamassa bırakcam ben bu işi bile diyemiyor chp nin hali bu varsa gücü söylesin aşamassam bırakcam desin diyemez koltuk için orda hizmet için değil

Yorumu oyla      13      19  
sedat 8 Haziran 2011 Çarşamba 14:33

neden zorlasın ki izmire ön yargılı olduğunuz belli izmirlinin yalaka olmadığını 13 hazirnda bütün türkiye tekrar görecek

Yorumu oyla      25      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sakman: Hayalleri gerçek yapan partiyiz
AK Parti İzmir 1. bölge milletvekili adayı Osman Sakman, AK Parti’nin ...
Denizli: Emekliler başımızın tacıdır
AK Parti İzmir 1. Bölge milletvekili adayı İlknur Denizli, emeklilerle ...
DP iktidarında tarım yeniden canlanacak
Demokrat Parti 1. Bölge Milletvekili adayları Mine Tilki ve Erhan Kuzu, ...
 
Moroğlu: Köyleri yeniden üretim merkezi yapacağız
CHP Kınık İlçe Başkanı Mehmet Çetinkaya ve partililerle birlikte Bağalan, ...
Sait'ten Buca'da gövde gösterisi
AK Parti İzmir 1. bölge milletvekili adayı Rifat Sait, mehter takımı eşliğinde ...
Aksünger: Kadının toplumdaki rolünü değiştireceğiz
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Erdal Aksünger, ...
 
8 bakanlık gidiyor, 6 bakanlık geliyor
Seçim sonrası hükümet olacağını öngören başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ...
Dağ: İzmir’de işsizliği biz çözeceğiz
AK Parti İzmir 2. bölge milletvekili adayı Hamza Dağ, İzmir’e yapılacak ...
Hülya Tanrıkulu'ndan eşine tam destek
MHP 2. Bölge Milletvekili adayı A.Kenan Tanrıkulu halktan gelen yoğun ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva