HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Şubat 2012 Salı - 09:11

Bu da Konak Belediyesi'nin çılgın projesi!

Başkan Tartan, çarpık yapılaşma sonucunda İzmir’in yıllar içinde gri bir renge dönüştüğünü, sağlıksız ve çirkin görüntüyü ortadan kaldırırken vatandaşlara; yeşil alanı bol, eğleneceği, spor yapabileceği, sağlıklı koşullarda barınacağı ortamlar yaratılacağını söyledi.

Bu da Konak Belediyesi nin çılgın projesi!

İZMİR - Geçmiş yıllarda deri fabrikaları ve kötü kokularıyla bilinen Yeşildere, bu kötü unvandan çehresini değiştirecek çağdaş bir proje ile kurtuluyor. Konak Belediyesi kentsel dönüşüm için geniş kapsamlı bir projeyi meclise sundu. Meclis Üyesi Mimar Mustafa Güner’in titizlikle hazırladığı, çağdaş kentleşmenin önünü açan ‘Yeşildere Kentsel Dönüşüm Ve Gelişim Projesi’ Konak Belediye Meclisi’nce oylanıp komisyonlara gönderildi. Proje yaşama geçirildiğinde bölgenin çehresi değişecek, yaşamını bu bölgede sürdürenlerin talihi tümüyle değişecek.
 
İzmir’in çarpık yapılaşmasıyla bilinen, kentin sorunlu alanlarından biri olan Yeşildere için çok kapsamlı bir proje hazırlandığını dile getiren Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, projenin modern tesislerle, yeşil alanlarla, parklarla, spor ve eğlence merkezleriyle, çağdaş konutlarla yeniden şekillendirileceğini söyledi. Başkan Tartan, “Şehrimize yakışmayan, çarpık yapılaşmalara son verilerek, insanca yaşanabilir alanlar oluşturmak yerel yönetimlerin öncelikli görevidir. Yeşildere bölgesinde Meles Çayı kenarında geniş çaplı bir kentsel dönüşüm projesi hazırlandı. Projede; bölgede yaşayan sakinlere ve İzmirlilere modern, çok katlı, etrafı yeşilliklerle çevrili yaşam alanı yaratılıyor. Sosyal ve sportif tesislerle proje zenginleştirildi. Daha sağlıklı bir alan oluşturuluyor. Böylece sağlıksız yapılaşmayı kentsel dönüşüm projesiyle kente, İzmirliye kazandırıyoruz” dedi.
 


Yıllardır kangren haline gelen sıkıntıların aşılması gerektiğine inandığını kaydeden Başkan Tartan, bölgede kentsel dönüşümün şart olduğunu vurguladı şöyle konuştu: “Çarpık yapılaşma sonucunda İzmir gri bir renge dönüştü. Sağlıksız ve çirkin görüntüyü ortadan kaldırırken vatandaşımıza da yeşil alanı bol, eğlencesi, sporu, konutu içinde barındıran modern yaşam alanları tesis etmeyi planlıyoruz. Bunu gerçekleştirdiğimizde İzmir’in yeni cazibe merkezi Yeşildere olacak. Adeta Yeşildere’nin küllerinden cennetten bir köşe yaratacağız” diye konuştu. 
 
PROJE ALANI NEREYİ KAPSIYOR?
‘Yeşildere Kentsel Dönüşüm Ve Gelişim Projesi’ ; Yeşildere Caddesi, Tepecik Gaziler Caddesi, Gürçeşme Caddesi ve Mustafa Kemal Maskı, Çaldıran Mahallesi ile Buca İlçesi sınırının kesiştiği alanı kapsıyor.
 


PROJEDE NELER VAR?
Projeye göre; gölet ve teleferik su kayağı, balık lokantaları, günü birlik piknik alanları, çok amaçlı kapalı spor salonu ve seyir terasları, su oyunları, su kanallarında kano gezinti alanları ile projelendirilmiş olan bölge, İzmir için de simge ve cazibe merkezi olması planlanıyor.
Yeşildere’nin dere ıslahı yapılması ve aynı zamanda dere yatağı biraz genişletilerek dere duvarlarının yeniden örülmesi,
Dere kenarlarının iki tarafında masalar konularak iş yerleri ve çay bahçeleri, kafe barlar, büfeler yapılması,
Aquapark,
Günü birlik piknik alanları,
Dere kenarına seyir terasları,
Suni duvar şelaleleri
Tarihi Osmanlı kadırgaları yapılarak, müze olarak halkın ziyaretine açılması
Kano kanalları,
Yapay gölet yapılarak teleferik su kayağı yapılması,
Balık restoranları,
Genel yapıyı bozmayacak, kentsel dönüşüme uygun 6 bin konut yapılması planlanıyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
eski yeşildereli 21 Şubat 2012 Salı 21:28

dönemin beşkanlarının kimseninin birbirlerini bulamadığıiki mahalleyi şuulandırılarak hiçbir işe yaramayan tapulu alanlarımız umarım sayın başkanımız tarafından en kısa ve en güzel şekilde değerlendirilir.

Yorumu oyla      12      6  
YAPAN BİRİ BULUNACAK.. 8 Şubat 2012 Çarşamba 01:33

belediyeleri kaybedeceklerini anlayınca yeni arayışlar içerisine girmişler . keşke olsa .. olurda... AMA SİZ YAPAMAZSINIZ çizimler görüntüler güzel o projeleri akparti ye saklayın ONLAR YAPACAM DERSE YAPAR...

Yorumu oyla      14      10  
pinokyo.. 8 Şubat 2012 Çarşamba 01:28

cehepe zihniyeti bu projeyi 100 senede yapar.. 100 senede bitirirse helal olsun derim :))

Yorumu oyla      14      9  
isimsiz 46 7 Şubat 2012 Salı 18:18

heyelan bölgesine böyle projeler tasarlamak ancak hayal tacirliği olur..Yeşildere yolu bile heyelan tehlikesindeyken , bu tip iddalı projelerle insanlara çalışan adam taklidi yapmak ayıp oluyor..Magazinel etkinlik , konser ve açılışlara devam..Aşağıdaki yorumlara bakılacak olursa , peşi sıra körler sağırlar birbirlerini ağırlar durumu var sanki..Sayın başkanın eski çalıştığı gazeteden birkaç kişi de methiyeli yorumlara katılmış kamuoyu yaratmak için zahir..

Yorumu oyla      14      12  
mgokerti 7 Şubat 2012 Salı 14:17

İşte budur.Hep söylediğim gibi vizyon sahibi olmak böyle bir şey.Bu projeleri hayata geçireceğine yürekten inanıyorum.İzmir'in böyle kaliteli icraacı bir başkana çok ihtiyacı var.Bir projede benden.Agora'ya denizi getirelim.Güzergah ve planı bende.Tüm sivil toplumun başkanımızı sonuna kadar desdeklemesini rica ediyorum.

Yorumu oyla      23      12  
DEMOKRAT 7 Şubat 2012 Salı 13:58

Valla Ben İnanmak İstiyorum Ama Mantığım bir Türlü Olmaz Diyor.Nedeni de Bu Güne Kadar Bir Sürü ABİDİK GUBİDİK Etkinlikler ile Kime Ne Faydası Olduğu Şüpheli Projeler ile Hayal Dünyasında Yaşayan Sayın Başkan"ın Bu İşin Altından kalkacağına Hiç İnanamıyorum.Umarım beni Yanıltır ama Hiçte Işık Göremiyorum.Neyse İnanan İnanır Diyelim ve Enseyi Karartmayalım deyip Bekleyelim.

Yorumu oyla      20      12  
Mert 7 Şubat 2012 Salı 13:39

Hakan Tartan senelerdir incir çekirdeğini doldurmayacak basit hizmetlerle vatandaşı oyaladı.(Müze açılışları, Sevgi Yolu tadilatı gibi)Şimdi de birkaç bilgisayar çizimi gösterip, milyarlarca liraya mal olacak ve senelerce sürecek Yeşildere projesini sunuyor.Adama gülerler.Kendisi seçimlere 2 sene kala bu projenin başlangıcını dahi gerçekleştiremez.Zaten önüne bin tane engel çıkar,o engelleri aşabilecek kudrette kendisinde yok.Tamamen göz boyamaya yönelik,inandırıcılıktan uzak bir proje!

Yorumu oyla      19      13  
Gökhan 7 Şubat 2012 Salı 13:03

Mükemmel ötesi bir proje, umarım lafta kalmayıp uygulamaya konulur..Siyasi parti ayrımı yapılmaksızın bu projeye herkesin destek vermesi gerekir..İzmir'imizin bu tür projelere ihtiyacı var..Sanırım bu proje hazırlanırken Eskişehir örnek alındı..Ne olursa olsun eğer uygulanırsa Yeşildere'ye mükemmel bir hava katar..

Yorumu oyla      19      7  
7 Şubat 2012 Salı 12:21

başkan lütfen diğer semtlerede böyle projeler düşünmenizi ve hayata geçirmenizi istiyoruz.......

Yorumu oyla      17      7  
şakir 7 Şubat 2012 Salı 12:20

İnanmak bile istemiyorum, izmir böyle bir şeyi hayal bile edemez, ancak iki dil bilen, İzmir'i her platformda ön plana çıkartan eski bakanımız, yeni başkanımız Hakan Tartan, eğer böyle bir projeyi hayata geçirirse, kendisine bir ömür boyu minnettar kalırız.. Teşekkürler Konak belediyesi teşekkürler Hakan başkan

Yorumu oyla      18      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak Belediyesi sinemaları koruyacak
Konak Belediye Meclisi’nin Şubat ayı ikinci olağan toplantısı Meclis Başkan ...
Selçuk'ta toplu sözleşme sevinci
Selçuk Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri ...
Kocaoğlu İZFAŞ’ın başına geçti
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin fuarcılık ve organizasyon şirketi olan ...
 
Karabağlar​lı kadınlar Spil'de buluştu
Karabağlar Belediyesi’nin ilçede yaşayan kadınlara yönelik Kültür Gezileri organizasyonu sürüyor.
Selçuk’ta belediye esnaf buluşmaları devam ediyor
Esnaf ile belediyenin fikir alışverişinde bulunduğu “Esnaf Belediye Buluşmaları”nın ...
İzmirli 60 yaş kartını geri istiyor
İzmir Kent Konseyleri Birliği’ne bağlı 21 ilçede eş zamanlı başlatılan ...
 
Buca Belediyesi’nde ‘imar’ skandalı iddiası!
Parti içi tartışmalar ile sık sık gündeme gelen Buca Belediyesi, bu kez ...
Ödemiş’e motodrag pisti müjdesi
AK Parti Siyasi ve Hukuk İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mahmut ...
Narlıdere'de hayırseverden eğitime destek
Narlıdere İnönü Mahallesi’nde, okul öncesi eğitime katkıda bulunmak amacıyla, ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva