HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Nisan 2011 Cumartesi - 11:14

Başkanlar koltuklarını çocuklara bıraktılar

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda yöneticilerin koltuklarını küçüklere devretmesi geleneği bu yıl da bozulmadı.

Başkanlar koltuklarını çocuklara bıraktılar

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu, Şehit Yüzbaşı Ali Rıza Sadak İlköğretim Okulu öğrencisi Nazlıcan Bingöl’e bıraktı. 11 yaşındaki minik başkanın yardımcılıklarını ise Zehra Semahat Erişen İlköğretim Okulu öğrencisi 10 yaşındaki Oğuzhan Avşar ile Şehit Nazım Bey İlköğretim Okulu öğrencisi 10 yaşındaki Gülçimen Bulut üstlendi.

23 Nisan çoşkulu törenlerle kutlandı...haberi için tıklayın
 


Başkan Kocaoğlu’nun makamını bir günlüğüne devralan Nazlıcan Bingöl, tüm çocukların 23 Nisan bayramını kutladığını söyledi. Arkadaşlarıyla birlikte geçtiğimiz günlerde İzmir Doğal Yaşam Parkı’nı ziyaret ettiklerini söyleyen küçük Başkan, “Parkı çok beğendik. Yine gitmek istiyoruz” dedi. Adem Dertsiz Çocuk Yuvası’nda kalan Nazlıcan, arkadaşları adına yuvalarının bahçesine çim saha yapılması talimatını da verdi.
 
Temsili başkan Nazlıcan Bingöl, daha sonra telefonla İzmir Valisi ile Konak Belediye Başkanı’nın makamına oturan arkadaşlarıyla konuştu. Devir töreninin sonunda küçük başkan Nazlıcan, başkan yardımcıları Oğuzhan ve Gülçimen’le birlikte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na kendi elleriyle yaptıkları günbatımını temsil eden bir tabloyu hediye etti. Başkan Kocaoğlu ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladıkları çocuklara çeşitli armağanlar verdi.
 


KARŞIYAKA
Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Karşıyaka Belediye Başkanlığı görevine gelen Mehmet Seniye Özbey İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Pelin Öztürk ilk talimatı çevre üzerine oldu. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’a çiçek ve Atatürk portresi hediye eden küçük başkan Temizlik İşleri Müdürü Ertan Uzayir ve Park ve Bahçeler Müdürü Mehmet Boz’u arayarak “ Kentimizin temiz olmasını istiyorum. En önemlisi de çöplerin ayrıştırılarak toplanmasıdır. Okullara geri kazanım için ayrı çöp kutuları konsun. Ayrıca aklımızın da bilinçlenmesi gerekir. Başta okullarda olmak üzere eğitim çalışmaları yapılsın. Çöplerini hala gelişigüzel atanlar var, insanların bilinçlenmesi gerekir. Çevre için eğitim kampanyaları yapılsın.” Dedi. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ta yeni başkanın söylediklerinin takipçisi olacağını, Çevre Müdürlüğü bünyesinde eğitim çalışmalarına hız vereceğini söyledi. Başkanlar daha sonra Atatürk Anıtı’na çelenk koydu, Karşıyaka Stadı’nda gerçekleştirilen resmi törene katıldı. Belediye Başkanlığı makamına oturan Pelin Öztürk’ün okul Müdürü Hakan Dikbaş ile öğretmeni Günsel Saka’da yanında bulunarak çocuk başkana moral verdi. 
 


KONAK
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan koltuğunu Alsancak Melih Özakat İlköğretim öğrencisi Sarp Yerlioğlu’na teslim etti. Aynı okulun öğrencileri olan Hakan Şanlı ile Zeynep Çiçek de minik başkan Sarp Yerlioğlu’nun yardımcılık görevlerini üstlendi. Bu bayramda bir ilk daha yaşandı. Konak Belediyesi’nin “hayal et…” gerçekleşsin kampanyası çerçevesinde belediye başkanlığı koltuğuna oturmak isteyen Mimar Sinan İlköğretim Okulu öğrencisi Nermin Eroğul’un da hayali gerçek oldu. Eroğul, koltuğu oturduktan sonra parklar müdüründen tek isteği olduğunu belirterek,” Okulumuzun kapısının tam karşısında Musevi mezarlığı var duvarlarını sarmaşık ile kaplamanızı istiyorum “ dedi.
 
Konak Belediyesi’nin minik başkanı Sarp Yerlioğlu da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanını arayarak okullarına salon yapılmasını, bahçe düzenlemesinin gerçekleştirilmesini ve geri dönüşüm konteynerinin konulmasını istedi. Minik başkan yağmur yağdığı zaman bahçelerini su bastığını ve kısa süre içinde de asfalt yapılması konusunda destek istedi. Yerlioğlu, ayrıca Büyükşehir belediyesinden kent içi trafiğine düzen getirilmesini talep ederek, kaldırımlarda araç park etmesinin yasaklanmasını ve yayaları saygılı olunmasını istedi. Başkan Yerlioğlu koltuğa oturur oturmaz ilk işi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nı arayarak 23 Nisan Bayramı’nı kutlamak oldu.
 
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, “Çocuk Dostu Konak” ilkesini yaşama geçirdiklerini, çocuklara yönelik çok önemli etkinliklere imza attıklarını söyledi. Başkan Tartan, keyifli bir çocukluk dönemi geçirdiklerini, sokak oyunlarıyla mutlu olduklarını söyledi. Tartan,” Bilgisayar ve teknoloji gelişiyor ama önemli olan çocukları sevginin kucağına oturtmak. Bu bayram çocuklara ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün armağanı. Dünyada çocuklar için düzenlenen bir bayramı kutlayan başka ülke yok. Atatürk 91 yıl önce çocukların geleceği kurmaları konusunda umutlu olmuş. Büyük bir insan olarak geleceği okumuş “ dedi.

BAYRAKLI'DA KÜÇÜK BAŞKAN BABASINI İŞE ALDI
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın geleneğini yerine getirerek Evren Paşa İlköğretim Okulu 5. Sınıf öğrencisi Eren Ayan’a koltuğunu bıraktı. Küçük Başkan,  okuluna yönelik çeşitli isteklerde bulunurken işsiz olan babasının belediyeye işe alınması talimatını verdi. Başkan Karabağ küçük başkan’a babasının düzenli çalışmasıyla ilgili “sen sorumlusun” dedi.



Evren Paşa İlköğretim Okulu 5. Sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Eren Ayan 23 Nisan’da Bayraklı Belediye Başkanlığı görevini Hasan Karabağ’dan devraldı. Okul birincisi Eren, ilk olarak okulun çeşitli tadilatları, fen labaratuarı ve çevre düzenlenmesi konusunda Başkan Karabağ’dan yardım istedi. Eren daha sonra işsiz babasının işe alınması için Destek Hizmetleri Müdürüne telefon etti. Babasıyla ilgili bilgileri müdüre ileten Eren Pazartesi günü işe başlaması için talimat verdi.



GAZİEMİR'İN KÜÇÜK ÇEVRECİ BAŞKANI

TBMM’nin 91. kuruluş yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Sarnıç Fatih İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Büşra Karaağaç Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un makam koltuğuna oturdu. 

Başkan Şenol, bu yıl şenliğin temasının sağlık ve çevre olduğunu hatırlatarak, “Sizleri bekleyen en büyük tehlike çevre kirliliği. Buna çare bulmanız, içecek suyu, tarım yapacak toprağı temiz tutmanız gerek” dedi. Daha sonra öğrencilerden Büşra Karaağaç, Başkan Şenol’dan makamı devraldı. Koltuğa oturur oturmaz talimatlarını veren minik başkan, çevreye büyük önem verdiğini belirterek, “Çöp kutularının çoğaltılmasını, çöplerin hem sabah hem de akşam alınmasını, okul çevrelerinin ağaçlandırılmasını istiyorum” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hakkarili gençler Kocaoğlu'nu ziyaret etti
İzmir ziyaretinde Başkan Aziz Kocaoğlu ile bir araya gelen Hakkarili gençler, ...
Çocuk şenliği renkli kortejle başladı
Karşıyaka Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün birlikte organize ...
Bornova'ya küçük bayan başkan
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Bornova Belediye ...
 
Bayraklı çocuklar için hazır
Bayraklı Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için her şeyi düşündü.
Çiğli'ye Patnos'tan misafir geldi
Çiğli Belediyesi, daha önce hiç büyükşehir görmemiş Ağrı’nın Patnos ilçesinde ...
Hayal ettiler gerçekleşti
Konak Belediyesi “Hayal Et” Gerçekleşsin projesiyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ...
 
Gaziemir'den çocuklara antik yolculuk
14. Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliği’ne 7 ülke ve Bursa’dan gelen 250 ...
17 ülkenin çocukları Efes'teydi
19. Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği’ne katılan 17 ülkenin konuk çocukları, ...
İzelmanlı çocuklar izleyenleri çoşturdu
23 Nisan gösterisi hazırlayan İZELMAN öğrencileri, hem yetenekleri ile ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva