HABERLER>GÜNCEL
16 Temmuz 2010 Cuma - 00:00

İzmir metrosunda iş kazası: 2 ölü

İzmir Metrosu'nun inşaatı devam eden Üçyol-Üçkuyular bölümünde patlama meydana geldi. Acil çıkış tünelinin önündeki hava kompresör tankının patlaması sonucu olay yerinde 2 işçi öldü, 4 işçi de yaralandı. Göçük meydana gelmedi.’

İzmir metrosunda iş kazası: 2 ölü

İzmir Metrosu'nun inşaatı devam eden Üçyol-Üçkuyular bölümünde patlama meydana geldi. Acil çıkış tünelinin önündeki hava kompresör tankının patlaması sonucu olay yerinde 2 işçi öldü, 4 işçi de yaralandı. Göçük meydana gelmedi.’
 
İZMİR- Hatay 114 Sokak'taki metro acil çıkış tüneli önündeki hava kompresör tankı, saat 17.55'te büyük bir gürültüyle patladı. Çevrede büyük paniğe neden olan patlamanın ardından çok sayıda kurtarma ekibi ve ambulans olay yerine sevk kedildi.
 
Patlama haberi üzerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, katılmak üzere olduğu meclis toplantısına girmeyerek olay yerine hareket etti. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Adnan Oğuz Akyarlı, metro şantiyesinde hava tankının patlaması sonucu 2 çalışanlarının öldüğünü, 3 kişinin de yaralandığını söyledi.
Akyarlı, ’“Başkan Kocaoğlu, olayı duyar duymaz olay yerine hareket etti. Maalesef 2 çalışanımızı yitirdik, 4 çalışanımız da yaralandı. Ölenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyoruz’” dedi.
 
Hatay 114 Sokak'taki patlama sonrası İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersu Hızır ve Genel Sekreter Yardımcısı Ferda Eser ile AK Parti İzmir Milletvekili İsmail Katmerci de olay yerine geldi.
 
Belediye yetkilileriyle yaptığı görüşme sonrası gazetecilere açıklama yapan Katmerci, yapımı devam eden metro acil çıkış tünelinin önünde bulunan hava kompresör tankının patlaması sonucu olay yerinde 2 kişinin öldüğünü söyledi. Olayda yaralananların hastaneye kaldırıldığını belirten Katmerci, ’“Ölenlerin ailelerine sabır, yaralılara şifa diliyorum’” dedi.
 
KOCAOĞLU'NDAN RAHATLATAN AÇIKLAMA
Kocaoğlu, patlamanın yaşandığı bölgede gazetecilere açıklama yaptı. Olayın, metro tünelinin çıkışındaki hava tankında sıkışma meydana gelmesi sonucu yaşandığını, olayda 2 kişinin öldüğünü, 4 kişinin yaralandığını ifade etti.

Ölenlerin ailelerine sabır, yaralılara şifa dileyen Başkan Kocaoğlu, şu bilgileri verdi: "Hava kompresör tankında patlama olması sonucu iş kazası meydana geldi. Yüklenici firmanın iki elemanı öldü, 4 yaralı var. Yaralılar inşallah kurtulurlar. Kimse iş kazası olmasını istemez. Hepimizin bildiği gibi iş kazaları fabrikalarda, iş yerlerinde olabiliyor. Maalesef önleyemiyorsunuz. Metro tüneline hava kompresör tankının dışarıdan hava vermesi gerekiyor. İçeride oksijen olması gerekiyor. Bu kompresör de o işi yapıyor. Patlama nedeni teknik olarak inceleniyor. Çıkacak teknik rapordan sonra neden belli olacak. Metro tünelinde hiç göçük yok. Olay yok. Vatandaşların binalarında zarar, camlarında kırılma var, bunlar telafi edilir."

Bir gazetecinin, inşaatta kaynak yapılırken patlama olduğu yönündeki iddiayı sorması üzerine Kocaoğlu, ''Henüz bana böyle bir bilgi gelmedi. Patlamanın kesin nedeni teknik rapordan sonra ortaya çıkacak'' dedi. Olay yerindeki vatandaşlarla da görüşen Kocaoğlu, sakin olmalarını istedi. Kocaoğlu olayla ilgili vatandaşların da sorularını cevaplandırdı. Patlamanın olduğu yerle yeraltındaki metro tünelinin arasında yaklaşık 80 metre olduğu bildirildi
    
ÖLENLERİN VE YARALANANLARIN İSİMLERİ
Asayişten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Yıldırım, ölen ve yarlananların kimlikleriyle ilgili gazetecilere bilgi verdi. Yıldırım, patlamada Raşit Topal (40) ile Ahmet Ertekin'in (29) olay yerinde öldüğünü, işçiler Erkan Asal (23), Hakan Topal (25), Ökkeş Yıldız (24), Fatih Demirer (53) yaralandığını bildirdi. Yıldırım, yaralılardan Topal ile Yıldız'ın Atatürk Eğitim ve Araştırma, Demirer ile Asal'ın Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’’ne kaldırıldığını kaydetti.
 
SAVCI İNCELEME BAŞLATTI
Patlamanın yaşandığı Konak ilçesi Hayat semti 114 Sokak'taki olay yerine gelen Cumhuriyet savcısı olay yerinde inceleme başlattı. İzmir Emniyet Müdürlüğü’’ne bağlı Olay Yeri İnceleme Ekipleri de olay yerinde çalışma yürütüyor. Ölen iki işçinin cenazeleri halen olay yerinde bekletiliyor.
 
"MOLA İÇİN TÜNELDEN ÇIKMIŞLAR"
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm de olay yerine gelerek, yetkililerden bilgi aldı. Kürüm, gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları söyledi: ’“Talihsiz bir olay, iki işçimizi kaybettik. Hava kompresör tankında patlama olmuş, herhalde güneşin etkisiyle patlama olmuş. Tünelde işçiler çalışıyor, sigara molası vermek ve dinlenmek için tünel dışına çıkmışlar, o sırada patlama olunca yaşamlarını yitirmişler. Yazık oldu. Hepimizin başı sağ olsun.’”
 
İTFAİYE HASAR TESPİTİ YAPTI
Patlama nedeniyle bazı binaların duvarlarında çatlaklar oluştuğu, camların kırıldığı gözlendi. İtfaiye ekipleri, çevrede hasar tespit çalışmalarına başladı. Patlamanın binalara çok yakın bir noktada gerçekleşmesi nedeniyle mahalle sakinleri korkulu anlar yaşarken, arkadaşları ölen bazı metro işçileri fenalık geçirdi.

(AA)

 
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tam gün yasası kısmen iptal
Anayasa Mahkemesi, 5947 sayılı Üniversite ve Sağlık Personelinin Tam ...
Özel hudut birlikleri geliyor
Başbakan Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında ...
Kredi kartı kopyalayan şebeke yakalandı
Yurt dışındaki bilgisayar korsanlarından (hacker) aldıkları bilgilerle ...
 
Akdeniz'de deprem
Akdeniz'de 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.’
Facianın yaşandığı ocak
Zonguldak'ta, 17 Mayısta meydana gelen ve 28 işçinin hayatını ...
Kayınpederini traktörle ezerek öldürdü
Adana'da bir kişi, boşanma davası açıp evi terk eden eşinin babasıyla ...
 
Çağan Irmak'tan ''Sakin Şehir Seferihisar'' belgeseli
Yönetmen Çağan Irmak, uluslararası Cittaslow Birliği (sakin şehir) ...
Tershanede iş kazası: 1 ölü
Tuzla Tersaneler Bölgesi’’nde bulunan Torlak Tersanesi’’nde, vinç ...
Öncelik bekarların...
Sınırda görev yapacak özel kuvvetlerde öncelik bekarlara verilecek, ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva