HABERLER>POLİTİKA
10 Ocak 2012 Salı - 17:56

Ergin: Kılıçdaroğlu fezlekesi rahatsız edici

Gündemdeki gelişmeleri yorumlayan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, ‘‘Kılıçdaroğlu fezlekesi rahatsız edici’’ dedi.

Ergin: Kılıçdaroğlu fezlekesi rahatsız edici

ANKARA - Ergin, Kılıçdaroğlu hakkındaki fezlekeyle ilgili şunları söyledi: "Siyasilerin özgür platformda eleştiri yapabilmeleri gerekiyor. Ancak eleştiriyle hakaret ve iftirayı birbirine karıştırmamak lazım. Kılıçdaroğlu yargıya dönük sistematik bir saldırı içerisinde. Silivri'de cezaevi ziyaretinden sonra 9 Kasım'da konuşma yaptı. Bu soruşturmada savcılar ve hakimlerle ilgili hakaret içeren sözler sarf etti. Eleştiri başka, hakaret başka. Yıllardan beri CHP grup toplantılarında yargıya eleştiri yapıldı ama hiçbiriyle ilgili işlem yapılmadı. Bu söylemdeki üsluba bakınız. Hakimler, savcılar siyasilerle polemik yapabilecek konumda değiller. Savcı bununla ilgili işlem yapmazsa görevini yapmamış olur. Siyaset kurumuna karşı cevap verme imkanı olmayan savcıların bu şekilde haftada birkaç kez aşağılanmasına ve iftiralara muhatap olmasına sistemin dayanması mümkün değil.
 
Herkes konumunu bilecek ve ona göre davranacak. Anamuhalefet partisi lideri olmak her lafı söyleme hakkı vermez size. TCK 125'e göre yapması gereken bir işlemdir. Yapmadığı takdirde sorumlu duruma düşer. Bu maddelerdeki fiili oluşturan eylem ortaya çıktıysa, savcılar bunun için var. Fezlekenin düzenlenmesi bizi memnun etmedi. Böyle bir konuma gelmesi beni de rahatsız eden bir sonuçtur. Bu tür fezlekeler sadece Kılıçdaroğlu'na gelmiyor. Birçok siyasetçiye fezlekeler düzenlendi. Siyaset kurumu kendi başbakanına ve bakanına fezleke düzenlenmesi için mi talimat veriyor. Arınç'la ilgili fezleke de geldi 10 gün önce. Hakareti içeren bir maddeden dolayı. Savcılar görevini yapıyor. Görevini yapan savcılara karşı bu ithamları yapma hakkını nereden buluyor. Başkalarına uygulanan yasalar Kılıçdaroğlu kim ki ona uygulanmayacak? Böyle bir ayrıcalık mı talep ediliyor. Kılıçdaroğlu'yla ilgili birçok dokunulmazlık fezlekesi var. Ucuz kahramanlık, bir şov edasında resital yapıyor."
 
Ergin, Kılıçdaroğlu'nun "Yargıyla AK Parti iç içe geçmiş mi" sözlerine yönelik şöyle konuştu: "Kılıçdaroğlu şöyle bir etrafına baksın. Yargı ve siyasetin iç içe geçtiği bir yer arıyorsa kendi grup başkanvekilinin deşifre olan beyanlarını incelesin. Herkes önce aynaya baksın."
 
'Fezlekenin önceden bilindiği' iddiasını yorumlayan Ergin, "Bunu önceden bilme şansımız yok. Medyaya düştükten sonra haberimiz oldu. Bu sabah bütün gazetelerde hangi sözler üzerine soruşturmanın yapıldığı yazılıyor. O iddiayı ciddi bulmuyorum" dedi.
 
Ergin sözlerini şöyle sürdürdü: "Eleştiri yapabilirsiniz ama hakaret olayı farklıdır. Çadır tiyatrosu, militan derseniz, bunun yasalarda karşılığı açıktır. Herkes kendi yaptığıyla tartılır. Fezleke henüz bize ulaşmadı. Şu ana kadar Meclis'e giden fezlekeler komisyonda bekliyor."
 
Başbuğ'un tutuklanmasıyla ilgili konuşan Ergin, "Benim de bakanlığım döneminde beraber mesai harcadık. İnsan olarak etkileniyorsunuz, üzülüyorsunuz. Ancak yürümekte olan yargılama süreci var. Bir an önce bu süreç seri şekilde sonuçlanır ve bir an önce açıklığa kavuşur" dedi.
 
Bahçeli'nin "Başbuğ teröristse Gül ve Erdoğan da suç ortağıdır" sözlerini değerlendiren Ergin, "Polemiğe yönelik, hukuki değeri olmayan bir tespittir" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li vekiller: Bize de dokunun
CHP lideri Kılıçdaroğlu'yla ilgili hazırlanan fezlekenin ardından CHP ...
Başbakan Erdoğan'dan 'fezleke' yorumu
Başbakan Erdoğan Kılıçdaroğlu hakkında düzenlenen fezlekeyle ilgili ilk kez konuştu.
Kılıçdaroğlu dilekçesiyle geldi, çok sert konuştu
Kılıçdaroğlu: Cebimde dilekçemle geldim. Kaldırın dokunulmazlığımı. Beni ...
 
CHP’de ilk kurultay imzasını İsa Gök attı
CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, Türkiye’ye demokrasiyi getiren partinin ...
CHP İzmir’den “fezlekeye” büyük tepki
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında başlatılan soruşturma ve ...
Aksünger: Sosyal devletin boşluğunu STK’lar dolduruyor
Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı’nın düzenlediği ve İzmir Özel Çamlaraltı ...
 
Erdoğan: BDP Güneydoğu'nun CHP'sidir
Uludere olayının istismar edildiğini belirten Başbakan Erdoğan, CHP’nin ...
Bahçeli: Başbuğ İmralı'ya mı gönderilecek
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı ...
Hükümetten Kılıçdaroğlu fezlekesine ilk yorum
Başbakan Yardımcısı Beşer Atalay, CHP Genel Balkanı Kemal Kılıçdaroğlu ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva