HABERLER>GÜNCEL
6 Haziran 2024 Perşembe - 12:44

59 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, "Son bir haftada 59 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Böylece, 1 Ocak 2024'ten bugüne kadar 521'i Irak'ın, 630'u Suriye'nin kuzeyinde olmak üzere etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1151'e ulaşmıştır" dedi.

59 terörist etkisiz hale getirildi

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Bakanlıkta son bir haftada yapılan faaliyetlere ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenledi. Aktürk, Kayseri'de 12'nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'ndan havalandıktan bir süre sonra düşen eğitim uçağına ilişkin, "12'nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı Erkilet-Kayseri'den eğitim-test uçuşu için kalkan Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza ait SF-260D tipi bir eğitim uçağımız henüz bilinmeyen bir nedenle 4 Haziran'da kaza kırıma uğramıştır. Olayın meydana geliş sebebi, kaza kırım ekibinin incelemesi sonrası açıklığa kavuşacaktır. Elim kazada şehit olan iki kahraman pilotumuza bir kez daha Allah'tan rahmet; kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz" ifadelerini kullandı.

'1 PKK'LI TERÖRİST TESLİM OLDU'
Tuğamiral Aktürk, terörle mücadele operasyonlarına ilişkin, "Son bir haftada 59 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Böylece, 1 Ocak 2024'ten bugüne kadar 521'i Irak'ın, 630'u Suriye'nin kuzeyinde olmak üzere etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1151'e ulaşmıştır. Ayrıca, bu hafta içerisinde Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 1 PKK'lı terörist Habur'daki Hudut Karakolumuza teslim olmuştur" dedi.

'1343 KİŞİ HUDUDU GEÇEMEDEN ENGELLENDİ'
Son bir haftada sınırlardan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 344 kişinin yakalandığını aktaran Aktürk, "1343 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir. Böylelikle, 1 Ocak'tan bugüne kadar hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 5 bin 5'e yükselmiştir. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 58 bin 292 olmuştur" bilgisini verdi.

'UÇAK RUTİN BAKIMLARIN ARDINDAN HAVALANDI'
Tuğamiral Aktürk'ün açıklamasının ardından MSB kaynakları gazetecilerin gündemdeki konulara sorularını yanıtladı. Kayseri'de, iki askerin şehit olduğu uçak kazasına teknik bir arızanın sebep olup olmadığına ilişkin, uçağın Kayseri 2'nci Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü'nde yapılan rutin bakımlarının ardından 4 Haziran'da havalandığı, şehit olan her iki Pilot Albay'ın da öğretmen ve tecrübeli pilotlar olduğu belirtilerek, kaza kırım nedeninin henüz belirlenemediği bildirildi.

'SÖZDE SEÇİMLER TAMAMEN İPTAL EDİLMELİ'
PKK terör örgütünün Suriye'nin kuzeyinde yuvalanan uzantısı PYD/YPG'nin gerçekleştirmeye çalıştığı sözde yerel seçimlerle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in gerekli uyarıları yaptığı kaydedilerek, sözde seçimlerin tamamen iptal edilmesi gerektiği, aksi bir durumun kabul edilmesinin mümkün olmayacağı belirtildi. ABD'den F-16 uçaklarının tedariki ve mevcut uçakların modernizasyona ilişkin, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın ihtiyaçları doğrultusunda satın alınacak F-16 Blok-70 ve modernizasyon kitleri ile diğer malzeme, mühimmat ve teçhizatın tedarik sürecinin daha önce açıklanan takvime uygun olarak olumlu şekilde devam ettiği açıklandı. (DHA)

 
Bornova’da şölen gibi çevre günü etkinliği
 
Nüfus müdürlükleri hafta sonu da açık
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarım ilacı ile zehirlediler... Urla'da katliam!
İzmir'de, ölmek üzereyken bulunan ancak kurtarılamayan 6 köpeğin tarım ...
Bilim'den 'sıcak hava' uyarısı: Ani yağışlar olacak!
 İzmir Bakırçay Üniversitesi Coğrafya Bölümü Başkanı Prof. Dr. Şermin ...
Atıktan sahne dekoruna!
İzmir'deki Hakkı Oğuz Tabaoğlu İlkokulu velisi İlknur Çırak (55), yaklaşık ...
 
PKK/KCK operasyonu: 12 gözaltı
Mersin'de terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda 6'sı yabancı uyruklu ...
Tekne alabora oldu: 1 kişi can verdi
Artvin'de alabora olan gezi teknesinden göle düşen 5 kişiden 1'i hayatını kaybetti.
YKS için geri sayım başladı
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenecek, 3 ...
 
İzmir'de FETÖ'ye 'Kıskaç' baskını!
İzmir ve Balıkesir'de FETÖ'ye yönelik operasyonda 9 kişi gözaltına alındı.
Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı'nı ağırlayacak!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'i ...
YKS maratonunda geri sayım başladı!
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenecek, 3 ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva