HABERLER>POLİTİKA
15 Şubat 2012 Çarşamba - 17:55

CHP Çiğli’de ilginç itiraz!

CHP Çiğli’de delege seçimleri tamamlandı ancak tartışmalar bitmedi. İlçe yönetimi, başarı sağlayamadıkları Aydınlıkevler ve Şirintepe seçimlerini iptal etti. Solak ve kendisine yakın partililer ise kaybedilen 8 mahallenin sonucuna itiraz etti.

CHP Çiğli’de ilginç itiraz!

CAN ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ- Delege seçimlerini hafta sonu tamamlayan CHP Çiğli örgütünde sıra itirazlara geldi. Mevcut ilçe başkanı Ali Rıza Koçer ve Belediye Başkanı Metin Solak’ın desteklediği listelerin yarıştığı seçimlerde tartışmalar yaşanmış, özellikle İstasyonaltı Mahallesi ve Güzeltepe’de partililer arasında gergin anlar yaşanmıştı. Güzeltepe’de başa baş giden seçimler sonucunda Solak’ın mavi listesinin 3 oyunun iptal edildiği, sandığın ise kaçırıldığı öne sürülmüş ve Koçer ekibinin 326- 324 kazandığı ilan edilmişti. . Güzeltepe için de 400’e yakın imzanın toplandığı ve bu imzaların da ilçeye verileceği öğrenildi. İlçe yönetimi kararını beklemeyen muhalif partililer İl Başkanlığı’na da şikayette bulundu. Solak’a yakın partililer, Egekent, Evka-2 ve Uğur Mumcu mahallelerinde de seçimlerin hemen öncesinde, ilçe yönetimi tarafından, partililere SMS gönderildiğini ve bunun oyları yönlendirmek adına tüzüğe uygun olmadığını öne sürerek itirazda bulundu.

İSTASYONALTI’DA ‘KAMERA’ ŞİKAYETİ
Koçer ve Solak’ın da ikamet ettiği İstasyonaltı Mahallesi’nde ise heyecan tavan yapmıştı. Her iki başkanın atışmaları seçimlerde gerginlik yaratmış, Koçer, Solak’ın listesine üstünlük sağlamayı başarmıştı. İstasyonaltı seçimleri ile ilgili önemli bir iddia gündeme taşındı. İlçe binasındaki güvenlik kameralarının sandığın kurulu olduğu bölüme çevrildiği ve oy kullanan partililer üzerinde baskı kurulmaya çalışıldığı öne sürüldü. İlçe yönetimi iddiaları yalanlarken Belediye Başkanı Solak ise bu yapılanın seçim ahlakına sığmadığını ve oy veren partililerin etki altına alındığını söyledi. Solak’a yakın partililer, her iki mahalledeki seçim sonuçlarının iptali için ilçe yönetimine şikayet dilekçesi verdi. . Evka-6 Mahallesi’nde, sonuç tutanağı tutulmadan, sandıkların seçim bölgesinden uzaklaştırıldığı iddia edilirken, Köyiçi Mahallesi’nde de o adreste ikamet etmeyen bir kişinin oy kullandığı öne sürülerek itiraz dilekçesi hazırlandı. En ilgi çekici itiraz ise İl Başkan Yardımcısı Vezir Aslan için geldi. Yönetime muhalif ekip, Aslan’ın Şirintepe Mahallesi’nde ikamet ettiğini ancak Yakakent Mahallesi’nden delege olduğunu belirterek sonuca itiraz etti. Arslan’ın, genel merkezden gelen son hazirun listesinde Yakakent’te ikamet ettiği öğrenildi.
 
İLÇE BİNASINI BASTILAR!
Öte yandan; Solak’ın muhalif hamlelerine karşılık arayan İlçe Başkanı Koçer ve ilçe yönetimi ise kaybedilen Aydınlıkevler ve Şirintepe mahallelerinin seçim sonuçlarını iptal etti. Aydınlıkevler’de kullanılan oy ile sandıktan çıkan oy sayısının farklı olduğu öne sürülerek iptal kararı verilirken, Şirintepe ise mahalle muhtarının siyasi propaganda içinde olmasının tüzüğe aykırı olduğu belirtilerek seçimler geçersiz sayıldı. İptal kararını ilan eden Koçer’in, gerekçeli kararı muhaliflere açıklamalası ise mini bir krize neden oldu. Şirintepe Mahalle Muhtarı ev beraberindekiler, İlçe Binası’na giderek Başkan Koçer ile tartıştı. İstediklerini alamayan partililer soluğu İl Binasında aldı. İl Başkanı Bayır devreye girerek Koçer’den iptal gerekçelerini sordu. Koçer’in ‘Resmi yazı ile isteyin’ cevabı da ortamı gerdi ancak gerekçeli karar kısa zamanda il başkanlığına fakslanınca olay açıklığa kavuştu. İl Yönetimi, Çiğli İlçe’de alınan kararları yarın ki yönetim kurulu toplantısında masaya yatıracak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 27 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
deniz 18 Şubat 2012 Cumartesi 17:44

gulo büyük konuşma karın kimin başına yağacağı belli olmaz..

Yorumu oyla      15      56  
halil 18 Şubat 2012 Cumartesi 17:27

ayrıca metin başkana bir sorun bakalım toplantılarında niye iki lafından biri önder sav'dı partisine ihanet etmiş ve partiden ihraç olmuş birine niye önder sav sesini çıkarma 6 ay sessiz kal sonra seni tekrar alırız demiş bunu bir açıklayın bakalım öyle sağa sola çamur atmakla olmuyor biraz delikanlı olun önce kiminle çalıştığınıza bir bakın ayrıca belediyenin bünyesinde ki kadrolu işçileri içişlerinin onayı olmadan işe alamazsınız cahil arkadaşım yani koçeri bahane etmeyin bilmiyorsan öğren..

Yorumu oyla      15      66  
halil 18 Şubat 2012 Cumartesi 17:20

gulo sen metinin bürosunda otura otura kafan bulanmış çok şükür koçerin bir çıkarı yok ama sen bir metine sorsana akp'li meclis üyelerinin yakınlarını işe alırken ne çıkarı olmuş inşaatlardan ne kadar rant elde etmiş önce kendinizi bir aklayın yalanmı kardeşim işçiye maaş ödemiyorsunuz ama lafa geldimi diliniz papuç kadar.

Yorumu oyla      15      65  
gulo 18 Şubat 2012 Cumartesi 09:19

halil at gözlügünü cıkarırsan çiğli de yapılanları görürsün. son 2 seneye kadar işçi maaşları üzerinden siyaset yapıyordunuz. köçer sorsana ne cıkarı vardıda 160 çiğli bld işçi kadrosunu karşı cıktı

Yorumu oyla      74      9  
gulo 18 Şubat 2012 Cumartesi 09:13

halil büyükşehir içinnamus sözü veren ben degilim insarı baskı altına alan il yöneticisine yalvaran 12 yıllık cirkinliğime ortak olun diyen aciz köçer izliyoruz. mart karı yagdıracağız.tepe nize

Yorumu oyla      79      10  
halil 17 Şubat 2012 Cuma 18:44

koltuk sevdalılılar koçer işçilerin paralarıyla aldı da metin cebinden mi ödedi biraz mantıklı olun azıcık kafanızı kullanın bu kadar boş kafalı olmayın çok şükür koçer metin solakın yaptığı gibi delegeli işe almadı çok şükür koçer erzak dağıtmadı çok şükür delegeleri yemeğe götürmedi en önemlisi çok ama çok şükür akp'nin oylarıyla gelmedi bunu her zaman kafanıza vura vura hatırlatacağız öyle ilçe başkanına saygısızlık yapmasını silah çekmeleri delege size oylarıyla cevap verecek ..

Yorumu oyla      16      56  
savino 17 Şubat 2012 Cuma 10:22

BELEDİYE BAŞKANIMIZ BAŞBAKANI ÖRNEK ALMAYA DEVAM EDİYOR..SEÇİMDEN ÖNCE DAĞITILAN ERZAKLARDAN KİMSE BAHSETMİYOR..SEÇİM BELEDİYENİN İMKANLARI KULLANARAK GİRİLDİĞİNDEN BAHSETMEYE GEREK YOK..GÜZELTEPEDE METİN SOLAĞIN ÖZEL TİMİ SİLAHLARI ÇEKTİ YETMEDİ İLÇEYİ BASTILAR AMA BUNLAR KÜÇÜK DETAYLAR..ZATEN MÜTAHİTLİĞİ ALDI BAŞINI GİDİYO AĞAOĞLUYLA YARIŞ İÇERİSİNDE..

Yorumu oyla      17      91  
dilek türkoğlu 17 Şubat 2012 Cuma 09:41

irem kod adlı arkadaş,bak kendinde söylüyorsun belediye başkanı tabi ki yapacak işini, görevi diyorsun belediye binasını almak vs..yani Başkan işini yapıyor bunu kabul ettiniz çok şükür. ama o bina alındığında da söylemediğinizi bırakmamıştınız. 3katlı ilçebinasını da köçere mal etmeyin lütfen, oraki işçi arkadaşların emeğini herkes biliyor. Köçer artık sizde bir hastalık haline gelmiş ama üzülmeyin az kaldı bu hastalıktan kurtulmaya.siz kendi içinizdeki AKPlilere dikkat edin!

Yorumu oyla      65      10  
CHP'de Koltuk Sevdalılarına Hayır 16 Şubat 2012 Perşembe 20:27

Sevgili Halil bey, CHP çiğli binasını Köçer bey her ne kadar kendine mal etsede o bina işçilerin paralarıyla yapıldı(Araştırın). Emeğimizle kazandık diyen Yörük Ali bey, emeğiniz insanlara çamur atmak mı? Tutturmuşsunuz AKP ile seçildi, kemal Kılıçdaroğlu'na karşı bırakın bu oyunları. Sizdeki mantık Çamur at izi kalsın mantığıdır. 12 yılda ne hizmet aldınız sayın Köçer'den takım tutar gibi Köçer beyin tarafını tutuyorsunuz yoksa size de mi iş sözü verdi.

Yorumu oyla      194      11  
irem 16 Şubat 2012 Perşembe 19:46

dilek türkoğluna sesleniyorum arkadaş sizde biraz mantık olsa bunu yazmazdınız kameraları bahane ediyorsunuz ya kameralar başka yöne çevrilse o sırada da bir olay çıksa bak kameralar özellikle kapatılmış başka yönlere çevrilmişti diyeceksiniz hadi güzelim başka bahaneler bulun.metin solak bina yaptırmış yaptıracak tabi ki bu onun görevi bir belediye başkanı tabi ki halkına hizmet edecek başka ne yapacak..ayrıca bende diyorum ki akp oylarıyla başa gelen metin solak zihniyetlerine hayıııırrrrrr...

Yorumu oyla      17      121  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘İhtiyaç kalmayınca özel yetkili mahkemeleri kaldırırız’
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, AK Parti ile Gülen cemaati arasındaki ...
İlknur Denizli’ye önemli görev
AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, partisinin Halkla İlişkiler ...
AK Partililer'den yaşlılara Sevgililer Günü ziyareti
Yeşilyurt Nevvar Salih İşgören yaşlı bakım ve huzur evinde kalan yaşlıları ...
 
Gürsel Tekin: İktidar yargılanmalı
CHP'li Gürsel Tekin,Cumhurbaşkanı'nın, grubu olan siyasi parti liderleriyle ...
Akay: Bergama’da 70 bin gönül kapısını açacağız
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay İlçe ziyaretlerini aralıksız ...
Kemal Kılıçdaroğlu İzmir'i mercek altına aldı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İzmir milletvekilleriyle bir araya geldi.
 
CHP Lideri Kılıçdaroğlu twitter’da hükümete yüklendi
CHP Genel başkanı Kılıçdaroğlu, twitter’da, “Otokrasi” ile “Kleptokrasi” ...
Saadet Partisi, hocası Erbakan’ı anacak
Milli Görüş'ün Merhum Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının 1. ...
‘Sarıkaya hakkında inceleme izni verebilirim’
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, HSYK'nın cumhuriyet savcısı Sadrettin Sarıkaya ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva