HABERLER>MAGAZİN
8 Ocak 2011 Cumartesi - 00:00

2010’’un en çok konuşulanı Aşk-ı Memnu

Interpress, 2010 yılında en çok haber olan TV programlarını belirledi. ’‘Aşk-ı Memnu’’ dizisi, hakkında çıkan 4 bin 648 haberle, geçen yılın diziler şampiyonu oldu.’

2010’’un en çok konuşulanı Aşk-ı Memnu




Televizyonda yayınlanan programların, yazılı basındaki yansımalarını mercek altına alan Interpress,  2010 yılında en çok haber olan TV programlarını belirledi. İki bine yakın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergide televizyon programları hakkında çıkan haber ve yazıların analiz sonuçlarından oluşan rapora göre, geçtiğimiz yıl boyunca yazılı basında en çok dizi ve filmler haber oldu.
Geçtiğimiz yıl, yazılı basında en çok haber olan TV programlarının belirlendiği Interpress’’in araştırmasında, toplam 54 bin 227 habere konu olan yerli diziler, programlar içinde ilk sırada yer aldı.  Konusu kadar içinde yer alan duygusal sahneleri ile başrol oyuncularının performansı ve özel hayatlarıyla, yayınlandığı andan final bölümüne kadar gündemden düşmeyen ’‘Aşk-ı Memnu’’ dizisi, hakkında çıkan 4 bin 648 haberle, geçen yılın diziler şampiyonu oldu. Bir memur ailesinin gelir darlığı ve ahlak düşkünlüğü içerisinde zamanla parçalanmasını ustaca anlatan ’‘Yaprak Dökümü’’ dizisi özelikle final bölümündeki duygusal sahneleriyle birlikte, 3 bin 523 haberle listede ikinci sırayı aldı. Hız kesmeyen temposunun yanı sıra izleyiciler tarafından ilgi gören farklı karakterleriyle ’‘Ezel’’ dizisi ise, çıkan 2 bin 971 haberle üçüncü sırada yer aldı.  Yılın ilk on listesi içinde sırasıyla, ’‘Geniş Aile’’, ’‘Hanımın Çiftliği’’, ’‘Kavak Yelleri’’, ’‘Arka Sokaklar’’, ’‘Kurtlar Vadisi Pusu’’, ’‘Aşk ve Ceza’’ ile ’‘Türk Malı’’ yer aldı.
Yıl boyunca yazılı basın, 4 bin 995 film hakkında haber yaptı
2010 yılında kanalların yayınladığı filmlerin 4 bin 995 tanesi, yazılı basında tam 39 bin 660 kez haber oldu. Yıl boyunca ekranda yer alan on altı kanalın yayınladığı 4 bin 343 yabancı film, basında 35 bin 889 habere konu olurken, aktüel kanallar içinde en çok yabancı film yayınlayan kanallar, ’‘TV 8’’, ’‘Kanaltürk’’ ve ’‘Star TV’’ olduğu belirlendi. Tematik kanallar içinde ise, ’‘TNT’’, ’‘Cine 5’’ ile ’‘CNBC-e’’ kanalları ilk üç sırayı oluşturdu.
Geçtiğimiz yıl televizyonda on iki kanalda yayınlanan yerli filmler içinde 652 tanesi yazılı basında 3 bin 771 defa haber olurken, en çok yerli film yayınlayan kanallar sıralamasında, ’‘Kanal 7’’, ’‘Kanal D’’, ’‘Show TV’’, ’‘TNT’’ ve ’‘TRT 1’’ ilk beş sırada yer aldı.
Kanalların ’‘Ana Haber’’ programları basının ilgi odağı oldu
Interpress’’in geçen yıl ekranda yayınlanan programların basındaki haber değerlendirmelerini incelediği araştırma raporuna göre; Ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergiler, kanalların yayınladığı ana haber kuşaklarına büyük ilgi gösterdiği belirlendi. 2010 yılı boyunca kanalların ana haber bültenleri yazılı basında 5 bin 647 defa haber olurken, aktüel kanallar içinde ’‘Mehmet Ali Birand’’ın sunduğu ana haber bülteni hakkında 951 haber yayınlanmış. ’‘Uğur Dündar’’ın sunduğu ana haber bülteni 752 habere konu olurken, ’‘Ali Kırca’’nın sunduğu ana haberler ise 258 defa haber olmuş. Tematik kanallar içinde haberlerde ilk sıraları ’‘CNN Türk’’, ’‘NTV’’ ve ’‘Habertürk’’ kanalları paylaştı.
Sayfalar en çok ’‘Kanal D’’yi yazdı
Geçtiğimiz yıl, kanalların yazılı basında çıkan haberlerini inceleyen aynı araştırmada, yıl boyunca elli yedi kanal hakkında haber çıktığı belirlenirken, aktüel kanallar içinde en çok haber 36 bin 220 haberle ’‘Kanal D’’ hakkında yayınlandı. İkinci sırada isminin geçtiği 22 bin 469 haberle ’‘ATV’’ yer alırken, 16 bin 38 haberle ’‘Star TV’’ ise üçüncü sırada yer aldı. Tematik kanallar arasında haberlerde en çok ismi geçen, 8 bin 356 haberle ’‘CNN Türk’’ olurken, ’‘CNBC-e’’ 7 bin 525 haberle ikinci, 6 bin 172 haberde ismi geçen ’‘NTV’’ kanalı ise üçüncü sırada yer aldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
’‘Muhteşem Yüzyıl’’a şikayet üstüne şikayet!
RTÜK, 2010 yılının dokuz aylık döneminde 64 bin 664 bin vatandaş bildirimi ...
Levent Kırca’’ya gözaltı şoku!
Ünlü oyuncu Levent Kırca, haciz görevlilerine hakaret ettiği iddiasıyla ...
Başbakan’’dan İşgören ailesine başsağlığı mesajı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İzmirli hayırsever Salih İşgören'in ...
 
’‘İkinci çocuğu istiyoruz’’
   Geçtiğimiz hafta ses tellerindeki kisti aldırmak için ameliyat ...
Bu Hürrem çok konuşulur!
’‘Muhteşem Yüzyıl’’ dizisinde Hürrem rolünü canlandırmak için Almanya’’dan ...
Muhteşem Yüzyıl'a tepki yağıyor
Süleyman döneminin anlatıldığı "Muhteşem Yüzyıl" dizisine tepkiler çığ ...
 
Bir Lady Gaga klasiği
Lady Gaga'nın yeni çıkaracağı albümü 'Born This Way' daha ...
Ege ’‘hayat verme’’de zirve yaptı!
Aydın, Denizli, Muğla, Manisa, Uşak, Kütahya illerini de kapsayan İzmir ...
Ronaldo fena yakalandı!
Real Madrid'in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo, Rus topmodel ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Halktan biri olma sanatı!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (7) 'Yazlık Sinemalar'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva