HABERLER>POLİTİKA
21 Ağustos 2023 Pazartesi - 12:34

AK Partili Kaya ‘sözleşme var’ dedi, Soyer’e yüklendi: Harmandalı Çöplüğü’nü taşımak gibi niyeti yok!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, uzun yıllardır taşınması planlanan ve mahkeme tarafından kapatılma kararı alınan Harmandalı Çöplüğü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kaya açıklamasında “Büyükşehir Belediyesi’nin Harmandalı’yı taşımak gibi bir niyeti yok” dedi.

AK Partili Kaya ‘sözleşme var’ dedi, Soyer’e yüklendi: Harmandalı Çöplüğü’nü taşımak gibi niyeti yok!

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, kent gündeminde tartışmalara neden olan çöplük tartışması ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Menderes’te yapılmak istenen çöp tesisinin tarım alanlarına ve kentin içme suyu olan Tahtalı Barajı’na zarar vereceğini, kaydeden Kaya, Harmandalı Çöplüğü’nün kaldırılması ile ilgili olarak yeni bir iddia ortaya attı.

Büyükşehir Belediyesi’nin çöpten elektrik üretmek için sözleşme imzaladığını ve sözleşme bitiş tarihinin 2029 yılı olduğunu belirten Kaya, Belediye Başkanı Tunç Soyer’i hedef aldı.

Sosyal medya hesabından video yayınlayan Kaya şunları söyledi:

“Safsata, hileli bir akıl yürütme yöntemidir. Tunç Soyer gibi popülist siyasetçilerin, iş bilmezliklerini gizlemek, mazeret üretmek için kullandıkları, ilk bakışta geçerli ve ikna edici gibi görülebilen fakat rasyonel bir bakış açısıyla bakıldığında kendilerini ele veren sahte argümanlardır.

CHP'li Tunç Soyer'in, "İzmir'in çöpü siyasete alet ediliyor. Merkezi hükümet, çöpün bertaraf edilebileceği bir tesis kurmamız için yer tahsis etmiyor" safsatasını gelin hep birlikte çürütelim.

Şöyle bir geçmişe dönelim.

Dünyada, vahşi depolama yöntemiyle çöp ve atık bertarafı gibi ilkel bir yöntemi kullanan tek Büyükşehir Belediyesi, CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’dir.

Dönemin Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da tıpkı Soyer gibi “Harmandalı’yı taşımak için hükümet bana yer göstermiyor” mazeretine sarılmıştı.

Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu ile yapılan görüşmelerle, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla Karşıyaka Yamanlar Dağı’ndaki 198 hektarlık alan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katı atık bertaraf tesisi yapması için tahsislerle birlikte uygun görülmüştür.

Tarım ve Orman, Çevre ve Şehircilik, DSİ, TEİAŞ başta olmak üzere ilgili tüm bakanlık ve kamu kurumlarınca olumlu görüş verilmiştir.

Sürece ilişkin davalar açılmış, ancak açılan davalar reddedilmiş ve hukuki süreç kesinleşmiştir.

Böylece, ÇED sürecinin tamamlanmasının ve projenin uygulama sürecine devam edilmesinin önünde 18 Şubat 2019 tarihi itibariyle hiçbir hukuki ve teknik engel kalmamıştır.

Yerel seçimin hemen öncesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi bir basın açıklaması yapmış, "Büyükşehir, katı atık dönüşüm tesisi mücadelesini kazandı. Hukuk zaferi bizim" başlığıyla bir bülten bile yayınlamıştır.

Yani, hükümet yer göstermiş ve tüm bakanlıklar olumlu görüş vermiştir.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 23 Şubat 2019 tarihli bülteninde de sabit olduğu üzere, CHP’li Soyer’in “Merkezi hükümet bize yer göstermiyor, bulduğumuz yerlere de bakanlıklar ve kamu kuruluşları uygun görüş vermiyor” açıklaması safsata ve gerçek dışıdır.

CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı’nı CHP’li Büyükşehir Belediyesi yalanlamıştır.

Harmandalı’daki heyelan riski ve stabilite sorunlarına ilişkin tespit ve teknik değerlendirme raporları sonrası, taşınma tartışmaları yeniden başlamış ve bu sefer tesis için CHP tarafından hukuki ve teknik engel bulunmayan Karşıyaka Yamanlar Dağı yerine başka bir adres gösterilmiştir.

Her ne hikmetse, Harmandalı’ya kuş uçumu 4,5 kilometre mesafede olan Karşıyaka Yamanlar Dağı’ndaki 198 hektar alanda hemen imalata başlanıp tesis taşınabilecekken, rota Harmandalı’ya 80 kilometre uzaktaki Menderes’e çevrilmiştir.

İzmir’imizin su kaynağı olan Tahtalı Barajı Menderes’tedir.

Bugün Menderes’te, Tahtalı Barajı Havzası Koruma Yönetmeliği çerçevesinde, köylülerimizin iki hayvanını barındırabilecekleri bir damı dahi yapmalarına içme suyumuza zarar verebilecekleri sebebiyle izin verilmemektedir.

Menderes, Türkiye’nin organik tarım merkezlerinin en önemlilerinden birisidir.  Ayrıca, Harmandalı’ya 80 km mesafedeki Menderes’e her gün 80 km gidiş-80 km geliş olmak üzere toplam 160 km yüzlerce kamyonla çöp sevk etmek, maliyet olarak ciddi bir yakıt sarfiyatına sebebiyet verebileceği gibi karbon salınımı açısından da çevreye büyük zarar verecektir.  Menderes’e bu tesisi taşımak, doğayı katletmek, tarımı mahvetmek, suyumuzu kirletmek, turizmi baltalamak demektir.

Kimse, aklın ve bilimin kabul etmediği bir uygulamayı İzmir’e ve İzmirliler’e dayatamaz. Akıl ve bilim de zaten bu projeye onay vermemiştir.  Gerçek şu ki, Büyükşehir Belediyesi’nin Harmandalı’yı taşımak gibi bir niyeti yok! Buradan açıklıyorum.

CHP’li Soyer, göreve gelir gelmez 01.01.2020 tarihinden başlamak üzere, özel bir firmayla Harmandalı’daki çöpten elektrik üretmek üzere sözleşme imzalamıştır. Bu sözleşmenin bitiş tarihi, 31.12.2029’dur.  Yani, CHP’li Soyer Harmandalı’yı 2029'a kadar kapatmayacağını bu özel firmaya taahhüt etmiştir. İzmirliler'i kandırmayın!  Eğer vahşi depolamadan vazgeçerek modern katı atık bertarafı yapma niyetiniz varsa, size tahsis edilen, her şeyi hazır, hukuki ve teknik engeli bulunmayan, Karşıyaka Yamanlar Dağı’ndaki 198 hektarlık alanda tesisin imalatına hemen başlayın.

CHP, sizin iradenizi çantada keklik görüyor. Sizin, kayıtsız şartsız onların her beyanına inanacağınızı düşünerek, safsata üzerine safsata üretiyor. Cumhuriyet tarihinin en başarısız Büyükşehir Belediye Başkanı olan Soyer, ağlamaktan ve sızlamaktan başka bir iş yapmayarak, safsatalarla dört buçuk yılı doldurdu.  Yerel seçime az bir süre kaldı.  CHP'li Soyer de safsatalarına hız verdi.  Ama İzmir bunu yutmaz! İzmir, çeyrek asırdır CHP’li yerel yönetimlerin yaşattığı eziyeti çekiyor.  İzmir, CHP’nin aklımızla alay eden bu anlayışını, bu kötü yönetimini hak etmiyor”

 
Motosiklet yoldan çıktı... Üzüm bağında hayatını kaybetti!
 
Çeşme'de gece kulübündeki silahlı kavgada 3 gözaltı daha!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Karşıyakalı 21 Ağustos 2023 Pazartesi 20:19

Menderesli o zaman sende çöp atma.senin çöpün harmandalıya geliyor.orasıda bize yakın merak etme. ama sen çöp atmıcaksın çöpü yutacaksın o zaman

Yorumu oyla      12      5  
Bülent Işık 21 Ağustos 2023 Pazartesi 18:30

Torbalı Fetrek Çayı projesi ne oldu? Kendisi Torbalı'lı milletvekili olur.

Yorumu oyla      7      5  
İzmirli 21 Ağustos 2023 Pazartesi 18:20

Karşıyakalı madem ilçende çöp tesisi istemiyorsun Menderesliller de istemiyor

Yorumu oyla      4      16  
private35 21 Ağustos 2023 Pazartesi 15:58

Klasik bir söylem ama izmirde kazanmak için bu tür söylemler değil, destekleyeci söylemler vce gerçekten samimi olarak yardımcı olmanız lazım. izmirde insalar duruma hakim. nerden itiraz gelerek bu işlemin sarkıtılmak istendiğini biliyor. şark kurnazlığı bu çoğrafyada işlemiyor yani.

Yorumu oyla      11      6  
Karşıyakalı 21 Ağustos 2023 Pazartesi 15:12

Karşıyaka Yamanlar dağında çöp tesisi istemiyoruz kardeş.Yapamazsın.

Yorumu oyla      10      9  
İşçi 21 Ağustos 2023 Pazartesi 13:50

Vekil haklı, neden çöp tesisi KARŞIYAKA ilçesinde yapılmıyor? Madem temiz çevreci tesis o halde karşıyakada yapılsın

Yorumu oyla      6      13  
elmayla armudu karıştırmak 21 Ağustos 2023 Pazartesi 13:15

Hem itiraz edip hem de eleştiriyorlar. Başta dönemin AK Parti Milletvekili İlknur Denizli "Karşıyaka’yı İzmir’in çöplüğü yaptırmam" demedi mi? Sosyal medyada aylarca süren AK Parti destekli ‘#direnyamanlar’ başlıklı kampanyalar yürütülmedi mi? Binali Yıldırım adres olarak Harmandalı'yı göstermedi mi? Biz başka bir şehirde mi yaşıyoruz? Kocaoğlu burası için Ankara'ya kaç defa gitti-geldi? Kaç tane dava açıldı, yürütmeyi durdurma kararları alındı? Menderes'e yapılması planlanan tesise ise başta Menderes olmak üzere şehrin güney ilçelerinin çöplerinin gelmesi planlanıyor. Menderes, Gaziemir, Buca, Balçova gibi. Şehrin kuzey-güney, yarım ada, Bergama ve Ödemiş tarafları olmak üzere en az 5 tane tesis lazımken verilen örnek ve eleştiri komik. Çöp tesisi Menderes'e yapılmazsa o bölgenin çöpleri Yamanlar'a uçarak mı gelecek?

Yorumu oyla      12      6  
Hasan Keskin 21 Ağustos 2023 Pazartesi 12:57

Sn. KAYA Karşıyaka-Çiğli izban Deposunun oradaki siteler ve Soyak blue soyak siestaya kadar otobanın sesinden çok rahatsız; sitelerde oturan bizler sesten pencere açamıyoruz, balkonda oturamıyoruz. Otobana ses perdesi yapılması için girişimde bulunur musunuz? Rica

Yorumu oyla      3      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Dilek taşı...
Mehmet KARABEL yazdı... Dilek taşı...
CHP Buca'da iki adaylı kongreye adım adım!
CHP Buca'da Belediye Başkanı Erhan Kılıç ile İzmir Büyükşehir Belediye ...
CHP Manisa'da kılıçlar çekildi! Özel'e kürsüden tepki: Örgüt işlerine müdahale etmesin!
CHP Yunusemre 4. Olağan İlçe Kongresi’ne katılan CHP Grup Başkanı Özgür ...
 
MHP Tire'de Demirkan güven tazeledi
MHP Tire İlçe Başkanlığı Olağan Kongresinde mevcut başkan Arif Demirkan yeniden seçildi.
İYİ Parti Karabağlar'da toplu istifa!
İYİ Parti Karabağlar İlçe Başkanlığı üyesi bir grup, ilçe yönetimine tepki ...
CHP’li Polat, Başkanvekili Pehlivan’ı hedef aldı: Tombaladan çıkan başkan duysun!
CHP YDK üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, partisinin Menemen ilçe ...
 
CHP’li Taşkın'dan tüzük önerisi: Belediye başkanları delege olmamalı!
CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın parti içinde süren değişim tartışmaları ...
CHP’li Arslan’dan ittifaktan gelen eleştirilere yanıt: Hiç kimse haddini aşmasın!
Seçim sonrasında 6’lı Masa içerisinde bulunan partilerden CHP’ye yönelik ...
CHP Menemen'de kazanan belli oldu!
Cumhuriyet Halk Partisi Menemen İlçe Örgütü düzenlediği kongrede yeni ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva