HABERLER>MAGAZİN
10 Kasım 2010 Çarşamba - 00:00

’‘Sultan’’ Şam'da dizi çekecek

Türkiye'nin onur konuğu olduğu 18. Şam Uluslararası Film Festivali'ne katılan Türkan Şoray, Şam ve Halep'te dizi çekmeye hazırlandıklarını söyledi.’

’‘Sultan’’ Şam'da dizi çekecek


ŞAM - Senaryosu henüz hazırlık aşamasında bulunan projenin yapımcılığına da ortak olabileceğini belirten Şoray, 1900'lü yılların başında geçen bir hikayenin anlatılacağı dizinin senaryo tasarımının kendisine ait olduğunu kaydetti.
Şoray, oyuncu olarak yer alacağı projeye ilişkin detayların sürpriz kalmasını istediğini vurgulayarak, "Ancak şu kadarını söyleyebilirim: Bu, Ortadoğu'da 1-2 ülkeyle ortak yapım olabilir. Tabii Ortadoğu'dan oyuncular da yer alacak" dedi.
Dizi projesi nedeniyle film festivaline katılması için aldığı davetin kendisini iki kat heyecanlandırdığını anlatan Şoray, "Bu daveti alınca bu yüzden de heyecanlandım. Dizinin çekileceği mekanları görmek, senaryonun hazırlanmasına katkıda bulunacak" diye konuştu.
Yüzlerce yıllık tarihi dokusunu bugüne kadar korumuş olan Eski Şam bölgesini gezen Şoray, Şam'ın, dönem hikayesi anlatan diziler veya filmler için çok uygun söyledi.

Şoray, "Suriye ile ortak tarihe sahibiz. Buranın her yeri tarih kokuyor, mimarisi çok bize yakın, insanları sıcak. Buralar, (film veya dizi) konularımızı rahatlıkla uygulayabileceğimiz mekanlar diye düşünüyorum" dedi.
'UNUTULMAZ GÜZEL ANILARLA DÖNECEĞİM'
Şoray, 18. Şam Uluslararası Film Festivali'ne Türkiye'yi temsilen katılmaktan ve onur ödülü almaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, "Festivalin çok görkemli bir açılışı oldu. Bütün Ortadoğu ülkelerinin oyuncuları, sinemacıları buradaydı. Burada ülkemi temsilen bulunmak beni hem heyecanlandırdı hem de onurlandırdı" diye konuştu.
"Ülkemi en iyi şekilde temsil ettiğime inanıyorum. Bu başka bir heyecan" diyen Şoray, Suriye Kültür Bakanı Riyad İsmed'in, Suriyeli yetkililerin ve Türkiye'nin Şam Büyükelçiliğinin çok yakın ilgi gösterdiğini kaydetti.
"Unutulmaz güzel anılarla (Türkiye'ye) döneceğini" belirten Şoray, Türkiye ile Suriye arasında daha fazla kültürel etkileşimle sanat alanında da alışveriş olacağı öngörüsünde bulundu.
Şoray, sanatın insanları birbirlerine yakınlaştırma konusunda politikalardan daha etkili olduğunu vurguladı.
'SULTAN' ESKİ ŞAM SOKAKLARINI GEZDİ
Türkiye'nin Şam Büyükelçisi Ömer Önhon'un eşi Meltem Önhon ve Türkiye'nin Şam Kültür Ataşesi Vehip Özdemir'in ev sahipliğinde Şam'ı gezen Türkan Şoray, tarihi Emeviye Camisi, Süleymaniye Külliyesi ve Türk Hava Şehitliği'ni de ziyaret etti.
Osmanlı Devleti'nin son padişahı Vahdettin'in Süleymaniye Külliyesi'nde bulunan kabrini ziyaretinde karışık ve garip duygular hissettiğini belirten Şoray, "Son padişah Vahdettin'in mezarına gittik. Çok garip duygular hissettim. (Vahdettin'in) gurbette ölmesi, mezarının orada olması... Buranın her karışında bizim de izlerimiz var" dedi.
Tarihi Emeviye Camisi'ni ziyaretinde Türk turistlerle bir süre sohbet eden Şoray'a, Suriye'de bir süre önce Arapça dublajla yayımlanan "İkinci Bahar" adlı diziyi izleyen Suriyeliler yoğun ilgi gösterdi.
Çocukluğu Halep'te geçmiş olan bazı Suriyeliler ise, Halep'in bazı köylerinde Türk televizyon kanalları çektiği için Şoray'ı "İkinci Bahar"dan daha eski film ve dizilerinden tanıdıklarını belirterek, sanatçıyla fotoğraf çektirdi.
Takı, nargile ve el dokuma ipek satılan dükkanları gezen Şoray'a en ilginç hediye, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı da ağırlamış olan bir restoranda masaya getirilen kalp şeklindeki ekmek oldu.

Restoranda Şoray'a "Şam'ı hatırlaması ve tekrar gelmesi" için bir plaket hediye edilirken, sanatçı, Suriyeli hayranlarının sıcak ilgisinden oldukça memnun olduğunu söyledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarkan ’‘kapak erkeği’’ oldu!
Tarkan, Elle dergisi için dünyaca ünlü fotoğrafçı David Burton’’a poz ...
Emre Kınay kazana düştü!
’‘Dürüye’’nin Güğümleri’’ dizisinin sevilen oyuncusu rolü gereği zor anlar ...
Beren'den milyonluk yatırım
Ayda 160 bin liraya para demeyen Beren Saat, Etiler'de 1.5 milyon ...
 
İzmir basınında bugün’…
Kentin ve bölgenin gazetelerinden öne çıkan haberler ve manşetlere taşınan gelişmeler’…’
Pamela Anderson kapandı!
Sahil Güvenlik dizisinde kıvrımlı vücut hatlarıyla yıldızı parlayan Pamela ...
İclal için hayat bu ara pek güzel değil!
TV programına, kitabına ve gazetedeki köşesine 'Hayat Güzeldir' ...
 
Angelina Jolie’’yle duşa gir(e)medi!
Johnny Depp’’in Angelina Jolie ile başrolünü paylaştığı The Tourist filmindeki ...
41 kere maşallah
Meltem Cumbul, önceki gece doğum gününü sanatçı dostları ile birlikte Nişantaşı’’nda kutladı.’
Hande Yener İzmir'de coşturdu
Pop müziğin sevilen şarkıcılarından Hande Yener, İzmir'de verdiği ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
157. yaş günü sürprizi körfezin ölü balıkları!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (7) 'Yazlık Sinemalar'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva