HABERLER>POLİTİKA
10 Ocak 2012 Salı - 13:54

CHP İzmir’den “fezlekeye” büyük tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında başlatılan soruşturma ve hazırlanan fezlekeye, bir tepkide İzmir’den geldi. CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır “Bu hamle, CHP’den korktuklarının göstergesidir. Korkarsak, bu zulmü yaratanlar gibi namert olalım” dedi.

CHP İzmir’den “fezlekeye” büyük tepki

CAN ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, ''adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs etmek'' ve ''kurum halinde çalışan kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret etmek'' suçundan başlatılan soruşturma kapsamında milletvekilliği dokunulmazlığının kaldırılması amacıyla hazırlanan ve Adalet Bakanlığı’na teslim edilen fezlekeye bir büyük tepki de İzmir’den geldi. CHP İzmir İl Başkanlığı, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na destek olmak ve fezlekeyi protesto etmek amacıyla basın açıklaması yaptı. İl binasında gerçekleştirilen etkinliğe partili İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, ilçe belediye başkanları, CHP İlçe başkanları, kadın ve gençlik kolları üyeleri ile çok sayıda meclis üyesi ve partili katıldı. CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, Ak parti hükümetinin, CHP’den ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu’ndan korktuğunu söyledi.
 
“CHP’DEN KORKUYORLAR”
Bayır yaptığı açıklamada “Bu Diktatörlüğün artık tek hedefi kaldı. O hedef, Son kale Cumhuriyet Halk Partisi ve onun Genel Başkanıdır. Çünkü Cumhuriyetle hesapları var bizden korkuyorlar, çünkü çalıp çırpacak yandaşa peşkeş çekecekler, bizden korkuyorlar, çünkü bitişlerine, ipliklerinin pazara çıkmasına az kaldı ve bunun CHP’nin elinden olacağını biliyorlar. Şimdi yükselen CHP’den ve onun Genel Başkanından, AKP’nin korktuğu iyice gün yüzüne çıkmıştır. Yıllardır baskıyla, tehditle, sürgünle darmadağın ettiği yargı sistemi içinden çıkılmaz bir hale gelmiş ve tam anlamıyla iktidarın baskısıyla hareket eder bir duruma gelmiştir. Şimdi diktatörlüklerini bir resmi olarak ilan etmedikleri kalmıştır. Bu olay AKP’nin ve ona yataklık, yalakalık yapmak isteyen, kraldan çok kralcı gibi davranan herkesin çirkin yüzünü bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Genel Başkanımızın ve örgütümüzün bu olaydan yılacağını, korkacağını zannedenler, CHP’nin hainlerle, kalleşlerle, yalakalarla, satılmışlarla, işgalcilerle tek başına mücadele eden bir parti olduğu dönemleri unutmuşa benziyor. Bu olay ancak, CHP’ni ne kadar doğru bir yolda olduğunu, cumhuriyet düşmanlarının Genel Başkanlarımızdan ne kadar korktuğunu gösterir” dedi.
 


“DOKUNULMAZLIKLAR KALDIRILSIN”
CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun yalnız olmadığını belirten Bayır, hiçbir CHP’li milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasından korkmayacağını belirtti. Bayır, sakın kimse çıkıp da “Bu adaletin işi, yargının işi. Bizle ne alakası var, bırakın yargı işini yapsın demesin. Bunu diyecek olan önce kendisi yargıyı rahat bıraksın, operasyonlar, davalar, soruşturmalar için özel mahkemeler kurup özel mahkeme heyetleri atamaktan vazgeçsin. Ne Genel Başkanımız ne de Milletvekillerimiz dokunulmazlıklarının kaldırılmasından korkmazlar. Yüreğine güveniyor, ‘geçmişim de bugünüm de temiz’ diyorsa AKP, tüm milletvekillerinin dokunulmazlığını kaldırsın. O zaman ak da kara da ortaya çıksın. Ama buna ne yürekleri nede geçmişleri yetmez. Farkındayız, bu hamle Uludere’de ölen Onlarca sivili, savaşın eşiğine geldiğimiz komşularımızla olan iflas etmiş ilişkilerimizi ve eski Genelkurmay Başkanımızın tutuklanmasının yarattığı infiali unutturmak içindir. Bizler başta Genel Başkanımız olmak üzere hep doğru durduk, onlar kendini belli etti, ne zulme boyun eğdik ne de yalan nedir bildik. Genel başkanımızın yanındayız. Korkarsak, bu yoldan dönersek bu zulmü yaratanlar gibi namert olalım” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HÜSEYİN ALTUNAY 11 Ocak 2012 Çarşamba 12:08

Yıllarca Cumhuriyet Halk Partisine emekverdim, mücadele verdim ileride çocuklarıma hesap verebilmek için. Gurur duyuyyorum ki; kızımda aynı mücadelenin içerisinde Cumhuriyet Halk Partisinin bir neferi olarak yoluna devam etmektedir. Ailem dediği İzmir örgütü ile yolunuz açık olsun... (İstanbuldaki ailen - Baban)

Yorumu oyla      14      10  
cin olmadan adam çarpmaya çalışanlara 11 Ocak 2012 Çarşamba 00:25

ayrıca dün olduğu gibi bugünde partimin neferleri genç ve yürekli arkadaşlarım görevlerinin başındadır,üzerine düşeni fazlasıyla yapmaktadır üstelik tüm dedikodulara tüm yıkım çalışmalarına karşı!!!!haydi şimdi yolun açık olsun...

Yorumu oyla      20      9  
dedikodu dedikodu 11 Ocak 2012 Çarşamba 00:14

ahhh bu klavye siyasetçileri yok mu işleri güçleri eleştirmek,yazık.emin olun ki;kıraathanede vakit öldüren amcalar bile sizden daha kaliteli siyaset yapıyorlardır.il gençlik kolları nerede göremedik diyen arkadaş keşke basın açıklamasına katılmış olsaydı,salonu dolduran örgütün yarısından çoğunun gençlerden oluştuğunu ve il-ilçe g.k.ının yoğun katılımını görmüş olucaktı.masada oturan bayan arkadaşta il g.k. yönetiminden,gençlik kollarını temsilen orada oturmuştr.bilenler bilmeyenlere anlatsın:)

Yorumu oyla      18      9  
abidin inanlı 10 Ocak 2012 Salı 22:50

ARKADAŞLAR GÜN BİRLİK GÜNÜDÜR AŞAĞIDA YAZILANLARI OKUDUM BİRAZ İRİTE OLDUM GERÇEK CHPLİ İÇERDE MUHALEFETTE OLSA DIŞARIYA KARŞI BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE OLUR PARTİ TERBİYESİ BUNU GEREKTİRİR İL YÖNETİMİNİ GENÇLİK KOLLARINI KADIN KOLLARIMIZI VE İL BAŞKANIMIZI GENEL BAŞKANIMIZI CANİ YÜREKTEN KUTLUYORUM VE DİYORUM Kİ GÖĞSÜMÜ GERE GERE BEN CHP LİYİM ARKADAŞ DİYORUM VARMI İTİRAZI OLAN İÇERDEKİ VE DIŞARDAKİ ÇAKALLARA SESLENİYORUM...VARMI İTİRAZI OLAN...!!

Yorumu oyla      18      9  
KURULTAYA YATIRIM 10 Ocak 2012 Salı 19:39

Şu CHP Yİ ANLAMAK Mümkün Digil Bakıyor Karşı Taraftan Eleştiri Yok , Ne Halin Varsa Gör Havaları Var. BAREM Biz Biraz Gürültü Patırtı Yapalım Da Partililer, ÇALIŞIYOR GİBİ Algılasın Eh BDP DE Destek Veriyor. AMA TURUBUN BÜYÜGÜ HALEN HEYBEDE Hazirana Kadar O TURUP ÇIKARSA ATIP TUTMALARLA KARIŞIK KÜÇÜK KIYAMET O Zaman KOPAR. C H P UZUN İNCE BİR YOLA GİRDİ........

Yorumu oyla      15      18  
murat 10 Ocak 2012 Salı 18:31

kahverengili kızı tanımasanızda olur boşver :)

Yorumu oyla      16      15  
Vahap Güler 10 Ocak 2012 Salı 15:55

Korktuklarından değil ülkeyi Libya ve Mısır'a çevirmek istiyorlar.Halk sokaklara dökülsün ki BOP işlesin.Ülkücüleri sokaklara dökemediler bizi dökmek istiyorlar ama biz demokrasi ye bağlıyız oyununuza GELMEYECEĞİZ!

Yorumu oyla      30      7  
h.toprak 10 Ocak 2012 Salı 15:49

il gençlik kolları nerede göremedik calışmıyorlar anladıkta bari haberlere çıkında yüzünüzü görelim YÖNETİMDEN TAKIM ELBİSE GİYİP GEZMEKLE OLMUYOR BABASI MİLLET VEKİLİ DİYE DOLAŞMA OLMAZ bayraklamada üstünde takım elbise var diye çalışmayanlar şimdi başkanım y.diye geziyor...

Yorumu oyla      27      11  
SEVGİ.. 10 Ocak 2012 Salı 15:31

ÜNİVERSİTELERDEN SORUMLU İL BAŞKAN YARDIMCISI SAYIN AYTEN ALTUNAY

Yorumu oyla      17      22  
AHMET 10 Ocak 2012 Salı 15:28

AKP NİN YEDİ SÜLALESİ VE ONUN ÖZEL SAVCILARI VE HAKİMLERİ DOKUNAMAZLAR SIKAR YAPIN GÖRELİM EYMİ YAMANDIR BEYMİ YAMANDIR.TERBİYESİZLER ÜLKEYİ FAŞİZMLE YÖNETMEYE KALKIYORLAR BU ÜLKEDE ADALETİN OLMADIĞINI 5 YAŞINDAKİ ÇOCUK BİLE BİLİYOR SİZ ONU ENAYİLERE VE BABANIZA ANLATIN

Yorumu oyla      29      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aksünger: Sosyal devletin boşluğunu STK’lar dolduruyor
Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı’nın düzenlediği ve İzmir Özel Çamlaraltı ...
Erdoğan: BDP Güneydoğu'nun CHP'sidir
Uludere olayının istismar edildiğini belirten Başbakan Erdoğan, CHP’nin ...
Bahçeli: Başbuğ İmralı'ya mı gönderilecek
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı ...
 
Hükümetten Kılıçdaroğlu fezlekesine ilk yorum
Başbakan Yardımcısı Beşer Atalay, CHP Genel Balkanı Kemal Kılıçdaroğlu ...
'Ellerinden gelse İzmirli'yi aç ve susuz bırakacaklar'
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Ak Parti Gençlik Kolları İzmir İl ...
Üstün: Ha o mahkeme ha bu mahkeme
Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, tutuklanan ...
 
Dayakçı koca karşısında bakanı bulacak
Aile içi şiddet davalarına müdahil olacağını belirten Bakan Fatma Şahin, ...
Tarhan: CHP’nin varlığını dondurabilirler
CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, iktidarın kendisine yarattığı ...
MHP’li vekilden yabancı yemek firmalarına tepki
MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, yemek servisi yapan esnafın, ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva