HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Ağustos 2024 Pazartesi - 20:45

1 yıl arayla dikkat çeken iptal: Güzelbahçe’de plan değişikliği kararı!

Güzelbahçe’nin Çamlık Mahallesi’nde geçtiğimiz yıl yapılan planların iptali talebi mecliste tartışmalara neden oldu. AK Parti grubu İmar Komisyonu’nun planları iptal edip eski planlara döndürme yetkisi olmadığını belirtirken, Cumhuriyet Halk Partili isimler ise planlardaki emsal artışı ve yoğunluğa dikkat çekti. İlgili önerge tartışmalar sonrası Cumhur İttifakı’nın ‘Ret’ oyuna karşın CHP’li Meclis üyelerinin oyları ile oy çokluğuyla kabul edildi

1 yıl arayla dikkat çeken iptal: Güzelbahçe’de plan değişikliği kararı!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı olağan meclisi gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın yokluğunda oturuma Başkan Vekili Altan İnanç başkanlık yaptı.

Güzelbahçe ilçesinin Çamlı Mahallesi 2599 ada 1 parsele yönelik 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliğine askı süresi içerisinde yapılan 33 adet itirazın; İmar ve Bayındırlık Komisyonunca “Söz konusu itirazların kabulüne, 12/02/2024 tarihli ve 04.149 sayılı Meclis Kararının iptaline ve söz konusu parselde 14/02/2013 onay tarihli plan kararlarına geri dönülmesine” onerisinin oy çokluğu ile uygun bulunması mecliste tartışmalara neden oldu.

BOZTEPE: TARİHE GEÇMEK ÜZEREYİZ
Gündem maddesi ile ilgili söz alan AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, “Gündemin 45.maddesinde almaya çalışılan karar ile tarihe geçmek üzereyiz.  Geçen dönem onaylanmış bir plan değişikliği çalışması, sırf geçen dönem seçime yakın bir zamanda onaylandığı için türlü bahaneler eşliğinde iptal edilmek isteniyor. Büyükşehir tarihinde görülmemiş bir şey yapılmak isteniyor. Büyükşehir tarihinde görülmemiş bir şey yapılmaya çalışılıyor. Geçen dönemle hesaplaşılmaya devam ediliyor. Aynı partinin selefine ve dönemine bitmeyen öfke uğruna hiçbir şeye objektif bakılmıyor, hiçbir konu detaylı araştırılmıyor ve kararı verenlere saygı duyulmuyor, insanlar kurban edilmeye devam ediliyor. Bu sefer kurban edilen 25 yıl önce bir araya gelmiş, orta gelirli 150-200 kişinin kurduğu bir yapı kooperatifi. Üstelik bu kooperatif plan değişikliğine konu 70.000 metrekare parselini geçen dönemin genel sekreter yardımcısına ve 2019 yılının imar komisyonu başkanına sorarak alıyor. Aldıktan sonra 5 yıl boyunca oradan oraya gezdiriliyor, dosyası bir verdirtiliyor, bir geri çektiriliyor, kendileri çaresizlikten bakanlığa gitmişken, sonra tekrar geri çağrılıyor ve yine aylarca arafta bırakılıyor.  Ardından seçim dönemine yaklaşmışken Şubat ayında oy birliği ile onaylanan planlarına, askıda 33 ayrı dilekçeyle itirazda bulunuluyor. Muvafakat yok diye itiraz eden iki hissedar muvafakat vererek itirazlarını geri çekiyorlar, geriye kalan 31 itiraz sahibinin 27’sinin hepsi geçen dönem bu mecliste olup oy birliği ile onay veren meclis üyelerinden oluşuyor. Oybirliği yaptıkları plana ne hikmetse askıya çıktığında bir anda organize olup aynı dilekçe metniyle itiraz etmişler. İtiraz eden diğer 4 kişiden biri Güzelbahçe Belediye eski Başkanı Mustafa İnce, diğeri onun itiraz et dediği Güzelbahçe Belediyesi, diğeri onun geçen dönemdeki meclis üyesi şimdinin Büyükşehir İmar Komisyon Üyesi olan ve iptalini istediği planın yine benzer bir teklif üzerinden ilk mimari projesini tasarlayan Aras Kaynarca” dedi.

APAR TOPAR DAVA AÇILIYOR
Süreç hakkında bilgiler paylaşan Boztepe sözlerini şu ifadeler ile sürdürdü:

“Peki itirazlar ne oluyor. Plan değişikliğine askı süresinde yapılan itirazlar Nisan Ayı’nda meclis gündemine alınıyor. Tam 4 aydır karara bağlanmayan itirazlar süre aşımından zımnen ret oluyor. İtirazlar zımnen ret olduktan hemen sonra “aldıkları bazı sözlerden ötürü” askıda itiraz etme gereği duymayan Şehir Plancıları Odası ve Mimarlar Odası plana apar topar dava açıyorlar. Bu en doğal hakları.  Oybirliği ile onaylanan plan değişikliği çalışması, bunca muammalı hummalı bir linç gayretinin gölgesinde yargıya taşınmış oluyor. Ancak bu herkesin bir yerinden çekiştirdiği plan değişikliği,yargı kararını beklemeden, hatta, aman, maazallah aklanır,bilirkişi ve mahkeme kararıyla iptal olmaz korkusuyla sizin ellerinizle, bizim ellerimizle hukuki sorumluluğu bize kalacak şekilde iptal edilmek isteniyor arkadaşlar. Neden mi? Çünkü tüm bu,hep bir ağızdan tek bir dilekçeye imza attırılan itiraz ekibinin dışında,esas İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Genel Sekreter Yardımcısı öyle istiyor da ondan.  Yanlış duymadınız… Bugünün imar komisyonu, imar komisyonu başkanı veya Büyükşehir Belediye Başkanı değil, genel sekreter yardımcısı öyle istediği ve komisyona dayattığı için. Tıpkı 4 aydır seçimden bu yana her planlama işinde olduğu ve bundan sonra olması istendiği gibi. Kendi mesleki camiasına verdiği sözler gereği, kendi intibası, fiyakası için hem başkanını hem meclisini kişisel hırslarına alet ediyor.  Ben eminim ki, Başkanı “niye yargı kararını beklemiyoruz, belki planları devam eder, niye vatandaşları mağdur ediyoruz” der, vazgeçer diye ödü kopan bu arkadaşın,ne başkanının ne de belediyesinin günün sonunda düşeceği zor durum pek de umurunda değil. O, mevcut görevine gelmeden,“itiraz etmenize bile gerek yok merak etmeyin ben gelir gelmez iptal edeceğim” dediği meslek odaları ve etrafına verdiği sözü tutma, onları mutlu etme, karşılığında da başkana kendisini övdürme peşinde. Bense kendisini bu danışıklı dövüş işleri bırakıp, adaletli olmaya davet ederim. Daha dün Karşıyaka’da göz göre göre mevzuata aykırı hazırladığınız, sonra buraya gelip onaylatmak için baskı yaptığınız, bir metrekare sosyal donatı kazanamadan, bir yolunu bile genişletemeden, bir araba otoparklık dahi yer açamadan durduğu haliyle emsal artışı verdiğiniz Cumhuriyet planlarını unutmadık. Peki ne bu üstünde bu kadar tepinilen iptali istenen bu Çamlı planın konusu.Aramızda geçen dönemden kalma meclis üyesi arkadaşlarımız belki biraz hatırlar, yeni dönem meclis üyesi arkadaşlarımızsa imara özel ilgisi yoksa bilmeyecektir. Ben size biraz detaylara girerek bahsedeyim…”

PLANSIZ TARIM ARAZİLERİNİN BAŞLADIĞI ANLAŞILIYOR
“Bu arada Sayın Başkanım lütfen, sizin de dikkatli dinlemenizi rica ediyorum. Nitekim size bu şekilde anlatılmadığına, hatta üstte anlattığım sebeplerden ötürü bilerek eksik ve farklı anlatıldığına da kesinlikle eminim.Yoksa siz kimseyi bu şekilde bile bile haksızca mağdur edecek duruma kendinizi ve belediyenizi düşürmezsiniz.  Evet. Güzelbahçe, Çamlı Mahallesi’nde 2599 ada 1 parsel için dönemin koşullarıyla onaylanan ilk plan, çok eski belde belediyeliği zamanında mevzi uygulama imar planı olarak yapılıyor. O tarihte etrafındaki yerleşim alanlarından kopuk olan bu mevzi planda 80 dönümlük kök tapu yaklaşık  yüzde 13 oranında terk vererek 70 dönüm olarak arsaya dönüşüyor. Emsal:0.10 verilerek inşaat alanı 7.000 metrekare belirleniyor. Ardından kent ileriki yıllarda bu parsele doğru büyüyor, gelişiyor ve Büyükşehir Belediyesi, Aziz Abi, o dönem Seferihisar aksını yeni gelişme aksı belirliyorlar. Bunu takiben ileriki yıllarda Büyükşehir Belediyesince önce 1/25.000 ölçekli Nazım İmar Planı, arından 2012 yılında İzmir Merkezi için 1/25.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı onaylanıyor. Bu iki planda da 2599 ada 1 parsel yerleşik alanda kalmakla birlikte gelişme lekesinin parsele dayanıp onunla birlikte son bulduğu bu huduttan sonra plansız tarım arazilerinin başladığı anlaşılıyor.”

ODALAR DAVA AÇMIŞTIR
“Sonraki zamanda parsel, üst ölçekli planları doğrultusunda mevzi plan kimliğinden çıkarak, 14.02.2013 yılında, İzmir Büyükşehir Belediyesinin hazırlayarak onayladığı1/5000 ölçekli Yelki, Mustafa Kemalpaşa Mahalleleri ve Civarı Nazım İmar Planı bütüncül plan sınırları içine alınıyor. Bu bütüncül planda,2599 ada 1 parsele eşitlik ilkesi çerçevesinde diğer tüm parseller gibi yaklaşan Büyükşehir, parseli “Az Yoğunluklu Konut Alanı” kullanımı olarak belirliyor. 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı yapıldığı tarihte yürürlükte olan yönetmelik hesabına baktığımızda “Az Yoğunluklu Konut Alanları”’nda brüt yoğunluk aralığı 90 ila 180 kişi/hektar’dır. Yani bu yoğunluğun, 2013 yılında hazırlanmış üst ölçekli planı olan 1/5000’liğe göre güncellenecek olan 1/1000’likteki karşılığı, 20.000 metrekare inşaat alanı ila 40.000 metrekare inşaat alanı arasına tekabül etmektedir. Yelki planındaki diğer tüm parsellere baktığımızda yoğunluk değeri aralığı bu şekilde uygulamaya geçmiştir. Yani 2599 ada 1 parselin yoğunluk hakkı 2013 yılında yapılan bütüncül planda diğer parsellerin seviyesine zaten getirilmiştir arkadaşlar.  Şubat ayında onaylanan planda ise bu yoğunluk değerleri değiştirilmeden plan bütününde olduğu gibi karayolu hattındaki sırayı takiben, yol tarafında Ticaret+Konut, arka tarafta “Az Yoğunluklu Konut Alanı” uygulanmak isteniyor. Bunu yaparken kamuya terk  yüzde 13’den  yüzde 45’e çıkartılarak sosyal donatı alanları ayrılıyor.İddia edildiği gibi emsal artışı mı vardır, arkadaşlar? Hayır. Plan değişikliği mevcut yoğunluk içinde kalmaktadır ve bu yoğunluk Büyükşehir Belediyesinin geçmiş tarihlerde yaptığı 1/25.000 ölçekli ve 1/5.000 ölçekli planlarından gelmektedir. Onaylanan plan raporunda belirtilen, bir bağlayıcılığı olmayan ancak fikir olusması içinverilen bilgi amaçlı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı taslağında, parsel üst ölçekli planı doğrultusunda ve Yelki’deki plan bütünündeki gibi revize edildiğinde emsal alanının 26.000 metrekare öngörüldüğü söylenmiştir. Her ne kadar bu detay şu an konuştuğumuz onaylı 1/5000 ölçekli planın ölçeği ve konusu değilse de, öngörülmüş emsal alanı 90-180 kişi/ha yoğunluk aralığının alt limitine yakın, yaklaşık 100 kişi/ha’atekabül etmektedir.  Yelki planlarına bakarsanız arkadaşlar diğer parsellerin kök hallerinden kamuya terk oranlarının yüzde 35’lerde olduğunu görürsünüz. Bu planda kamusal kesinti oranı  yüzde 45 verilmiştir.  Evet biz geçen dönem her konuyu böyle detaylı çalıştık bu detayda kamu vicdanı ve vatandaşlarımızın hakkı üzerinden değerlendirdik arkadaşlar. İmar komisyonumuzda hepsi bu kente mal olmuş her biri mesleğinde uzman çok değerli ve bilgili insanlarla çalıştım. Geçen dönemin Grup Başkan Vekilim değerli kardeşim imar hukuğunu çok iyi bilen avukat Özgür Hızal, Chp’nin Grup Başkan Vekili, bugünün Chp İl Başkanlığı Hukuk Komisyonu Başkanı, partinizin yetkili insanlarının hukuki sıkıntılarında gözünü kırpmadan onların son güne kadar yanlarında en büyük destekçilerinden olan avukat Murat Aydın, İmar Komisyonu Başkanı bugünün Bayraklı Belediyesi Başkanı değerli arkadaşım İrfan Önal,Chp’nin değerli milletvekili Mahir Polat’ın kardeşi avukat Ulaş Polat, Buca ilçesinde 10 yıl imar komisyonu başkanlığı yapmış mimar İlhan Dal, 40 sene kamu kurumlarına bürokratlık yaparak hizmet etmiş olan değerli abim Kemal Sevinç, değerli kardeşim partilim mimar Ayşegül Türker, şehir plancısı arkadaşım Ali Bor. Öncelikle 3 ayrı partiden kentimize birlikte hizmet verdiğimiz bu değerli insanların almış olduğu karara saygı duyulmasını nezaketle tavsiye ediyorum.Yarın yeni bir halef selefilik döneminde aynı şeyler sizin de başınıza geldiğinde sizler de bu sağduyuyu ve saygıyı elbetteki beklersiniz. Planların iptal edilme yeri mahkemelerdir. Biraz önce anlattığım teknik detaylar konusunda tersini düşünenlerin yeri mahkemelerdir. Nitekim odalar davalarını açmışlardır.”

KOMİSYONLARA İDARESİNİ TALEP EDİYORUM
“Bu planla ilgili itirazları zaten zımnen reddedildiği üzere meclisimizce de kesinlikle reddetmeli ve mahkeme kararını beklemeliyiz. Bilirkişilerimizin raporları çerçevesinde, mahkemelerimizin kararı neticesinde gerekenin en adaletlisini yine birlikte karara bağlayacağımıza inanıyorum. Ancak şu an kendinizi mahkeme yerine koyup bu planı iptal etmeye girişmek, esası geçtim, usule aykırıdır,teamüllere aykırıdır, kamuda devamlılık ilkesine aykırıdır. Vatandaşın yargı kararını bekleme ve öğrenme hakkını elinden almak demektir. Eğer vatandaşlar itirazlarında haklılarsa, durum benim anlattığım gibi değilse buyurun genel sekreter yardımcımızla birlikte mahkeme kararını hep beraber bekleyelim.Ayrıca itirazları olan plan dosyalarının hepsi şimdiye kadar hukuk komisyonuna sevk edilmiştir. Böyle bir konunun Hukuk Komisyonuna sevk edilmemesi bir usul hatasıdır. Böyle bir konuda hukuk komisyonunun kararıyla desteklenmeyen bir imar komisyonu kararı çıplaktır, eksiktir. Bu atlanmış.  Sayın Başkan 45 nolu maddenin tüm bu anlatılanlar kapsamında tıpkı geçen ay Aliağa’daki Doğalgaz Çevrim Santrali planındaki ret kararını geri iade ettiğiniz gibi imar komisyonuna yeniden değerlendirilmek üzere iadesini ve hukuk komisyonuna havale edilmesini talep ediyorum.”

YILDIR: HEPSİ DEDİKODUDAN İBARET
CHP Grup Başkanvekili Zafer Levent Yıldır ise Boztepe’nin sözlerini kabul etmediklerini belirtirken, “Her şeyden önce lafımın sonunda söyleyeceğimi başta söylemek istiyorum. Burada kişisel kanaatlerini aktardı konuşmacı arkadaşımız. Bence bunların hepsi dedikodudan ibaret. Kitleyi etkilemeye çalışan algı yaratmaya çalışan kanaatler. Hangi cümlesinin değerlendireceğimi şaşırıyorum. Tutuklanan belediye başkanları diyerek kimi kastediyorsunuz? Bir sürü isim sayıyor arkadaşımız ancak Türkiye’yi söylediğinize göre en kaliteli insanlarla bu gene getirdiniz. Bu bir kriter mi? İmar Komisyonu üyelerimiz ve meclis o üyelerimiz tüm konularda hiçbir tehdit ve ödülle kontrol edilmeksizin fedakarca çalışmalarını yapmaktadır. Aradan geçen süre bu konuya verdiğimiz önemle ilgilidir” ifadelerini kullandı.

AŞIK: KABUL ETME ŞANSIMIZ YOK
CHP'li Nilüfer Bakoğlu Aşık ise itirazların gereğinin yapılacağını belirtirken, “Elimizde olan nazır imar planını yapınla itirazların değerlenilmesi. Bununla ilgili 1/ 1000 imar planı var.  7 binlerden 21 binlere çıkan inşaat alanı var. Yol boyu ticaretin bu bölgede kesildiğini biliyoruz. Şu anda burada mevzi imar planı varken, 5 binlerde bu bölge mevzi imar planın getirdiği inşaat hakkının üzerine yeni inşaat hakkı getiriyor. Yüzde 45’lere varan zayiat oranı veriyor ancak getirdiği nüfusun ihtiyacı olan donatı alanlarını getirmiyor. Planların tamamını ele aldığınızda nüfusun ihtiyacı olan donatı alanları gelmiyor. Bizim bu aşamadan bu planı gelen nüfusun karşılığı sosyal donatı alanı gelmediği  için ve yoğunluk artışı olduğu için kabul etme şansımız yok.  İtirazları değerlendireceğiz ve gereğini yapacağız” dedi.

SEVİL: BÖYLE BİR HAKKINIZ YOK
AK Parti Meclis Üyesi Burçin Kevser Sevil, “Nilüfer Hanım keşke plan geçerken itirazlarını dile getirseydiniz. Bugün ne değişmiş? Aralık ayında onayladığı 5 binlik plan bugün itirazların reddedilmesi konusundaki değişen fikrini bize daha net anlatmalı.  Yanlış yaptınız. Böyle istedik böyle oldu kararı değil dedi Levent Bey. Ancak tam olarak böyle. Geçen ayki gündeme bakın. Neden okutup oylatıyorsunuz gündem maddesini? Ben İmar Komisyonu üyesi CHP’lilerin raporu olduğundan bile şüphe etmeye başladım. Komisyon olar kendinizi meclisin üstünde mi görüyorsunuz? Böyle bir hakkınız olmadığını belirtmek istiyorum. Bir meclis kararını iptal etmek istiyorsanız… Bu tam olarak biz böyle istedik böyle geçti kararıdır. Bunun başka bir açıklaması yoktur. Komisyon üyelerimizin arasındaki fikir ayrılıkarı olayları değerlendirirken daha demokratik ve fikir alışverişi noktasında değerlendirilmesi gerektiğini vurguladık. Günün sonunda biz burada grupta tartışıp önergeleri oyladığımız biliyorsunuz” diye konuştu.

YILDIR: NERESİ USULSÜZ?
CHP Grup Başkanvekili Zafer Levent Yıldır, “Ufak bir hata var burada.Komisyon nedir? Meclis üyeleri kendi içlerinden oylama ile bu insanları belirler ve bizim için bu meclis için bir çalışma yapıp bize getirin bilginizi topladığınız bilgileri derleyin der. İmar Komisyonu’da bu konuda bilgileri derleyip toplamış ve bu noktada ne yapılmasına dair düşüncesini meclise iletmiştir. Nerede bu usulsüzlük? Daha önce meclis karar almış, şimdi yeni bir meclis var. İtirazlara denk geldik onarlı değerlendiriyoruz, değerlendirmesi için komisyonlara gönderiyoruz ve komisyon bilgi veriyor. Nerede hukuksuzluk orda. Komisyonun kararını kabul eder ya da etmez. Neresi usulsüz bunun” ifadelerini kullandı.

YILDIZ:  2013 PLANLARINA DÖNELİM DİYEMEZSİNİZ
AK Parti Grup Başkanvekili Hakan Yıldız ise, “Biz bu güne kadar komisyon üyesi arkadaşlarımızı kendi alanları ile ilgi tarafsız fikirlerini konuşmasına mutlu oluruz. CHP üyeler bunu içerik olarak sorgulaması gerekiyor. Geçtiğimiz dönem İmar Komisyonu arkadaşlarının da çalışmaları yok sayılmamasını beklerdim. Biz kendi içimizde konuşurken kurum görüşlerinde eksik var mı diye konuştuk. İtirazlarla plan iptali yaparız. Plan iptali yapacaksak da 2013 planlarına dönemeyiz çünkü o planlar ortadan kalktı. Bakanlığın çıkardığı planların hiçbir önemi yok, hukukun karşılığı yok. Biz bir planı iptal emdeyiz. Askıdaki plan ki meclisten geçtiğinde planlar onaylamıştır. Bunla ilgi mahkeme kararları vardır. İtirazlar vatandaşın talebidir. Bunu değerlendirirsiniz. 2013’ün planlarına dönelim diyemezsiniz. CHP Grup Başkanvekili komisyonlarda yeteri kadar değerlendirdik meclis uysun hiç diyemez. Bu çoğulcu demokrasiye uymaz. Varsa burada bir problem, burada fazla artış ön görüyorsanız itirazları değerlendirip plan değişikliğini ayrı gündem maddesi olarak getirirsiniz. Günün sonunda her yerden baktığınızda hukuki boyutta ciddi bir problem var. Gittiğiniz yol yol değil” dedi.

İNANÇ: KONUŞTUĞUMUZ ŞEY KOMİSYON KARARI
Son olarak söz alan Başkan Vekili Altan İnanç, “Bu mecliste alınan hiçbir karar önceki meclise karşı alınmış karar atfedilmektedir. Hem belediye genel sekreter yardımcımız hem komisyon üyelerimize haksızlık olmasın. Komisyona katılan bürokrat görüşleri mevzuat çerçevesinde alınmıştır. Ancak kararı meclis vermiştir. Bugün konuştuğumuz şey komisyon kararıdır” diye konuştu.

 
600 ton kavun ve karpuzu ücretsiz dağıttı!
 
Altınordu'nun 4 genci Fenerbahçe'ye transfer oldu
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hüseyin altınok 16 Ağustos 2024 Cuma 06:41

Güzelbahçenin en büyük sorunu.yeni yapılan balıkçı barınağının tersaneye çevrilmesi.zararlı kimyasallar görüntü kirliliği vs.izmirin incisi güzelbahçede bence katliamdır

Yorumu oyla      0      0  
İdris 13 Ağustos 2024 Salı 21:44

Aynı şey bizimde başımıza geldi yaka mahalleden bir ev aldık 93 m bizim haberimiz yok iken imara sokmuşlar o adayı bize başkasının evine ortak etmişler üstelik 93 m olan yerim ise 44 m düşünmüşler üstelik eski bld başkanı mustafa ince oradaki evlerin zarar görmeyeceğini belirtmiş şimdi ise benim yerimi bilmediğimiz birisine vermişler ben bu yeri alır iken ne bldye ne tapu müdürlüğü beni uyarmadı ben şimdi gidip oradaki evlere nasıl derim benimde hissem var diye o insanlarda zaten gariban ne benim hissemi alabilirler ne ben onların hissesini alabilirim gerçekten madur olduk

Yorumu oyla      0      0  
Ali Haydar karataş 13 Ağustos 2024 Salı 21:12

Başkan vekilimiz Altan İNANC in fikrine katılıyorum

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir kararını verdi: Tel-Aviv ile kardeşlik bozuldu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İsrail'in Filistin’e yönelik saldırıları sonrası ...
ESHOT'a 1 milyar 840 milyonluk borçlanma yetkisi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yer alan ESHOT'un otobüs alımı ...
Büyükşehir'den 'Onat Tüneli' kararı
İzmir Büyükşehir Belediyesi yapımı devam eden Buca Onat Tüneli üzerindeki ...
 
Hibe edilen araçlar geri alınıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçmiş dönemlerde çeşitli ilçe belediyelerine ...
İzmir'e Merih Demiral heykeli geliyor!
Milli futbolcu Merih Demiral’ın Euro 2024 turnuvasında yaptığı bozkurt ...
2 bin 600 yıllık gelenek: Urla'da şenlik!
2600 yıl öncesine tanıklık eden, her yıl geleneksel olarak kutlanan, ...
 
Bergama'da Stratejik Plan Çalıştayı düzenlendi
Bergama Belediyesi, 2025 – 2029 Dönemi Stratejik Plan hazırlık çalışmaları ...
Efsane Başkan mezarı başında anıldı
Gültepe’nin efsane belediye başkanı Aydın Erten, vefatının 24’üncü yılında ...
Karşıyaka'da eylem var!
İzmir'de, Karşıyaka Belediyesine bağlı Kent A.Ş'den çıkarılan işçiler eylem başlattı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yıldırım hızıyla idam sehpasına!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva