HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Haziran 2024 Pazartesi - 08:48

İZSU açıkladı: Çeşmeden su içilebilir

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, İzmirlilere sağlıklı içme suyu ulaştırmak için 67 içme suyu arıtma tesisi ile hizmet veriyor. İZSU metropol ilçelere günlük ortalama 700 bin metreküp, çevre ilçelere de 60 bin metreküp suyu arıtarak gönül rahatlığıyla içilebilir nitelikte su sağlıyor.

İZSU açıkladı: Çeşmeden su içilebilir

İzmir’e yeni su kaynakları kazandırmak için yoğun çaba harcayan İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, devreye aldığı arıtma tesisleriyle birlikte kentin sağlıklı içme suyuna ulaşmasını kolaylaştırıyor. 67 adet içme suyu arıtma tesisi ile hizmet veren kurum, metropol ilçelere günlük ortalama 700 bin metreküp, çevre ilçelere de 60 bin metreküp suyu arıtarak veriyor.

BORNOVA VE BUCA’NIN İÇME SUYU KAVAKLIDERE’DEN
Tahtalı Barajı’nın suyunu arıtan Görece’deki arıtma tesisinden sonra İzmir’in ikinci büyük içme suyu arıtma tesisi olan 150 bin metrekarelik alanda kurulu Kavaklıdere İçme Suyu Arıtma Tesisi; havalandırma ünitesi, debi ölçüm ve manevra odası, ön ozonlama ünitesi, hızlı karıştırma, yavaş karıştırma, durultucu üniteleri, hızlı kum filtre havuzları, makina dairesi, kimya binası, klorlama ünitesi, çamur susuzlaştırma binası, klor temas tankı ve arıtılmış su deposu ile idari bina, tesis otomasyon (SCADA) odası ve laboratuvar birimlerinden oluşuyor. Kapasitesi günde 360 bin metreküp olan tesis, suyu yaklaşık 100 kilometre mesafede bulunan Gördes Barajı’ndan alıyor. Şu anda ihtiyaca yönelik günde ortalama 90 bin metreküp su arıtılıyor. Böylece Bornova ve Buca’ya temiz içme suyu ulaşması sağlanıyor. Ayrıca ihtiyaç halinde şehir şebekesinde gerçekleştirilen manevralar ile diğer metropol ilçelere de temiz içme suyu veriliyor.

TEMİZ İÇME SUYU İÇİN TİTİZ ÇALIŞMA
İZSU Su Arıtma Dairesi Başkanlığı Kuzey Su Arıtma Şube Müdürü Serhat Koçaker, Kavaklıdere İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde oldukça uzak mesafeden gelen suyu arıtmak için titizlikle çalıştıklarını söyledi. Koçaker, “100 kilometre mesafeden su geliyor. Ham suyu, online cihazlarla ve laboratuvarımızda kontrol ediyoruz. Havalandırma ünitesine alınan su buradan durultucu ünitelerine geçiyor. Kimyasal ilavesi ile sudaki askıda katı maddelerin çökmesi sağlanıyor. Daha sonra su filtre kısmına geçiyor. Hızlı kum filtrelerinde bu süreç de tamamlandıktan sonra su filtrelenmiş su tankına ardından son klorlama ünitelerine geliyor. Temiz su deposuna alınan su şebekeye dağıtıma hazır hale geliyor” dedi.

“MUSLUKLARDAN GÜVENLE SU İÇİLEBİLİR”
Yaptıkları işin son derece önemli olduğunu ve büyük bir sorumlulukla çalıştıklarını ifade eden Koçaker, “Yurttaşlarımız musluklarından akan suyu gönül rahatlığı ile içebilir. Suyu 24 saat kontrol altında tutuyoruz ve 24 saat çalışıyoruz. Temel bir ihtiyaç olan temiz içme suyunu büyük bir emekle halkımıza sunuyoruz” dedi. Suyun tasarruflu kullanılması için çağrıda bulunan Koçaker, “Küresel iklim krizi, düzensiz yağış rejimi gibi etkenler su kaynakları üzerinde olumsuz etkiye neden oluyor. Uzun vadede yaşanabilecek susuzluk tehdidine karşı suyun tasarruflu kullanılması tüm toplumumuz açısından büyük önem taşıyor” dedi.  

 
'Köpek' cinayetinde detaylar... 'Hortumla dövüyordu!'
 
ESHOT’ta engelli yolculara ekstra güvenlik
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Izmirli yesil 7 Haziran 2024 Cuma 11:53

Tek kelime yaziklar olsun elektri 260 su 900 tl yaziklarolsu blecik bozuyukte aynitona 106 tl izmirde park parasi 50 60 tl orda 2.5 tl izmiredeyaziklarolsun boyle adamlara oyveriyolar hamza dag gelseydi suparamiz belki 400 tl olcakti emeklimaasimi 10000 tl yaziklarolsun haram olsun 1 oy chp ye 1 oy hdp dediler ataturkun partisi oldu gavurrr pasrtilisi vay be ataturkun partisi ataturkun kufirediliuo kimse azini acmiyo pkklilara kayyum oldmu vaybe ozgur bey vayboyle vayboyle bunlar satilmjislasr

Yorumu oyla      0      0  
Isik yesil 5 Haziran 2024 Çarşamba 14:55

Yenifocada cesmeden su icilebilir mi O halde neden banyodaki su kovasinin icinde Bekleyen su siyah lekekeler oluyor yada tuvaletlerde koyu gri kirec lekeleri oluyor

Yorumu oyla      0      0  
Murat sezmiş 4 Haziran 2024 Salı 21:55

Su parası elektrik parasından daha pahalı hale geldi ayrıca artık fatura da vermiyorlar Ne kadar su parası geldiğini hesabımızdan çekilince anlıyoruz

Yorumu oyla      0      0  
Hasibe 4 Haziran 2024 Salı 06:32

Konak, eşrefpaşa''da oturuyoruz. Musluk suyunu güvenle içebilir miyiz?

Yorumu oyla      0      0  
Karşıyakalı 3 Haziran 2024 Pazartesi 17:37

Cemil Tugay suya indirim yapacağım vaat etti ama bindirim yaptı. İlk 4 m3 indirimli sonra 3 kademe fiyat var. Geçen ay 6m3 su için fatura 309.•- TL , bu ay 331,60•- TL• Kandırmacadan başka bir şey değil.

Yorumu oyla      2      0  
Ahmet 3 Haziran 2024 Pazartesi 15:25

Şu bağlılıkta elektrik faturası 350 geldi şu faturası 13 tona 900 el insaf

Yorumu oyla      0      0  
YiÜCEL ?? 3 Haziran 2024 Pazartesi 15:25

Toplumca hepimize düşen en büyük görev,SUYU İsraf etmeden kullanmak.Çünki Mevsimlerin ve Hava koşullarının tamamen değiştiği,Kavurucu Sıcakların Arttığı bir dönem..! Yokluğunu Düşünemiyorum bile.Çünki Yaşam Susuz Olmaz.Bir Damlası bile, Olmayan Yerde Altının değerindenden de Üstündür.Tüm Aile Bireyleri İle birlikte Milletçe Günümüzün enbaşta gelen Konusuna Titizlikle Uymalıyız.Herbirimiz de bunu Görev Bilmeliyiz..!

Yorumu oyla      1      0  
Karsiyakada çeşmeden su icebilirmiyiz 3 Haziran 2024 Pazartesi 15:20

Karsiyakada çeşmeden su icebilirmiyiz

Yorumu oyla      0      0  
Nursel 3 Haziran 2024 Pazartesi 13:54

Su parası niye bu kadar pahalı off ya İstanbul Dan geldiğime bin pişmanım birşeyler yapın artık

Yorumu oyla      0      2  
Erdoğan sinirli 3 Haziran 2024 Pazartesi 13:43

Kokarca körfezin kasaba gibi yönetildiği şehrin neyine güvenelim ki. Daha işçilerinizin maaşını ödeyemeyen pahalı suyu içilebilir diyorlar. Pes.

Yorumu oyla      1      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornovalı miniklere diş taraması
Bornova Belediyesi çocuklara yönelik diş taraması ile ağız ve diş sağlığı ...
Büyükşehir'den öğrencilere LGS desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi öğrencilerin güven ve huzur içinde LGS'ye  ...
Aydın'da atık su artıma tesisinde sona doğru
Aydın Büyükşehir Belediyesi Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ...
 
Karşıyaka Belediyesi ve İZSU’dan hizmet hamlesi
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal ve İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, ...
Selçuk'ta sivrisineklere 'drone'lu müdahale!
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte artan hava sıcaklıkları ve neme bağlı ...
Vasıf Çınar Bulvarı çift yön olacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yurttaşların talepleri doğrultusunda Vasıf ...
 
Büyükşehir'in yol çalışmaları tam gaz!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın kentteki yaşam konforunu ...
Başkan Eşki'den çiftçiye destek sözü: Ürünler tarlada, ambarda kalmayacak!
Bornova Belediyesi, geçirdiği by-pass ameliyatı nedeniyle, bahçesinden ...
Başkan Duman, 'Görkemli Hatıralar' programına konuk oldu
Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, Halk TV ekranlarında Türkiye'nin en ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva