HABERLER>POLİTİKA
27 Temmuz 2012 Cuma - 14:36

CHP’de İzmir rüzgârı MYK’da da esecek mi?

CHP’de gözler, yarın ki Parti Meclisi toplantısına çevrildi. MYK üyelerinin belirleneceği toplantıda, İzmir rüzgârı esmesi beklenirken, listede kimlerin yer alacağı da merak konusu oldu.

CHP’de İzmir rüzgârı MYK’da da esecek mi?

Can Özlü/ EGEDESONSÖZ - CHP 34. Olağan Kurultayı’nda yeniden Genel Başkan seçilen Kemal Kılıçdaroğlu, 60 kişilik Parti Meclisi ile ilk toplantısını yarın yapacak. Sabah saat 10. 00’da genel merkez binasında gerçekleştirilecek toplantıda, yeni MYK da şekillenecek. Partinin en üst düzey yönetim kadrosunu seçecek olan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu; cumhurbaşkanlığı seçimi, yerel seçimler ve genel seçimler öncesi yol haritasını da belirlemiş olacak.

KILIÇDAROĞLU '4.A TAKIMI'NI SEÇİYOR...
 
MYK’DA DA İZMİR RÜZGÂRI!
Parti Meclisi’ne damga vuran İzmir’in, MYK’da nasıl temsil edileceği de merak konusu oldu.Parti Meclisi’ne 7 kişi birden sokmayı başaran İzmir’in, MYK’da yer almasına kesin gözü ile bakılırken, kimin ya da kimlerin listede yer alabileceği de kulislerde konuşulmaya başlandı. MYK’ya girebilecek isimler arasında en yüksek şans Alaattin Yüksel’e tanınırken, bir önceki MYK’nın barılı isimlerinden Birgül Ayman Güler’in de görevine devam edebileceği belirtildi. Listede olması muhtemel bir diğer isim ise Aytun Çıray… Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun talimatı ile PM’ye aday olan ve seçilen Çıray’ın, MYK’ya girme ihtimalinin yüksek olduğu belirtiliyor.
 
ÇIRAY MERKEZ SAĞA SİNYAL İÇİN KİLİT İSİM
Aytun Çıray’ın, MYK’ya girmesi sürpriz olarak değerlendirilirken, son dönemde, özellikle hükümetin sağlık politikaları üzerine yaptığı değerlendirmelerin, Çıray’a bu kapıyı açtığı belirtildi. Yakın zaman öncesine kadar Demokrat Parti’de siyaset yapan ve son genel seçimlerde CHP saflarına katılan Çıray’ın, MYK’ya girerek, hala etkili olduğu merkez sağ oyları da partiye kazandırmak üzere çalışmalar yürüteceği ifade edildi.

Bazı kesimlerin CHP’ye son seçim öncesi katıldığı için Çıray ismini veto etme girişiminde bulunduğu ileri sürülürken Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı yaptığı dönemde Kılıçdaroğlu’nun da SSK Genel Müdürü olması nedeniyle Çıray-Kılıçdaroğlu ilişkisinin eskiye dayandığı için bu girişimlerin sonuç doğurmayabileceği kaydediliyor.
 
YÜKSEL’İN ŞANSI YÜKSEK
MYK kulislerinde adı ön sıralarda yer alan Alaattin Yüksel’in de partinin en yüksek karar merciinde görev yapabileceği kaydediliyor. Daha önce MYK’da yer alan, sonrasındaki yapılanmada dışarıda kalan Yüksel, büyük kurultay ile birlikte yeniden yükselişe geçti. 98 kişilik beyaz listede kendisine yer bulan Yüksel’i daha da göz önüne getiren gelişme ise sarı liste ile yaşandı. Kılıçdaroğlu tarafından hazırlandığı öne sürülen ve İzmir’de Yüksel- Kocaoğlu ağırlığını hissettiren listeye adını yazdıran Yüksel’in, MYK’ya girmekte zorlanmayacağı konuşuluyor. Yüksel’in daha önce de yürüttüğü Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına getirilebileceği konuşuluyor. Ancak İzmir’in oy kullandığı 16 nolu sandıktan yalnızca 23 oy alarak dikkat çeken Yüksel’in bu nedenle PM’de tutulma ihtimalinden de söz ediliyor.
 
GÜLER, YENİDEN MYK’DA YER ALABİLİR
MYK’ya İzmir’den girmesi muhtemel isimler arasında en önemli sürpriz ise Birgül Ayman Güler’den bekleniyor. Genel Başkanın 98 kişilik listesine, BYKP kontenjanından giren Güler, 52 kişilik sarı listede yer ulamamıştı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Alaattin Yüksel’e yakın partililerin ağırlıklı yer aldığı listeye tepki gösteren Güler, adı yazılmamasına rağmen listeyi delmiş ve PM’ye girmeyi başarmıştı. Güler’in yeni dönemde de genel başkan yardımcılığı ve parti sözcülüğü görevine devam edebileceği belirtildi. Kılıçdaroğlu’nun sarı liste ile ilgili olumlu ya da olumsuz bir yorum yapmaması kafalardaki soru işaretlerinin sürmesine neden olurken, Güler’in, kendisini liste dışı bırakanlara karşı aldığı oy oranının mükafatı olarak MYK’da yer alabileceği dile getirildi.
 
OĞUZ OYAN SÜRPRİZ İSİM
Güler’in, yarın ki PM toplantısında, 52 kişilik sarı liste ile ilgili de söz alacağı ve gelişmeleri Genel Başkan ile paylaşacağı öğrenildi. Güler’in; İzmir’in kurultay delegelerinin şikayetlerini de PM toplantısında dillendirebileceği ifade edildi. Çıray, Yüksel ve Güler’in dışında İzmir’den, MYK için fazla isme şans tanınmazken, Prof. Dr. Oğuz Oyan’ın da MYK için adı geçen alternatif isimlerden biri olabileceği belirtildi. Öte yandan PM’ye seçilerek dikkatleri üzerine çeken Hüseyin Saygılı’nın da MYK için kulis yaptığı konuşuluyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
karsıyaka 29 Temmuz 2012 Pazar 03:17

ya bu sayıştay denetçileri,bakanlıklar beledıyedeki ATM memurlarına bır baksa ya! soruşturma ıcın bir çok kalem var..bız yakında kendılerıne yardımcı olacagız, tabı ızmır secmenıne de , vaktı var!

Yorumu oyla      12      6  
polat 28 Temmuz 2012 Cumartesi 18:08

ŞİRKETLERE EL ATILMALI,EMEKLİLİKLERİ GELENLERİ SİYASİ GEÇİNENLERİ.AYIRMALI İŞÇİYİ EZZEN YÖNETİCİLER VARMIŞ,BU SEÇİMLERDE İŞÇİ SEÇİMİ KAZANDIRIR UNUTMAMALI.

Yorumu oyla      12      6  
partizan 27 Temmuz 2012 Cuma 22:38

vallahi İSMİ GECEN İSİMLER HAMDİNİN SOYLEDİGİ GİBİ HEM KİLİCLAROGLUNU HEMDE İZMİRİ BİTİRİR HEMDE SECİMLERDE AKP YE KAYİTSİZ SARTSİZ TESLİM OLUR...NE RUZGAR AMA....

Yorumu oyla      13      7  
HAMDİ 27 Temmuz 2012 Cuma 17:26

BAHSİ GEÇEN İSİMLER KLIÇLAROGLUNU BİTİRİR.

Yorumu oyla      17      11  
mazlum derviş 27 Temmuz 2012 Cuma 15:42

bence bütün hesap önümüzdeki seçimlerde oyları bir iki puan arttırmak üzere kurulmuş.bu koşullarda myk'ya kim girerese girsin farketmez.bu arada partinin büyük düşünürü ,sosyal politika uzmanı büyük sosyolog(!) sencer ayata 3 yıldır mecliste hiç konuşmamış." el kaldırıp hava çok sıcak biraz klimaları açalım" falan da dememiş.12 bin maaş,6 bin de emekli toplam 18 bin tl.maaş karşılığı bir soru önergesi bile vermemiş.nedense aklıma ankaralı turgut'un "afyon'dan taze kaymak lazım"türküsü geldi.

Yorumu oyla      16      8  
Bilal-İzmirli 27 Temmuz 2012 Cuma 15:20

CHP’de İzmir rüzgârı MYK’da da esecek mi?...RÜZGAR'MI Parti Meclisindekinlerin neredeyse tamamı denizdeki sandalı dahi kıyıya batırmadan çıkaramazlar Devletin ve CUMHURİYETİN (Halkın)bekasını savunmak için iyi olmak ve barış istemek yetmez barış için önce savaş yapılır en temel kuralı dahi bilmiyenlerin tamamı MYK girse ne olur girmese (istisnalar kaideyi bozmaz).CHP Vatandaş.

Yorumu oyla      17      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti Bornova’ya Ramazan’da vekil dopingi!
Paylaşma ayı Ramazan’ı ‘Gönül sofraları’ kurarak karşılayan AK Parti Bornova ...
Erdoğan: O çatışmayı bekliyorduk
Olimpiyat Oyunları için İngiltere’ye giden Başbakan Erdoğan, Suriye-Ürdün ...
Baykal'dan 'anayasa' uyarısı
CHP'nin anayasa toplantısına katılan Deniz Baykal uyardı: ‘AKP samimiyetsiz’!
 
Çıray’dan Boşnak iftarında barış mesajı
Birlik ve beraberliğin pekiştiği ramazan ayında Bosna-Sancak Kültür ve ...
Demirel'den Erbakan'a 28 Şubat mektubu
28 Şubat döneminde 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in kritik MGK öncesi ...
‘Keskin’ soru: Kozmik belgeler nerede?
CHP’li Adnan Keskin, 2,5 yıldır sürüncemede kalan ‘Bülent Arınç suikasti ...
 
MHP’de çatlak: ‘Kürdistan’ tartışması
Bayram namazını Kerkük’te kılacak olan Bahçeli’ye kendi camiasından da ...
AK Parti’den anayasada 'vatandaş' açılımı
AK Parti, Meclis Başkanlığı'na sunduğu yeni anayasadaki temel hak ve özgürlüklerle ...
Vekil Sait’ten vatandaşa torpilli kepçe
AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait, Karabağlar ilçe Başkanlığı’nın ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva