HABERLER>EKONOMİ
29 Eylül 2011 Perşembe - 10:06

''Yalvarıyoruz, dava açmayın''

Ekrem Demirtaş, Konak Tüneli projesine karşı hukuki mücadele vermeyi planlayan odalara seslenerek, "İzmir'in geleceğini karartmayalım" dedi

 Yalvarıyoruz, dava açmayın

İZMİR - İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Konak Tüneli projesine karşı, ilgili meslek odalarının dava açmaya hazırlandığını hatırlatarak, "Dava açmayın, oturup konuşalım" dedi. Demirtaş, "İzmir'in merkezindeki trafiği pik saatlerde boşaltacak böyle bir proje için dava açılmaya hazırlanılmasını gerçekten üzüntüyle karşılıyoruz. Bu odaların yöneticilerine bir kez daha sesleniyoruz. Hatta yalvarıyoruz. Herkesin fikrine saygılıyız. Bakanlıklarımıza iletelim. Asgari müşterekde buluşalım, İzmir'in geleceğini karartmayalım" diye konuştu.
 
İTO Meclis Toplantısı'nda konuşan Demirtaş, "Türkiye çift haneli büyürken, İzmir'in bu büyüme temposunun gerisinde kalmaması gerekli. Bu projeler olmadan İzmir büyüyemez. Çeşme planları 2006'da çıktı. Mahkeme, hepsini reddetti. Şu an açılan bir dava nedeniyle orada bir şey yapılamaz durumda. Oda olarak Çeşme'de üyelerimizin ve yatırımcıların önünü açmak için çalışıyoruz. Liman arkası, Turan bölgesi de davalık yerler. Yatırımcı bekliyor. Orada geleceğin İzmir'i yaratılacak. İnşaat sektörü canlanacak, iş alanları olacak. Bizim her kurumla ilişkimiz var. Odalar ne istiyorlarsa, neyse düşündükleri ve itirazları, kurumlara iletelim. Toplanıp tartışalım. Ama dava açmak, durdurmak, projeleri geriye atmak İzmir'in çıkarına olmayacak. EXPO sürecinde İzmir çok yara alacaktır" diye konuştu.
 
Demirtaş, 11 milyar liralık yatırımla hayata geçecek olan İzmir-İstanbul Otoyolu Projesi'ni üstlenen İtalyan otoyol devi Astaldi'den İzmirli firmalara da iş verilmesini istediklerini açıkladı. Demirtaş, daha önce birçok kuruma İzmir projelerinde İzmirli firmalara öncelik tanınmasıyla ilgili yazılar yazdıklarını ancak müfettişlerin baskılarıyla karşılaştıklarını belirterek, "İzmir'deki projelerde İzmirlilere öncelik verilmeli dediğimiz için müfettiş geldi. Bunu düzeltin dedi. Ne kadar eleştirilirsek eleştirelim, İzmirli firmaların İzmir'de yapılacak işlerde eşitler arasında tercih edilmesini istemeye devam ederiz. Bunu her kuruma söyleriz. Otoyolu alan Astaldi ile de yakınlıklarımızı kullanarak görüşüyoruz. Altyapıcı firmalarımıza orada iş verilmesini temin etmeye çalışıyoruz. Ama İzmirli kuruluşların da bu işleri yapabilecek düzeye erişmesi lazım" dedi. Demirtaş, İzmir'de tarıma dayalı teknopark kurmak için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na başvuru yaptıklarını da açıkladı.(Yeni Asır)
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
RYT 29 Eylül 2011 Perşembe 16:02

Vallaha engellemelerin çoğunu yerinde buluyorum ben aslında, sit alanı olan bahri baba parkından başlayan tünel mi olur, şehrin bir düzeni vardır, ben geldim orayı burayı delicem onu burdan geçiricem çoşucam koşucam denmez ayıp denen bişey vardır, belediye hiçe sayılmaz, bu binali yıldırım şehri ters yüz etmek istiyor, el birliğiyle istanbula yaptıkları gibi yapacaklar izmir'e de en son hatırlarsanız yatırım diye tarihi silüeti bile bozdular istanbulda imamlar imamlık yapacakları yerde dursunlar

Yorumu oyla      13      8  
Burhanettin KARA 29 Eylül 2011 Perşembe 15:47

Sayın Başkan, Yalvaracağınıza bu adamlar kimler ise afişe edin. Hesap sorulsun. Biz de tanıyalım bu İzmir'e hizmeti engelleyenleri. Metronun inşaatında, Dünya Ticaret Merkezi İnşaatında, Bayraklı Projesinde kimler engel çıkardı?.Bunları da göz ardı etmeyin. Gerçi bir kısmını biz tanıyoruz ama.

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çin'den İzmir'e dev yatırım
Zhejiang Enerji Grup, Soma'da kömür ocağı işletmesi ve termik santral ...
PETKİM'de Fransız işbirliği
PETKİM Aliağa Kompleksi, Hava Azot Ünitesi'ni, dünyanın en büyük endüstriyel ...
Vergi borçlusuna 'son üç gün' uyarısı
Maliye Bakanı Şimşek, yeniden yapılandırmada Haziran ve Temmuz aylarında ...
 
Çağlayan: Panik olacak durum yok
Ekonomi Bakanı Çağlayan, "Dalgalı kur rejiminde küresel gelişmelerden ...
Kente katkı ödülü Kaya'ya özel ödül Neşet Ertaş'a
İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (İZSİAD) geleneksel olarak düzenlediği ...
İzmir, 'daha iyi pamuk' için harekete geçti
İzmir Ticaret Borsası (İTB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Barış Kocagöz, ...
 
Uyuyan binlerce şirket yasayla kapanacak
Dünyaca ünlü danışmanlık şirketi Deloitte'nin Türkiye Yönetici Ortağı ...
Pamuk hasadı "buruk" başladı
Pamuk ambarı Söke Ovası'nda makinalı pamuk hasadı, bu sezon beyaz altında ...
VOB canlı hayvan kontratlarını başlatıyor
Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası'nın (VOB) ile İstanbul Ticaret Borsası ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar unutulsa da yaralar kapanmıyor!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva