HABERLER>POLİTİKA
9 Nisan 2011 Cumartesi - 15:11

Davutoğlu AK Parti İzmir’de

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti İl Başkanı Cihat Akay’ı makamında ziyaret etti, dünya gündemine ve İzmir’e önemli mesajlar verdi.

Davutoğlu AK Parti İzmir’de

İZMİR - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Trablus'ta, Libya lideri Muammer Kaddafi'ye bağlı askerlerin kendisine tecavüz ettiğini söyleyen İman el Ubeydi'nin serbest bırakılması konusunda kendilerine ulaşmış bir müracaatın olmadığını belirterek, ''Olursa bütün insani konularda gösterdiğimiz ilgi gibi o konuyla da ilgileniriz''dedi.
 
Davutoğlu, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay'ı makamında ziyaret etti. İzmir'in ''herhangi bir şehir'' olmadığını belirten Davutoğlu, ''Asırlar boyu Anadolu'nun dışa açılan penceresi olmuş, Cumhuriyetimizin kuruluşunda İstiklal Harbimizin nihai noktasının konulduğu tarihi önem taşıyan bir şehir. İstiyoruz ki İzmir küreselleşen dünyada küresel bir şehir olsun ve diplomasinin merkezi şehirlerden biri haline gelsin. İzmir bunu hak ediyor'' ifadesini kullandı.
 
İzmir kamuoyu ile güzel bir haberi paylaşmak istediğini kaydeden Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Ankara ve İstanbul'dan sonraki üçüncü Dışişleri Bakanlığı temsilciğini İzmir'de açıyoruz. Haziran ayında muhtemelen temmuz başında göreve başlayacak bir büyükelçimizi atadık. İzmir'deki temsil görevi dolayısıyla büyükelçimiz Dicle Kopuz inşallah en geç temmuz ayından itibaren bu görevi yürütecek. Böylece İzmir'i diplomasinin önemli merkezlerinden biri haline getireceğiz. Bundan sonra da Antalya'da böyle bir planımız var. Antalya'da en kısa zamanda Dışişleri Bakanlığı temsilciliği açacağız.'' 

    
İZMİR'E TEŞEKKÜR
Dışişleri Bakanlığı olarak İzmirli yetkililere ve İzmirlilere teşekkür etmek istediklerini de dile getiren Ahmet Davutoğlu, şöyle devam etti:
''Libya'da ortaya çıkan gelişmeler doğrultusunda operasyonlarla tahliye ettiğimiz kardeşlerimizin İzmir'de ağırlanması konusunda İzmirli yetkililerin ev sahipliği ve son derece güzel organizasyon İzmir'in büyüklüğünü ve ne kadar ayrıcalıklı olduğunu gösterdi.
 
Onları buraya getirme kudretine sahip olduğumuz gibi aileden birer fert gibi ağırlama şefkatine de sahip olduğumuzu gösterdik. Dışişleri Bakanlığı adına teşekkürü borç biliyorum.''
 
Davutoğlu, bir gazetecinin ''Libya lideri Muammer Kaddafi'ye bağlı askerlerin kendisine tecavüz ettiğini söyleyen İman el Ubeydi'nin serbest bırakılmasına yardımcı olunması talebini içeren 500 bin imzalı dilekçenin, Türkiye'nin Bingazi Başkonsolosluğuna verilmesi durumunda Türkiye'nin herhangi bir girişimde bulunup bulunmayacağına'' ilişkin sorusunu şöyle yanıtladı:
''İman Hanım ile ilgili konu Tripoli'de bizim kullandığımız ismiyle Trablus'ta gerçekleşen bir olay. Bize ulaşmış bir müracaat yok ama olursa bütün insani konularda gösterdiğimiz yakın ilgi gibi o konuyla da ilgileniriz. Gereken bütün temaslarda bulunuruz. İnsani hususlarda Türkiye'nin ne kadar etkin mücadele yürüttüğü ve her kapıyı çaldığı bilinir. Her talebi dile getirdiği bilinir. Böyle bir şey söz konusu olursa başta Sayın Başbakanımız olmak üzere hepimiz gerekli teşebbüslerde bulunuruz.''
    
Bakan Davutoğlu, gazetecilerin soruları üzerine, Gürcistan'dan tek yanlı bağımsızlığını ilan eden Abhazya'nın lideri Sergey Bagapş'ın Türkiye ziyaretinin resmi nitelik taşımadığını, ziyaretin sağlık amaçlı olduğunu söyledi.
 
Abhazya liderinin ziyaretinin gayri resmi olduğunu ifade eden Davutoğlu, ''Türkiye'nin bu anlamda kapıları herkese açıktır'' dedi.
 
Konuşmanın ardından AK Parti İzmir İl Başkanlığındaki toplantı basına kapalı devam etti. Bakan Davutoğlu'nun AK Parti İzmir Kadın Kolları ve Gençlik Kolları temsilcileriyle de görüştüğü öğrenildi.
 
İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Ahmet Davutoğlu'na İzmir'in simgesi saat kulesinin yer aldığı rölyef hediye etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
eren 10 Nisan 2011 Pazar 17:57

sevgili bakanımıza her türlü övgü yakışır aile terbiyesi insana bakışı tatlı bir usluple hitab edişi hoşgörüsü sayın başbakanımıza teşekkür ediyorum böyle bir değeri dişişlerinin başına getirdiği için dün dinlemekten bir izmirli olarak gurur duydum

Yorumu oyla      13      6  
fanatik ak partili 9 Nisan 2011 Cumartesi 17:17

yok böyle karizma yok böyle hatiplik yok yok yok allahım ilk kez dinledim kendisini bu kadar etkileyici konuşma izmire bu kadar destek veren bakan göredi binali beyden sonra izmiri bu kadar mutlu eden ziyaret helal olsun SN DAVUTOĞLU.tşk ler ekrem demirtaş sezarın hakkını sezara verdin iş dünyası davutoğlunu bağrına bastı şimdi inandım ki izmir de ak partimiz 1.olacak durmak yok yla devammmmmm

Yorumu oyla      14      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DP’den 3 partiye ittifak çağrısı
Demokrat Parti lideri Namık Kemal Zeybek, Saadet Partisi, BBP ve Türkiye ...
CHP'de kritik liste süreci!
CHP, milletvekili adaylarını belirlemek için çok gizli toplantıya teknolojik ...
Oktay Vural Bornova'dan seslendi
MHP Bornova İlçe Teşkilatının Bornova Uğur Mumcu Kültür Merkezinde düzenlemiş ...
 
Onları unutmadılar
CHP Konak İlçe Örgütü’nün düzenlediği piknikle 120’ün üstünde engelli ...
Alışılmışın dışında bir isim: Ali Engin
CHP’den İzmir 2. bölge milletvekili aday adayı olan Ali Engin, alışılmış ...
'İzmir'e yakışır bir vekil olacağım'
Adaylık çalışmalarını sürdüren AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili aday ...
 
Kadınların nöbet eylemine polis engeli
Aday listelerinde daha fazla kadın adayın gösterilmesi taleplerini siyasi ...
Kasımpaşalı Başbakan’a Eşrefpaşalı rakip
Var mısın? Yok musun? isimli yarışmaya katılarak Türkiye'nin tanıdığı ...
Ak Parti Büyükşehir adaylarını belirledi
Başbakan Erdoğan, milletvekili adaylarını belirlemek için kurmaylarıyla ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva