HABERLER>GÜNCEL
16 Ocak 2012 Pazartesi - 17:30

AK Parti Menemen Belediyesi soygununu Ankara'ya taşıyor

Kasası hırsızlar tarafından soyulan ve içinden yaklaşık 250 bin TL para alınan Menemen Belediyesi’nin CHP’li Başkanı Tahir Şahin’in görevden alınması istenecek.

AK Parti Menemen Belediyesi soygununu Ankara ya taşıyor

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ. Menemen Belediyesi’nde kasa soygununun şoku devam ederken AK Parti’den çok önemli bir açıklama geldi. İlçe Başkanı Arif Kuran, çalınan miktar resmi olarak tespit edildikten sonra CHP’li Belediye Başkanı Tahir Şahin’in görevden alınması için İçişleri Bakanlığı’na başvuracaklarını açıkladı.
Menemen’de akıllara durgunluk veren kasa soygunu olayın yankıları devam ederken polis ve savcılığın incelemesi devam ediyor. Belediye binasının içinde bulunan çelik kasanın kimliği belirsiz kişiler tarafından oksijen tüpü ile kesilerek soyulmasının ardından AK Parti’den açıklama geldi. İlçe Başkanı Arif Kuran, CHP’li Belediye Başkanı Tahir Şahin’in sorumsuz davrandığını olayın ortaya çıkana  kadar görevden alınması için İçişleri Bakanlığı’na başvuracaklarını söyledi. Çalınan paranın Menemen halkının parası olduğunu anlatan Kuran, “Öncelikli olarak Menemenlilere geçmiş olsun diliyorum. Belediye paralara sahip çıkamadı. Çalınan para halkın ödediği vergilerden oluşan paralardır. Burada bir şebeke işi var. Belediye içerisinde uzantıları olan bu şebekenin kendi başına hareket etmesi imkansız. Bu iş incelendiğinde arkasından çok şeyler çıkacak” dedi.
 
PARALARI ÖDESİNLER
Belediye Başkanı Tahir Şahin’in yaptığı açıklamalarla büyük bir gafa imza attığını belirten Kuran, “Belediye başkanı çalınan paranın ne kadar olduğunu bile bilmiyor. Bu kadar belediyeden habersiz olan bir kişi başkanlık koltuğunda oturuyor. Muhasebe Müdürlüğü’nün her gün kasayı kapatırken sayım yapması, gelir gideri bilmesi gerekir. Bize kasadan yaklaşık 300 bin TL’nin çalındığı bilgisi geldi. Böyle bir paranın belediyede kasada tutulması suçtur. Belediye kasada 8 bin 500 TL’den fazla parayı yasal olarak bulunduramazlar. Burada birinci derecede suçlu olan başkan, gelir müdürü ve muhasebe müdürüdür. Bu olayda kayıp olan para onlardan zimmet olarak geri alınmalıdır” diye konuştu.

BELGELER KAYIP
Kasa soygunun belediyede yapılan müfettiş incelemesine denk gelmesinin manidar olduğunu dile getiren İlçe Başkanı Kuran, “Belediyede devam eden üç konuda müfettiş incelemesi vardı. Bunlardan birincisi belediyeden yapılan yüklü miktardaki 50 ve 100 bin TL’lik ödemelerdir. Belediye kasasından bu kadar fazla para ödenmez. Ancak bankadan ödeme yapılabilir. Bununla ilgili müfettiş şikayet üzerine araştırma yapıyordu. Ayrıca belediyenin yaptığı ihalelerle ilgili de bir müfettiş görevliydi. Son olarak da yapılan bir imar yolsuzluğu ile ilgili denetçiler belediyede görev yapıyordu. Tüm bunlar devam ederken soygun olayı patladı. Yarın müfettiş ‘belgeleri getirin’ dediğinde başkan ve adamları ‘çalınan kasada paranın yanında belgeler de vardı ve onlar da gitti’ diyerek durumdan kurtaracaklar. Bu konunun çok iyi incelenmesi ve arka planının sorgulanması gerekiyor” dedi. Olayın arkasında derin yapıların bulunduğunu ifade eden Kuran, belediyenin kasasında bulunan yüklü miktardaki paranın çalınmasıyla birlikte Başkan Tahir Şahin’un suçüstü yakalandığını da sözlerine ekledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Menemenli Vatandaş 29 Ocak 2012 Pazar 13:25

Bu olayın ankaraya taşınacağını ve görevden alınma korkusuyla bence teslim oldular yoksa şöför nereden bilsin o gün paranın kasada kalacağını Arif Kuran arkandayız destekçiniz

Yorumu oyla      12      6  
menemenli 17 Ocak 2012 Salı 09:08

çok garip bi durum... sonuç ne olursa olsun adalet yerini bulsun...

Yorumu oyla      15      6  
BÜYÜKSÜN ARİF BAŞKAN 16 Ocak 2012 Pazartesi 22:48

MENEMEN BELEDİYE BAŞKANINI ADAM GİBİ ADAM ARİF KURAN

Yorumu oyla      13      8  
MENEMENLİ 16 Ocak 2012 Pazartesi 19:31

ARİF BAŞKANIM BİR HAFTA ÖNCE YAZMIŞTIM ŞAİBELİ MENEMEN BELEDİYESİ DİYE :) MENEMEN BELEDİYESİNDE YAPILAN HIRSIZLIK BİLE ŞAİBELİ

Yorumu oyla      15      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mahkemeden Başbuğ'un tahliye talebine ret
İnternet andıcı soruşturması kapsamında Genelkurmay Eski Başkanı emekli ...
‘PTT AVM’ Şubat’ta kapılarını açacak
Son yıllarda büyük atılım gerçekleştiren ve karını sürekli arttıran PTT ...
Bu polis ada’da tek başına
16 yıllık polis memuru Mehmet Ata; sabahları okulda, öğlenleri yollarda, ...
 
Kamu kurumunda tacize sendikadan protesto
Kültür Sanat ve Turizm Emekçileri Sendikası (Kültür Sanat Sen) İzmir Bölge ...
LPG tankında esrar sevkiyatı
İzmir'de polis tarafından düzenlenen operasyonda, iddiaya göre, satılmak ...
Uludere ile ilgili gündemi sarsacak iddia...
Hürriyet gazetesi yazarı Şükrü Küçükşahin, bugünkü köşesinde Uludere olayıyla ...
 
Demiryolu çalışanlarından depremzedelere yiyecek yardımı
Demiryolu çalışanları Van’da yaşanan deprem sonrası zor günler geçiren ...
Denktaş'a veda, naaşa 24 saat saygı nöbeti
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın iki ...
Koca dayağından kaçtı, yaşam mücadelesi veriyor
Aydın'da otururken, 18 yıllık eşi Atilla Bitin'in kendisine ve iki oğluna ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva