HABERLER>GÜNCEL
7 Ocak 2014 Salı - 13:33

Emniyette deprem raporu: Sadece üç ilde 1700 polis!

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasında Emniyet’te başlayan görevden alma fırtınasında şu ana kadar yüzlercesi rütbeli olmak üzere binlerce polisin yeri değiştirildi. Sadece İstanbul, Ankara, ve İzmir’de yaklaşık 1700 polis farklı görevlere getirildi.

Emniyette deprem raporu: Sadece üç ilde 1700 polis!

Türkiye’yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın da arasında bulunduğu 116 emniyet müdür yardımcısı, şube müdürü ve şube müdür yardımcısı görevden alındı ya da pasif görevlere kaydırıldı.
 
İSTANBUL’DA 116 MÜDÜR 1000 POLİS GÖREVDEN ALINDI
Başta operasyonel şubeler olmak üzere yaklaşık 1000 polis memurunun da görev yeri değiştirildi.


İlk dalga operasyondan bir gün sonra sabah saatlerinde yaşandı. Operasyonu yürüten Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakub Saygılı,  Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç, Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse, Asayiş Şube Müdürü Ertan Erçıktı, Kaçakçılık Şube Müdürü Tuğrul Turhal, devamında da Mali Şube’den Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Hamza Tosun ve Organize Şube’den Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı görevden alındı. İlk sarsıntının ardından 19 Aralık 2013 günü İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın görevden alındı. Yerine Aksaray Valisi Selami Altınok getirildi.  İlk sarsıntıyı 11 polis şefi yaşarken, 21 Aralık 2013 günü sarsıntı devam etti ve 25 şube ve ilçe emniyet müdürünün görev yeri değişti. Görev yeri değişen müdürler arasında Gezi olaylarında orantısız güç ve gaz kullanımının hedefindeki Çevik Kuvvet Şube Müdürü Muhammet Fatih Sarıyıldız’ın da yer aldı.
 
ALT KADROLARDA DA SARSINTI
22 Aralık 2013’e gelindiğinde, 36 müdür görevden alınmış, pasif görevlere tayin edilmiş ya da müdüriyet emrine alınmıştı. 22 Aralık 2013 günü, alt kadrolarda sarsıntı yaşandı. Mali, Organize, Terör, Narkotik, Siber, İstihbarat ve Asayiş Şube’lerinde görevli çok sayıda emniyet amiri, başkomiser, komiser ve polis memurlarının görevden alındı. Yerlerine, Asayiş Şube Müdürlüğü, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü, Güven Timleri, Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü’nde görevli polisler getirildi. Görevden alınan polisler arasında, teknik ve fiziki takip yapan polisler de vardı. Emniyet, geçmiş yıllarda, köprülere sürülen polislerin de arasında bulunduğu sürgün edilen polisleri de tekrar göreve çağırdı.
 
GÖREVDEN ALMALAR DEVAM EDİYOR
Alt kadrolardaki değişimler hızla yapılırken 28 Aralık 2013 günü bir deprem daha yaşandı. Operasyonel şubelerdeki değişimlerin ardından operasyonel olmayan emniyetin A Blok’ta bulunan şubeler sarsıntı yaşadı.   A Bloktaki Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü’nün de arasında bulunduğu 38 müdürün görev yeri değişti. 38 müdürden 10’u müdüriyet emrine alındı.  Müdüriyet emrindeki 7 müdür de aktif görevlere getirildi. Beşiktaş İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Caner Coşar İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok’un Özel Kalem Müdürü oldu.
 
31 Aralık 2013 günü, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, görevden aldığı yerlere yeni atamalar yaptı. 3 Aralık 2013 günü, 4. Sınıf 12 emniyet müdürü ile 4 emniyet amiri görev yeri değişti. 5 Aralık 2013 günü ise Selami Altınok, 16 yardımcısının görev yerini değiştirdi. En dikkat çekici tayinlerden biri ise, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, aramalarda elinde teşbih, bacak bacak üstüne atarak lahmacun sipariş etmesi nedeniyle, ‘külhanbeyi’ dediği Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli Başkomiser Recep Can’ın görevden alınarak pasif göreve çekilmesi oldu.
 
Görevden almalarda İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinde yaklaşık 1000 polis memuru görevden alındı.
 
ANKARA’DA 90’I RÜTBELİ 670 POLİSİN YERİ DEĞİŞTİRİLDİ
“Büyük rüşvet” operasyonun ardından emniyetteki deprem İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın gelişiyle de artarak devam ediyor. Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde 11 Emniyet Müdür Yardımcısı görevden alındı, 23 şube müdürünün görev yeri değiştirildi. Başta terör, KOM, istihbarat ve siber suçlar olmak üzere 90’nı rütbeli 670 polisin de başka birimlere kaydırıldı.
 
TERÖR VE KOM MÜDÜRÜ DE GİTTİ
17 Aralık operasyonun ardından Terörden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Lokman Kırcılı, Mali, Kaçakçılık ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri’nden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Öztürk ile Organize ve Siber Suçlarla Mücadele’den sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı İbrahim Pala, Asayiş’ten sorumlu Emniyet Müdür yardımcısı Arif Canlı, Personelden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Karaca ve Güvenlik Şube ve Toplumsal olaylardan sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Mahmut Azmaz’ın da aralarında bulunduğu 11 Emniyet Müdür Yardımcısı görevden alındı.
 
ÇAĞLAYAN’IN OĞLUNA GÖZALTI YAPAN MÜDÜR DE GİTTİ
Operasyon kapsamında Ankara’da gözaltına alınan eski Bakan Zafer Çağlayan’ın oğlu Kağan Çağlayan’ın 5 şüphelinin işlemini yapan Organize Şube Müdürü Osman Şamil Kaya, İstihbarat Şube Müdürü Cihangir Ulusoy’un da içinde bulunduğu 23 Şube Müdürü de görevden alındı. Görevden alınan müdürlerden 5’i geri dönüş için dava açtı.
 
OPERASYONEL BİRİMLER DAĞITILDI
Ankara Emniyet’indeki en büyük deprem ise dün gece yarısı operasyonuyla yapıldı. Gece yarısı kararıyla Terör, istihbarat, Organize, Mali, Kaçaçılık ve Siber Suçlarla Mücadele şubelerinde görevli 90’nı şube müdür yardımcısı, amir olmak üzere 350 polisin yeri değiştirildi. Bu değişmle birlikte Ankara Emniyet’in 17 Aralık operasyonun ardından emniyet müdür yardımcısı, şube müdürü, şube müdür yardımcıları ve amirlerinin de aralarında bulunduğu 670 polis ya görevden alındı ya da görev yeri değiştirildi.
 
EGE İLLERİNDE DE AYNI DURUM
İstanbul ve Ankara dışında 17 Aralık sonrası başta İzmir olmak üzere Ege illerinde de çok sayıda polisin görev yeri değişti.
İzmir Emniyet Müdürlüğü’nde önce 13 daha sonra 3 şube müdürü görevden alındı. Balıkesir Emniyet Müdürlüğü’nde 2, Uşak Emniyet Müdürlüğü’nde de 2 şube müdürünün görev yeri değişti.
Çanakkale Emniyet Müdürlüğü’nde 1 personel görevden alındı.
Manisa Emniyet Müdürlüğü’nden 2 kişi birbirlerinin görevine tayin edildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
SADECE VATANDAŞ 7 Ocak 2014 Salı 15:43

Polisin sorumluluk ve görevleri yasalarca zaten belirlenmiş durumda. Aynı haklarının ve görev özgürlüğününde sınırları iyice belirtilmeli. Tanımlamalardaki bir kaç muallak, yoruma açık madde bütün kalan maddeleri işlevsiz kılıyor.

Yorumu oyla      12      6  
Işık Dikicigil 7 Ocak 2014 Salı 13:49

GEZİ OLAYLARINDA KAYITSIZ AMİRLERİNİ DİNLEYİP, DESTAN YAZANLAR GÖRDÜNÜZ MÜ. SİZİ NASIL KULLANIYORLAR. ARTIK POLİSİMİZİN UYANMASI LAZIM.

Yorumu oyla      14      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dink davasında flaş gelişme
Yargıtay'ın bozma kararının ardından Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesine ...
Deprem Egeli Sabah’a da sıçradı: 4 gazeteci…
Çalık Grubu’ndan Kalyon İnşaat’a geçtiği ilan edilen Atv-Sabah Grubu’nda ...
Bu da 7 Ocak depremi: HSYK'dan bomba karar
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), aralarında İstanbul Cumhuriyet ...
 
İzmir Körfezi’nde minekop sürprizi
Karşıyaka sahilinde avlanan amatör balıkçı Sabri Öztürk, her biri yaklaşık ...
Bir isyan da Cem Uzan’dan: Bana da kumpas kurdular!
Balyoz ve Ergenekon davalarının yeniden görülmesi ihtimali, Cem Uzan'ı ...
Askeri savcılığın Uludere kararında şok detay!
Genelkurmay Askeri Savcılığı, Uludere'de 34 kişinin hava harekatı sonucu ...
 
Otomobili denize ve ölüme sürdüler!
Mersin'de kimlikleri henüz belirlenemeyen bir erkek ile bir kadın önce ...
İzmir merkezli dev operasyon: Yıldırım'ın bacanağı da...
İzmir Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen ihaleye fesat karıştırmak ...
Adana Valisi Çoş'tan 'aşk-ı memnu' tayini!
Adana Valisi Coş, şikayet ettiği ''Kırklareli'de aşk-ı memnu durumu var" ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva