HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Eylül 2011 Salı - 10:02

60 orman köyü şehirle buluşuyor

ESHOT Genel Müdürlüğü, orman köylerini kapsayan yeni ulaşım planını muhtarlarla birlikte oluşturdu. Seferler, Başkan Aziz Kocaoğlu’nun talimatıyla okulların açılacağı 19 Eylül Pazartesi günü başlayacak.

60 orman köyü şehirle buluşuyor

İZMİR - ESHOT Genel Müdürlüğü’nün, İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde yer alan köylere otobüs seferleri başlatmak amacıyla yürüttüğü çalışma kapsamında, 60 orman köyü daha ulaşım ağına dahil oluyor. İlk aşamada 20 yeni hat açılırken, 3 hattın son durağı uzatıldı. Yeni planlama 19 Eylül Pazartesi gününden itibaren hizmete girecek.
 
Hazırlanan planın bu bölgelerde yaşayan vatandaşların ihtiyaçlarına tam anlamıyla yanıt verebilmesi için muhtarlarla bir araya gelen ESHOT Genel Müdürü Faruk Alçelik, Genel Müdür Yardımcıları Tufan Eker, İsa Baç ve planlamadan sorumlu kurum yöneticileri, görüş ve önerileri dinledi. Muhtarlar, kendi bölgelerini kapsayan hat planlamalarına ilişkin güzergah ve hareket saati önerilerini yetkililere ilettiler. İtiraz edilen hat planlamaları söz konusu çekinceler doğrultusunda yeniden görüşülmek üzere gündeme alındı. Görevli personelin bütün köylere gidip bir ulaşım planı hazırladıklarını dile getiren ESHOT Genel Müdürü Faruk Alçelik, “Ama yine de ‘biz yaptık oldu’ demiyoruz. Sizleri burada toplamamızın amacı fikirlerinizi almak, eğer yanlış yaptıysak düzeltmek, eksik yaptıysak tamamlamak” dedi.
 
“Köy yollarını arşınladık”
ESHOT Genel Müdürü Faruk Alçelik, kurum personelinin aylardır tüm köy yollarını arşınlayarak büyük emekler sonucu Orman Köyleri Ulaşım Planı’nı hazırladığını belirterek, “Hiçbir şey masa başında bitmiyor. Sokağa çıktığınız durum farklılaşıyor. Bugün yaptığımız toplantıda, bizim yaptığımız plandan daha farklı fikirler ortaya atıldı. Yanılmış olabiliriz, değerlendireceğiz, doğru neyse onu bir kerede yapacağız. Doğru neyse onu ortak akılla bulacağız” diye konuştu.

Genel Müdür Alçelik, ulaşım hizmeti verilen 38 köye ilave olarak 60 köye daha otobüs seferi başlatılacağını vurgulayarak şunları kaydetti:
“Bundan sonra da planlaması süren köylere ulaşım başlayacak. En sona bıraktığımız 30 köy var. Oralarda ise yerleşim düzeni ve yol durumundan kaynaklanan sorunlar bulunuyor ama o köylerin ulaşımını da çözme kararlılığındayız. Hepsini tamamladığımız zaman Başkanımızın verdiği talimat doğrultusunda 164 köye ulaşım hizmeti vermiş olacağız.
 
Muhtarlar uygulamadan memnun
İbrahim Bağ (Bayındır Kızılcaova Köyü Muhtarı)
“Öncelikle ESHOT Genel Müdürümüze ve Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na bizleri bu hizmeti verdiği için minnettarız, sağ olsunlar. Bizim köyümüzde 25 lise öğrencisi var. Önce onlar faydalanacak bu hizmetten. Kendilerine çok teşekkür ediyorum.”
 
Davut Topuz (Kemalpaşa Yeşilköy Muhtarı)                             
“Aziz Başkanımıza böyle bir çalışma başlattığı için çok teşekkür ediyoruz. İlerleyen zamanlar da daha da geliştirilmesini istiyoruz. Ama başlangıç için çok güzel bir adım.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mustafa halis 14 Eylül 2011 Çarşamba 06:02

hayatında köyde mi yaşadın hiç ? az kaldı 2014'de göreceksiniz şehir nasıl yönetilir...

Yorumu oyla      13      6  
Gökhan 13 Eylül 2011 Salı 18:33

Hizmet edersin yaranamazsın, hizmet etmezsin yine yaranamazsın, o köylerden birinde otursan, eminim otobüs olmadıgında, belediye bizi hiç düşünmüyor diye yakınırdın, şimdi ise neyden bahsediyorsun..Cidden yazık

Yorumu oyla      14      8  
mustafa halis 13 Eylül 2011 Salı 15:29

Aziz Başkan bari sen tribünlere oynama. ESHOTun araçları İzmir merkezdeki yolculara yetmiyor saatlerce boş otobüs gelsinde binelim diye bekliyoruz sen 40 kişilik kendi köy dolmuşları olan yerlere otobüs koyuyorsun kaynak israfı, yakıt israfı, personel israfı ve otobüs israfı yazıktır. Bu kadar vizyonsuz, çağ dışı, ekonominin ve şehir yönetimi felsefesine aykırı iş mi olur. İzmir'de metro hatlarının ve planlanan tramvay hatlarının hepsi açılır ondan sonra çıkan otobüsler köylere yollarsın...

Yorumu oyla      18      17  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Discovery Channel Bayraklı için geliyor
Dünyanın en önemli belgesel kanallarından Discovery Channel, Bayraklı’ya geliyor.
Belediye sokağı fuarda ilgi görüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi; hizmet, proje ve kampanyalarını, İzmir Enternasyonal ...
Bornovalı çocukların sünnet heyecanı
Bornova’nın 33 mahallesinden tespit edilen 125 çocuğu sünnet ettiren Bornova ...
 
CHP Grubu’nda “başkanvekili” tartışması
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi öncesi toplanan CHP Grubu’nda bu kez ...
Gazeteciler Bornova'da stres attı
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır Türkiye Gazeteciler ...
Bergama kurtuluş gününe hazırlanıyor
Bergama, kurtuluşunun 89. yıl dönümünü düzenlenecek etkinliklerle kutlamaya ...
 
İzmir Fuarı’nda 'yetenek' konuştu
Geçen yıl “Yetenek Sizsiniz” isimli yarışmadaki performanslarıyla dikkat ...
''Deprem Dede'' Bayraklı standında
Deprem Dede Ahmet Mete Işıkara, Fuar’da Bayraklı Belediyesi’nin standını ziyaret edecek.
Başkan’ın “Fuar mesaisi”
İzmir Enternasyonal Fuarı’nı gönlünce gezen Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva