HABERLER>GÜNCEL
7 Ocak 2014 Salı - 16:13

Flaş! İzmir Emniyeti'nde operasyon operasyonu!

İzmir’de bu sabah Liman İşletmesi'ne yönelik operasyonu gerçekleştiren bir emniyet müdür yardımcısı ile iki şube müdürü görevden alındı.

Flaş! İzmir Emniyeti nde operasyon operasyonu!

İZMİR - 17 Aralık depremi olarak adlandırılan Büyük Rüşvet operasyonu sonrası yurt çapında yaşanan Emniyet operasyonlarına bir yenisi İzmir'de eklendi.

İzmir’de bu sabah Liman İşletmesi'ne yönelik operasyonu gerçekleştiren bir emniyet müdür yardımcısı ile iki şube müdürü görevden alındı.

Operasyonu yapan birimlerin başındaki Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Şevik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Taner Aydın ve Narkotik Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürü Behzat Tuzcu, bugün öğleden sonra görevlerinden alındı.

Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Şevik, Organize Suçlarla Mücadele, Narkotik Suçlarıyla Mücadele, Mali Suçlarla Mücadele ve Siber Suçlarla Mücadele şubelerinden sorumluydu.

JET ATAMALAR
İzmir’de Liman İşletmesi Operasyonu’nu yapan üç polis şefinin yerine jet atamalar yapıldı. Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Şevik'in yerine Konak İlçe Emniyet Müdürü İsmail Akıntürk vekaleten, Narkotik Şube Müdürü Behzat Tuzcu Basın Protokol Şube Müdürlüğü’ne getirilirken, yerine Basın Protokol Şube Müdürü Okan Özer geldi. Bayraklı İlçe Emniyet Müdür Yardımısı Uğur Yıldız Konak İlçe Emniyet Müdürü oldu. Görevden alınan Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Taner Aydın’ın yerine henüz atama yapılmadı. Mehmet Ali Şevik ve Behzat Tuzcu’nun üç yıldır aynı makamda görev yaptığı, Taner Aydın’ın ise iki ay önce İstihbarat Şube Müdür Yardımcılığı’ndan Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’ne getirildiği öğrenildi.

BİR DE ÜST DÜZEY ATAMA
İzmir'de Liman İşletmesi Operasyonu'nu yapan üç polis şefinin yerine jet atamalar yapılmasının ardından akşam saatlerinde yeni bir atama daha gerçekleşti. Terörden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Karakaya da görevinden alınarak Deniz Limanı Şube Müdürlüğü'nden Sorumlu Müdür Yardımcılığı'na atandı. Deniz Limanı Şube Müdürlüğü'nden Sorumlu Müdür Yardımcısı Hakan Karahan da Terörden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı oldu.

Emniyette yeni atamaların da devam edebileceği bildirildi.



BÜYÜKLERİMİN TAKDİRİDİR
Görevden alınan Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Şevik, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nden alyrıldığı sırada, gazeteciler görevdan alınma gerekçesini sordu. Şevik, "Üç yıldır görev yapıyorum. Devlet geleneklerine göre hareket ettim. Neren görevden alındığımı bilmiyorum. Büyüklerimin taktiridir" dedi. Mehmet Ali Şevik aracıyla ayrılırken, şubedeki polisler arasında duygusal anlar yaşandı.

YILDIRIM’DAN İLK YORUM: ONU YAPANLARA SORACAKSINIZ
Yıldırım, TCDD’ya yapılan operasyonda aktif görev alan emniyet müdürlerinin görevden alınması ile ilgili soruları yanıtladı. Ege İhracatçı Birlikleri’ni ziyaretinin ardından konuşan Yıldırım, “Onu ben bilemem. Benim işim ve sahamda olan bir iş değil. Olayla ilgili değerlendirmeyi yaptık. Gerisi idari bir tasarruftur. Onu yapanlara soracaksınız” dedi. Yıldırım ziyaretler arasında EBSO başta olmak üzere bazı STK’ların bulunmamasını da, “Ayrım yapmadık. Onların zamanı ve programları uygun düşmedi. Başka zaman ziyaret edeceğiz” dedi.   



TEKİN: CHP POLİSLERİN YANINDA
İzmir'de Liman işletmelerine sabah yolsuzluk operasyonu yapan polislerin öğleden sonra görevden alınmasına CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin sert tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e "duruma müdahale edin" çağrısı yapan Tekin, polislerin görevden alınmasını da "İzmir Büyükşehir Beleyesine operasyon yapınca polis destan yazdı, İzmir liman işletmelerine operasyon yapınca, polis görevden alındı" sözleriyle eleştirdi. Tekin "CHP olarak, görevden alınan bu polislere sonuna kadar sahip çıkacağız" dedi.
 
Tekin, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, hükümete kendi istediği operasyonları yaptırmak için "polis teşkilatını kapatıp, özel güvenlikle çalışma" önerisini getirdi.

Tekin, şöyle konuştu; "Bu görevden almalar kabul edilebilir değil. Buradan Sayın Cumhurbaşkanı'na çağrıda bulunmak istiyorum; Eyy Sayın Cumhurbaşkanı, müdahale edin. Sadece operasyon yaptıkları için polislerin görevden alınmaları, bu yolsuzlukların meşrulaştırılması ve kabul ettirilmesi içindir."
 
CHP GÖREVDEN ALINAN POLİSLERİN YANINDA...
Polislere de seslenen CHP'li Tekin, yasal haklarını sonuna kadar kullanmalarını istedi. Tekin, "CHP olarak, görevden alınan bu polislere sonuna kadar sahip çıkacağız. Gerekmesi halinde yasal destek vereceğiz" dedi.


19 ARALIK'TA DA ‘OPERASYON’ YAPILMIŞTI
17 Aralık'ta başlatılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasında İstanbul Emniyeti'nde başlatılan görevden almalar 19 Aralık'ta İzmir'e sıçramış, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü ve Terörle Mücadele Şube Müdürü görevlerinden alınmıştı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ŞİRİNYERLİ 7 Ocak 2014 Salı 21:51

YASA'DA ŞU TARİF VAR..*KANUNUN YAP DEDİĞİNİ YAPMAK.YAPMA DEDİĞİNİ YAPMAMAK**BUNA UYAN DEVLET GÖREVLİSİ*GÜCÜNÜ ANAYASADAN ALIR**BUNU YAPANLARI BU ŞEKİLDE UYARMANIN RAHATSIZLIK VERİCİ OLDUĞU BASINDAN BELLİ.BUNLAR DEVLETE VE MİLLETE HİZMET ETMEK İÇİN YEMİN ETMİŞ EĞİTİMLİ KİŞİLER.HAYIRLISI OLSUN..SAYGILAR..

Yorumu oyla      15      6  
reD 7 Ocak 2014 Salı 18:46

komediye gel.

Yorumu oyla      23      6  
GAVUR İZMİRLİ 7 Ocak 2014 Salı 18:33

soruyorum size masum insan yargı ve emniyete karışır mı?..hala bunları savunan var..Allah size akıl fikir versin..!..ama sorsan hep mağdurlar..yani 2002 den beri aynı terane..onlardan olmayan suçlu, onlar sütten çıkmış ak kaşık..YERSEN..!!

Yorumu oyla      26      7  
7 Ocak 2014 Salı 17:41

emniyet mensuplarını israil telekinezi ile ele geçirmiş diyorlar :))

Yorumu oyla      27      6  
izmirli 7 Ocak 2014 Salı 17:37

vay bacanak vaaay...

Yorumu oyla      30      6  
antikapitalist 7 Ocak 2014 Salı 17:27

Bu ülkede hırsızları yakalamak suç oldu... özelliklede hırsız akpli ise...yazık güzel ülkeme

Yorumu oyla      29      6  
7 Ocak 2014 Salı 17:14

bu da mı dış güçler :))))))

Yorumu oyla      33      7  
7 Ocak 2014 Salı 17:00

tam komedi

Yorumu oyla      33      8  
serkan 7 Ocak 2014 Salı 16:41

bu polislere ödül verecklerine ceza veriyorlar.bu nasıl iş.yine birilerinin tekerleğine çomak soktular.güzelim ülke ne hale geliyor.diyorlar ki işlerine gelince polis destan yazıyor işlerine gelmeyince görevden alıyorlar.ters mantık yani.receppiyon bunlar senin yüzünden oluyor.

Yorumu oyla      37      7  
KARYAEFESİ 7 Ocak 2014 Salı 16:36

Hey gidi bacanak,ne bacanakmışsın yazık ettin Bacanağına ve değerli dürüst Emniyet Müdürlerimize,Yüce Türk Milleti birgün bunun hesabını soracaktır,sormalıdır da,değerli emniyet görevlileri Türk Milleti Size Minnettardır

Yorumu oyla      40      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yıldırım’a STK ziyareti öncesi pankartlı protesto
SDP üyeleri AK Parti Büyükşehir Adayı Yıldırım’ın Esnaf Kooperatifi ziyareti ...
Bir deprem de Maliye’de: Çok sayıda bürokratın işine son
Maliye Bakanlığı'nda çok sayıda üst düzey bürokrat görevden alındı.
İzmir’de tüp patlaması: 2 yaralı
İzmir’in Bergama İlçesi’nde, bir apartmanın üçüncü katında, mutfak tüpünden ...
 
Milli Mücadele kahramanı Diyap Ağa’nın torunu öldü
Milli mücadeleye verdiği destekle bilinen 1. TBMM'nin Dersim Milletvekili, ...
Devrim gibi karar: Evli kadının soyadı zaferi
Anayasa Mahkemesi, evlendikten sonra çift soyadı kullanan kadının, sadece ...
Emniyette deprem raporu: Sadece üç ilde 1700 polis!
17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasında Emniyet’te başlayan ...
 
Dink davasında flaş gelişme
Yargıtay'ın bozma kararının ardından Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesine ...
Deprem Egeli Sabah’a da sıçradı: 4 gazeteci…
Çalık Grubu’ndan Kalyon İnşaat’a geçtiği ilan edilen Atv-Sabah Grubu’nda ...
Bu da 7 Ocak depremi: HSYK'dan bomba karar
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), aralarında İstanbul Cumhuriyet ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva